Autor |
Wiadomość |
No
|
angie21 napisał(a): mam pytanie do satanistów, co sprawiło, ze czcicie szatana? co wam to daje? jak odczuwacie istnienie szatana w waszym zyciu?
Podejrzewam, że większość satanistów wcale w szatana nie wierzy...
|
Pt maja 30, 2008 15:05 |
|
|
|
 |
Nabuchodonozor II
|
Dla wiekszosci szatan nie jest antropomorficzna istota z rogami jak to rzekl Kostrzewski. Reprezentuje on jedynie ludzkie pragnienia czlowieka i brak zakazow w ich zaspokajaniu. Oczywiscie i satanisci maja ograniczenia. Mity typu orgie i ofiary tez mozna wcisnac miedzy mity  . To tak jak z wyznawcami islamu i terrorystami. Nie kazdy kto wyznaje islam jest terrorysta.
|
So maja 31, 2008 22:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nabuchodonozor II napisał(a): Dla wiekszosci szatan nie jest antropomorficzna istota z rogami jak to rzekl Kostrzewski. Reprezentuje on jedynie ludzkie pragnienia czlowieka i brak zakazow w ich zaspokajaniu. Oczywiscie i satanisci maja ograniczenia. Mity typu orgie i ofiary tez mozna wcisnac miedzy mity  . To tak jak z wyznawcami islamu i terrorystami. Nie kazdy kto wyznaje islam jest terrorysta.
zgadzam się w pewnym sensie!
najbardziej satanistyczna książka jaką znam to-
Freuda: "kultura jako źródło cierpień"
tylko po wacha mity wciskać między mity???
|
So maja 31, 2008 23:27 |
|
|
|
 |
Nabuchodonozor II
|
Bo miejsce mitow jest wsrod mitow  .
|
So maja 31, 2008 23:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
no i jest. i co z tego?
|
N cze 01, 2008 0:08 |
|
|
|
 |
Nabuchodonozor II
|
Ty mi powiedz, sam sie tego przyczypiles po drugie nie idzmy dalej w offtop  .
|
N cze 01, 2008 1:15 |
|
 |
niktszczególny
|
Przecież to "forum satanistyczne". Wszystkie chwyty dozwolone. Offtopy też 
|
N cze 01, 2008 1:20 |
|
 |
bigkozak
|
Jestem satanistą takim prawdziwym nie wieże w boga ani szatana ale wieże w wolnośc umysłu i że niema nikogo nademną
dlaczego szatan?
dlatego że jest on wyznacznikiem wolności tego co inne
|
Wt cze 03, 2008 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale nie należysz do tych, co męczą cudze koty, i niszczą krzyże ganiając po cmentarzach ? 
|
Wt cze 03, 2008 21:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Możesz sobie nie wierzyć w wiele rzeczy...np. w to, że ogień jest gorący- jednak jak włożysz rękę to się poparzysz...
Tak samo jest z szatanem...
Poza tym satanistów nie obowiązuje etyka chrześcijańska- mogą sobie kłamać ile wlezie np. że szatan to symbol, by nałowić naiwnych...
|
Wt cze 03, 2008 21:21 |
|
 |
bigkozak
|
Aztec ; nie nikomu nic nie robie ani sam sobie nic nie robie.
do Teresse
a co to etyka chcrześcijańska? to coś co sobie wymyślili chrześcijanie i przez to są lepsi? etyke chrzescijańską możesz sobie wiesz gdzie schowac bo nie ma nic takiego. Jest jedynie ogromna grupa ludzi na świecie którzy nazwe Sekta zamienili na religia i żyją sobie w tym ich świecie. Gdzie bóg jest ich władzą a oni sużą nikomu. Nazwijcie mnie nie wiem jak, zbanujcie bo tak robią chrześcijanie jak ktoś ma coś do nich, zabijcie rubcie co chcecie ale ja powiem jedno.
Nie wiele się różnicie od pogan oni też wieżyli w kogoś i składali im ofiary ale nie przecież wy jesteście lepsi wy macie BOGA wy macie CHRYSTUSA. Nie ma ani jednego ani drugiego tylko człowiek musi w coś wieżyc musi sobie jakoś tumaczyc rzeczy które są nie zrozumiałe wiec ma stwórce który jest dobry i wszystko jasne bo to wszystko on zrobił.
nie wrzucaj w tekst czegoś o ogniu bo ogień to rzecz którą da się poczuc a bóg to jest rzecz wymyślona i jego nie da się poczuc
AMEN
|
Śr cze 04, 2008 17:51 |
|
 |
No
|
Cytuj: Tak samo jest z szatanem... No nie bardzo skoro najpierw trzeba w niego uwierzyć... Cytuj: Poza tym satanistów nie obowiązuje etyka chrześcijańska- mogą sobie kłamać ile wlezie
A co etyka chrześcijańska ma do tego ?Nie wy pierwsi wpadliście na pomysł, że kłamstwo jest be.
|
Śr cze 04, 2008 20:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bigkozak napisał(a): Aztec ; nie nikomu nic nie robie ani sam sobie nic nie robie.
do Teresse
a co to etyka chcrześcijańska? to coś co sobie wymyślili chrześcijanie i przez to są lepsi? etyke chrzescijańską możesz sobie wiesz gdzie schowac bo nie ma nic takiego. Jest jedynie ogromna grupa ludzi na świecie którzy nazwe Sekta zamienili na religia i żyją sobie w tym ich świecie. Gdzie bóg jest ich władzą a oni sużą nikomu. Nazwijcie mnie nie wiem jak, zbanujcie bo tak robią chrześcijanie jak ktoś ma coś do nich, zabijcie rubcie co chcecie ale ja powiem jedno.
Nie wiele się różnicie od pogan oni też wieżyli w kogoś i składali im ofiary ale nie przecież wy jesteście lepsi wy macie BOGA wy macie CHRYSTUSA. Nie ma ani jednego ani drugiego tylko człowiek musi w coś wieżyc musi sobie jakoś tumaczyc rzeczy które są nie zrozumiałe wiec ma stwórce który jest dobry i wszystko jasne bo to wszystko on zrobił.
nie wrzucaj w tekst czegoś o ogniu bo ogień to rzecz którą da się poczuc a bóg to jest rzecz wymyślona i jego nie da się poczuc
AMEN
Jednak są tu mądrzy ludzie...
|
Śr cze 04, 2008 20:27 |
|
 |
trade
|
bigkozak napisał(a): Aztec ; nie nikomu nic nie robie ani sam sobie nic nie robie.
Ty mowisz ze nie ma Boga, ja mowię, że jest. Jedno jest pewne ktoś z nas ma rację a ktoś się myli. Ja Ci niczego nie udowodnię. To kwestia wiary. Ty również w sposób niezaprzeczalny nie jestes w stanie udowodnić mi że się mylę. Bog nie jest scislym rownaniem matematycznym o którym można powiedzieć jest prawdziwe lub fałszywe. Pewne jest jeszcze jedno, mianowicie dowiesz się jak jest w rzeczywistości tzn czy Bog istnieje czy też nie.
Apropo etyki chrześcijańskiej, to chodzi tutaj o rozumienie morlaności w świetle ewangelii.
|
Cz cze 05, 2008 1:49 |
|
 |
bigkozak
|
ano jak powiedział Seneka Młodszy
" trzeba wysłuchac i drugiej strony "
POZDRAWIAM
|
Cz cze 05, 2008 15:26 |
|