Boże Orędzia przed mistycznym wydarzeniem pt. "The Warning"
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Boże Orędzia przed mistycznym wydarzeniem pt. "The Warni
noOne napisał(a): jak Ty Alus wszystko wiesz...  Ty mądrzejszy normalnie od Stwórcy jestes, prawda?  "To, w którym konkretnie dniu Pan przyjdzie, według tego, co czytasz w przekazach "The Warning"?" nigdzie nie jest napisane w którym dniu.. Nigdzie? - szkoda, że nie ma jeszcze podanej godziny. Nie jestem mądrzejsza od Stwórcy - ale pamiętam, że Jezus powierzył Kosciół Apostołom, i oni uprawnieni są do weryfikowania wszelkich objawień, wizji. Samozwańczy, anonimowi wizjerzy, który odrzucają Kosciół ustawiają sie poza wspólnotą Kościoła.
|
Pt lip 08, 2011 8:54 |
|
|
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
A co z samozwańczymi wizjerami, którzy starają się reformować wiarę swoich przodków? Czyżby jeden nie został przypadkiem kimś więcej niż prorokiem? Nawet synem boga został. 
_________________ __I__ napisał(a): Bóg to coś w rodzaju gazowego kręgowca.
|
Pt lip 08, 2011 9:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Commander napisał(a): A co z samozwańczymi wizjerami, którzy starają się reformować wiarę swoich przodków? Czyżby jeden nie został przypadkiem kimś więcej niż prorokiem? Nawet synem boga został.  tak Ociec umiłował świat, że Syna swego DAŁ....nic nie działo sie poza wolą Ojca.... Nie moja wola, ale Twoja niech się stanie. Samozwańcy eksponują swoją wizję i swoja wolę.
|
Pt lip 08, 2011 11:59 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Te anonimowe "wizje" ukazują Jezusa jak ekonoma, który tylko pogania, straszy, burczy, podaje jakieś zaklęciowe magiczne modlitwy...."odmówić x razy, w określonej godzine, w określonej pozycji a na koniec splunąć przez ramię".....i zajmuje się śmiesznymi problemami - jak sexem ludzi starszych Ten zakaz sexu okazuje Boga jako hodowcę ludzi - uprawiajcie sex jedynie w celach reprodukcyjnych. Zastępowanie lektury przedmiotu o którym się pisze, propagandą w powyższym stylu, dyskutowanie na temat tez wynikających z przeinaczenia faktów, to nie jest to, to co mnie interesuje na tym forum. Żegnam.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt lip 08, 2011 12:11 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Cytuj: tak Ociec umiłował świat, że Syna swego DAŁ....nic nie działo sie poza wolą Ojca....Nie moja wola, ale Twoja niech się stanie. Samozwańcy eksponują swoją wizję i swoja wolę. Więc dlaczego mijał się z tym co o przyjściu mesjasza judaizm twierdził? Widać Jezus miał własną wizję mesjaństwa. W tamtych czasach żydzi mieli się całkiem nieźle. Świątynia była cała. Rzymianie zburzyli ją po śmierci Jezusa. Dotąd nikt żydom jej nie odbudował. Bardzo ładnie sposób odbudowy świątyni Jezusa nauka kościoła zinterpretowała jako odbudowę ciała. Licentia poetica.... 
_________________ __I__ napisał(a): Bóg to coś w rodzaju gazowego kręgowca.
|
Pt lip 08, 2011 13:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Commander napisał(a): Cytuj: tak Ociec umiłował świat, że Syna swego DAŁ....nic nie działo sie poza wolą Ojca....Nie moja wola, ale Twoja niech się stanie. Samozwańcy eksponują swoją wizję i swoja wolę. Więc dlaczego mijał się z tym co o przyjściu mesjasza judaizm twierdził? Widać Jezus miał własną wizję mesjaństwa. W tamtych czasach żydzi mieli się całkiem nieźle. Świątynia była cała. Rzymianie zburzyli ją po śmierci Jezusa. Dotąd nikt żydom jej nie odbudował. Bardzo ładnie sposób odbudowy świątyni Jezusa nauka kościoła zinterpretowała jako odbudowę ciała. Licentia poetica....  Misja mesjańska Jezus ukazana była w ST, a do Izraelitów pasują słowa Czy serce nie pałało w nas, kiedy rozmawiał z nami w drodze i Pisma nam wyjaśniał (Łk 24,32).
