|
|
|
Autor |
Wiadomość |
R6
|
Pismo automatyczne? To może lepiej dyktafon? Jest bardziej wiarygodny.
Zresztą czy taka zabawa z duchami jest bezpieczna? Wolę nie próbować 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Cz gru 25, 2008 15:37 |
|
|
|
 |
Atei_
|
Cytuj: Skoro nie wiesz to nie powinieneś odrzucać żadnej z możliwości na które są mniej lub bardziej wiarygodne argumenty.
Nie odrzucam.
_________________ Nie ma dowodu na istnienie Boga, nie ma też dowodu na jego nieistnienie. Wszystko sprowadza się do kwestii wiary, lub braku wiary.
|
Cz gru 25, 2008 15:49 |
|
 |
Ókaż
|
Przeraża mnie czasami to że dla wielu ludzi religią stała się tzw. nauka. Wydaje sie wam że jest ona w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania? Bóg nie istnieje bo naukowo nie jesteśmy w stanie go dowieść? Wy nie chcecie wiary wy chcecie wiedzy!!!! Jedna z osób pytała czemu Bóg nie napisał Ewangelii osobiście? Tak moi drodzy bo wy uwierzylibyście wtedy gdyby on zstapił z nieba do kazdego z Was i tak jak napisał Woody Allen najlepiej zdeponował na waszych kontach znaczną sume!!!
|
So gru 27, 2008 16:35 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
Cytuj: Na wstepie pragnę wszystkim czytającym wyjasnić nie jest to zadna herezja -sa to słowa pochodzace z objawień prywatnych -spisanych przez Polską Mistyczkę Annę -rozpowszechniane za zgodą władz duchowych Koscioła
body, jak można to sprawdzic?
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
So gru 27, 2008 16:57 |
|
 |
No
|
Cytuj: Wy nie chcecie wiary wy chcecie wiedzy!!!!
I co w tym złego?
|
So gru 27, 2008 19:27 |
|
|
|
 |
Ókaż
|
Co w tym złego? Dla mnie osobiście nic. Ale pomyślcie - wchodzicie na forum portalu wiara.pl (nie wiedza.pl) i dziwicie się ludzie że niektórzy wierzą? Czy jest w tym zdrowy rozsądek?
Zadajcie sobie raz pytanie. A może brak wiary w jakiś sposób mnie ogranicza? Może jestem duchowo upośledzony? A wy zachowujecie się tak jakby niewidomi dziwili się innym że mówią: świat jest piękny i tak kolorowy albo kulawi oburzający się że ktoś mówi jak uwielbia biegać albo tańczyć.
|
So gru 27, 2008 21:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Owieczka_in_black napisał(a): Cytuj: Na wstepie pragnę wszystkim czytającym wyjasnić nie jest to zadna herezja -sa to słowa pochodzace z objawień prywatnych -spisanych przez Polską Mistyczkę Annę -rozpowszechniane za zgodą władz duchowych Koscioła body, jak można to sprawdzic?
Prosto idziesz do ksiegarni katolickiej i prosisz o
"Pozwólcie odarnąć się Miłóści "-a tam na wewnętrznej stronie -Wydane za zgoda Władzy Duchowej ..
wydawnictwo Michalineum 2008 rok
ISBN;978-83-7019-6
możesz zadzwonic do wydawnictwa;0227811420
objawienia prywatne nie są obowiazujace -ale wiara też nie jest obowiązująca ! 
|
So gru 27, 2008 21:35 |
|
 |
No
|
Cytuj: Zadajcie sobie raz pytanie. A może brak wiary w jakiś sposób mnie ogranicza? Może jestem duchowo upośledzony?
Wiara chyba jednak bardziej ogranicza, szczególnie monoteistyczna która zamyka się na wszystko co inne bo Bóg jest zazdrosny. A przeżycia religijne są przereklamowane...
|
So gru 27, 2008 22:45 |
|
 |
Ókaż
|
No. Obawiam się że o przeżyciach religijnych nie masz zielonego pojęcia.
|
So gru 27, 2008 23:40 |
|
|
|