Duchowieństwo a popęd seksualny
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy ksiądz katolicki ma prawo uczęszczać do domów publicznych albo utrzymywać na plebanii kochankę ?
|
Wt cze 03, 2008 10:03 |
|
|
|
 |
Bozena
|
T chyba jasne, ze nie tylko ksiądz, ale każdy chrześcijanin nie moze miec kochanki ani chodzic do domów publicznych. To grzech.
|
Wt cze 03, 2008 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie może. Podobnie jak nie może każdy chrześcijanin i z tego co wiem muzułmanie tez nie .
|
Wt cze 03, 2008 10:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mariolcia napisał(a): Czy ksiądz katolicki ma prawo uczęszczać do domów publicznych albo utrzymywać na plebanii kochankę ?
Kochanki nie wolno utrzymywać na plebani.
Ale sprawa ma się całkiem inaczej z kucharką i sprzątaczką...
Kto od razu powiedział, że musi się nazywać kochanka 
|
Wt cze 03, 2008 11:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kto od razu powiedział, że musi się nazywać kochanka
Racja bo porządna gosposia czy kucharka umie zadbać o "interes" księdza 
|
Wt cze 03, 2008 12:02 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Rozumiem, że Ty nie dbasz o "interesy" swojej rodziny.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt cze 03, 2008 15:09 |
|
 |
qrczak7
|
Myślę, że za taką dbałość trafiłby do więzienia ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
Wt cze 03, 2008 18:41 |
|
 |
0bcy_astronom
|
ach nie ma to jak dodać coś sarkastycznego z podtekstem - a mariolcia twierdzi że to księża są zboczeni...
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt cze 03, 2008 19:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OBCY... starasz się gryźć mnie ale nie tędy droga. Zapewne gdyby to załeżało od Ciebie to ksieża mogli by bezkarnie kraśc i wyprawiać inne złe rzeczy.
OBCY_ASTRONOM mam do Ciebie takie pytanie:
Czy homoseksualizm to dla Ciebie jedna z orientacji seksualnych czy zboczenie ?
|
Wt cze 03, 2008 20:25 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
mariolcia napisał(a): OBCY_ASTRONOM mam do Ciebie takie pytanie: Czy homoseksualizm to dla Ciebie jedna z orientacji seksualnych czy zboczenie ?
Pozwól że się "podepnę" pod pytanie. Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia). Szkoda że wielu homo robi z siebie chorego na własne żądanie ("bo tak jest modnie a kogo by teraz interesowały jakieś stosunki damsko- męskie, przecież to takie kościelne i staroświeckie").
Kultura arabska i żydowska z tego co mi wiadomo ma podobne zdanie o homoseksualizmie: grzech wołający o pomstę do nieba niezgodny z naturą ludzką.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Wt cze 03, 2008 20:32 |
|
 |
Bozena
|
Mariolcia, dlaczego Ty tak atakujesz księży? Wiesz ilu z nich jest wspaniałych, całkowicie oddanych Panu Bogu, posłudze ludziom... sama znam takich. A ze są wyjatki - no cóż tzreba się za nich modlić, a nie ich krytykować. Ciekawe, ile czasu poświęciłaś na modlitwę za kapłanó, by nie ulegali temu, co złe?
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Jak tylko zobaczyłem jakie tematy mają nowe wiadomości od razu wiedziałem kto się tu pojawił...
A gdyby to od Ciebie zależało to Ty byś mogła kraść i wyprawiać inne złe rzeczy
Homoseksualizm (dla mnie) jest zboczeniem.
Ale jak tak myślę to pytanie to jest bez sensu - czy zboczenie czy orientacja bo orientacją też jest.
Tomasz Olbratowski.
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OPAT_90:
Cytuj: Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia) Ale homoseksualista nikogo nie krzywdzi a pedofil TAK. I to własnie pedofilia jest karana prawnie a nie homoseksualizm wiec nie mozna go stawiać na równi z pedofilią. Cytuj: Homoseksualizm (dla mnie) jest zboczeniem. Czyli mężczyznę kochającego innego mężczyznę traktujesz na równi z pedofilem czy nawet nekrofilem ? Bozena: Cytuj: Mariolcia, dlaczego Ty tak atakujesz księży? Wiesz ilu z nich jest wspaniałych, całkowicie oddanych Panu Bogu, posłudze ludziom... sama znam takich. A ze są wyjatki - no cóż tzreba się za nich modlić, a nie ich krytykować.
Tych złych trzeba najpierw karać i wsadzać do wiezienia a potem sie za nich modlić bo sutanna nie ma być tarczą chroniącą przed odpowiedzialnością.
|
Wt cze 03, 2008 20:55 |
|
 |
Bozena
|
Gdybyśmy się wiecej modlili zz księży, byłoby mniej tych złych... Ale zgadzam się całkowicie, że jeśli ksiądz popełni jakieś pzrestępstwo, powinien ponieść odpowiedzialność, jak zresztą każdy inny człowiek
|
Wt cze 03, 2008 21:01 |
|
 |
0bcy_astronom
|
mariolcia napisał(a): OPAT_90: Cytuj: Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia) Ale homoseksualista nikogo nie krzywdzi a pedofil TAK. I to własnie pedofilia jest karana prawnie a nie homoseksualizm wiec nie mozna go stawiać na równi z pedofilią. I dlatego, ze nikogo nie krzywdzi to znaczy że nie jest to zboczenie? A wymieniony niżej poniżej nekrofil też nikogo nie krzywdzi więc czy według Ciebie to nie jest zboczenie? Albo pedofil gdzie dziewczyna jest wpełni świadoma swojej seksualnosci i chce zbliżenia - też nikt "nie cierpi" i co - wtedy to nie jest zboczenie Bo jak piszesz nikt nie cierpi? mariolcia napisał(a): Cytuj: Homoseksualizm (dla mnie) jest zboczeniem. Czyli mężczyznę kochającego innego mężczyznę traktujesz na równi z pedofilem czy nawet nekrofilem ?
Czy dla Ciebie kochać a uprawiać seks to jedno i to samo?
Tomasz Olbratowski.
|
Wt cze 03, 2008 21:13 |
|
|
|