Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Jedyna nadzieja... 
Autor Wiadomość
sybilla napisał(a):
No to trzeba byłoby całą religię zmienić.

No właśnie zmienia się tą religię, co jakiś czas.
A ja myślałem, że religia katolicka jest jedna niezmienna...

Tak nikt nie placze nad tym że Kosciół upada moralnie -własnie upadek stanu Kapłańskiego jest tą zmianą ktora zmienia całą religję ;
Pustoszeją Koscioły -młodzi depcza sakramenty ,rosna w siłę ateiści !
Taki obraz każdy widzi ,ale jako lekarstwo obiera się walke z Maryja Matką Koscioła i wszelkimi objawami Maryjności.
Inni "doktorowie"-pełna odnowę upatruja w powrocie do łaciny i dawnego rytu ..
Nowe zarządzenia -nowe pomysły a Bóg wyznaczył prostą drogę:

..."- Mówiłem wam, że wzywam was do służby światu, a więc do ratowania bliźnich waszych, a kto jest waszym bliźnim - wiecie. Teraz więc zapraszam was do towarzyszenia Mi na tej drodze. Dlatego ukazuję wam Mój stosunek do „grzeszników", „pogan'", „celników" i „nierządnic", bo wy nie zmieniacie się i od pokoleń lubicie w sercach swoich, jeśli nie w słowach i czynach, dzielić braci waszych. Sarni stawiacie siebie po stronie Mojej - jako sługi dobre i synów przykładnych widzicie siebie. Bracia zaś wasi uznawani są przez was chętnie za synów marnotrawnych i grzesznych. Zapominacie o tym, że Ja najbliżej jestem tych, co się źle mają i ratunku potrzebują najbardziej.

Zapominacie, że zadaniem waszym jest - SŁUGĄ BYĆ NA SŁUŻBIE MIŁOŚCI. I wszystko, cokolwiek robicie poza miłością i czegokolwiek dokonacie poza miłością, jest pomnikiem waszej własnej chwały i w proch się obróci; dla Mnie zaś jest gorzej niż niczym, bo sprzeniewierzeniem Moich Darów: istnienia i czasu życia, i talentów, którymi was obdarowałem, abyście mieli co rozdawać w Imieniu Moim.

Jeślibym najemnikowi Mojemu dał ziarno na siew, a ów, spocząwszy spożył by je sam, kim byłby, jeśli nie sprzeniewiercą?

Jeślibym sługom Moim otworzył spichrze - wiedząc, że głód panuje dookoła - i rozkazał brać Moje Chleby, Moje Wino i rozdawać dzień i noc, póki wszyscy potrzebujący nie nasycą się, a oni urządziliby sobie ucztę i spożyli wszystko sami pomiędzy sobą, czym byliby, jeśli nie złodziejami?

Jeślibym synom Moim przykazał, by ze Mną szli do walki przeciw nieprzyjacielowi, który Moją ziemię najechał i pustoszy, a lud Mój morduje i bierze w niewolę, a oni zmówiwszy się z nieprzyjacielem, z nim razem rozpoczęli grabić i niszczyć, czym byliby, jeśli nie zdrajcami?

A kim wy jesteście'?..."

N paź 26, 2008 8:42
kastor napisał(a):
Zatem kogo poprawiamy? JPII? Toż za jego czasów kult Maryi osiągnął szczyty pobożności. Nie da się oddzielić Maryi od katolicyzmu, bo musielibyśmy zaprzeczyć roli jaką Maryja przez swoje objawienia odegrała w życiu ludzi. No i musielibyśmy zaprzeczyć świętości JPII. A jakie hasło było jego przewodnim hasłem? " Cały Twój " i bynajmniej nie chodziło o Jezusa!

Nic nie potrzebuje poprawiania :)
"Cały Twój"....wyraża jednoznacznie - tak jak Maryja...zawsze z Chrystusem, napominając nieodmiennie "Zróbcie wszystko cokolwiek wam powie".

N paź 26, 2008 9:22
"Cały Twój"....wyraża jednoznacznie - tak jak Maryja...zawsze z Chrystusem, napominając nieodmiennie "Zróbcie wszystko cokolwiek wam powie".

