| Autor |
Wiadomość |
|
Kris65
|
 Re: Wierzę
W sumie to jesteś bratnia dusza.Z tym ,że ja odrzucam takiego Boga jako istotę mającą wpływ na życie ludzkie.Mój Bóg nie pozwoliłby na tyle nieprawości,tępiłby zło w zarodku. To wszystko, co się dzieje na ziemskim padole i do czego świat dąży wygląda jak jakiś koszmar.Ludzie podążają drogą zła,gdyż są źle wychowywani,mają konsumpcyjne podejście do życia.A wiarą tłamszą swoje nieczyste sumienia.Dla mnie jeżeli ktoś postępuje w życiu nieuczciwie,krzywdzi bliźnich to choćby dziesięć razy dziennie chodził do kościoła,dawał spore datki,to powinien być potępiony. Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć.Ludzie wrażliwi mają naprawdę utrudnione zadanie funkcjonowania w tej rzeczywistości i silna psychika jest ułatwieniem.Ja wybrałem samotność,która jest prawdziwym wyzwoleniem.W raju także chciałbym być SAM 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
| Wt sie 16, 2011 11:12 |
|
|
|
 |
|
Elbrus
|
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Wt sie 16, 2011 11:15 |
|
 |
|
drx
|
Kris65 napisał(a): Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć A czy to jak szybko żyjesz i czy zapominasz zależy od Ciebie? Jeśli masz taką władzę nad swoim życiem - gratuluję.
|
| Wt sie 16, 2011 23:54 |
|
|
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: A czy to jak szybko żyjesz i czy zapominasz zależy od Ciebie? Jeśli masz taką władzę nad swoim życiem - gratuluję Z natury jestem optymistą.Przede wszystkim nie przejmuję się życiem i żyję na luzie.Gardzę tymi ,dla których celem w życiu jest pomnażanie swego majątku.Współczuję tym,którzy harują ,aby związać koniec z końcem. A życie jest takie krótkie 
|
| Śr sie 17, 2011 1:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie potrafiłabym żyć na koszt mamy. Nie pracowałam zawodowo tylko jak dzieci były malutkie, one były najważniejsze. Podziwiam tych, którzy harują, by związać koniec z końcem. Ostatnio opowiadał mi sąsiad, że sprzedał samochód, by opłacić córce studia. Sam dojeźdźa do pracy ponad 20km. Jest szczęśliwy, że udało mu się wykształcić 3 córki. Sam ma tylko zawodówkę. Czuje się spełniony w życiu.
|
| Śr sie 17, 2011 6:29 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
lol33 napisał(a): A w cos takiego wierzycie?? Czy mozna cos takiego przewidziec? http://spam/site/349newsKosciol katolicki zabrania wrózb i tego typu rzeczy ale jednak czlowieka zawsze kusi... Unikalna ale głupota i cwaniactwo owej "metodyki". Kris65 napisał(a): W sumie to jesteś bratnia dusza.Z tym ,że ja odrzucam takiego Boga jako istotę mającą wpływ na życie ludzkie.Mój Bóg nie pozwoliłby na tyle nieprawości,tępiłby zło w zarodku. To wszystko, co się dzieje na ziemskim padole i do czego świat dąży wygląda jak jakiś koszmar.Ludzie podążają drogą zła,gdyż są źle wychowywani,mają konsumpcyjne podejście do życia.A wiarą tłamszą swoje nieczyste sumienia.Dla mnie jeżeli ktoś postępuje w życiu nieuczciwie,krzywdzi bliźnich to choćby dziesięć razy dziennie chodził do kościoła,dawał spore datki,to powinien być potępiony. Życie trzeba szybko przeżyć,umrzeć i zapomnieć.Ludzie wrażliwi mają naprawdę utrudnione zadanie funkcjonowania w tej rzeczywistości i silna psychika jest ułatwieniem.Ja wybrałem samotność,która jest prawdziwym wyzwoleniem.W raju także chciałbym być SAM  Gdyby tępił zło w zarodku, to zgodnie z Ewangelią - kto nie pracuje niech nie je - wytępiłby wszystkich leni 
|
| Cz sie 18, 2011 10:46 |
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: Gdyby tępił zło w zarodku, to zgodnie z Ewangelią - kto nie pracuje niech nie je - wytępiłby wszystkich leni Masz jakiś ograniczone podejście do zagadnienia. Mój Bóg nie postępowałby zgodnie z waszą Ewangelią ,nie byłoby żadnej pracy , każdy zajmowałby się tym co lubi 
|
| Cz sie 18, 2011 11:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To chyba komunizm obiecywał każdemu wg potrzeb?
|
| Cz sie 18, 2011 11:51 |
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: To chyba komunizm obiecywał każdemu wg potrzeb? Przy moich potrzebach byłby to wspaniały system ale ludzie są jacy są.Wszysko potrafią sp........,ciągle narzekają.Ciekawe jak będzie im w raju 
|
| Cz sie 18, 2011 12:22 |
|
|
|