|
Pt lip 08, 2011 18:04 |
|
 |
noOne
|
Cytuj: Środa, 29 czerwca 2011, godz.19.00
Moja droga, ukochana Córko, pomoc, którą ci wysłałem, spowoduje teraz szybkie rozpowszechnianie Mojego Słowa na całym świecie, przy wykorzystaniu współczesnych środków komunikacji. Moje Serce płonie z Miłości do Moich wyjątkowych Dzieci, które zareagowały na Moje wezwanie. One są armią, która będzie prowadzić Moje Dzieci. Wszystkie Moje Błogosławieństwa otaczają każdego z tych, którzy pomagają nieść Mój Krzyż dla dobra ludzkości. Obdarowani są Duchem Świętym, aby umożliwić im szybkie jak wirus rozpowszechnianie tych przekazów, z rzeczywiście silnym efektem.
Moje Dzieci i wszyscy Moi wyznawcy, pamiętajcie o jednej rzeczy i chcę, abyście się na tym skoncentrowali. Napominajcie innych, aby szukali odpuszczenia win przed Ostrzeżeniem. Muszą teraz wyznawać swoje grzechy i nie mogą się bać. Zamiast tego muszą się cieszyć. Tylko kilka miesięcy pozostało do tego Wielkiego Aktu Mojego Miłosierdzia. Nie traćcie czasu. Idźcie w miłości i pokoju. Nie cofajcie się w waszej pracy. Jest to dla dobra wszystkich Moich Dzieci. Wszyscy ci, którzy pracują dla rozprzestrzeniania Mojej Prawdy, zostaną wynagrodzeni za ich oddanie i wiarę. Moje Błogosławieństwo chronić będzie każdego z nich i ich rodziny.
Radujcie się teraz, gdyż nadszedł czas, aby świat wreszcie usłyszał Mój Głos tak, jak powinien.
Wasz ukochany Zbawiciel
Odkupiciel i Król ludzkości
Jezus Chrystus
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So lip 09, 2011 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko kilka miesięcy....a ponoć nie ma w owych "wizjach" żadnych dat.... wyjątkowe Dzieci...a Jezus mówi kto się wywyższa będzie poniżony....kto chce być pierwszy między wami niech będzie najmniejszy i nich służy....i na dodatek extra wynagrodzenie? Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie.....gadulstwo Jezusa w tych anonimowych "objawieniach", 1000 krotnie, a może nawet wiecej razy, przewyższa wszystkie wypowiedzi Jezusa podane w NT i w uznanych przez Kosciół objawieniach.
|
So lip 09, 2011 10:08 |
|
 |
noOne
|
Alus napisał(a): Tylko kilka miesięcy....a ponoć nie ma w owych "wizjach" żadnych dat.. w dalszym ciągu nie ma dat.. Cytuj: "wyjątkowe Dzieci"...a Jezus mówi kto się wywyższa będzie poniżony. ale to nie dzieci się wywyższają, tylko Jezus.. pomyśl, czy Jezus namawia Cię w tych Objawieniach do czegoś niezgodnego z Jego Nauką ?
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So lip 09, 2011 11:27 |
|
 |
dominik12
|
Ja uważam że ludzie powinni wiedzieć co się stanie dlatego powinni być poinformowani chociaż czytać nie chca i to jest problem ale jest to powiedziane przez Matkę Boską ponieważ człowiek zawsze będzie negował szczególnie kiedy to są straszne wydarzenia i przeszkadzają większości w prowadzeniu wygodnego życia jak do tej pory wiedli. Ja rozpowszechniałem wśród znajomych ten blog Królowa Pokoju Blog ale wielu przestało się do mnie odzywać bo stwierdzili ze straszę:)) Tak straszę ale chciałbym zrobić to dla ich dobra i ich rodzin. Nie mają się bać tylko w miarę przygotować. Gargamelu jak ty czytasz te oredzia skoro nie widzisz dat??? chyba niedokładnie przeczytałeś. Na blogu jest dokładnie wyjasnione jak to będzie przebiegać( jest 120 orędzi) i najgorzej będa mieli ci co znajdują się w ciężkim grzechu dla nich będzie to straszne przeżycie mało tego beda narażeni na natychmiastowe potępienie jeśli dostaną ataku serca a będa mieli cięzkie grzechy na sumieniu. Twierdzisz że piekło jest puste ? W orędziu Zywego Płomienia pisze nawet ile miliardów ludzi znajduje się w piekle a ty twierdzisz że piekło jest puste  przeczytaj Poemat Boga Człowieka czy Jezus tak by modlił się za grzeszników gdyby piekło było puste to niemożliwe. Przez całe swoje nauczanie widac ze jest zamyślony i modli się za grzeszników także Judasza. Cały czas powtarza jeśli nie potraficie Boga kochać to przynajmniej przestrzegajcie jego nauk ze strachu dzięki temu ocalejecie. Czy objawienia sa niezgodne z nauka Kościoła pytam się gdzie??? Nie ma niezgodności wszystkie Objawienia mówią o Wielkim Ostrzeżeniu a nie o Końcu Świata czyli Przyjściu Chrystusa nich ludzie nie mylą czegoś dopóki nie przeczytają i nie zastanowią się nad tym. Daty końca świata nikt nie zna za to data Wielkiego Ostrzeżenia jest wyznaczona na początek roku 2012 lub kilka miesięcy póżniej czas się opóźnia wskutek wielu modlitw wierzących w każdym razie będzie to 2012 rok w tym roku mają być jeszcze katastrofy ekologiczne. Wielkie Ostrzeżenie jest aktem miłosierdzia dla ludzkości żeby się w pore obudziła , Chrystus wzywa wierzacych żeby sie modlili za niewierzących i wzywa do nawrócenia póki czas do czynienia pokuty. Wydarzenia na świecie wskazują także że jest to coraz bardziej Realne że się to wydarzy wskazuje na to coraz większe kryzysy ekonomiczne oraz przeludnienie a także wzrastający poziom technologiczny do zrealizowania możliwe jest znakowanie ludzi (znak bestii ) i ch globalna kontrola są ludzie którzy do tego dążą. Niech nikt nie oczekuje ze Kościół potwierdzi Objawienia skoro Objawienie w Fatimie zostało potwierdzone po 30 latach nas już dawno może nie być. Każde objawienie było zazwyczaj potwierdzane po 50 latach. Dowody jak można zdobyć dowody jeśli Objawienia są kierowane do pojedynczej osoby  ?? To Bóg zazwyczaj daje objawienia osoba do których wybrał i to on o tym decyduje i człowiek nie moze nic narzucić. Pierwsi Apostołowie byli niewykształceni i szerzyli wiarę Judasz był dobrze wykształcony i co z tego przeinaczał wszystko co się do niego mówiło, stosował swój własny filtr myślowy co jednak mu przeszkodziło w dobrym poznaniu wiary dlatego ja bym nie chciał żeby takie Orędzie wygłaszał jakiś profesor lub pani z telewizji miała połowę dodać od siebie i dodać własną nadinterpretację  (( Uważam że wizjonerzy nie robią to dla sensacji i tylko dla dobra ogółu ludzi a ludzie którzy to rozpowszechniają sa żle postrzegani a szkoda  ( Myślę że wynagrodzenie Bóg mówi o łaskach które dostąpią w czasie Wielkiego Ucisku że dostaną pomoc i to jest sprawiedliwe bo głoszenie takich Orędzi jest bardzo trudne ludzie często wyśmiewają udawają ze nie słyszą negują wtrącają własną interpretację a przecież to jest dla ich dobra nikt z wizjonerów się nie wywyższa to jest bardzo trudna misja i ja ich tylko podziwiam bo po reakcjach niektórych znajomych widze jakie to trudne  (( żeby nakłonić kogoś do czytania a co dopiero głosić te Orędzia wokół.
|
So lip 09, 2011 14:17 |
|
 |
Gabriela32
|
Niech Ci domorośli wizjonerzy najpierw przeczytają Biblię. Mamy słuchać Kościoła,a wszystko co jest potrzebne do zbawienia jest zapisane w Biblii, nic więcej nie trzeba
_________________ Wszystko mogę w tym który mnie umacnia
|
So lip 09, 2011 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): Alus napisał(a): Tylko kilka miesięcy....a ponoć nie ma w owych "wizjach" żadnych dat.. w dalszym ciągu nie ma dat.. Cytuj: "wyjątkowe Dzieci"...a Jezus mówi kto się wywyższa będzie poniżony. ale to nie dzieci się wywyższają, tylko Jezus.. pomyśl, czy Jezus namawia Cię w tych Objawieniach do czegoś niezgodnego z Jego Nauką ? Jezus wywyższa - czyli zapomniał co był powiedział Apostołom?? Marny politykier, samozwanczy "wizjoner" krytukuje biskupów, księzy, władze świecka, kreując się na wybrańca Boga, i ewidentna nieznajomość Pisma św. http://www.zywy-plomien.pl.tl/%26%23379 ... -f--f-.htmKtoś sobie znalazł łatwy sposób na życie, a ludzie płacą i wierzą....chora sytuacja... Żona odeszła ode mnie do innych panów, których nie zliczę...a tak pisze "wizjoner" o matce swoich dzieci - paranoja, niech dzieci mają świadomosc , że mają mamusię ladacznicę...a wszystko "na chwałę Pana".
|
So lip 09, 2011 14:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gabriela32 napisał(a): Niech Ci domorośli wizjonerzy najpierw przeczytają Biblię. Mamy słuchać Kościoła,a wszystko co jest potrzebne do zbawienia jest zapisane w Biblii, nic więcej nie trzeba Chyba jednak trzeba, skoro Matka Najświętsza ponawia prośby o pokutę i nawrócenie w kolejnych - uznanych przez Kościół ! ! ! - objawieniach, że wymienię tylko te najbardziej znane : La Salette, Lourdes, Fatima ... Chyba jednak trzeba , bo chrześcijaństwo już 2000 lat czyta Biblię, i jakby przestało rozumieć, co tam jest napisane...
|
So lip 09, 2011 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[guote] Chyba jednak trzeba, skoro Matka Najświętsza ponawia prośby o pokutę i nawrócenie w kolejnych - uznanych przez Kościół ! ! ! - objawieniach, że wymienię tylko te najbardziej znane : La Salette, Lourdes, Fatima ... Chyba jednak trzeba , bo chrześcijaństwo już 2000 lat czyta Biblię, i jakby przestało rozumieć, co tam jest napisane...[/quote] Od wieków Maryja, Jezus prosza o nawrócenie, modlitwy, napominają grzeszne życie.....ale w żadnym - a czytałam wiele - nie poltykują, nie analizuja sytacji politycznej w kraju wizjonerów, czy we świecie, co non stop czynia cytowani "wizjonerzy". Portugalią gdy Maryja objawiała się w Fatimie rządzili republikanie, którzy oficjalnie walczyli z Kosćiołem, wiarą - ani jednego słowa Maryja nie poświeciła sytacji politycznej.
|
So lip 09, 2011 15:23 |
|
 |
Gabriela32
|
nie ma obowiązku wierzyć w prywatne objawienia, nie są do zbawienia koniecznie potrzebne przynajmniej tak mnie uczyli na studiach teologicznych
_________________ Wszystko mogę w tym który mnie umacnia
|
So lip 09, 2011 16:10 |
|
|
|