Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 9:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Kim jestem? 
Autor Wiadomość

niestety dla niektórzy wystarczy przykład księdza, niezbyt pobożnego, aby podważać

Gdyby to był jeden ksiądz w jakiejś wiosce to ok, ale to wysoko postawieni urzędnicy Pana Boga :-D Królestwo Obłudy, to jest to wasze życie według Pisma?

jak fale oceanu po przyplywie zostawiaja caly syf na plazy tak tez i bedzie z tymi kaplanami i innymi ludzmi KK takze nie martw sie o Spraiwedliwosc: JA ODPLACE MÓWI PAN, POMSTA DO MNIE NALEZY - naszym zadaniem jest pilnowac siebie ,zlo dobrem zwyciezac i isc sladami JEZUSA.

Śr cze 10, 2009 23:03
Zobacz profil WWW

Gdyby to był jeden ksiądz w jakiejś wiosce to ok, ale to wysoko postawieni urzędnicy Pana Boga Królestwo Obłudy, to jest to wasze życie według Pisma?

I o czym to niby ma świadczyć? Jasne to przykre, ja nie twierdze inaczej, bo im wyżej tym teoretycznie powinno być większe ugruntowanie w wierze, ale widać nie zawsze, choć arguemntów tutaj nie przytoczyłaś.
Natomiast no co mam rzecz, że w Kościele są tylko ludzie czyści i nieskazitelni? Nie, nie ma, nawet jeśli nie podpierasz tego co piszesz konkretem, to ja wiem że tacy się znajdą, nie trudno dojśc do takiego wniosku, czarne owce są też w polisji, wojsku, rządzie ale czy to czyni te struktury zbędnymi? A ich ideały mniej ważnymi?
I co to niby znaczy "to jest to wasze życie według Pisma" - z jakiej racji śmiesz nas wszystkich oceniać i osądzać? Czemu przenosisz grzechy jednych, na cały Kościół?

Śr cze 10, 2009 23:07

choć arguemntów tutaj nie przytoczyłaś.

tylko, że rybeczka, to chyba rybeczek...

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Cz cze 11, 2009 0:00

Spoko, tak jak napisałem w innym temcie [znajdziesz napewno bo też tam pisałaś/eś].

Cz cze 11, 2009 0:33

niecne plany? Ja nie uważałem ich za niecne, po prostu przepowiedziałem fakt. Jeśli chcesz się czuć atakowany to proszę bardzo.

Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.

Pt cze 12, 2009 6:31

Myśle że popadasz w absurd. Jesteśmy na forum dyskusyjnym wiara.pl. Ktoś zaczyna najezdzać na Kościół. Zadzwiasz mnie tym że "Ty coś przewidziałeś". Masz powód do dumy że przewidziałeś dyskusje, a raczej próbę podjęcia dyskusji. Niestety ale widze że popierasz tych którzy są anty, nie patrząc już na jakoś argumentów, ważne byle najezdzali, a my broniąc dobrego imienia Kościoła, robimy nagonke. Mogę Ci pogratulować rozumowani...

Pt cze 12, 2009 10:50
zbanowana na stałe

Post Re: Do Frater
violamiko38 napisał(a):
Widać,że nie masz pojęcia o czym piszesz,jaka Biblią katolicka?czy ty wiesz w ogóle skąd wzięło się Pismo Święte,kto je spisywał? Biblia była pisana przez okres 1500 lat,przez 40 często obcych sobie ludzi,ludzie ci różnili się wykształceniem,pochodzeniem,była spisywana na trzech różnych kontynentach(Azja,Afryka,Europa)w trzech różnych językach(hebrajskim,aramejskim,greckim)więc daruj sobie,że wzięliśmy Pismo Święte,od katolików,ludzie Boży,którzy pisałi Pismo Święte nie byli żadnymi katolikami,byli Żydami,począwszy od Mojżesza,Jozuego,Izajasza,Jeremiasza,Ezechiela ,Amosa(musiałabym wymienić ich wszystkich) poprzez Apostołów Mateusz,Marka,Łukasza,Jana,Pawła( Paweł-Szaweł z Tarsu)nie był Apostołem tylko celnikiem,któremu ukazał się Jezus i go powołał)Piotr,Jakub,Tymoteusz itd.Zapewniam Cię,że Ci ludzie nie byli katolikami.Ponadto nie było u pierwszych chrześcijan kościołów tylko zbory.KK powstał wiele lat po śmierci Zbawiciela i cały czas z pełną odpowiedzialnością będę twierdzić,że z prawdziwą wiarą nauczanie KK nie ma nic wspólnego.A Ty na przyszłość mój drogi,jeżeli chcesz zabrać głos na jakiś temat,to najpierw się upewnij czy wszystko wiesz.mimo tego iż próbujesz mnie obrazić ja Cię pozdrawiam w imieniu Jezusa Chrystusa:-)

Link do Wiara .pl
http://biblia.wiara.pl/index.php?grupa= ... 7936&katg=

http://biblia.wiara.pl/index.php?grupa= ... 7936&katg=

Czyli masz 100% dowód na to, że wedle faktów histotycznych Nowy Testament jest spisany przez Katolików.
Przeczytaj, także informacje w wikipedii na ten temat.

Pt cze 12, 2009 12:11

Post Re: Do Frater
frater napisał(a):
Czyli masz 100% dowód na to, że wedle faktów histotycznych Nowy Testament jest spisany przez Katolików.

...przez katolików, kiedy katolicyzm jeszcze nie istniał.

Pt cze 12, 2009 13:25

Przy czym to Witold decyduje, od kiedy istnieje katolicyzm.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 12, 2009 13:31

Za czasów apostołów nie było przecież podziałów na katolicyzm itp. - byli po prostu chrzescijanami. Więc NT został spisany przez chrzescijan.

/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 12, 2009 15:18
zbanowana na stałe

Pt cze 12, 2009 15:22

Za czasów apostołów nie było przecież podziałów na katolicyzm itp. - byli po prostu chrzescijanami. Więc NT został spisany przez chrzescijan.

Z takiego punktu widzenia należałoby przyjąć, że katolicyzm zaczął się dopiero w 1054 r., kiedy to nastąpił pierwszy podział Kościoła. A byłby to wniosek ahistoryczny, jako że określenie " katolicki " pojawiło się na długo przedtem.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 12, 2009 15:35

Aha, rzecz jasna podziałów było sporo od początku, ale chodzi o ten podział, po którym zaczęto odróżniać " chrześcijański Kościół katolicki " od " chrześcijańskich kościołów innych " ( wschodniego ) ( rzecz jasna też nie od razu )

Pt cze 12, 2009 15:36

A byłby to wniosek ahistoryczny, jako że określenie " katolicki " pojawiło się na długo przedtem.

Johnny, nie zaprzeczam temu, jednak w czasach apostolskich Kościół nie nazywał się Kościołem Katolickim, początkowo wcale sie nie nazywał - w Dziejach Apostolskich jest werset, który mowi

Cytuj:
W Antiochii też po raz pierwszy nazwano uczniów chrześcijanami. /Dz 11:26/

widać więc, że wczesniej tak sie nie nazywali, nie nazywali się tym bardziej katolikami.

/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 12, 2009 20:32

I co to niby znaczy "to jest to wasze życie według Pisma" - z jakiej racji śmiesz nas wszystkich oceniać i osądzać?

Z racji takiej

Wasz Jezus powidział:
Sprzedajcie majętności swoje, a dawajcie jałmużnę. Uczyńcie sobie sakwy, które nie niszczeją, skarb niewyczerpany w niebie,” ŁUK. 12,33-34

Jezus mówi aby sprzedać majątek co się posiada.Przykro mi . Kupię tanie auto jak coś :-D

Pt cze 12, 2009 21:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona