Jasnowiedzenie a wróżenie
Autor |
Wiadomość |
Ewelinka
|
 Re: Jasnowiedzenie a wróżenie
frater napisał(a): Grzech przeciw Pierwszemu Przykazaniu Dekalogu skutkuje następującymi objawami zniewolenia lub (wyższe punkty) opętania demonicznego; Tu masz zawarte różne dziedziny okultystyczne, które skutkują tymi objawami Zapomniałaś do tego wszystkiego dodać kurs nauki szybkiego czytania, bo to są praktyki okulistyczne.
|
Pn sty 03, 2011 9:02 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
A ja wam proponuję coś, o czym Ojcu Posackiemu i Panu Tekelemu się nie śniło: Kurs chodzenia po wodzie 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sty 03, 2011 13:20 |
|
 |
amadeus35
|
Ewelinka napisał(a): Marek MRB napisał(a): Zaraz przypomina mi się "występ" uzdrowicieli koreańskich od "bezkrwawych operacji" (niby wkładali rękę pomiędzy atomami skóry  ). W studiu telewizyjnym było kupa luda - intelektualiści, naukowcy itd - niektórzy nawet na poważnie roztrząsali działania "uzdrawiaczy". W kąciku cicho sobie siedział facet (jak się później dowiedziałem - najlepszy polski iluzjonista, nie pamiętam niestety nazwiska). W końcu ktoś go zapytał co o tym mysli, a gość wypalił "Bez fałszywej skromności - ja bym zrobił tę sztuczkę lepiej - możemy się tu spotkać za tydzień". Uśmiałem się jak norka  Poczytałam w necie na temat "bezkrwawych operacji" - wprowadzasz wszyskich w błąd1.To nie są uzdrowiciele koreańscy lecz filipińścy. 2.Nikt z nich nie wkłada ręki pomiędzy atomami skóry, naiwność. 3.Jeśli byli w studio intelektualiści, naukowcy to trzeba było podać ich opinię. 4.Iluzjonista nawet najlepszy to żaden autorytet w tym zagadnieniu. 5.W wielu przypadkach ciężkich chorób okazały się one skuteczne. Jednak nie jest to wystarczający dowód, aby uznać je za wiarygodną metodę leczenia. 6.Operacje filipińskie opierają się na sile sugestii i efekcie placebo. ............................................................................................ Jak sie nie myle zostalo to ok. 15 lat temu zdemaskowane w pierwszym programie TV niemieckiej wybuchl skandal i sprawa ucichla ....oczywiscie to jest lipa, jeden z tych uzdrowicieli za Marki DM zdradzil swoich towarzyszy i po sprawie ..... w skrocie: to byla swinska krew , szybkie palce, kawalek miesa jak pamietam wieprzowego przypominajace operowany organ itd...itd...
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Wt sty 04, 2011 10:21 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
zephyr7 napisał(a): Padło ciekawe pytanie, bo niby jak odróżnić proroka od jasnowidza? Pytanie ciekawe? Co w nim ciekawego? Pominąwszy wszelkie inne różnice między proroctwem a jasnowidzeniem, to: - proroctwo to dar - jasnowidzenie to habitus wrażliwej natury zmysłowej powstały w wyniku mediumicznego rozwoju wyobraźni w połączeniu z władzą kogitatywną Proroctwo jest darem Boga i jako takie jest dobrem. Jasnowidzenie, jak wszelka mediumiczność jest otwieraniem się na świat duchowy, także demoniczny, a więc nie jest dobrem.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt sty 04, 2011 13:20 |
|
 |
amadeus35
|
To prawda proroctwo jest darem Boga 
|
Wt sty 04, 2011 13:23 |
|
|
|
 |
master1
|
abihsot napisał(a): Czy jest jakaś różnica jeżeli czytam o tym co mówi Krzysztof Jackowski (polski jasnowidz), jego przepowiednie które są kierowane do wszystkich i czy to grzech? a tym że np. chodziłbym do wróżki? Jackowski przepowiada ze unia europejska rozpadnie sie na 3 czesci w ciagu 5 lat. Co bedzie to zobaczymy, ale przy obecnym kryzysie to jest prawdopodobne. : o
|
Śr sty 05, 2011 13:51 |
|
 |
zephyr7
|
Wracając do tematu, Cytuj: 1) rozproszenie w modlitwie; 2) niechęć do Modlitwy; 3) niemożność Modlenia się; 4) zmiana temperamentu; 5) powolne oddalenie się od Kościoła i niechęć do Kościoła i osób konsekrowanych; 6) zatarcie granicy pomiędzy dobrem a złem; 7) stany depresyjno lękowe; 8 ) zanik wiary, beznadziejność; znam wielu ludzi którzy z pewnością nie są opętani i żyją jako wzorowi katolicy, a powyższe "objawy" wywołali w nich rodzice lub kościół ze swoją fanatyczną wizją religii. Nie chcę krytykować, ale kościół współczesny ma również swoje ciemną strony.
