| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
*nhyjum,
"Pamiętam, jak Ziobro miał dowód, że czegoś tam Lepperowi nie mówił "
To przypomnij sobie,jaki dokładnie to był dowód i daj mi taki sam,co do nienastąpienia czegoś. 
|
| Śr sty 28, 2009 18:17 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mariamne z magdali napisał(a): *nhyjum, "Pamiętam, jak Ziobro miał dowód, że czegoś tam Lepperowi nie mówił " To przypomnij sobie,jaki dokładnie to był dowód i daj mi taki sam,co do nienastąpienia czegoś. 
Jan Paweł Drugi wiele razy mówił, że należy przepędzić resztki żydów z kontynentu europejskiego. Mariamne, jeśli uważasz, że tak wcale nie mówił, to udowodnij 
|
| Śr sty 28, 2009 18:19 |
|
 |
|
MyBlueHeaven
|
mariamne z magdali napisał(a): Ps.John Lee Hooker...Coś pięknego!
John Lee Hooker nigdy nie przestanie mnie fascynowac:) Ciesze sie ze i tu mozna spotkac jego fanow:)
|
| Śr sty 28, 2009 18:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Albo nowoczesne sądownictwo:
Niech oskarżony udowodni, że nigdy nie złamał prawa 
|
| Śr sty 28, 2009 18:23 |
|
 |
|
blacky
|
Witold napisał(a): BTW, Richard Dawkins kilkakrotnie mówił, że zadba o to, żeby przy jego śmierci było kilku świadków, a całość została nagrana, żeby uniemożliwić powstanie plotek o jego nawróceniu na łożu śmierci 
Współczuje mu.
_________________ Zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem (Flp 2, 12).
|
| Śr sty 28, 2009 18:43 |
|
|
|
 |
|
Witold
|
No nie, mariamne, naprawdę nie sądziłem, że palniesz coś takiego. Chcesz ode mnie dowodów, że coś się nie stało. To faktycznie tak jak byłoi z Lepperem i Ziobrą, kiedy szukali na nagraniu z dyktafonu czego na nim nie ma, żeby udowodnić, że Ziobro czegoś tam nie mówił. Tym tokiem myślenia, to równie dobrze mógłbym szukać ci źródeł, które potwierdzają, że na Słońcu nie mieszkają Marsjanie.
Proponuję lepiej, żebyś podała jakieś źródło na swoją rewlelacje, bo sądzę że poglądy Nietzschego dla nikogo tajemnicą nie są. Wystarczy sobie wpisać
Cytuj: 1.Poprosze o zródło danych O nie, to ja poproszę o źrodło twoich danych. Cytuj: Czyżby jednak twój autorytet? Myślałam,ze szydercę charakteryzuje obiektywne szydzenie ze wszystkiego  ,ale widzę,że Dawkinsa oszczędzasz.To nie fair 
Nie, po prostu gość którego lubię, ale za swój autorytet go nie uważam.... 
|
| Śr sty 28, 2009 18:45 |
|
 |
|
Witold
|
blacky napisał(a): Współczuje mu.
Człowiek w desperacji, co? Chyba zaczął się bać chrześcijan. Bo fakt, że biorąc pod uwagę jego dokonania jako wojującego ateisty, bajeczka o jego nawróceniu na łożu śmierci jest prędzej czy później nieunikniona...
|
| Śr sty 28, 2009 18:47 |
|
 |
|
blacky
|
Witold napisał(a): blacky napisał(a): Współczuje mu. Człowiek w desperacji, co? Chyba zaczął się bać chrześcijan. Bo fakt, że biorąc pod uwagę jego dokonania jako wojującego ateisty, bajeczka o jego nawróceniu na łożu śmierci jest prędzej czy później nieunikniona...
hehe, nie boje się. Mówię szczerze. Szkoda mi gościa, bo pewnie sam sobie zabiera szanse na nawrócenie.
_________________ Zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem (Flp 2, 12).
|
| Śr sty 28, 2009 18:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
* Witold i *nhyujm,
 Straszne,że traktujecie to serio.Przeciez miałam na celu doprowadzenie do śmieszności fakt,że negujecie wszystko jak leci.Doskonale zdaję sobie sprawę z niemożności istnienia takich dowodów,to jest dokładnie tak głupie,jak dowodzenie nieistnienia czegoś.
