Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 śmierć kliniczna 
Autor Wiadomość

Post Re: śmierć kliniczna
asj napisał(a):
Posłuchaj proszę. Ateiści i agnostycy nie są ślepi. Nie są niemyślący i nie są ignorantami. Przemyśleli sobie sprawę, zważyli argumenty za i przeciw istnieniu Boga i doszli do wniosku, że 'za' ich nie przekonuje. Więc jeśli Bóg każe za niewiarę, to przynajmniej część z nas skaże na wieczne potępienie. Ale nie traktuj nas jak upośledzonych.

........................
Jestescie ludzmi i wam nalezy sie szacunek, jesli nie wierzycie jestem to w stanie zrozumiec ..... mimo wszystko kiedy zaczynaja sie problemy jako ostatnia `` deske ratunku`` jest modlitwa do Boga ..... i tobie da Pan Bog szanse :)
Bog nie kaze za niewiare przeciez dal ci wolna wole .....

Wt lut 15, 2011 10:03

frater napisał(a):
@asj
Widzą piekło także. Wysil się i obejrzyj i nie pisz bzdur. Tu masz ogrom Świadectw a nie mrzonki.

http://katolik.d500.pl/index.php?option ... Itemid=122

.......................

W taki sposob dyskutujac nikogo nie przekonasz do swojej racji do racji Pisma Swietego nawet ci co mysla inaczej tez trzeba szanowac ich zdanie... gwaltownoscia niczego sie nie osiagnie....

Wt lut 15, 2011 10:07

amadeus - gratuluję tolerancyjnej postawy :) tym razem naprawdę bez ironii.

Wt lut 15, 2011 11:05

asj napisał(a):
amadeus - gratuluję tolerancyjnej postawy :) tym razem naprawdę bez ironii.

..........
dziekuje :) tego wlasnie uczy Pismo Swiete tolerancji , szacunku oraz cierpliwosci do innych ....

Wt lut 15, 2011 12:01
Stanislav Grof - "Najdalsza podróż- misterium i świadomość śmierci".
Polecam, naprawde warto :)
autor nie jest stronniczy, więc plus dla niego

Wt lut 15, 2011 14:08

sa rzeczy ktore nigdy nie da sie po ludzku wytlumaczyc.... i one pozostana na zawsze tajemnica dla tych ktorzy nie wierza....
[/quote]

tu bym się nie zgodził np wcześniej wiele rzeczy nie rozumiano a dzisiaj te zjawiska każdy rozumnie (trzęsienia ziemi, wulkany, meteoryty, zaćmienia słońca, że ziemia jest okrągła, że ziemia krąży wokół słońca a nie odwrotnie nawet pioruny) zjawiska były używane w religii jako kary za grzechy. Jak znalazł się ktoś mądrzejszy który nie zgadzał się z poglądami kościoła to został wyklęty (Kopernik) lub oskarżali o herezje i palili na stosie tu ujawnia się ciemna strona wiary która mi się bardzo nie podoba.

Rzeczy które dzisiaj nauka nie rozumie kiedyś zrozumie to kwestia czasu chyba ze ludzkość sama się wcześniej zgładzi ale to już inna sprawa

Cz lut 17, 2011 13:25

Cytuj:
sa rzeczy ktore nigdy nie da sie po ludzku wytlumaczyc.... i one pozostana na zawsze tajemnica dla tych ktorzy nie wierza....

A dla tych którzy wierzą? To, że dla nich coś jest oczywiste to nie znaczy, że tak jest. Bo oni mają wiarę a nie wiedzę na dany temat.
Nawet najszczersze chęci milionów ludzi nie sprawią, że nieprawda stanie się prawdą. Miliony mogą chodzić na kolanach na jasną górę, co wcale nie oznacza, że musi być tak jak im się wydaje ;)

Cz lut 17, 2011 14:34
Zobacz profil WWW

Znane są przypadki osób, które relacjonują swoje wspomnienia z "życia po życiu", ale nie wszyscy wiedzą, co w tym czasie dzieje się z tą osobą "na zewnątrz". Śmierć kliniczna jest stanem, w którym człowiek jest nieprzytomny oraz nie jest zdolny do samodzielnego oddychania, a jego serce nie bije wystarczy przeczytać bardzo ciekawy wywiad z lekarzami śmierć kliniczna.

Pt lut 18, 2011 12:46

Czytałam tą książkę, ale nie spotkałam się z tymi słowami krytyki. Ciekawe, ale wstrzymuję się od oceniania z racji tego, że nie przeżyłam śmierci klinicznej (przynajmniej nic o tym nie wiem).

N lut 20, 2011 17:30
Zobacz profil WWW

To czego teraz nie da się wyjaśnić, w przyszłości pewnie będzie miało dowodowe podłoże i racjonalne wyjaśnienie. Ludzie wiele razy się mylili, lecz z biegiem czasu i nauki, takie dyskusyjne sprawy zostały udowodnione. Przykład: sprawy jak odkrycia Kopernika o obrocie ciał niebieskich, za co została na niego nałożona kościelna klątwa, albo Giordano Bruno spalony na stosie przez kościół za głoszenie odkryć Kopernika. Mylący się kościół musiał przepraszać i zmieniać swoje podejście wiele razy.

To, że teraz czegoś nie rozumiemy nie znaczy, że trzeba to potępiać, a nuż za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat okaże się, że się mylimy.

Pn lut 28, 2011 7:56

Byłam kilka lat temu przy śmierci 17 letniej dziewczyny w szpitalu. To była dziewczyna chora na wrodzoną dystrofię mięśniową której mięśnie (oddechowe też) zanikały stopniowo i w końcu była już zupełnie niewydolna oddechowo. W ostatnich chwilach chwilami była świadoma a chwilami jakby nagle uspokajała się, odpływała (pomimo że oczy miała otwarte i oddychała jeszcze) i po tych momentach pocieszała mamę żeby nie płakała bo czeka na nią tam najpiekniejsza pani jaką widziała.
Nie komentuję, tylko opowiadam co widziałam. Było to wstrząsające i bardzo wiarygodne dla świadków, uwierzcie mi :)

Pn lut 28, 2011 9:52

Zależy jak kto do tego podchodzi, człowiek widzi to co chce widzieć, czasem też robi wszystko by ulżyć innym mówiąc cokolwiek aby ich pocieszyć, równie dobre moim zdanie mogły by być halucynacje w tak poważnym stanie, nie mam nic przeciwko, po prostu nie przekonuje mnie takie świadectwo wiary w boga czy jego matkę Marię, śmierć jest przykra szczególnie jeśli chodzi o najbliższych i to w młodym wieku, ale dla mnie to tylko śmierć i ludzki zagmatwany umysł, który lubi płatać figle.

Pn lut 28, 2011 14:04

poczytajcie ciekawy artykuł:
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,tit ... omosc.html
O dziwo relacje osób, które przeżyły śmierć kliniczną są b.podobne.

Pn lut 28, 2011 20:49
Zobacz profil WWW

żar napisał(a):
poczytajcie ciekawy artykuł:
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,tit ... omosc.html
O dziwo relacje osób, które przeżyły śmierć kliniczną są b.podobne.

Cytuj:
niewiarygodne.pl

Jakoś mnie to nie dziwi.

Wt mar 01, 2011 1:56

Cytuj:
Znane są przypadki osób, które relacjonują swoje wspomnienia z "życia po życiu", ale nie wszyscy wiedzą, co w tym czasie dzieje się z tą osobą "na zewnątrz". Śmierć kliniczna jest stanem, w którym człowiek jest nieprzytomny oraz nie jest zdolny do samodzielnego oddychania, a jego serce nie bije wystarczy przeczytać bardzo ciekawy wywiad z lekarzami śmierć kliniczna.

Niestety nie masz racji, bylem w takim stanie faktem jest ze nie wiem co sie dzielo dookola tylko ze nie bylem w tym czasie w szpitalu i jednak przezylem a wiec oddychalem,wywiad z lekarzem na niewiele sie przyda poniewaz po mojej rozmowie kiedy opowiedzialem gdzie bylem i co widzilem byl bardziej tym zaskoczony niz ja,mysle ze kazdy przypadek jest inny :)

Śr mar 02, 2011 9:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona