na jakiej podstawie (nie)wierzycie w Boga?
na jakiej podstawie (nie)wierzycie w Boga?
Autor |
Wiadomość |
Artiq_
|
 Na jakiej podstawie (nie)wierzycie w Boga
Hm.........a możesz podać przykład dowodu,który byś uznał?
Na pulpicie kompa w pracy,powinienem mieć linki świadectw ateistów.  Postaram się jutro je odnależć
Stan łaski w większym i mniejszym stopniu przeżywam codziennie,od roku sam i nie musisz mi wierzyć  .
Wierz w Boga i Bogu 
|
Cz cze 04, 2009 9:43 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Hm.........a możesz podać przykład dowodu,który byś uznał?
No widzisz... jaki pech...
Tylko po co od kilkudziesięciu postów prawisz o dowodzie, postulujesz jego jednoznacznośc, a na 3 totalnie głupie i wymyśloine ad hoc wątpliwości nie umiesz odpowiedzieć?
_________________ MÓJ BLOG
|
Cz cze 04, 2009 10:13 |
|
 |
Artiq_
|
 Na jakiej podstawie (nie0wierzycie w Boga
Nie widzę zadnego pecha,bo nic takiego nie istnieje.To kolejny wymysł człowieka.
Na które 3-e pytanie (a było ich wiele)nie udzieliłem odpowiedzi?
|
Cz cze 04, 2009 10:56 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Podasz w końcu ten dówd?
|
Cz cze 04, 2009 11:41 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
 Re: Niepodważalne dowody na istnienie Boga
Artiq_ napisał(a): Witam Owieczko-przekręcasz znaczenie moich słów,bo nie napisałem,że jak jesteś w takim czy innym stanie,to łaski uświęcającej nie otrzymasz. Napisałem,że Każdy powinien zwrócić sie do Niego bezpośrednio i ,że odpowiedż uzyska oraz to,że tylko w łasce uświęcajacej nastąpi rozwój dowodów. Napisałeś tak: Cytuj: Nie wiem co otrzymali ani czego się spodziewali.ale powinni zdać sobie sprawę,że człowiek szukający realnych dowodów nie jest na nie bezpośrednio przygotowany i bez łaski uświęcającej nie powinien w ogóle ich szukać by sobie nie napytać biedy.
Nie przekręcam, tylko nie jestem w stanie łaski uświecającej i nie mam szans być, więc i poszukiwania powinnam sobie odpuscic wg tego, co napisałes. Nie napisałam, że Ty twierdzisz, że nie otrzymam tej łaski, tylko ja wiem, że jej nie otrzymam.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Cz cze 04, 2009 12:00 |
|
|
|
 |
Artiq_
|
Owieczko:
Znajoma z czata utwierdzała siebie w taki sam sposób co Ty ,przez długi okres czasu(z rok albo i dłużej)aż pewnego dnia,będąc w głebokim dole,dała się namówić na spróbowanie proponownego przeze mnie ,bezposredniego kontaktu modlitwą,która wczoraj podałem.
Otrzymała odpowiedż i była pod jego głębokim wrażeniem przez kilka dni.
Więc i Ty sobie nie wmawiaj,ze nie masz szans,jesli je masz.Masz je zawsze póki zyjesz ,bez względu w jakim(jakich )grzechu(ach)jesteś.
Zwróć się teraz do Boga słowami:.....Ojcze Przedwieczny,ofiaruję Ci Rany Pana Naszego Jezusa Chrystusa na uleczenie ran dusz naszych.....w intencji przebaczenia i nawrócenia .
Bóg się Sam Toba zajmie i pokieruje drogą prowadzącą do łaski uświęcajacej.
Ty musisz tylko chcieć,mieć taką wolę i zwrócić się bezpośrednio do Niego.
No już......poproś o pomoc.....teraz!!!!!!!
|
Pt cze 05, 2009 6:50 |
|
 |
ziele_force
|
Artiq_
Jest mi smutno, dla eksperymentu zrobiłem tak jak mówisz, ale nic nie poczułem. Może robię coś nie tak?
|
Pt cze 05, 2009 9:05 |
|
 |
Artiq_
|
 Na jakiej podstawie(nie)wierzycie w Boga
Dla eksperymentu?Musisz tego naprawdę chcieć.
Jeśli zrobiłeś to dla żartu,to tylko sobie zaszkodziłeś.
Zapytaj np.jakiejś wróżki czy można sobie kpić z takich praktyk.
|
Pt cze 05, 2009 9:14 |
|
 |
SweetChild
|
 Re: Na jakiej podstawie (nie)wierzycie w Boga
Artiq_ napisał(a): Zwróć się teraz do Boga słowami:.....Ojcze Przedwieczny,ofiaruję Ci Rany Pana Naszego Jezusa Chrystusa na uleczenie ran dusz naszych.....w intencji przebaczenia i nawrócenia .
To jakaś oficjalna modlitwa? Bo dla mnie brzmi co najmniej bezczelnie... Jak mogę ofiarować coś, co do mnie nie należy?
|
Pt cze 05, 2009 9:22 |
|
 |
Artiq_
|
Oficjalna modlitwa przyzwolona przez Kościół.
Pochodzi z Koronki ,,Do Najdroższych Ran Pana Jezusa,,
Obietnica :
,,Każdy grzesznik ,który odmówi modliwtę w szczerej intencji,dostąpi łaski nawrócenia,,-Słowa Jezusa
|
Pt cze 05, 2009 9:31 |
|
 |
Epikuros
|
 Re: Na jakiej podstawie (nie)wierzycie w Boga
Artiq_ napisał(a): Oficjalna modlitwa przyzwolona przez Kościół. Pochodzi z Koronki ,,Do Najdroższych Ran Pana Jezusa,, Obietnica : ,,Każdy grzesznik ,który odmówi modliwtę w szczerej intencji,dostąpi łaski nawrócenia,,-Słowa Jezusa
To brzmi niedorzecznie
|
Pt cze 05, 2009 10:10 |
|
 |
Artiq_
|
 Na jakiej podstawie wierzysz w Boga
Bez sensu jest z Tego nie skorzystać
|
Pt cze 05, 2009 10:17 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Cytuj: Więc i Ty sobie nie wmawiaj,ze nie masz szans,jesli je masz.
Artiq, ja sobie nie wmawiam, że nie mam szans, zwyczajnie odpowiedziałam wtedy na Twojego posta, w którym uznałes stan łaski uśw. za konieczność. Myśle, że nie bedzie zbyt wielkim ekshibicjonizmem, jesli napiszę, że jestem w niesakramentalnym cywilnym związku małż., a że pierwszy związek był sakramentalny, więc rozgrzeszenie mam tym sposobem z głowy. I to cała tajemnica mojego braku łaski.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Pt cze 05, 2009 15:00 |
|
 |
Artiq_
|
Konieczność łaski uświęcającej jest niezbędna dla bezpieczeństwa człowieka,pragnącego relanych(głębszych) dowodów.
Ale zwrócić się do Niego może(powinien)każdy Go szukający.
Ty Go szukasz,więc się zwróć o łaskę przebaczenia,nawrócenia i uporządkowania Swojego życia.powierzając Mu Siebie całkowicie.
|
Pt cze 05, 2009 15:27 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: ,,Każdy grzesznik ,który odmówi modliwtę w szczerej intencji,dostąpi łaski nawrócenia,,-Słowa Jezusa
Powiem szczerze 'jak na spowiedzi' mimo iż gardzę etyką chrześcijańską to w jej rozumieniu grzesznikiem nie jestem, a uwierzyć nie potrafię. Co z takim mną?
|
Pt cze 05, 2009 21:46 |
|
|
|