Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 23:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 widzenie aury człowieka czy to grzech? 
Autor Wiadomość

Post Re: widzenie aury człowieka czy to grzech?
martinh napisał(a):
czy aby my ludzie widzimy aure czlowieka ? promieniowanie ciepla jest udowodnione i sprawdzone , lecz aury ludzkiej zdjec nikt jeszcze nie zrobil ??? ...moze byc to prawdziwe lub montaz ???
.

Nie wiem czy to co widzi moja córeczka to można nazwać aurą, ale jest potwierdzone przez terapeutów i lekarzy, że postrzega więcej niż inni. Była też poddawana różnym testom, robiono jej właśnie takie zdjęcie, w momencie wykonywania bardzo się modliła do Boga. Pani wykonane zdjęcie zinterpretowała następująco - córka ma bardzo silny kontakt z Bogiem i określiła ją jako silnie uduchowioną.
Myślę, że jak są już wariografy do wykrywania kłamstw, to w niedługim czasie może i te wynalazki do robienia "aury" coś będą znaczyć.

N paź 03, 2010 15:46
zbanowany na stałe

Kilu, grzechem jest tworzenie sobie bałwana z widzenia aury, co przez tak częste powtarzanie tej frazy przez Ciebie, może już mieć wstępny etap.

Fotki pokazane przez martinha to są fotografie kirlianowskie aury, znane w nauce już od blisko 100 lat. Różnią one się od widoku aury gołym okiem, co wynika z użytej techniki. Czy mogą być sfałszowane? Mogą. Wszystko ludzie nauczyli się fałszować...

N paź 03, 2010 16:07

Pozdrawiam
"A jak te prawdziwa wiare w Boga i SIEBIE SAMEGO rozpoznac?" pyta Kamala , - wiara w siebie i swoje mozliwosci jest sukcesem w osiägnieciu zamierzonych planöw ,nauki , zawodu sukcesöw zawodowych i prywatnych, nawet przegrana nie smakuje gorzko o ile sie pröbowalo osiägnac swöj cl lub zamierzenia,

wiare w Boga jest mi trudno zdefiniowac , albo sie wierzy w Boga lub nie , i ma tu ogromne znaczenie wewnetrzne pragnienie poznania Boga i wiary w Boga""
Ludzie postanowili, że Boga nie ma. On jednak nie ma obowiązku stosowania się do naszych uchwał.
Kard. Stefan Wyszyński""

Oczywiscie ze patrzenie na aure czlowieka jest zadnym grzechem , tylko czy my ludzie mamy aure?

Niektórzy twierdzą, że aura to po prostu zjawisko elektromagnetyczne, które nie ma większego znaczenia. Inni wierzą, że składa się na nią iskra życia i w niej właśnie przebywa nasza wyższa świadomość, dostarczająca energii niezbędnej do życia i działania. Jeszcze inni uważają, że aura jest odbiciem nas samych, zachowującym dokładny zapis naszej przeszłości i teraźniejszości, a nawet przyszłości.

Naukowcy są zgodni, że każdy z nas ma fizyczną aurę złożoną z materii i pól energetycznych, które ją otaczają. W stosunku do otoczenia człowiek jest istotą ciepłą, wszyscy mamy termiczny gradient i wynikające z jego istnienia prądy powietrza w pobliżu ciała. Nasz organizm emituje energię podczerwoną

Naukowcy twierdza ze posiadamy aure i to jest wspaniale :brawo:

N paź 03, 2010 16:14
zbanowany na stałe

To co rejestruje nasz mozg z otoczenia zostalo juz dawno podzielone na zmysly. To, ze jestesmy niedoskonali i nie wszystko "widzimy" jest rowniez prawda. Cwiczone psy sa w stanie wyniuchac narkotyki, bo posiadaja tak silny wech (ja moze tez, choc nie probowalem, ale wech mam :P ).
Bodajze pol roku temu Albert Einstein College of Medicine w Nowym Yorku, przeprowadzil ciekawe doswiadczenie (naukowo, grupa kontrolan itd.) i okazalo sie, ze maly magnez trzymany w dloni przy glowie, powoduje zanik migreny.
Trzeba wiec rozumiec, ze malo wiemy o dzialaniu naszej banki. A wiec wszystko staje sie prawdopodobne. Jest tylko jeden szkopul. Jakos nikt "powazny" nie interesuje sie sprawa aury. Pytanie - dlaczego?
Podobne zdjecia (martinh) robi sie przy pomocy prostego "aparatu", a bajer polega na wilgotnosci i rezystencji skory. W innym dziale, kiedys zamiescilem nawet opis budowy (taki madry jestem! :D ).
Kilu nie chcesz byc cwany? Ja bym chcial. :)

N paź 03, 2010 16:20
zbanowany na stałe

Szkoda, ze kardynal Wyszynski juz nie zyje. Z checia zapytalbym o jakis link potwierdzajacy, jak to na forum jest w zwyczaju. :D

N paź 03, 2010 16:24

Pozdrawiam

powinna sie Pani , Pan TQu cieszyc ze cöreczka ma taki dobry kontakt z Bogiem i nie negowac jej opowiadan oraz podpinac jä pod zbedne urzädzenia , wiecej wiary , i zaufania do innych

Tak jestem pewny i bylem ze zdjeia byly foto falszem , czego to juz ludziska nie sfalszowali?

N paź 03, 2010 16:25
zbanowany na stałe

Dural, znowu coś mieszasz.
Fotografia kirlianowska powstała, bo ludzie żądali "dowodu" że aura istnieje, a nie potrafili, lub nie chcieli wzbudzić w sobie tego zmysłu, kory odpowiada za widzenie aury gołym okiem.

Energoterapeuci w swojej pracy nie używają tych fotografii, bo po pierwsze zawsze mogą być nieaktualne lub zafałszowane, po drugie lepiej się widzi / czuje aurę samemu niż potrafi to zrobić tego typu aparat.
Dlatego fotografia kirlianowska stała się głównie ciekawostką dla ciekawej gawiedzi, a raczej nie narzędziem do wykorzystania w terapii czy diagnozowaniu.

Magnes (a nie magnez, jak napisałeś) w istotny sposób wpływa na pole energetyczne człowieka, co od kilkudziesięciu lat wykorzystuje się w tzw. magnetoterapii. Nie rozumiem, co w tym nadzwyczajnego?

N paź 03, 2010 16:30
zbanowany na stałe

Ja nie wiem! Prawie pierwszy post na forum, ma sie trudnosci z jezykiem, a tu od razu; "znowu macisz"-"magnes", a do tego jeszcze czlowiek w pracy i musi uwazac co robi. A co to ja geniusz jaki? Wprawdzie na telefon czekam, w tamtym roku nie dzwonili, moze w tym, rozdawanie Nobla niebawem, zobaczymy, ale to o niczym nie swiadczy.
Do wachania narkotykow sie nie przyczepiles mimo, ze tez "stara prawda", nie chcesz ruszac drogiej Ci sprawy? Co? :)

N paź 03, 2010 16:52

Tak, to jest grzech.

N paź 03, 2010 16:57
nedzna, rozumiem, ze odpowiadasz na pytanie tytulowe watku?

To mozesz mi wyjasnic, co ma zrobic osoba, ktora po prostu aure widzi, zeby wg ciebie nie grzeszyc?

N paź 03, 2010 17:56

maly_kwiatek napisał(a):
Kilu, grzechem jest tworzenie sobie bałwana z widzenia aury, co przez tak częste powtarzanie tej frazy przez Ciebie, może już mieć wstępny etap.
..

Nie wiem o co ci chodzi chce tylko trzymać temat w rydzach jako, że ja go założyłem czuje się odpowiedzialny żeby chociaż trochę było w nim wypowiedzi na główne pytanie.
Bo w sumie na 3 strony może kilka osób na nie odpowiedziało.
Oczywiście wszystkie posty są ciekawe.

nedzna napisał(a):
Tak, to jest grzech.

możesz uzasadnić dlaczego tak sądzisz??

N paź 03, 2010 18:07

Cytuj:
nedzna napisał(a):
Tak, to jest grzech.

możesz uzasadnić dlaczego tak sądzisz??

To bardzo proste: aurę można dostrzec poprzez czakrę trzeciego oka, chrześcijaństwo nie zakłada istnienia czegoś takiego jak czakry (to już podstawy ezoteryki), więc wierzysz w coś co właściwie nie istnieje.

N paź 03, 2010 18:42
zbanowany na stałe

Kilu,
porozmawiaj o tym z księdzem, najlepiej w sakramencie spowiedzi.
To, co piszą ludzi na forum, może jest interesujące, jednak kompletnie nie wiążące dla autorytatywnego stanowiska w sprawie Twojego zapytania.
A piszą tu przecież, jak widać, między innymi i niewierzący i jajcarze.

N paź 03, 2010 18:59
zbanowany na stałe

Jakie znowu trzecie oko? Ze niby co, ze tylko kobiety moga zobaczyc? I od kiedy to sie czakra nazywa?
Kurcze, macie diably, anioly, nawet takie fruwajace glowki ze skrzydelkami, jeszcze Wam malo! Planete zblizona warunkami do Ziemi odkryto, Nobla rozdaja za osiagniecia w rozwoju ludzkosci, telewizja trojwymiarowa, a Wy zainteresowani bo ktos latarke polknal i swieci. Dziwne to wszystko. Urodzilem sie sto lat za wczesnie. :(

N paź 03, 2010 20:07
zbanowany na stałe

Dural nie rób sobie jaj, bo chodzi o wieczność dla duszy Kilu.
On się o to pyta w pytaniu głównym, a ja nie mam zamiaru brać odpowiedzialności za to, gdzie jego dusza powędruje w razie jakiegoś nieporozumienia z odpowiedzią.
Oddech prawdziwej katoliczki, która mnie ściga na tym forum, już czuję na plecach ...

Kilu, a z tym powtarzaniem, to mi chodziło, że jak zaczniesz sobie wbijać w głowę wątpliwość czy Prawa Keplera są grzechem, to po pewnym czasie grzechem może stać się nieustanne myślenie o tym.

Pozdrawiam ciepło.

N paź 03, 2010 20:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona