czy powinnam w to wierzyć? jak Wy to odbieracie?
Autor |
Wiadomość |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Dodam jeszcze tylko tyle, że obecnie atakuje się zwykłych ludzi wiedzą z kosmosu, aby zaczeli wierzyć w te brednie o kosmitach. Na początku dana osoba przeżywa szok, potem to odrzuca a na koniec zaczyna w to powoli wierzyć. Cały nurt New Age wierzy że przyjdzie do nas kosmiczny Jezus. Takich bredni jest cała masa na Świecie, no i ta magiczna data 2012 tak wszystkim znana, że z pewnością się wtedy coś zdarzy... 
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Pn sie 31, 2009 3:08 |
|
|
|
 |
Weronika11
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Otóz dzieje się coś takiego jakbym czuła że nagle ktoś zburzył mój spokój, mój mały świat w którym żyję. Zaczęłam się najnormalniej w świecie obawiać o moich nabliżyszych, moją rodzinę najbardziej Moim zdaniem Twoim problemem nie jest żaden projekt Cheops, tylko lęk - który lektura tych tekstów jedynie wyzwoliła. Powinnaś o tym z kimś porozmawiać na żywo. Tak ja uważam.
Tak Johnny99 musze Ci przyznac rację w 100%, dobrze to ująłeś. Ta lektura wyzwoliła we mnie lęk, którego wcześniej nie znałam chyba. Boję sie o przyszłość. Nie mówię że wczesniej niczego się nie bałam, nie to nie tak. Ale moje życie było w miare poukładane, spokojnie spałam. A teraz ten lęk mi towarzyszy cały czas - dzień i noc.
Mówisz że powinnam z kimś porozmawiać o tym. Hmm... chyba nie bardzo mam z kim, może to by pomogło w jakiś sposób. Póki co piszę tutaj i z takim zamiarem tutaj też się znalazłam. Mam nadzieję odnaleźć spokój wewnętrzny poprzez właśnie to forum.
I jeszcze bardzo , bardzo ważna sprawa która w ogóle nie daje mi spać - DOSŁOWNIE- przymusowe szczepienia- niżej podaję link (proszę przeczytajcie). Aż boje się myśleć o tym.
http://grypa666.wordpress.com/
|
Pn sie 31, 2009 6:51 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Mam nadzieję odnaleźć spokój wewnętrzny poprzez właśnie to forum.
Niczego nie ujmując naszemu forum, znam jednak lepsze sposoby, np. modlitwę 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn sie 31, 2009 9:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Weroniko,
zawsze istnieli ludzie którzy imaginowali różne teorie sposkowe. Niekiedy są bardzo zdolni i obdarzeni dużą wyobraźnią.
Nie twierdzę że spiski nie istnieją, ale są znacznie bardziej prozaiczne i... logiczne.
Śpij spokojnie 
|
Pn sie 31, 2009 10:37 |
|
 |
nieja
zbanowany na stałe
|
 Re: czy powinnam w to wierzyć? jak Wy to odbieracie?
Weronika11 napisał(a): całkiem niedawno i przepadkiem znalazłam się na tej stronie. He, he, ja też ją znalazłem. Całkiem już dawno.  Cytuj: Jest tu dużo o Bogu, o jego Synu , Apokalipsie św. Jana itd. Jest tu napisane jakie przesłanie nam dzis niesie Bóg.
A i owszem. Jest to.
Są jeszcze podane dwa konta bankowe, jedno polskie drugie amerykańskie. To tak na marginesie.
Krótko,
To oszuści, którzy zbierają forsę na jakieś badania archeologiczne w Egipcie, szukanie jakiegoś grobu faraona, labiryntu, które i tak nigdy się nie odbędą, bo w życiu nie dostaną zezwolenia. Oszuści lokalizują się w Stanach Zjednoczonych. Ale zbierają pieniążki również tutaj. W stanach puszczają nawet audycje, bardzo barwne. Można się polać ze śmiechu lub uwierzyć i zasilić konto.
Raczej nie idzie to przy współpracy z Kościołem Katolickim, ale stosują podobne metody, i opierają się o to co kościół zdążył już wdrożyć ludziom, - tak jest łatwiej.
Bardzo polecam wysłuchać tej audycji:
http://skidar.wrzuta.pl/audio/8QUnVyVrj2j/
Po jej wysłuchaniu leżałem na podłodze i płakałem jak dziecko
Nie zalewam!!
J
|
Pn sie 31, 2009 23:50 |
|
|
|
 |
Weronika11
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Mam nadzieję odnaleźć spokój wewnętrzny poprzez właśnie to forum. Niczego nie ujmując naszemu forum, znam jednak lepsze sposoby, np. modlitwę 
tak Johnny99 znów przyznam Ci rację. Modlitwa dużo daje, ale czy wystarczy? Pwenie powiesz, powinna wystraczyć. Ja stanęłam na jakimś "rozdrożu" Na pewne pytania poprostu potrzebowałam odpowiedzi dosłownej, potwierzdenia przez kogoś , utwierdzenia mnie że może jednak źle myślę.
Nieja tak wiem o tych kontacj na tej stronie pCH, ale czsami człowiek i na takie soprawy jest ślepy wydaje się to jak coś normalnego.
Marek MRB dzięki
|
Wt wrz 01, 2009 9:31 |
|
 |
Reguly
|
No napisał(a): AHAWA napisał(a): droga Weronika11, strona internetowa o ktorej rozmawiamy jest przypieczetowana Fundacja Swiatowida - widac to prawym gornym rogu ekranu, co oznacza ze jest to wytwor srodowiska neopoganskiego w Polsce a co za tym idzie stoja za tym ludzie zajmujacy sie ezoteryka i okultyzmem, takze proponuje traktowac wszystkie rewelacje ktore tam wyczytalas jako fantastyke. Neopoganie używają raczej bardziej prawidłowej nazwy tego Boga "Świętowit". Ci od cheopsa to nawet nie ezoterycy, wątpię by naprawdę wierzyli w te wszystkie bzdury po prostu znaleźli sposób na wyciąganie od ludzi pieniędzy, może nie jest to jeszcze sekta ale banda naciągaczy.
Dokaldnie - to ludzie skupieni raczej przy wyd. Czwarty Wymiar i takie tam...
_________________ Świętowit widzi więcej bo ma cztery twarze...
|
Cz wrz 10, 2009 20:51 |
|
|
|