E to zbyt skomplikowane tłumaczenie. A problem polega na tym, że JPII oddał Polskę Maryi w macierzyńską niewolę miłości i Maryja dla niego była najważniejsza. Wcale o Jezusa nie chodziło. Czy Ci się to podoba czy nie - prawda jest brutalna: Maryja została uznana za boginię, a święci - również. Bo od cudów i kultów są bogowie, a nie święci. Można ich nazywać jak kto chce ( nawet świętymi ), ale zaprzeczyć ich boskości nie można. W ten sposób chrześcijaństwo stało sie politeizmem. Bogów mamy od groma, bo każdy święty ma jakąś działkę ;). Poza tym kogo Matka Boża ma napominać? I kogo mamy słuchać? Przez kogo Ona przemawia? I skąd wiemy, że to Ona przemawia? Czego Ona broni?

N paź 26, 2008 21:07
E to zbyt skomplikowane tłumaczenie. A problem polega na tym, że JPII oddał Polskę Maryi w macierzyńską niewolę miłości i Maryja dla niego była najważniejsza. Wcale o Jezusa nie chodziło. Czy Ci się to podoba czy nie - prawda jest brutalna: Maryja została uznana za boginię, a święci - również. Bo od cudów i kultów są bogowie, a nie święci. Można ich nazywać jak kto chce ( nawet świętymi ), ale zaprzeczyć ich boskości nie można. W ten sposób chrześcijaństwo stało sie politeizmem. Bogów mamy od groma, bo każdy święty ma jakąś działkę ;). Poza tym kogo Matka Boża ma napominać? I kogo mamy słuchać? Przez kogo Ona przemawia? I skąd wiemy, że to Ona przemawia? Czego Ona broni?

Skomplikowane tylko dla tych, którzy wymyślnie komplikują, aby uwiarygodnić własną konepcję.....czego dokonałaś powyżej.

N paź 26, 2008 22:08
Alus napisał(a):

Ostatnimi czasy wszystko co dzieli chrześcijan –szatan i ludzie mu posłuszni wzięli za oręż w walce o dusze ludzkie .
Różnice w interpretacji Pisma –sprawowanie mszy –postacie świętych –objawienia –wszystko co można i co się ,da bierze się i używa do walki …Koronnym argumentem jest postać Jana Pawła II.

Wielu gorliwych wyznawców ma idea ubliżania Maryii -niecheć protestantów -powielona i dodana do ateistycznego jadu ...całe forum te i inne jest pełne "wspaniałych "-wypowiedzi -mnie osobiście nie dziwi zaciętość i jad -te słowa wypowiedziane w objawieniach mówia dobitnie-kto tym kieruje ;

...."- „Wszyscy, którzy przedstawiają Maryję jako przeciwstawienie Jezusa lub jako kobietę ziemską – prostą , ograniczoną i niczego nie rozumiejącą –działają pod wpływem sugestii szatana, który nienawidzi Maryi, jako człowieka przez Boga wyniesionego najwyżej w swej piękności. Maryja –człowiek ustanowiony jest przez Boga ponad wszystkimi bytami duchowymi Królową Nieba, i żaden z nich równać się z Nią nie może!
Maryja jest pierwszą i jest koroną ludzkości. Jest Ona rzeczywistą pośredniczką pomiędzy grzechem , słabością i nędzą człowieka a nieskończonością Świętości Bożej, bo jest człowiekiem , a jednocześnie Osobą pogrążoną w Bogu bez reszty i skupiającą w sobie jak w soczewce wszystko, co Boże, a nic własnego , co by tę Świętość Najświętszą skalać lub umniejszyć mogło- a znaczy to że Chrystus Pan powierzył Jej macierzyńskiej miłości prawo do skutecznych próśb za ludzkość.
Maryja jest tą , która zachwyca Boga i posiada Jego miłość. Ona przekonuje Jego serce – Jego litość i zmiłowanie – i uzyskuje Jego miłosierdzie. Ona wyprosić może każdemu z was niebo – jeśli oddacie Jej siebie i nie cofniecie swego zawierzenia.
Wtedy Maryja przyoblecze was we własną czystość i przyprowadzi Synowi jako dar upragniony!”...

Pn paź 27, 2008 9:59
Maryja jest tą , która zachwyca Boga i posiada Jego miłość. Ona przekonuje Jego serce – Jego litość i zmiłowanie – i uzyskuje Jego miłosierdzie. Ona wyprosić może każdemu z was niebo – jeśli oddacie Jej siebie i nie cofniecie swego zawierzenia.

A za żadne skarby się nie zgodze. Kto rodzi się bez grzechu pierworodnego i nie grzeszy całe życie? Żaden człowiek! Więc Maryję stworzył Bóg jak sobie chciał, bo wiedział, że ma zrobić tylko święty inkubator dla swojego syna. Wszystkie jej wspaniałe cechy, są sztucznie wygenerowane przez Boga - tak pewnie Bóg zachwyca się swym dziełem (stworzył człowieka bez grzechu) Czyli co? Wszystkich ludzi nie mógłby stworzyć bez grzechu, bo nie mieliby wolnej woli. A więc i Maryja nie ma wolnej woli.

