Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 19:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Dlaczego Bóg sam sobie przeczy? 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Dlaczego Bóg sam sobie przeczy?
Zniechęcasz mnie. Nie dajesz zachecajacego przykładu. Odpuszcze sobie.

Śr lut 22, 2012 17:00

Angella_S napisał(a):
(względem wymiany poglądów NoOne v/s Angela & Otto_Katz)

@Angela. Niestety - mimo dobrych chęci, muszę jednak przyznać Ci rację, co do metody.
- Do tej współczesnej, zdegenerowanej młodzieży, chodzącej w schirtach z nadrukiem NoOne, Gott mit uns lub i love Dżizas, faktycznie trzeba docierać kijem bejsbolowym, a nie perswazją. To ja tutaj dobrym, łagodnym, kaznodziejskim słowem humanistyczno-ateistycznym :razz: usiłowałem duszę zindoktrynowaną nawrócić na drogę cnoty i empatii ogólnoludzkiej - a ta psia krwia wyjezdża mi ze zbawczym mieczem Chrystusowym.
A nie dać gówniarzom kieszonkowego i zabronić schadzek na podwórkowych kółkach różniczkowych, A przede wszystkim nie pozwalać na słuchanie tej szatanistycznej stacji Obrazek, bo to kochani nasłuchają się tam tego metala i growlu, i zaś mondrują się jak jakie naćpane albo po innej amfie. Przeto puki czas tłumaczyć trzeba i wychowywać, bo później to już Sodoma i Gomora i - nawet staruszków - końmi od głośnika nie odciągniesz.

Śr lut 22, 2012 17:25
Otto_Katz napisał(a):
A przede wszystkim nie pozwalać na słuchanie tej szatanistycznej stacji , bo to kochani nasłuchają się tam tego metala i growlu, i zaś mondrują się jak jakie naćpane albo po innej amfie. Przeto puki czas tłumaczyć trzeba i wychowywać, bo później to już Sodoma i Gomora i - nawet staruszków - końmi od głośnika nie odciągniesz.

Ja się zdziwiłem ja raz usłyszałem w RM hip hop, dobry rap, kozacki bit, i niezły flow na micu, testowo też było nieżle, normalnie jak przypomniała mi się żłota era rapu. HIP HOP ISN'T DEAD. Za to lubię RM, za otwartość, i ,,zwisają mi platformiane ataki na tą stacje'' a to że nie zpraszają do siebie PO, całe szczęscie, zdrajców Polski mam już pod dziurki w nosie w TV. Nie było by tej całej nagonki POlitycznej na RM gdyby poszli na kompromis ze zdrajcami, ale oni w układy z nimi nie wejdą i to się chwali.

Śr lut 22, 2012 18:01
Angella_S napisał(a):
Tam znajdę datę planowanego przez was zbiorowego samobójstwa?

Chcesz dołączyć? Zmartwię cię, nikt nie planuje żadnego samobójstwa.

Otto_Katz zacząłeś już chodzić z kijem? Masz już jakiś katolików na swoim koncie?

Śr lut 22, 2012 19:14

kacperek29 napisał(a):
Otto_Katz zacząłeś już chodzić z kijem? Masz już jakiś katolików na swoim koncie?

A gdzieżeś to @kacperku wyczytał, że ja mam jakieś niecne zamiary wobec katolików? Dalibóg, śledzę swoje posty literka po literce i zaiste - nic takiego nie dostrzegam!
I owszem, użyłem przenośni (nie personalnej) wobec nawiedzonych, którzy miast iść za słowem Chrystusa, niezgodę wprowadzają miedzy lud boży i przesłanie miłości na religię nienawiści zamieniają .
Aleć postępować tak, to przecie ani po chrześcijańsku, ani po katolicku. A, i sam Pan przed jadem faryzeizmu ostrzegał, i demony z opętanych wyganiał. Nauczał zaś podobnie - w przypowieściach i parabole piętrowe, częstokroć w mowach swoich stosował.

Przeto miast czynić mi zarzuty wydumane, podążaj za Dobrą Nowiną i słowem Jezusa, który powiadał; "Kto ma uszy do słuchania, niechaj słucha". I nie wzbraniaj się przed wzięciem Ewangelii w ręce swoje. Na dobry początek polecam zaś poczytać tutaj:
http://voxdomini.com.pl/valt/p-ew/02-mk-04.htm

Zatem - pozostań w pokoju. A na przyszłość, nim brata Swego o grzech posądzisz, rozważ w sercu Swiom - czy aby na pewno dobrze pojąłeś słowa jego życzliwe.

Cz lut 23, 2012 9:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3