AteizmWatch - w Polsce i na świecie
Autor |
Wiadomość |
tanie_wino
|
 Re: AteizmWatch - w Polsce i na świecie
Ale trwasz w wierze, czyli radzisz sobie dobrze, więc te problemy nie są chyba takie duże.
OK, zakończmy tą rundę off topu.
_________________ pajacyk.pl
|
Pn lut 27, 2012 14:38 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ależ Tanie_Wino, nie jestem egocentrykiem i nie myślę tylko o sobie. Nie chodzi tylko o to, by mnie było dobrze, ale także o to, by wyzwolić ateistów z ich zabobonów i przesądów - by im również było lepiej 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lut 27, 2012 14:41 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
To oczywiste brednie, bo nic Cię nie obchodzi, czy te rozmowy mają jakąkolwiek skuteczność. Poza tym dyskutujesz zawsze w podobnym stylu, który może pozwala udowadniać sobie swoją wyższość, ale do niczego nie prowadzi (efekt np. jak teraz z Otto i Winem). Czysty egocentryzm.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lut 27, 2012 15:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
AquilaSPQR napisał(a): "AteizmWatch" - smutna próba powstrzymania i wyśmiania ogólnego trendu odchodzenia coraz bardziej wykształconego społeczeństwa od zabobonów religijnych...
Możesz sobie wyśmiewać, ale to nijak nie zmieni faktu, że to (iparadoksalnie) ateiści mają w sprawach religijnych zazwyczaj rację. Mieć rację to niewiele, nawet stary nieczynny zegar dwa razy na dobę ma rację 
|
Pn lut 27, 2012 15:17 |
|
 |
Johnny99
|
Soul napisał(a): To oczywiste brednie, bo nic Cię nie obchodzi, czy te rozmowy mają jakąkolwiek skuteczność. Poza tym dyskutujesz zawsze w podobnym stylu, który może pozwala udowadniać sobie swoją wyższość, ale do niczego nie prowadzi (efekt np. jak teraz z Otto i Winem). Czysty egocentryzm. Proponuję założyć wątek "Johnny99Watch", gdzie będziemy mogli kontynuować tę fascynującą dyskusję (i który będzie wodą na młyn mego egocentryzmu) 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lut 27, 2012 15:24 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Dobre  To Ci się udało.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lut 27, 2012 15:28 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Soul33 napisał(a): To oczywiste brednie, bo nic Cię nie obchodzi, czy te rozmowy mają jakąkolwiek skuteczność. Poza tym dyskutujesz zawsze w podobnym stylu, który może pozwala udowadniać sobie swoją wyższość, ale do niczego nie prowadzi (efekt np. jak teraz z Otto i Winem). Czysty egocentryzm. Nie na temat, lecz gwoli potwierdzenia spostrzeżeń @Soula: Proste pytanie skierowane do @Johnnego (w dziś założonym temacie; Księża zamiast szerzyć miłość, szerzą nienawiść) - viewtopic.php?p=656834#p656834I nasza gwiazda forum, z alergią na ateizm - rozpłynęła się nagle w mrocznych zakamarkach pośledniejszych wątków. Natomiast co do sensu założenia przez Johnnego tematu; AteizmWatch - popieram jego pomysł. I wśród apo-ateistów zdarzają się perełki godne jak najniższego pochylenia z miłosierdziem ateistyczno-teistycznym w sercu. A dystans do siebie stanowi o własnej sile. P.S. Johnny99 napisał(a): Proponuję założyć wątek "Johnny99Watch", gdzie będziemy mogli kontynuować tę fascynującą dyskusję (i który będzie wodą na młyn mego egocentryzmu) Ciekawa koncepcja  - Może jednak nie róbmy magla i sklepu mięsnego u pani Jadzi - na tym forum
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
Ostatnio edytowano Pn lut 27, 2012 15:54 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lut 27, 2012 15:42 |
|
 |
Johnny99
|
Otto_Katz napisał(a): Proste pytanie skierowane do @Johnnego (w dziś założonym temacie; Księża zamiast szerzyć miłość, szerzą nienawiść) - viewtopic.php?p=656834#p656834 I nasza gwiazda forum, z alergią na ateizm - rozpłynęła się nagle w mrocznych zakamarkach innych wątków. No sorry, ale na pytania typu: "dlaczego o kimś, kto by powiedział, że Otto_Katz 'szerzy nienawiść' powiedzielibyśmy, że 'atakuje' Otto_Katza?" odpowiadać mi się zwyczajnie nie chce. (oj, wątek Johnny99Watch zdaje się coraz bardziej potrzebny  ) Cytuj: Ciekawa koncepcja  - Może jednak nie róbmy magla i sklepu mięsnego u pani Jadzi - na tym forum W takim razie może skargi i wnioski na Johnny'ego99 załatwiajmy drogą prywatną, zamiast zaśmiecać wątki dotyczące zupełnie czegoś innego?  A żeby nie było tak całkiem offtopic: Racjonalista.pl promuje także modę ateistyczną, która, wbrew znanej anegdocie: "Protons have mass? I didn't even know they were catholic!" przekonuje, że atomy też są ateistami: 
|
Pn lut 27, 2012 15:52 |
|
 |
Necromancer
|
Hej, zostawcie Johnny99 w spokoju, ten temat to prawdziwa fontanna lolkontentu dla moich znajomych.
_________________ ateista
|
Pn lut 27, 2012 16:51 |
|
 |
Otto_Katz
|
W zbożnym dziele pomocy założycielowi tematu i Wy - umiłowani bracia i siostry, żyjący w uwielbieniu Jego Boskiej Makaronowatości (lubo w czym tam chcecie, każde wedle rodzaju swego) - nie dopuście, aby w grzechu zaniechania, temat tak perspektywiczny  , przepadł w czeluściach zapomnienia forumowego. Daję przykład osobisty wklejając to fiu-bździu, a Wy niespieszno - dzień za dniem - podążajcie za przykładem moim. - Ramen. 
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Pn lut 27, 2012 18:54 |
|
 |
Johnny99
|
W pełni zgadzam się z tym wykresem - ateizmu niemal nigdy nie przyjmuje się rozumowo. Praktycznie zawsze jest on kwestią emocji i jest nabywany w wieku dojrzewania (kiedy to każdy człowiek jest lekko, by tak powiedzieć, zdezorientowany emocjonalnie, wszystko go denerwuje, przeciwko wszystkiemu się buntuje itp.). Niektórzy z tego młodzieńczego buntu wychodzą, a inni nie potrafią, więc sobie go "racjonalizują".
|
Wt lut 28, 2012 13:20 |
|
 |
Otto_Katz
|
. Witajcie ponownie, umiłowani - w Jego Boskiej Makaronowatości - bracia i siostry, w zgubnym "WatchAteizmie" trwający. Takoż i z tego postu pozdrawiam i dobrego apetytu życzę, każdemu podług menu indywidualnie skompowanemu. Jednako niepokój w mem sercu budzi, dzisiejsze zaniechanie założyciela tematu onego. Albowiem wpadł tutaj jeno z krótkim komentarzem, po drodze obraził personalnie @-Vi- oraz @Jajko i jakoby przepadł - świętując przekroczenie 7000 postów. Strwożon wielce, czy aby nie udał się na spoczynek na podobieństwo nieszczęśnika poniższego,  któren zostawił kompa na wygaszaczu, na wieki wieków - miast wklejać kolejne fiu-bździu - oczekiwał będę powrotu Jego. Albowiem bez powera zewnętrznętrznego, anty-ateistycznego i ja z sił oklapnę. A i Wy - umiłowani (w kim i w czym tylko chcecie) - czynem postowym, nie dajcie pogrześć wątku tego - w czeluściach archiwum forumowego. Ramen.
|
Wt lut 28, 2012 20:46 |
|
 |
tredje
|
Johnny napisal Cytuj: Nie chodzi tylko o to, by mnie było dobrze, ale także o to, by wyzwolić ateistów z ich zabobonów i przesądów - by im również było lepiej Pudlo. Wychowalam sie jako katoliczka. Jako ateistce jest mi o niebo lepiej. Zycie ateisty w Polsce nie jest latwe, ale i tak sie oplacilo. Cytuj: W pełni zgadzam się z tym wykresem - ateizmu niemal nigdy nie przyjmuje się rozumowo. ja przyjelam rozumowo.
|
Wt lut 28, 2012 21:19 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Otto, domyślam się, że w TAKIM WIEKU można być niekiedy trochę nie na czasie  Niemniej spaghetti wyszło z mody pod koniec ubiegłej dekady. Dziś natomiast robi to podobne wrażenie do, powiedzmy, chodzenia na plażę w... barchanach. I śmieszno i straszno, z naciskiem na makabrycznie  Serdeczne pozdrowienia 
|
Wt lut 28, 2012 21:47 |
|
 |
Acro
|
Johnny99 napisał(a): ateizmu niemal nigdy nie przyjmuje się rozumowo Bo tako rzecze Johnny. I jest to dokładnie odwrotnie niz w przypadku teizmu. I jest wynikiem tylko milionów indywidualnych przemyśleń sytuacja, w której 90% Polaków decyduje sie zostać katolikami, ale 100% saudyjczyków muzułmanami. To tylko ich głębokie i dojrzałe przemyślenia, już od wieku niemowlęcego! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt lut 28, 2012 21:50 |
|
|
|