Autor |
Wiadomość |
WIST
|
ziele_force
Generalnie myśle że Twoja wypowiedz jest niepoważna. Widze że w tym temacie zebrało się kilku ludzi którzy problemu nie widzą, a wręcz pochwalają wolność pełną gębą, więc śmiejmy się ze wszystkiego, a jak to komuś przeszkadza to jest dziwny. Przypomne tylko że wykorzystano okreslone obrazy i dzwięki które w sposób oczywisty związane są z Kościołem, więc to nie my katolicy robimy problem, tylko oczekujemy szacunku wobec nas i tego co wiąże się z naszą wiarą. Niepowazne jest zatem mówienie mi co ja mam sobie myśleć i w czym problemu mam nie znajdować.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt maja 26, 2009 10:13 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
WIST napisał(a): ziele_force Generalnie myśle że Twoja wypowiedz jest niepoważna. Widze że w tym temacie zebrało się kilku ludzi którzy problemu nie widzą, a wręcz pochwalają wolność pełną gębą, więc śmiejmy się ze wszystkiego, a jak to komuś przeszkadza to jest dziwny. Przypomne tylko że wykorzystano okreslone obrazy i dzwięki które w sposób oczywisty związane są z Kościołem, więc to nie my katolicy robimy problem, tylko oczekujemy szacunku wobec nas i tego co wiąże się z naszą wiarą. Niepowazne jest zatem mówienie mi co ja mam sobie myśleć i w czym problemu mam nie znajdować.
WIST rozumiem Twoje wzburzenie. Nerwowe reagowanie sprawi jednak tylko to, że imbecyle robiące takie "dziełka" trafią na podatny grunt co zachęci ich tylko do dalszej "twórczości". Ja proponuję olać, a problem zginie śmiercią naturalną 
_________________ MÓJ BLOG
|
Wt maja 26, 2009 10:28 |
|
 |
WIST
|
To nie tak że ja tu już klawiaturę gryzę, bo ten filmik uważam poprostu za głupi i na tym się kończy. Natomiast dziwią mnie ludzie, którzy widocznie są już uczuleni gdy wierzący ośmielają się zgłaszać swoje wątpliwości. Myśle również że tego właśnie brakuje aby jasno mówić że coś nam się nie podoba, a nie dawać się bić z każdej strony.
WIST
|
Wt maja 26, 2009 11:06 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
WIST napisał(a): To nie tak że ja tu już klawiaturę gryzę, bo ten filmik uważam poprostu za głupi i na tym się kończy. Natomiast dziwią mnie ludzie, którzy widocznie są już uczuleni gdy wierzący ośmielają się zgłaszać swoje wątpliwości. Myśle również że tego właśnie brakuje aby jasno mówić że coś nam się nie podoba, a nie dawać się bić z każdej strony.
Według mnie to nie jest żaden cios. Uważam, że każdy powinien być dumny ze swojego przeciwnika, a poziom tego "teledysku" nie obliguje do jakiejkolwiek riposty. każdy kto na to spojrzy zastanowi się jedynie nad intelektem autora.
|
Wt maja 26, 2009 11:15 |
|
 |
Epikuros
|
Jeszcze dodam: gdyby ktoś coś podobnego zrobił na temat Dawkinsa czy Denneta, a traktuję ich jako swoje guru (czego nie ukrywam) po prostu bym z poczucia żenady nie zareagował 
|
Wt maja 26, 2009 11:16 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: że imbecyle robiące takie "dziełka" ... No wlasnie. Pamietacie bojkot Danii za rysunek Mahometa? Czy swiat podzielal oburzenie muzulmanow? Skutek byl przeciwny. Cytuj: w d... tak niski poziom muzyki przypominającej (censored)ęcia konia LOL
Nie rozumiem ale sluchaj sobie czego chcesz. Twoja sprawa. Ja wole tradycyjne instrumenty a i powonienie mam "miastowe" i ucha do konskiej d. za zadne pieniadze nie przystawie. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt maja 26, 2009 11:30 |
|
 |
Okatina
|
Muzyka nawet ciekawa lecz wątek religijny nie na miejscu. Uważam, że trzeba szanować uczucia i przekonania innych. Jest tyle innych pieśni, które można by zapewne "unowocześnić" ale nie tą.
_________________ Miłość jest miarą, według której Pan będzie sądził nas wszystkich (Ojciec Pio)
www.catholicus.pl
|
Wt maja 26, 2009 15:10 |
|
 |
ziele_force
|
Cytuj: Więc śmiejmy się ze wszystkiego, a jak to komuś przeszkadza to jest dziwny. Przypomne tylko że wykorzystano okreslone obrazy i dzwięki które w sposób oczywisty związane są z Kościołem, więc to nie my katolicy robimy problem, tylko oczekujemy szacunku wobec nas i tego co wiąże się z naszą wiarą. Niepowazne jest zatem mówienie mi co ja mam sobie myśleć i w czym problemu mam nie znajdować.
Też myślę, że powinniśmy się ze wszytskiego śmiać, cieszę się, że się zgadzamy
Ktoś gdzieś tutaj okazuje brak szacunku? Używanie wizerunku Jezusa (bądź co bądź z dość śmiesznego serialu Family Guy) jak i pieśni jest okazywaniem braku szacunku?
Masz racje niepoważne jest mówienie tobie co masz myśleć, ale ja tego nie napisałem - napisałem, że twoje oburzenie jest logiczne, ale też nie oczekuj, że wszyscy będą wzburzeni 
|
Wt maja 26, 2009 15:15 |
|
 |
GrubaOsmiornica
|
WIST napisał(a): GrubaOśmiornico zaśmiać się mogę z tego co napisałaś. To że Tobie coś się wydaje nie znaczy że tak jest. A tym przypadku Twoje osobiste odczucia przykładasz do sytuacji i próbujesz wcisnąć mi że powinienem się cieszyć i pochwalić jeszcze autora za jego gniota. Niestety ale zdania nie zmienie. A z tą niską samooceną to nie zamierzam dać się nabrać na tak prosty chwyt.
To smiej sie, nie obraze sie
Zacytuj fragment, w ktorym mowie, ze powinienes sie cieszyc i chwalic autora  A jesli takiego nie znajdziesz w moim poscie, to wyjasnij prosze, po co wymyslasz?
Z samoocena to nie jest prosty chwyt, tylko po prostu tak to dziala. Jesli masz niska samoocene, to przejmujesz sie najdrobniejsza krytyka, jesli masz wysoka samoocene, to wszystko bedzie splywalo po Tobie jak po kaczce, bo sam dobrze wiesz ile jestes wart. To sa podstawy psychologii i tu nie ma czego negowac 
|
Śr maja 27, 2009 11:51 |
|
 |
WIST
|
ziele_force
Troszke mnie nie zrozumiałeś, choć myśle że doskonale zrozumiałeś co mam na myśli. Jedyne czwgo oczekuje to że wszyscy tutaj zobaczą że coś jest nie tak, podczas gdy jak widać niektórym to zupełnie nie przeszkadza. Więc co tam jakiś głupi filmik, gorzej że ludziom się może nawet podoba. Ostatecznie jednak dalsza rozmowa na ten temat jest bezcelowa. Kto uważa że robienie sobie jaj z pogrzebu (w przenośni i nawet troche dosłownie) jest ok, to jego problem. Ja nikogo tutaj obrażać nie zamierzam, szkoda poprostu że pochwala się taką frywolnośc w traktowaniu wierzących jak ludzi do bicia.
GrubaOsmiornica
Próbujesz podeprzeć swoje zdanie psychologią, ale popełniasz przy tym kilka błędów. To nie jest czepianie się czegokolwiek, nawet najdrobniejszych rzeczy. Jak już napisałem, na takie rzeczy trzeba reagować, ponieważ dotyczy to nie tylko mnie ale większej grupy ludzi. Wykorzystanie pieśni śpiewanej na pogrzebie, plus jakaś karykatura Jezusa który ją niby śpiewa i robienie z tego remiksu jest conajmniej niepoważne. Jeśli uważasz że jest to ok to tylko świadczy o Tobie i Twoim podejściu do osób wierzących. Nie zmieni tego żadne szpanowanie wiadomościami z psychologii, zresztą źle dobranymi.
WIST
|
Śr maja 27, 2009 13:01 |
|
 |
GrubaOsmiornica
|
Czy to Cie naprawde obraza, czy po prostu wiesz, ze powinno nie to obrazic i w zwiazku z tym czujesz sie obrazony?
Niepowazne, to jest zalozenie, ze taki film krzywdzi Ciebie i kazdego kto wierzy w Jezusa. Glupi dzieciak montuje takie cos, mysli, ze to jest zabawne i nikt na to nie zwraca uwagi poza wyznawcami Jezusa, ktorzy podnosza lament, ze to jest obraza ich oraz Boga itd. Kto tu jest niepowazny?
|
Śr maja 27, 2009 13:14 |
|
 |
ziele_force
|
WIST napisał(a): ziele_force Troszke mnie nie zrozumiałeś, choć myśle że doskonale zrozumiałeś co mam na myśli. Jedyne czwgo oczekuje to że wszyscy tutaj zobaczą że coś jest nie tak, podczas gdy jak widać niektórym to zupełnie nie przeszkadza. Więc co tam jakiś głupi filmik, gorzej że ludziom się może nawet podoba. Ostatecznie jednak dalsza rozmowa na ten temat jest bezcelowa. Kto uważa że robienie sobie jaj z pogrzebu (w przenośni i nawet troche dosłownie) jest ok, to jego problem. Ja nikogo tutaj obrażać nie zamierzam, szkoda poprostu że pochwala się taką frywolnośc w traktowaniu wierzących jak ludzi do bicia.
Jasne, że zrozumiałem, przepraszam za ironię na początku poprzedniej wypowiedzi.
Tutaj chyba jest kwestia, czy są pewne tematy, które OGÓLNIE nie powinny być przedmiotem żartu? Bo chyba każdy się zgodzi, że wyśmiewanie się "z pogrzebu" na samym pogrzebie jest oznaką chamstwa, braku kultury i braku szacunku do innych. Ale, czy przez to nie wolno śmiać się z tego, że pan, który śpiewa melodię pogrzebową, robi to komicznie? A znalezienie w tym niezłej melodii pasującej do podkładu muzycznego jest takim samym obrażaniem uczestników pogrzebu, jak robienie sobie jaj z samego pogrzebu? A czy jest to już w ogole powod do ruszania całej masy wierzących, ba, całej ludzkości, by czuła, że coś jest nie tak?
|
Śr maja 27, 2009 23:50 |
|
 |
WIST
|
Wiesz Gruba Ośmiornico, Ty może nie reagujesz jak ktoś sobie robi jaja z czegoś co dla Ciebie jest ważne. Ale prosze, nie oczekuj że każdy będzie robił tak jaka Ty, a jak nie to masz na niego psychologicznego haka.
Ale dobrze to określiłaś, ktoś o mentalności dziecka zrobił coś głupiego. Czy mamy mileczeć? Osobiście uważam że nie. Dziwie się wręcz temu oczekiwaniu że ja będę milczał, co w takim razie musi zostać umieszczone na youtube, żeby uprawnione było tego krytykowanie? Ateiści wnosicie o to aby dac wam wolność, a teraz krytykujecie mnie wierzącego że ja z niej korzystam...
ziele_force
Nie wiem czy komicznie czy nie. Rzecz jednak w tym że oczywiście możemy się dopatrywać interpretacji, możemy nawet dojśc do wniosku że autor ma jakieś szczytne cele. Ostatecznie jednak ja patrze an to jako całość. Pomijając że pomysł denny, to i dotyka kwestii istotnej dla wielu, a nie przekazuje żadnej treści. Wykorzystuje za to wizerunek i muzykę związaną bezpośrednio z religią. Dodatkowo remiksowanie piesni pogrzebowej... Czy tylko on jeden taki jest, czy to już plaga wśród ludzi takich głupków?
WIST
|
Cz maja 28, 2009 12:02 |
|
 |
jutro
|
Okatina napisał(a): Muzyka nawet ciekawa lecz wątek religijny nie na miejscu. Uważam, że trzeba szanować uczucia i przekonania innych. Jest tyle innych pieśni, które można by zapewne "unowocześnić" ale nie tą. a moglbys uzasadnic? Co jej jest, że nie można?
_________________ Twardo stąpać po ziemi...
|
So maja 30, 2009 3:14 |
|
 |
jutro
|
WIST napisał(a): Czy tylko on jeden taki jest, czy to już plaga wśród ludzi takich głupków? Wydaje mi się czy nazywasz głupkiem kogoś, kto ma odmienne poglądy od Twoich? To nie na miejscu i raczej sam na niego wychodzisz
_________________ Twardo stąpać po ziemi...
|
So maja 30, 2009 3:16 |
|
|
|