Wiara w Boga czy wiara w Kościół......
Autor |
Wiadomość |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
 Re: Wiara w Boga czy wiara w Kościół......
Radogost Cytuj: Kolego ! Każdy ma swoje argumenty ZA i PRZECIW i każdy ma prawo się wypowiedzieć ale róbmy to bez nerwów i kontrowersyjnych wypowiedzi , bo na tym polega dyskusja . Ja też nie jestem katolikiem i często moje wypowiedzi są skierowane przeciw Kościołowi ale jakoś nikt mnie nie blokuje , bo robię to w miarę przyzwoicie a Ciebie naprawdę ponosi. To ma być kulturalna dysputa między kulturalnymi ludźmi a nie wojna słów , które są wypisywane w gniewie i złości Jak oskarża Kościół to jest w porządku...a przedstawianie faktów "to już zionę nienawiścią"!
|
Pn mar 15, 2010 23:28 |
|
|
|
 |
WIST
|
Na zakończenie napisze Ci tylko że robisz dokładnie to samo co nam zarzucasz - propaganda, nienawiść, to Ty nie znosisz innej opinii niż Twoja, wszystkich katolików wyzywając od wyznawców Watykanu (co jest bzdurne) i wypowiadając sądy co do których nie masz żadnych podstaw. Strasznie nisko upadłeś że śmiesz innych pouczać o tym co sam sobie wymyśliłeś, w dodatku odżegnując wszystkich poza samym sobą od wiary. Powinieneś się cieszyć że i tak pozwolono Ci nazbyt długo na to co tu robisz. Nie masz pojęcia czym jest fakt czy prawda.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pn mar 15, 2010 23:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alchemikos odpowiesz na mój post?
|
Pn mar 15, 2010 23:35 |
|
|
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
Mylisz tolerancje z brakiem przyzwolenia na głupotę. Ale to jest już Twój problem. WIST Cytuj: Niewiele rozumiem bo i nie odpowiadasz na pytania, a tylko ziejesz tym swoim dziwnym przekonaniem że Ty tylko masz rację. W Biblii jest mowa aby napominać gdy ktoś źle czyni. Ja to robię wobec Ciebie, ale Ty tego nie przyjmujesz. Po owocach ich poznacie, jak sam piszesz. Twoje owoce to gniew, złość, bezpodstawne oskarżenia i nie tylko to. Faryzeusz też myśleli że tępiąc Jezusa służą Bogu. Ty się nie przejmuj Kościołem, bo jak jest napisane w Biblii - jeśli ta nauka nie jest od Boga to nie przetrwa. A jednak trwa... Ty się przejmij sobą i swoją belką. Tak to prawda niewiele rozumiesz....to dobrze ,że już do takich wniosków dojrzałeś...... Wcześniej pisałeś ,że nikt nie zabrania nikomu wolności słowa i wypowiedzi...tylko żebym pisał bez używania wielokropków...teraz przeszkadza ci już wszystko... Tak samo jak Wy macie odwagę się nazywać Katolikami i macie monopol na prawdę ,tak samo ja mam prawo mieć przekonanie że racja jest po mojej stronie ! Jedyna odpowiedż na moje fakty ...to że "zieje nienawiścią"! Tak duża ilość wejść na moje posty świadczy o zainteresowaniu...boisz się ,że część"owieczek" przejdzie na drugą stronę.Obawy takie to lęk,a lęk jest spowodowany bardzo słabą jakością waszej wiary .Jeślibyście nie mieli obaw ,nie blokowalibyście moich postów!
|
Pn mar 15, 2010 23:39 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
kacperek
Ja już odpowiedziałem na Twój post.....mam się powtarzać.....
|
Pn mar 15, 2010 23:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alchemikos napisał(a): Tak samo jak Wy macie odwagę się nazywać Katolikami i macie monopol na prawdę ,tak samo ja mam prawo mieć przekonanie że racja jest po mojej stronie !
Wiesz co znaczy słowo "Katolik"? Nie uważam, że mam monopol na prawdę i dlatego tutaj dyskutuję, ale myślę, że każdy z nas oczekuje argumentów merytorycznych. alchemikos napisał(a): Tak duża ilość wejść na moje posty świadczy o zainteresowaniu...boisz się ,że część"owieczek" przejdzie na drugą stronę.Obawy takie to lęk,a lęk jest spowodowany bardzo słabą jakością waszej wiary .Jeślibyście nie mieli obaw ,nie blokowalibyście moich postów! [/b] Wybacz ale na jakiej podstawie oceniasz jakość naszej wiary? To ma być merytoryczny argument? Nikt tutaj nie ma obaw, po prostu oczekiwania na inny sposób dyskusji. alchemikos napisał(a): Ja już odpowiedziałem na Twój post.....mam się powtarzać.....
Gdzie i kiedy odpowiedziałeś? Nie widzę tej odpowiedzi, tylko "dyskusję" z WIST-em.
|
Pn mar 15, 2010 23:43 |
|
 |
WIST
|
Naucz się nie wmawiać ludziom swoich wymysłów. Twoja pycha jest belką która przesłania Ci prawdę o sobie samym. Ty śmiesz mówić że my nie mamy kontaktu z Bogiem? Stary, obyś był tylko prowokatorem, bo to co wypisujesz jest niegodne człowieka wiary.
WIST
|
Pn mar 15, 2010 23:45 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
WIST Cytuj: Na zakończenie napisze Ci tylko że robisz dokładnie to samo co nam zarzucasz - propaganda, nienawiść, to Ty nie znosisz innej opinii niż Twoja, wszystkich katolików wyzywając od wyznawców Watykanu (co jest bzdurne) i wypowiadając sądy co do których nie masz żadnych podstaw. Strasznie nisko upadłeś że śmiesz innych pouczać o tym co sam sobie wymyśliłeś, w dodatku odżegnując wszystkich poza samym sobą od wiary. Powinieneś się cieszyć że i tak pozwolono Ci nazbyt długo na to co tu robisz. Nie masz pojęcia czym jest fakt czy prawda. tO ZNACZY ,ŻE TY NIE JESTEŚ KATOLIKIEM ...JAK ODŻEGNUJESZ SIĘ OD WATYKANU...OD PAPIEŻA TEŻ SIĘ ODCINASZ ...TO CO TY TUTAJ ROBISZ WŚRÓD KATOLIKÓW...NA FORUM KATOLIKÓW! A co Ty masz zamiar banować....inny światopogląd.....! Czego się obawiasz ,że ludzie odejdą od wiary Watykanu po przeczytaniu moich postów.... Czego Ty się tak bardzo obawiasz/obawiacie! Prawdy! Prawda Was Wyzwoli! To nie są sądy tylko fakty! A Ty jak śmiesz pouczać innych!
Ostatnio edytowano Pn mar 15, 2010 23:52 przez alchemikos, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn mar 15, 2010 23:52 |
|
 |
Radogost
|
alchemikos napisał(a): Jak oskarża Kościół to jest w porządku...a przedstawianie faktów "to już zionę nienawiścią" Wiem doskonale o co Ci chodzi , bo mnie samego nie raz flustrowały niektóre wypowiedzi na tym forum ale nie przelewałem moich nerwów na ekran , bo to do niczego mądrego nie prowadzi . Ja rozwiązałem sprawę inaczej - po prostu zignorowałem dwójkę ludzi myślących , że są nieomylni i nie odpowiadam na ich posty. Są tacy rozmówcy , którzy nie mając siły argumentu , najchętniej by użyli argumentu siły ale to nie średniowiecze , więc ich bronią pozostaje ironia i sarkazm. Napisałem to , aby Ci uświadomić , że Cię rozumiem co czujesz nie mogąc udowodnić swoich racji ale zapewniam Cię , że w tym wątku są rozmówcy z którymi idzie dojść do porozumienia , bo nie raz z nimi dyskutowałem i zawsze dochodziliśmy do ugody ( mam na myśli WISTA ) ale trzeba rozmawiać z przyzwoitością.
|
Pn mar 15, 2010 23:52 |
|
 |
WIST
|
alchemikos Po przeczytaniu Twoich postów na pewno wielu zrozumie co to jest ignorancja i głupota. Ty akurat nie masz moźliwości przekonać nikogo do odejścia z Kościoła, chyba że inne frustrata.
WIST
|
Pn mar 15, 2010 23:53 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
Radogost Cytuj: Kolego ! Każdy ma swoje argumenty ZA i PRZECIW i każdy ma prawo się wypowiedzieć ale róbmy to bez nerwów i kontrowersyjnych wypowiedzi , bo na tym polega dyskusja . Ja też nie jestem katolikiem i często moje wypowiedzi są skierowane przeciw Kościołowi ale jakoś nikt mnie nie blokuje , bo robię to w miarę przyzwoicie a Ciebie naprawdę ponosi. To ma być kulturalna dysputa między kulturalnymi ludźmi a nie wojna słów , które są wypisywane w gniewie i złości .
Wiem doskonale o co Ci chodzi , bo mnie samego nie raz flustrowały niektóre wypowiedzi na tym forum ale nie przelewałem moich nerwów na ekran , bo to do niczego mądrego nie prowadzi . Ja rozwiązałem sprawę inaczej - po prostu zignorowałem dwójkę ludzi myślących , że są nieomylni i nie odpowiadam na ich posty. Są tacy rozmówcy , którzy nie mając siły argumentu , najchętniej by użyli argumentu siły ale to nie średniowiecze , więc ich bronią pozostaje ironia i sarkazm. Napisałem to , aby Ci uświadomić , że Cię rozumiem co czujesz nie mogąc udowodnić swoich racji ale zapewniam Cię , że w tym wątku są rozmówcy z którymi idzie dojść do porozumienia , bo nie raz z nimi dyskutowałem i zawsze dochodziliśmy do ugody ( mam na myśli WISTA ) ale trzeba rozmawiać z przyzwoitością. Ja nie mam zamiaru z nikim ,kto nie ma racji dochodzić do ugody.... Oni mają swoją rację ...ja swoją Niech ludzie na Forum wybiorą Prawdę ,która im odpowiada.... Ironia i sarkazm to objawy lęku... Przed czym?! Według Ciebie to co robi Kościół w tym Kraju ,to nie jest powrót do Średniowiecza?! Kto wymyślił Konkordat i komu on służy!?
|
Wt mar 16, 2010 3:23 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
WIST Cytuj: Po przeczytaniu Twoich postów na pewno wielu zrozumie co to jest ignorancja i głupota. Ty akurat nie masz moźliwości przekonać nikogo do odejścia z Kościoła, chyba że inne frustrata. Ciekawe do jakich wniosków doszli po przeczytaniu Twoich postów.... Zwłaszcza tych mówiących o cenzurowaniu innych o odmiennych poglądach.... Ja wiem Dla Ciebie najlepiej odpowiada "grupa klakierów", która za pomocą "achów i echów" wychwala doskonałość Kościoła nad innym światopoglądem.....! Zapłacicie za wszystko Watykan....Kościół i ich wyznawcy...ludzie sami Was rozliczą......! Po nieomal 2000 lat ta ideologia "Szatana watykańskiego" upadnie.....Ten proces już się zaczął...Ciekawe gdzie wtedy będziesz i jakich poglądów będziesz bronić! Nie można obrazić kogoś, kto cały czas tkwi w kłamstwie........!
|
Wt mar 16, 2010 3:35 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
WIST Cytuj: Po przeczytaniu Twoich postów na pewno wielu zrozumie co to jest ignorancja i głupota. Ty akurat nie masz moźliwości przekonać nikogo do odejścia z Kościoła, chyba że inne frustrata. Ja nie mam o...nawet nie miałem takiego zamiaru...a jednak obawy Twoje pozostają.... Obrażanie To Twoja specjalność...patrz nazywanie kogoś ignorantem i frustratem! Przekonamy się wkrótce po której stronie leży Prawda.....I kto komu służy! Pokazujesz swoją "miałkość" w ocenie....traktujesz ludzi o innych poglądach jak cytuję : "frustrata".......!
|
Wt mar 16, 2010 3:39 |
|
 |
alchemikos
zbanowany na stałe
|
WIST Cytuj: Naucz się nie wmawiać ludziom swoich wymysłów. Twoja pycha jest belką która przesłania Ci prawdę o sobie samym. Ty śmiesz mówić że my nie mamy kontaktu z Bogiem? Stary, obyś był tylko prowokatorem, bo to co wypisujesz jest niegodne człowieka wiary. Masz na myśli niegodnych wiary Tych co :
W imieniu Kościoła wymordowali przedstawicieli największych kultur...Majów, Azteków i Inków..... Kto przeprosił za Konkwistadorów hiszpańskich którzy w imię Boga z polecenia Watykanu ...wymordowali setki tysięcy ludzi...gwałcili niewinne kobiety i łupili złoto.....
|
Wt mar 16, 2010 6:26 |
|
 |
nurhia
|
oj, wykłócacie sie jak dzieci. tak Wist masz racje alchemikos nie ma możliwości przekonania kogos o odejsciu od kociola.kościół sam sietnie sobie radzi w odstraszaniu od niego ludzi. Są ludzie ktorzy mysla jak alchemikos i wiem ze maja sporo racji.i beleczka w oku dotyczy wszystkich dyskutantow, ktorzy z taka zaciekloscia bronia siebie i oskarzaja kogos drugiego:) jest bałagan w Kościele, a porzadki powinno sie zaczac od siebie,potem od innych.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
Wt mar 16, 2010 8:59 |
|
|
|