Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 20:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Wierzę 
Autor Wiadomość

Post Re: Wierzę
W sumie to jesteś bratnia dusza.Z tym ,że ja odrzucam takiego Boga jako istotę mającą wpływ na życie ludzkie.Mój Bóg nie pozwoliłby na tyle nieprawości,tępiłby zło w zarodku. To wszystko, co się dzieje na ziemskim padole i do czego świat dąży wygląda jak jakiś koszmar.Ludzie podążają drogą zła,gdyż są źle wychowywani,mają konsumpcyjne podejście do życia.A wiarą tłamszą swoje nieczyste sumienia.Dla mnie jeżeli ktoś postępuje w życiu nieuczciwie,krzywdzi bliźnich to choćby dziesięć razy dziennie chodził do kościoła,dawał spore datki,to powinien być potępiony. Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć.Ludzie wrażliwi mają naprawdę utrudnione zadanie funkcjonowania w tej rzeczywistości i silna psychika jest ułatwieniem.Ja wybrałem samotność,która jest prawdziwym wyzwoleniem.W raju także chciałbym być SAM :)

Wt sie 16, 2011 11:12

viewtopic.php?f=9&t=28776 - Czy swiat jest zły?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt sie 16, 2011 11:15

Kris65 napisał(a):
Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć

A czy to jak szybko żyjesz i czy zapominasz zależy od Ciebie? Jeśli masz taką władzę nad swoim życiem - gratuluję.

Wt sie 16, 2011 23:54

Cytuj:
A czy to jak szybko żyjesz i czy zapominasz zależy od Ciebie? Jeśli masz taką władzę nad swoim życiem - gratuluję

Z natury jestem optymistą.Przede wszystkim nie przejmuję się życiem i żyję na luzie.Gardzę tymi ,dla których celem w życiu jest pomnażanie swego majątku.Współczuję tym,którzy harują ,aby związać koniec z końcem. A życie jest takie krótkie :)

Śr sie 17, 2011 1:01
Nie potrafiłabym żyć na koszt mamy. Nie pracowałam zawodowo tylko jak dzieci były malutkie, one były najważniejsze. Podziwiam tych, którzy harują, by związać koniec z końcem. Ostatnio opowiadał mi sąsiad, że sprzedał samochód, by opłacić córce studia. Sam dojeźdźa do pracy ponad 20km. Jest szczęśliwy, że udało mu się wykształcić 3 córki. Sam ma tylko zawodówkę. Czuje się spełniony w życiu.

Śr sie 17, 2011 6:29
lol33 napisał(a):
A w cos takiego wierzycie?? Czy mozna cos takiego przewidziec? http://spam/site/349news
Kosciol katolicki zabrania wrózb i tego typu rzeczy ale jednak czlowieka zawsze kusi...

Unikalna ale głupota i cwaniactwo owej "metodyki".
Kris65 napisał(a):
W sumie to jesteś bratnia dusza.Z tym ,że ja odrzucam takiego Boga jako istotę mającą wpływ na życie ludzkie.Mój Bóg nie pozwoliłby na tyle nieprawości,tępiłby zło w zarodku. To wszystko, co się dzieje na ziemskim padole i do czego świat dąży wygląda jak jakiś koszmar.Ludzie podążają drogą zła,gdyż są źle wychowywani,mają konsumpcyjne podejście do życia.A wiarą tłamszą swoje nieczyste sumienia.Dla mnie jeżeli ktoś postępuje w życiu nieuczciwie,krzywdzi bliźnich to choćby dziesięć razy dziennie chodził do kościoła,dawał spore datki,to powinien być potępiony. Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć.Ludzie wrażliwi mają naprawdę utrudnione zadanie funkcjonowania w tej rzeczywistości i silna psychika jest ułatwieniem.Ja wybrałem samotność,która jest prawdziwym wyzwoleniem.W raju także chciałbym być SAM :)

Gdyby tępił zło w zarodku, to zgodnie z Ewangelią - kto nie pracuje niech nie je - wytępiłby wszystkich leni :D

Cz sie 18, 2011 10:46

Cytuj:
Gdyby tępił zło w zarodku, to zgodnie z Ewangelią - kto nie pracuje niech nie je - wytępiłby wszystkich leni

Masz jakiś ograniczone podejście do zagadnienia. Mój Bóg nie postępowałby zgodnie z waszą Ewangelią ,nie byłoby żadnej pracy , każdy zajmowałby się tym co lubi :D

Cz sie 18, 2011 11:42
To chyba komunizm obiecywał każdemu wg potrzeb?

Cz sie 18, 2011 11:51

Cytuj:
To chyba komunizm obiecywał każdemu wg potrzeb?

Przy moich potrzebach byłby to wspaniały system ale ludzie są jacy są.Wszysko potrafią sp........,ciągle narzekają.Ciekawe jak będzie im w raju :-D

Cz sie 18, 2011 12:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3