Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Autor |
Wiadomość |
TutajDaniel
|
To jest prawidłowa systematyka:
- Wirusy i Bakterie (wynik dewolucji, jak dla mnie).
- Rośliny.
- Zwierzęta.
- Człowiek.
Gdybym miał ogon... Byłbym owłosiony... Nie miał brwi... Gdyby dzisiejsze małpy posiadały wyrostek robaczkowy... gdyby na plecach wyrosło mi trzecie ucho, a na tyłu kolejna para oczu... Może zmieniłbym religię na ewolucjonizm.
_________________ -Dlaczego nie odnajduję w swoim życiu Boga?
-Może z tego samego powodu, dla którego przestępcy nie odnajdują policji.
|
N sie 24, 2008 22:02 |
|
|
|
 |
R6
|
Powołując się na autorytet Biblii stwierdzam ostatecznie stwierdzić że każdy człowiek to baranek a więc zwierze. Szach i mat.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N sie 24, 2008 22:02 |
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): Każdy człowiek jest owocem Każdy owoc jest ssakiem
zatem
Każdy człowiek jest ssakiem
Dobrze, Sewerynie?
Człowiek jest ssakiem to potoczne nazewnictwo . Fachowo mówimy, że człowiek należy do gromady ssaki . Diabeł tkwi w szczegółach.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 24, 2008 22:04 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Seweryn napisał(a): Oczywiście ,że ludzie należą do królestwa zwierząt ,niemniej jednak należenie do królestwa nie jest tożsame z byciem zwierzęciem, bo zwierzęta nie zaliczją się do rodziny człowiek . I co z tego , że zwierząt nie zaliczyliśmy do naszej rodziny skoro królestwo w którym żyjemy jest również królestwem zwierząt . To tak samo jakbyś powiedział , że twój sąsiad nie jest człowiekiem , bo nie mieszka w twoim domu .
|
N sie 24, 2008 22:06 |
|
 |
Seweryn
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Seweryn napisał(a): Oczywiście ,że ludzie należą do królestwa zwierząt ,niemniej jednak należenie do królestwa nie jest tożsame z byciem zwierzęciem, bo zwierzęta nie zaliczją się do rodziny człowiek . I co z tego , że zwierząt nie zaliczyliśmy do naszej rodziny skoro królestwo w którym żyjemy jest również królestwem zwierząt . To tak samo jakbyś powiedział , że twój sąsiad nie jest człowiekiem , bo nie mieszka w twoim domu .
Tylko to z tego, że zwierzęta nie wchodzą do rodzaju człowiek, więc nie są ludźmi. No chyba, że uważasz iż zwierzęta są ludźmi.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 24, 2008 22:11 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Ssak bo ssak pokarm matki - a nie ssak bo jest zwierzęciem i lepszym sercu niż gad.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
N sie 24, 2008 22:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przeczytaj cały temat . Oczywiście ,że ludzie należą do królestwa zwierząt ,niemniej jednak należenie do królestwa nie jest tożsame z byciem zwierzęciem, bo zwierzęta nie zaliczją się do rodziny człowiek .
Bycie gruszką oznacza bycie owocem, choć bycie owocem nie oznacza bycia gruszką. Czy jesteś w stanie to pojąć? Owoc, tak samo jak zwierzę oznacza coś bardziej ogólnego niż gruszka i człowiek. Gruszka jest owocem, człowiek jest zwierzęciem. A z resztą, dla Ciebie mogę być nawet wiewiórką, wszystko mi jedno.
A, no i zamieść sobie w podpisie: "ateiści są małpami i nie mają duszy, więc można ich jeść na obiad" albo coś w tym guście  Będziesz jeszcze bardziej zabawny.
Widzę też że TutajDaniel się pojawił. Gdybyś miał ogon i byłbyś owłosiony na całym ciele, to byłbyś wiewiórką, jak reszta ateistów TutajDanielu
P.S. Małpy mają wyrostki robaczkowe  A tego tekstu z oczami na plecach i uchem, to już nie rozumiem, ale to pewnie dlatego, że jestem przecież małpą, a jak wiadomo małpy nie mają rozumu 
|
N sie 24, 2008 22:16 |
|
 |
TutajDaniel
|
A ptak, bo lata? Jak nietoperz?
|
N sie 24, 2008 22:17 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Ssak bo ssa pokarm matki a ptak.. bo ja wiem...
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
N sie 24, 2008 22:18 |
|
 |
TutajDaniel
|
Dawno mnie tu nie było...
Dzisiejsze małpy nie mają wyrostka robaczkowego... Możliwe, że bardzo nieliczne gatunki, bo na pewno nie wszystkie.
A co do oczu, uszu - czy dodatkowa para uszu z tyłu ciała jest zaletą, czy wadą w kwestii przetrwania? Czy dodatkowa para kończyć pomoże nam przetrwać, czy w tym przeszkodzi?
Dlaczego mamy narządy zmysłów tak blisko mózgu? Bo tak jest najwydajniej, choć równie dobrze mogły się pojawić na plecach. Tego nie tłumaczy ewolucja.
Podobnie brwi - czy zwiększają szansę przetrwania? Brak ogona? Kosztuje zbyt wiele energii?
|
N sie 24, 2008 22:20 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Kiedyś człowiek był człowiekiem nie zwierzęciem, wieloryb czy delfin nie był ssakiem tylko był rybą a nietoperz nie był gadem tylko właśnie ptakiem. Ludzie wymyślają grupy i grupują wszystko co się da - czy to do jakiej grupy z czym nas przypasują ostatecznie coś zmienia?
Tomasz Olbratowski.
|
N sie 24, 2008 22:21 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): A, no i zamieść sobie w podpisie: "ateiści są małpami i nie mają duszy, więc można ich jeść na obiad" albo coś w tym guście  Będziesz jeszcze bardziej zabawny.
Rzeczywiście tak twierdzą ateiści .Skoro mylą się w kwesti małp to pewnie i w kwesti duszy. Dobranoc
|
N sie 24, 2008 22:23 |
|
 |
0bcy_astronom
|
a muchomor był kiedyś roślinom...
Tomasz Olbratowski.
|
N sie 24, 2008 22:23 |
|
 |
TutajDaniel
|
Zgadzam się z Astronomem w 100% - to tylko sztuczna klasyfikacja. Co za różnica, gdzie nas wepchnął panowie naukowcy? Najważniejsze, że nie czuję się zwierzęciem i widzę różnicę między mną, a małpą, czy czymkolwiek.
|
N sie 24, 2008 22:24 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
A po drugie Sewerynie to mówienie , że jesteśmy zwierzętami nie powinno przynosić nam wcale ujmy , bo zwierzęta od urodzenia są święte , nie są pokalane grzechem nawet kiedy zabijają , a człowiek tylko pomyśli o grzechu i już zgrzeszył bydlak jeden .Tak więc w tym kontekście widzę nawet wyższość zwięrzęcia nad człowiekiem . Pomyśl Seweryn , my zaliczamy sie do królestwa zwierzat , a zwierzeta nic o tym nie słyszały , my mówimy że zwierzęta nie należą do naszej rodziny i co to dalej nam daje , przecież one wcale sie tego nie dowiedzą , gardzą tym co my o nich mówimy .
|
N sie 24, 2008 22:31 |
|
|
|