Modlicie się do automatu

Pn paź 27, 2008 10:34
Cytuj:

A za żadne skarby się nie zgodze. Kto rodzi się bez grzechu pierworodnego i nie grzeszy całe życie? Żaden człowiek! Więc Maryję stworzył Bóg jak sobie chciał, bo wiedział, że ma zrobić tylko święty inkubator dla swojego syna. Wszystkie jej wspaniałe cechy, są sztucznie wygenerowane przez Boga - tak pewnie Bóg zachwyca się swym dziełem (stworzył człowieka bez grzechu) Czyli co? Wszystkich ludzi nie mógłby stworzyć bez grzechu, bo nie mieliby wolnej woli. A więc i Maryja nie ma wolnej woli.

Modlicie się do automatu

No jak chcesz to możesz …popaplać :D

Poważnie; zrozumieć –to jedno –wyciągnąć wnioski to rzecz bardziej złożona –więcej wymaga niż wiedzy –w tej dziedzinie rzeczy objawionych wymagana jest wiara –takie „coś „-niedostępne „pseudo –naukowym” –fachowcom i prześmiewcom ..

Miłość –Wiara-Nadzieja –Duch-Jedność w Bogu –Ufność w Jego bezgraniczne Miłosierdzie ..

Znasz na „to” –jakiś równanie –czy wykres…czy tylko uruchomisz ślinianki …

Pn paź 27, 2008 11:13
Poważnie; zrozumieć –to jedno –wyciągnąć wnioski to rzecz bardziej złożona –więcej wymaga niż wiedzy

No jasne trzeba dochodzić do tych 'odpowiednich' wniosków.

Dochodzenie do tych odpowiednich wniosków wymaga wiary

Wiara to zakładanie z góry rzeczy nieudowadnialnych

I w koło Macieju

Pn paź 27, 2008 12:32
Cytuj:

A za żadne skarby się nie zgodze. Kto rodzi się bez grzechu pierworodnego i nie grzeszy całe życie? Żaden człowiek! Więc Maryję stworzył Bóg jak sobie chciał,,,,.....

I tak Ci to nie pomoże ale może warto :-D żebyś nie mówił że nie wiedzialeś lub nikt Ci nie tłumaczył a tu- masz słowa Boga w objawieniach gdzie mówi o swojej Matce;

..."Maryja jest waszą Królową. Jest też Królową kapłanów, Kościoła i świata. Ja sam dałem Ją światu, dla którego jest widzialnym i zawsze żywym obrazem mojej ojcowskiej i macierzyńskiej zarazem miłości dla synów człowieczych. Jest jedną z was, a zarazem Tą, przez którą zawiązałem z wami Nowe Przymierze. Jest ziemską Matką Syna mego. Z Jej zgody wyrósł Kościół mój i każdy z was Jej zawdzięcza życie w nim.

Jej zgoda była warunkiem mojego planu wybawienia was.

- Ale Maryja była niepokalanie poczęta!

- Tak, ze względu na świętość Boga uczyniłem Ją poczętą bez grzechu, ale wola Jej tak była wolna jak wasza. Miała też pełną

świadomość odpowiedzialności za życie i zdrowie Dziecka, Mesjasza, i znała swoją absolutną słabość. Ale Maryja widziała przede wszystkim moją wolę i nie stawiała jej sprzeciwu. Tak bardzo pragnę, abyście wzorowali się w tym na Maryi. Nie pytajcie stale: „Dlaczego ja?", „Dlaczego mnie to spotyka?", „Dlaczego tak, a nie inaczej?" Bo jeśli wierzy Mi się i ufa mej mądrości i miłości w pełni, to rozumie się, że na zgodzie człowieka Ja buduję swoje plany, a one nie potrzebują waszej oceny czy korekty. Tym bardziej zbędne jest niedowiarstwo w moje stałe prowadzenie i w ogóle wszelkie wątpliwości, które od was słyszę.

Moje plany są zbyt potężne i szerokie, abyście mogli je objąć i żaden człowiek zrozumieć nie może doskonałości zamysłów Boga w ich odwiecznej mądrości. A przecież zachwyca was ta cząstka, której wspaniałość jesteście zdolni uchwycić. Czyż nie świadczy ona o swym Twórcy?...

Wt paź 28, 2008 8:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3