Rzecz w tym,że na chwilę obecną opowieść o nawróceniu Nietzschego funkcjonuje i nie macie powodu sądzić,żeby ona mijała się z prawdą.Jeżeli tak,to w którym momencie i na czym opieracie twierdzenie,że jest to kłamstwo.Udowadnianie ,że coś sie nie stało jest nieistotne.Pytanie,dlaczego to waszym zdaniem kłamstwo.
"żebyś podała jakieś źródło na swoją rewlelacje,"
"Dwanaście koszy ułomków" ks.S.Musiał(i nie krzyczcie od razu,że to nieobiektywny autor  )
"No nie, mariamne, naprawdę nie sądziłem, że palniesz coś takiego"
Ach,Witusiu,przykro mi,że Cię tak straszliwie zawiodłam  Poprawie się 
|
| Śr sty 28, 2009 19:31 |
|
 |
|
Witold
|
mariamne z magdali napisał(a): Rzecz w tym,że na chwilę obecną opowieść o nawróceniu Nietzschego funkcjonuje Taaa, wśród wierzących. Podobnie jak wśród wierzących bywa popularna teza o głębokim teiźmie Einsteina i jeszcze głębszym ateiźmie Hitlera. No i ta o nawróceniu Darwina na kreacjonizm, a także "wszyscy ateiści nawracają się przed śmiercią"... Zaraz ktoś wszcznie dyskusję na temat Hitlera i Einsteina i powie, że "przecież tak było", ale ja się ograniczę do stwierdzenia, że angielskie sformułowanie "bullshit" dość dobrze te wszystkie rewelacje obrazuje. Cytuj: Jeżeli tak,to w którym momencie i na czym opieracie twierdzenie,że jest to kłamstwo.Udowadnianie ,że coś sie nie stało jest nieistotne.Pytanie,dlaczego to waszym zdaniem kłamstwo.
1. Tworzenie legend o wierzących ateistach, tudziesz nawróconych pod koniec życia, to wśród wierzących popularny chwyt.
2. Poglądy Nietzschego...
|
| Śr sty 28, 2009 19:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ok,
pytanie więc brzmi:
Dlaczego wylądował u czubków? Czy temu,jako faktowi,też zaprzeczysz?
Ps.Słabe te argumenty o kłamstwie.Szczególnie pierwszy kojarzy mi sie z wydmuszką  Tzn. ma otoczkę prawdy,ale w środku brak konkretów... 
|
| Śr sty 28, 2009 19:48 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Cóż.
Też uważam, że kościół strasznie lubi w kolorowankach malować słonika na różowo. Dzisiaj podczas nauki do kolokwium usłyszałem w telewizji (lubię jak coś brzdąka gdy się uczę) takie stwierdzenie w jakimś najwyraźniej Katolickim programie: "Módlmy się za ludzi niewierzących i smutnych".
Dodatkowo dziewczyna mi mówiła, że co drugie kazanie Niedzielne porusza tematykę ateizmu i tego jak takim ludziom pomóc by byli radośni.
Nie wiedziałem, że teraz kościół takie pranie mózgu robi...
Ale to trochę nie na temat ; p
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| Śr sty 28, 2009 19:58 |
|
 |
|
No
|
Cytuj: Dlaczego wylądował u czubków?
Bo był chory.
|
| Śr sty 28, 2009 19:59 |
|
 |
|
MyBlueHeaven
|
Bo Kosciol uwaza ze wierzyc to jedyna i sluszna droga. Tylko dziw dlaczego to walasnie ludzie nieszczesliwi poszukuja Boga?
|
| Śr sty 28, 2009 20:18 |
|
 |
|
Witold
|
mariamne z magdali napisał(a): Dlaczego wylądował u czubków? Czy temu,jako faktowi,też zaprzeczysz?
U czubków lądują tysiące ludzi. I co w tym dziwnego? Są chorzy, to się ich leczy. Równie dobrze mogła byś zapytać, dlaczego się przeziębił, dlaczego dostał grypy, dlaczego zwymiotował obiad z poprzedniego dnia... a co to ma do rzeczy?
|
| Śr sty 28, 2009 20:56 |
|
|
|