|
Cz sty 06, 2011 1:37 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
frater napisał(a): Grzech przeciw Pierwszemu Przykazaniu Dekalogu skutkuje następującymi objawami zniewolenia lub (wyższe punkty) opętania demonicznego; Skutki/objawy 1) rozproszenie w modlitwie; 2) niechęć do Modlitwy; 3) niemożność Modlenia się; 4) zmiana temperamentu; 5) powolne oddalenie się od Kościoła i niechęć do Kościoła i osób konsekrowanych; 6) zatarcie granicy pomiędzy dobrem a złem; 7) stany depresyjno lękowe; 8 ) zanik wiary, beznadziejność; 9) dręczenie przez złe duchy; 10) opętanie – złe duchy wchodzą w posiadanie ciała, możliwość zabójstw i samobójstwa opętanego. Tu masz zawarte różne dziedziny okultystyczne, które skutkują tymi objawami http://katolik.d500.pl/media/kunena/att ... -12-27.pdffrater zwrócił uwage na bardzo wazną rzecz – ukazał konsekwencje obcowania ze światem okultyzmu a jasnowidzenie czy wróżenie ewidentnie do niego przynależą. Ze jest to bardzo niebezpieczne nie ulega najmniejszym wątpliwościom. W czasach dominacji relatywizmu i postmodernizmu, gdy wszelkie wartości ulegają rozmyciu a prawda to towar deficytowy, taki głos nie może ujść bez echa. Media popularne i kultura masowa wręcz wołają „róbta co chceta”. A ludzie słuchaja bo nie znają Prawdy! Panie Boże wybacz im bo nie wiedzą co czynią! Zatapiają się w grzechu konsumpcji i okultyzmu sprowadzając swa dusze na zatracenie a to wszystko w rytmie szatańskiej muzyki, ociekających seksem gwiazdek muzyki pop. Polecam zapoznanie się z wykładem księdza w którym wymienia rzeczy grożace demonicznym opetaniem. Link pojawił się w innym temacie dzieki uprzejmości innego uczestnika forum a że temat został skasowany moim obowiązkiem jest umieszczenie go tutaj. Ku przestrodze! http://www.youtube.com/watch?v=HPAznbHHNQk
|
Cz sty 06, 2011 3:11 |
|
 |
amadeus35
|
master1 napisał(a): abihsot napisał(a): Czy jest jakaś różnica jeżeli czytam o tym co mówi Krzysztof Jackowski (polski jasnowidz), jego przepowiednie które są kierowane do wszystkich i czy to grzech? a tym że np. chodziłbym do wróżki? Jackowski przepowiada ze unia europejska rozpadnie sie na 3 czesci w ciagu 5 lat. Co bedzie to zobaczymy, ale przy obecnym kryzysie to jest prawdopodobne. : o .......................................... EU nie rozpadnie sie a byc moze podzieli sie z powodu ktory coraz czesciej sie podaje to ze panstwa slabe obciazaja rozwoj panstw silniejszych ...z podzialem trzeba sie liczyc to nie musi byc wizja tylko znajomosc zagadnien gospodarczych i politycznych 
proroctwa od Boga ktore ludzie otrzymuja sa pozytywne i pelne dobra, przyczynija sie do budowy wiary ... pokazuja problemy ale i tez sposob ich rozwiazania !
|
Cz sty 06, 2011 9:24 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ja natomiast umieszę Wam jak wielki demon na wpływ na nas i co jest w dużej mierze bagatelizowaniem Uczestnictwa w Sakramentach Świętych
Jak szatan ocenia człowieka?
Relacja sporządzona przez znanego jezuitę, o. Oomenico Mondrone, który bezpośrednio doświadczył spotkania ze złym duchem podczas rytualnego wykonywania egzorcyzmów:
Nigdy nie zdołasz zrozumieć - mówi szatan - jak bardzo nienawidzę was, ludzi. Jak bardzo jesteście wstrętni. Chlubicie się najwyższą godnością wśród zwierząt, a jesteście z nich najohydniejsi. Wasze istnienie budzi we mnie wstręt. Uważam was za coś gorszego od waszych świń. Sądzicie, że jesteście inteligentni, a okazujecie się bardzo głupi. Wystarczyłoby zobaczyć, co wam podsuwam przez wielu "naukowców", którzy są na mojej służbie, i co daję wam w formie napuszonych, uczonych bredni. ... Pomyśl o tym, czym poję i karmię przez moją prasę! Wy mielibyście być Jego najszlachetniejszym stworzeniem? Wystarczy parę świństw, aby was kupić. Zaraz poddajecie się pokusom mych posłańców. Przywiązujecie wielką wagę do waszej wolności, a pozwalacie się schwytać w moją niewolę. Och, jakie kpiny mogę sobie z was stroić w imię tej waszej wolności. Okazujecie wstręt wobec tego, co jest brudne, a tymczasem jesteście zupełnie, ulegli waszym namiętnościom, tarzacie się w waszych obrzydliwościach, jak świnie w błocie... Dla kobiety, czy dla garści złota jesteście gotowi pozarzynać się, co jest cudowne. Wiele zyskał Ten - tam, że przelał krew, aby was odkupić? Odkupić was od czego, od grzechu? Przecież nurzacie się w nim tak, że omal nie utoniecie! A co dopiero mówić, gdy wywołam wśród was ducha zazdrości, oszczerstw, nienawiści, rywalizacji, zemsty.
Innym razem szatan wyznaje: Maryja jest tą, która wprowadza ogromne zamieszanie w moich planach. Jest niszczycielką mojego królestwa. Nie pozwala odnieść mi zwycięstwa i już przygotowuje mi klęskę? Ciągle plącze mi się pod nogami, wciąż przeszkadzając mi, przecinając mi drogę, podpuszczając swoich fanatyków do odbierania mi dusz. Tam, gdzie sięgają moje głośne podboje, Ona w rozprzestrzeniającej się ciszy mnoży swoje zwycięstwa.
Mowa szatana podczas Egzorcyzmu:
"Nie mam pojęcia, co mu strzeliło do głowy (odnosi się do Jezusa) Skąd mu to przyszło, żeby się za was poświęcić. Za was, którzy nie jesteście niczym więcej, tylko cuchnącymi śmieciami i kupą gnoju. Jak on to zrobił! Jak On mógł! Poświęcić się za takie marne, paskudne, nic nie warte kreatury, które nic nie rozumieją. Nie wiecie jak bardzo On was kochał i jak was kocha, bo Go bez przerwy obrażacie. Jemu Msza jest niepotrzebna. On ma wszystko. Tylko dla was ją wymyślił. Tylko dla was. Żeby was do Siebie zbliżyć. Żebyście mogli Go mieć na co dzień. A wy, głupcy, plujecie na to. A wy nie przyjmujecie tego. Wy, którzy naprawdę moglibyście być tacy jak On. On chce was mieć przy sobie (te słowa demon wypowiedział z wielkim trudem). I każdego dnia daje wam to Swoje Ciało i Krew. Dla nas to coś obrzydliwego, ale dla was to wszystko. To jedyny środek zbawienia, żebyście nie poszli na zatracenie, tak jak my. A do was to nie trafia! Jak można nie zrozumieć? A wy nie rozumiecie. On tam jest i mówi do was: "Oto jestem! Weźcie mnie do siebie! Pójdźcie za mną". Do mnie powiedział: "Vade retro" (Idź precz!) A do was mówi: "Oto jestem, przyjdźcie do Mnie".
|
Cz sty 06, 2011 15:42 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Frater, czy ktos o zdrowych zmyslach uwierzy w to co mowi diabel, istota ze wszech miar klamliwa? Ja mu nie wierze. Wierzysz Ty?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz sty 06, 2011 15:46 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
To trochę dziwne, że ten który z tego czy innego powodu 'olał' Najwyższego, prawi ludziom morały, i na dodatek nie rozumie jak ludzie mogą być tacy głupi. Podejrzane to wszystko.
Witaj Dural, na zesłaniu byłeś?
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Cz sty 06, 2011 16:17 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Jeżeli będziecie się dużo Modlić, Medytować i Kontemplować i wsłuchiwać w ciszę będziecie słyszeli Głos BOGA i innych mieszkańców Nieba. Ale w tym momencie do wielu z Was nie docierają bezpośrednie informacje od BOGA. I BÓG różnymi kanałami stara się te informację przekazać. I `zły` podczas Egzorcyzmu musi być i jest posłuszny mimo, że się miota i czyni to z dużymi oporami uciekając się nawet do lewitacji osoby opętanej.
|
Cz sty 06, 2011 16:40 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Uważam, że jasnowiedzenie, jako Dar Boży, jest pewniejsze i skuteczniejsze, niż wróżenie.
Jest w jasnowiedzeniu coś bardzo ważnego. Nie trzeba analizować wiarygodności obrazu. Obraz po prostu jest. Albo go nie ma, jeśli Bóg nie chce by obraz nam się ukazał. I zamiast walki o zabroniona dla ludzi szkatułę z fałszywym złotem przyszłości, mamy po prostu rozmowę z Bogiem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Cz sty 06, 2011 17:00 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Albo demonem, który się podszywa pod BOGA. Takie objawy są po kursie reiki  satanistom w czasie obrządków okultystycznych pojawia się sza_tan po drugim etapie reiki mówimy już o ryzyku opętania demonicznego Czy to nie Ty występujesz na okultystycznym forum reiki (z kucykiem), gdzie gnębi się Posługujących BOGU TRÓJJEDYNEMU?
|
Cz sty 06, 2011 17:39 |
|
|
|