Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 11, 2025 20:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Duchowieństwo a popęd seksualny 
Autor Wiadomość
Czy ksiądz katolicki ma prawo uczęszczać do domów publicznych albo utrzymywać na plebanii kochankę ?

Wt cze 03, 2008 10:03

T chyba jasne, ze nie tylko ksiądz, ale każdy chrześcijanin nie moze miec kochanki ani chodzic do domów publicznych. To grzech.

Wt cze 03, 2008 10:13
Nie może. Podobnie jak nie może każdy chrześcijanin i z tego co wiem muzułmanie tez nie .

Wt cze 03, 2008 10:14
Czy ksiądz katolicki ma prawo uczęszczać do domów publicznych albo utrzymywać na plebanii kochankę ?

Kochanki nie wolno utrzymywać na plebani.
Ale sprawa ma się całkiem inaczej z kucharką i sprzątaczką...
Kto od razu powiedział, że musi się nazywać kochanka :D

Wt cze 03, 2008 11:37
Kto od razu powiedział, że musi się nazywać kochanka

Racja bo porządna gosposia czy kucharka umie zadbać o "interes" księdza :)

Wt cze 03, 2008 12:02

Rozumiem, że Ty nie dbasz o "interesy" swojej rodziny.

Wt cze 03, 2008 15:09

Myślę, że za taką dbałość trafiłby do więzienia ;]

Wt cze 03, 2008 18:41
Zobacz profil WWW

ach nie ma to jak dodać coś sarkastycznego z podtekstem - a mariolcia twierdzi że to księża są zboczeni...

Wt cze 03, 2008 19:21
OBCY... starasz się gryźć mnie ale nie tędy droga. Zapewne gdyby to załeżało od Ciebie to ksieża mogli by bezkarnie kraśc i wyprawiać inne złe rzeczy.

OBCY_ASTRONOM mam do Ciebie takie pytanie:
Czy homoseksualizm to dla Ciebie jedna z orientacji seksualnych czy zboczenie ?

Wt cze 03, 2008 20:25

OBCY_ASTRONOM mam do Ciebie takie pytanie:
Czy homoseksualizm to dla Ciebie jedna z orientacji seksualnych czy zboczenie ?

Pozwól że się "podepnę" pod pytanie. Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia). Szkoda że wielu homo robi z siebie chorego na własne żądanie ("bo tak jest modnie a kogo by teraz interesowały jakieś stosunki damsko- męskie, przecież to takie kościelne i staroświeckie").

Kultura arabska i żydowska z tego co mi wiadomo ma podobne zdanie o homoseksualizmie: grzech wołający o pomstę do nieba niezgodny z naturą ludzką.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Wt cze 03, 2008 20:32

Mariolcia, dlaczego Ty tak atakujesz księży? Wiesz ilu z nich jest wspaniałych, całkowicie oddanych Panu Bogu, posłudze ludziom... sama znam takich. A ze są wyjatki - no cóż tzreba się za nich modlić, a nie ich krytykować. Ciekawe, ile czasu poświęciłaś na modlitwę za kapłanó, by nie ulegali temu, co złe?

Jak tylko zobaczyłem jakie tematy mają nowe wiadomości od razu wiedziałem kto się tu pojawił... :)

A gdyby to od Ciebie zależało to Ty byś mogła kraść i wyprawiać inne złe rzeczy

Homoseksualizm (dla mnie) jest zboczeniem.

Ale jak tak myślę to pytanie to jest bez sensu - czy zboczenie czy orientacja bo orientacją też jest.

Cytuj:
Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia)

Ale homoseksualista nikogo nie krzywdzi a pedofil TAK. I to własnie pedofilia jest karana prawnie a nie homoseksualizm wiec nie mozna go stawiać na równi z pedofilią.

Cytuj:

Czyli mężczyznę kochającego innego mężczyznę traktujesz na równi z pedofilem czy nawet nekrofilem ?

Bozena:
Cytuj:
Mariolcia, dlaczego Ty tak atakujesz księży? Wiesz ilu z nich jest wspaniałych, całkowicie oddanych Panu Bogu, posłudze ludziom... sama znam takich. A ze są wyjatki - no cóż tzreba się za nich modlić, a nie ich krytykować.

Tych złych trzeba najpierw karać i wsadzać do wiezienia a potem sie za nich modlić bo sutanna nie ma być tarczą chroniącą przed odpowiedzialnością.

Wt cze 03, 2008 20:55

Gdybyśmy się wiecej modlili zz księży, byłoby mniej tych złych... Ale zgadzam się całkowicie, że jeśli ksiądz popełni jakieś pzrestępstwo, powinien ponieść odpowiedzialność, jak zresztą każdy inny człowiek

Wt cze 03, 2008 21:01

OPAT_90:
Cytuj:
Dla mnie homoseksualizm to zboczenie. Zboczenie jest chorobą którą należy leczyć (podobnie jak pedofilia)

Ale homoseksualista nikogo nie krzywdzi a pedofil TAK. I to własnie pedofilia jest karana prawnie a nie homoseksualizm wiec nie mozna go stawiać na równi z pedofilią.

I dlatego, ze nikogo nie krzywdzi to znaczy że nie jest to zboczenie?
A wymieniony niżej poniżej nekrofil też nikogo nie krzywdzi więc czy według Ciebie to nie jest zboczenie?
Albo pedofil gdzie dziewczyna jest wpełni świadoma swojej seksualnosci i chce zbliżenia - też nikt "nie cierpi" i co - wtedy to nie jest zboczenie Bo jak piszesz nikt nie cierpi?

mariolcia napisał(a):
Cytuj:

Czyli mężczyznę kochającego innego mężczyznę traktujesz na równi z pedofilem czy nawet nekrofilem ?

Czy dla Ciebie kochać a uprawiać seks to jedno i to samo?

Wt cze 03, 2008 21:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona