Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 23:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Czas na Nawrócenie ... - Znaki, kataklizmy, choroby... 
Autor Wiadomość
Post Re: Czas na Nawrócenie ... - Znaki, kataklizmy, choroby...
Cytuj:
Alus, czyli kobieta nie jest czlowiekiem? ;-)

Coś Bogu z Adamem nie wyszło...wszak Pan Bóg zaczynał od istot najprymitywniejszych, aby w dziele stworzenia dojść do szczytu swego kunsztu.....dlatego stworzył człowieka doskonalszego - kobietę :-D

Pt lip 16, 2010 20:43
frater, ty za malo czytasz naukowych pism, (albo za malo ogladasz naukowe, a nie "swiete" programy).
Sa ptaki, ktore potrafia poslugiwac sie narzedziami i ucza sie, jak dostac sie do pokarmu, bo pamietaja metode, ktora wyprobowaly. To ze jedna malpa w jednej sytuacji sobie od razu nie poradzila, nie oznacza, ze kazda malpa w takiej samej sytuacji nigdy by sobie nie poradzila.
To tak jak z ludzmi: jeden wynajdzie samochod, a drugi nawet nim jezdzic nie bedzie umial :x

Naprawde, nie doceniasz Boskiego stworzenia.

So lip 17, 2010 10:24
zbanowany na stałe

Cytuj:
Moim zdaniem są tylko trzy możliwe odpowiedzi w pytaniu z ośmiornicą..

1. Nooo...
2. Eeee...
3. Oooo...

So lip 17, 2010 10:48
zbanowana na stałe

Jakie to trzy odpowiedzi dacie w sprawie poczynań ośmiornicy. Dural zabłysnął już folklorem.

Niejednokrotnie do prawidłowej odpowiedzi nie trzeba specjalnej wiedzy, wystarczy spostrzegawczość.

np. Świat zachwyca się `zatamowaniem` ;) wycieku ropy, a wiceprezes BP powiedział;

"Dodał, że zatamowanie wycieku mogło być możliwe także dzięki temu, że podmorskie złoże ropy, znajdujące się w miejscu odwiertu, wyczerpało się po trzech miesiącach wypływu" :D

A kto to błyskotliwie przewidział w USA ? ;)

http://wiadomosci.onet.pl/2198874,12,za ... ,item.html

Natomiast "BP skorzysta na wycieku ropy "

http://wiadomosci.onet.pl/2196966,12,bp ... ,item.html

N lip 18, 2010 2:17
frater, ja bardzo nie lubie rozmawiac z ludzmi, ktorzy "wiedza ale nie powiedza". Traktuja rozmowcow jak nieoswiecona, ciemna mase, podkreslaja swoja wyzszosc, cnoty i pokore, ale nie "zniza sie" do rozmowy o faktach i konkretach.

Jezeli jestes tak doskonale poinformowany o losach swiata, to oczekuje odpowiedzi na pytania. W przeciwnym wypadku nie jestes dla mnie powaznym partnerem do zadnej dyskusji.

- Jakie to trzy odpowiedzi sa jedynie mozliwe wg ciebie w sprawie poczynań ośmiornicy?

frater napisał(a):
"Dodał, że zatamowanie wycieku mogło być możliwe także dzięki temu, że podmorskie złoże ropy, znajdujące się w miejscu odwiertu, wyczerpało się po trzech miesiącach wypływu" :D

- No wlasnie kto?

- A co jezeli spelnia sie najgorsze przewidywania innych specjalistow, ktorzy obawiaja sie, ze ropa zacznie przeciekac przez dno Zatoki? Przywolasz wtedy tych, ktorzy beda ci bardziej pasowali do zmienionej teorii spiskowej i ich nam podasz za przyklad?

N lip 18, 2010 9:20
zbanowana na stałe

Czy pamiętasz , że IMGW przewidywał wysokość fali kulminacyjnej podczas powodzi. Podobnego wyliczenia dokonano zapewne w Białym Domu.

Kod:
frater, ja bardzo nie lubie rozmawiac z ludzmi, ktorzy "wiedza ale nie powiedza"

Ja tylko zachęcam Was do współpracy. Wiem, że wtedy wiedza się bardziej utrwala.

Czy znasz jakiś temat założony przez fatera , gdzie nie podawałem konkretnych informacji?

N lip 18, 2010 10:07
frater napisał(a):
Czy pamiętasz , że IMGW przewidywał wysokość fali kulminacyjnej podczas powodzi. Podobnego wyliczenia dokonano zapewne w Białym Domu.

No i co z tego wynika? Nie wolno yAmerykanom przeprowadzac obliczen?

frater napisał(a):
Kod:
frater, ja bardzo nie lubie rozmawiac z ludzmi, ktorzy "wiedza ale nie powiedza"

Ja tylko zachęcam Was do współpracy. Wiem, że wtedy wiedza się bardziej utrwala.

Czy znasz jakiś temat założony przez fatera , gdzie nie podawałem konkretnych informacji?

tak ten....
Gdzie sa moje odpowiedzi?

N lip 18, 2010 10:13
zbanowana na stałe

podaj linka, proszę.

Kod:
No i co z tego wynika? Nie wolno yAmerykanom przeprowadzac obliczen?

Niewykluczone, że obliczono kiedy złoże ropy się skończy. Przepraszam za skróty myślowe.

N lip 18, 2010 10:20
zbanowany na stałe

Cytuj:

Masz wspolprace. W delcie Nigru (Nigeria) mamy podobny wyciek trwajacy juz 50 lat. PIECDZIESIAT! Shell opuscil tamtejsze pola naftowe, pozostawiajac wierze, cieknace rury w ktorych caly czas jest cisnienie itd. . Nie ma tam ryb, ptakow, zycia. Cale polacie lasow to sterczace kikuty.
Zechcesz, z pewnoscia znajdziesz cos na YT, lub innym portalu. Popatrz, poczytaj i jak juz wycenisz okiem fachowca, napisz czy zdecydowales przesunac (parafrazujac Ciebie) "Date Ostateczna" o te 50 lat. :)

N lip 18, 2010 11:21
Kamala napisał(a):
Jezeli jestes tak doskonale poinformowany o losach swiata, to oczekuje odpowiedzi na pytania. W przeciwnym wypadku nie jestes dla mnie powaznym partnerem do zadnej dyskusji.

- Jakie to trzy odpowiedzi sa jedynie mozliwe wg ciebie w sprawie poczynań ośmiornicy?

frater napisał(a):

- No wlasnie kto?

- A co jezeli spelnia sie najgorsze przewidywania innych specjalistow, ktorzy obawiaja sie, ze ropa zacznie przeciekac przez dno Zatoki? Przywolasz wtedy tych, ktorzy beda ci bardziej pasowali do zmienionej teorii spiskowej i ich nam podasz za przyklad?

frater, odpowiedzi na moje pytania prosze.

N lip 18, 2010 16:31

Frater jak zwykle bawi się w mistrza prowadzącego nas do prawdy. Problem w tym, że by w ogóle myśleć o takiej metodzie dyskusji wypadałoby zdobyć najpierw jakiś autorytet a frater stosował ją już od swojego pierwszego tematu.
Szkoda, że najwyraźniej niczego się od tego czasu nie nauczył bo nie raz mu już udowodniono, że jego sposób myślenia nie jest tym jedynym obiektywnym i gdy każesz nieznajomym szukać, mogą znaleźć wszystko tylko nie to co akurat chciałeś by znaleźli.

Pn lip 19, 2010 0:04
frater specjalnie dla ciebie:
http://info.wiara.pl/doc/594198.Ropa-znowu-wycieka

I po raz ostatni ode mnie:
Kamala napisał(a):
Kamala napisał(a):

frater napisał(a):

- No wlasnie kto?

frater, odpowiedzi na moje pytania prosze.

Pn lip 19, 2010 7:37
zbanowana na stałe

Ja się opieram tylko na faktach i przykład ten podawałem w celu;

frater napisał(a):
Niejednokrotnie do prawidłowej odpowiedzi nie trzeba specjalnej wiedzy, wystarczy spostrzegawczość.?

Natomiast fakty są takie;

2010-05-02 17:59
http://www.wprost.pl/ar/194182/Mina-trz ... ciek-ropy/

„Amerykański minister odpowiedzialny m.in. za bogactwa naturalne Kenneth Salazar oświadczył...

Salazar stwierdził, że może potrwać trzy miesiące zanim robotnikom uda się osiągnąć "ostateczne rozwiązanie", które zatrzyma wyciek. Chodzi o wywiercenie szybu pomocniczego, który będzie sięgał około 5 km pod dno morza”

Natomiast trwało dokładnie

„Wyciek powstrzymano po 85 dniach, 16 godzinach i 25 minutach po pierwszych doniesieniach o wybuchu na platformie wydobywczej Deepwater Horizon, który zabił 11 osób i spowodował katastrofę ekologiczną.”

http://wiadomosci.onet.pl/2198874,12,za ... ,item.html

Czyli precyzja dość duża

Pytanie jest proste czy powstaje ów szyb? gdyż jeżeli nie to diagnoza jest oczywista (patrz wyżej na moje posty)

Natomiast ośmiornica jest tylko wątkiem pobocznym

Jako, że to ja mam odpowiedzieć proszę Was chociaż o wybranie poprawnej odpowiedzi; (Kamala odwróciła sytuację)

Podaję możliwe odpowiedzi;

1.Ośmiornice mają zmysł jasnowidztwa, przepowiadania przyszłości i naturalnie myślą.
2.była sterowana , a dane te dostarczyli Charyzmatycy
3.była sterowana, a dane te dostarczyli sataniści, lub inne osoby pod wpływem `złego` (wróżbici, okultyści itp)

Kwestię przypadkowości wkładam między bajki.

Pn lip 19, 2010 12:49

Cytuj:

Czyli do swojego umysłu...?

Pn lip 19, 2010 13:13
Cytuj:
Podaję możliwe odpowiedzi;

1.Ośmiornice mają zmysł jasnowidztwa, przepowiadania przyszłości i naturalnie myślą.
2.była sterowana , a dane te dostarczyli Charyzmatycy
3.była sterowana, a dane te dostarczyli sataniści, lub inne osoby pod wpływem `złego` (wróżbici, okultyści itp)

Sam napisales, ze tylko te trzy odpowiedzi sa mozliwe. Znowu przypisales sobie prawo decydowania o tym, co Panu Bogu w naszym swiecie stworzonym wolno, a co nie.

frater, twoja odpowiedz upewnia mnie, ze zyjac w swiecie duchowym (jak wnioskuje z twoich innych postow) traktujesz swiat stworzony jako produkt uboczny Pana Boga. Taki ersac swiata przyszlego. Wszystko jest spiskiem kierowanym przez jakiegos zlego ducha, Pan Bog traktuje nas jak kroliki doswiadczalne a nie jak partnerow i jego wlodarzy w tym swiecie itd.
Jezeli tobie sie to podoba, to sobie w takim przez ciebie wymyslonym swiecie zyj. Ale nie zdziw sie, jezeli kiedys rzeczywistosc okaze sie byc inna, niz ta przez ciebie wymyslona.

Nasz swiat jest bardzo konkretny. Rzadza nim konkretne prawa przyrody, ktore my ciagle probujemy poznac, a niektorzy probuja ominac, zamiast je wykorzystac. A jeszcze inni ignoruja je kompletnie i przenosza wszystko na plaszczyzne abstrakcji, duchow, zjaw i objawien.

Jesli chodzi o twoja bezsensowna teorie spiskowa w sprawie szybu, to juz raz zalecalam ci czytanie nie tylko literatury duchowej.
Otoz caly czas prowadzone sa prace nad drugim szybem, ktory bedzie najwczesniej ukonczony w sierpniu, a ktory definitywnie (jak wszyscy, ktorych to dotyczy maja nadzieje), a nie tylko prowizorycznie jak ta kopula, ma rozwiazac problem wycieku ropy.
A zebys teraz ty sie nie nudzil, to sprobuj sam znalezc, gdzie o tych aktualnych wierceniach jest napisane?

No i winien mi jestes jeszcze odpowiedz na trzecie pytanie. Aktualne w swietle ostatnich doniesien.

Pn lip 19, 2010 14:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona