Co daje chodzenie do kościoła??
Autor |
Wiadomość |
malakaj
|
 Re: Co daje chodzenie do kościoła??
No ok rozumiem trochę się zbulwersowałem ale to normalne,a Liza po prostu nie potrafi pojąć że niektórzy nie potrzebują kościoła,spowiedzi itp żeby zaznać szczęścia w życiu. Bóg odbiera prostote światu i jeśli ktoś uważa że jestem psychicznie chory bo wierze w to co widzę,to co się da logicznie wytłumaczyć i obliczyć to jest jego sprawa. Temat założyłem,ponieważ nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na podstawowe pytania najczęstrze odpowiedzi to "Nie dyskutuj","Wiem,mimo to idź".
_________________ If you do not understand science is a religion for you
|
So kwi 21, 2012 20:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
malakaj napisał(a): "Obserwowałam sobie gimnazjalistów, którzy musieli uczestniczyć w dodatkowych praktykach religijnych. Na 200 osób modlących się w kościele było jednak 7 osób oczekujących na podpis księdza pod kościołem. Uciekły w popłochu jak je zapytałam o uczciwość. Do której Ty grupy należysz?" Do której grupy należę hmm w sumie do żadnej pewnie bym siedział w domu i robił coś bardziej konstruktywnego niż siedzenie w kościele i czekanie na jakiś podpis. Nie masz aktualnie nic konstruktywnego do zrobienia niż wykłócać się na forum i dowodzić swej pełni szczęsliwości?
|
So kwi 21, 2012 20:57 |
|
 |
malakaj
|
Właśnie lubię dyskutować o religii jest to dla mnie ciekawy temat chociaż kontrowersyjny.
|
So kwi 21, 2012 21:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
malakaj napisał(a): No ok rozumiem trochę się zbulwersowałem ale to normalne,a Liza po prostu nie potrafi pojąć że niektórzy nie potrzebują kościoła,spowiedzi itp żeby zaznać szczęścia w życiu. Bóg odbiera prostote światu i jeśli ktoś uważa że jestem psychicznie chory bo wierze w to co widzę,to co się da logicznie wytłumaczyć i obliczyć to jest jego sprawa. Temat założyłem,ponieważ nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na podstawowe pytania najczęstrze odpowiedzi to "Nie dyskutuj","Wiem,mimo to idź". Liza potrafi więcej zrozumieć niż się to Tobie wydaje. Problemem jest to, że na razie nie dysponujesz kluczem do zrozumienia tego o czym napisała Liza. A Liza pisze co myśli i ci z zaburzeniami emocjonalnymi od razu się burzą i tak ich poznaję. Nawet jak zmieniają co chwile nicki. To też niska samoocena i brak akceptacji siebie. Od razu ci odda z nawiązką. Bojąc się zranienia woli sam najpierw zaatakować (to nie o Tobie). Gdybyś więcej czytał niż wiedział, więcej pytał niż miał gotowych odpowiedzi z piaskownicy to nie burzyłbyś się, że ktoś ma inne zdanie. I nie czytaj od trolli co Liza napisze o Tobie, bo napisze to co uzna za stosowne, a nie wg ich szablonu. Jesteś młody to szukaj, ale pisząc o moherach, starcach w kościele obrażasz ludzi i wykazujesz do nich brak szacunku. Wiesz o czym to świadczy? O braku szacunku w waszym domu i braku szacunku do starszych z rodziny. W kościele powiedzą, że to złe. A dotąd tego nie odczytałeś. I tak będzie z kolejnymi Twoimi wadami. Poprzez Pismo poznasz jak godnie żyć. I nie pogubisz się moralnie w życiu. Mamy wiarę dziecka i wiarę dojrzałą...jesteś na rozdrożu. I sam nie dasz rady.
|
So kwi 21, 2012 21:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
malakaj napisał(a): Właśnie lubię dyskutować o religii jest to dla mnie ciekawy temat chociaż kontrowersyjny. Kontrowersyjny zwłaszcza w kontekscie wypowiedzi Bóg odbiera prostotę światu....to czym jest ta "prostota" i w jaki sposób Bóg umuje ją?
|
So kwi 21, 2012 21:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Autorze - odsyłam na forum "Religia" na portalu gazeta.pl. Siedzą tam sami ateiści (podobnie jak Ty osiągnęli już pełnię prawdy i szczęśliwości) i chyba 2-3 osoby w charakterze wojujących chrześcijan (oksymoron) którzy bez cienia znudzenia wykłócają się w każdym wątku o wszystko. Powinno być Ci jak w raju. A no tak, Ty nie wierzysz - więc jak w domu 
|
So kwi 21, 2012 22:16 |
|
 |
malakaj
|
Uważam że bóg odbiera prostote światu,ponieważ dla wiary chrześcijańskiej stworzenie świata to jest "pstryknięcie palcem boga",i to w 7 dni co wg mnie jest całkowitym bezsensem wyssanym z palca po to żeby zapełnić lukę w biblii,ja wierze w teorie ewolucji darwina bo jest logiczna i w pewnym stopniu poparta dowodami naukowymi.Wszystko się rozwija w harmonii z naturą w tym "wg mnie" tkwi prostota świata,a nie życie w strachu przed piekłem,apokalipsą itp.Jest to kontrowersyjny temat,ponieważ może się stać elementem sporu ludzi myślących i katolików,chociaż ja szanuję i jednych i drugich ich życie i ich sprawa w co wierzą:) wloczykij ma racje lepiej dam sobie upust bo takie dyskusje można toczyć w nieskończoność zresztą to nie jest sedno tematu troche odbiegłem co do lizy "A Liza pisze co myśli i ci z zaburzeniami emocjonalnymi od razu się burzą i tak ich poznaję" jeśli ktoś ciebie obraża lub myślisz że cie obraża i ty złość tłumaczysz zaburzeniami emocjonalnymi to gratuluję. "Nawet jak zmieniają co chwile nicki" masz racje głupota Każdy ma jakieś zalety i wady niema ludzi idealnych "Mamy wiarę dziecka i wiarę dojrzałą" nie zaliczam się do żadnej z tych wymienionych
|
So kwi 21, 2012 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Liza napisał(a): ale pisząc o moherach, starcach w kościele obrażasz ludzi i wykazujesz do nich brak szacunku. Wiesz o czym to świadczy? że zostało w nim cos z katolicyzmu ? Liza napisał(a): W kościele powiedzą, że to złe. Nieprawda. Dzisiaj byłem. Był jeno bełkot o prywatnych objawieniach i modły w intencji telewizji Trwam i Radia Maryja. No i oczywiscie główny rytuał. Disco polo... Liza napisał(a): Poprzez Pismo poznasz jak godnie żyć. @malakaj - Sięgnij lepiej po Tao Te King. Po co czytać o gwałtach, rzeziach, bożku lubujacym sie w zapachu palonego miecha czy straszeniu innych potępieniem. Jeszcze zaczniesz chodzic po ulicach ze słowami badź przeklety kierując je do tych, którzy nie przyjeli tej czcigodnej ewangelii  Lub pewne grupy ludzi wyzywać od wynaturzenców.
Ostatnio edytowano So kwi 21, 2012 23:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So kwi 21, 2012 22:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "Mamy wiarę dziecka i wiarę dojrzałą" nie zaliczam się do żadnej z tych wymienionych O wiele dojrzalsi ludzie od Ciebie powtarzają jak mantrę, że religia jest be a jednak ani chrześcijaństwo się nie zawaliło ani to forum. O wiele dojrzalsi próbowali i próbują zniweczyć chrześcijaństwo a jednak oni poumierali a chrześcijaństwo się trzyma. Więc odpuść sobie bo szkoda życia. Ani Ty nikogo nie przekonasz ani my Ciebie - kto wie może Cię kiedyś przyciągnie do wiary. A może i nie. W każdym razie mam nadzieję ze tak.
|
So kwi 21, 2012 23:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): chrześcijaństwo się trzyma. Tylko ilu mamy chrześciajn w takiej dajmy Polsce ? 300? 400?
|
So kwi 21, 2012 23:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Liza napisał(a): W kościele powiedzą, że to złe. Nieprawda. Dzisiaj byłem. Był jeno bełkot o prywatnych objawieniach i modły w intencji telewizji Trwam i Radia Maryja. No i oczywiscie główny rytuał. Disco polo... Uważaj, bo znów Cię zbanują...Potem przyjdziesz się przywitać na kolejnym nicku. Zawodowy troll?
|
So kwi 21, 2012 23:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawym fenomenem jest fakt że chrześcijaństwo nie jest ani największą religią świata, ani jakiejś specjalnej krzywdy nie wyrządzamy nikomu (pomijam gorzkie żale skrajnych "anty" dla których nawet zardzewiały krzyż przy drodze jest źródłem udręczenia życiowego) a jesteśmy najbardziej atakowani ze wszystkich wierzeń. A katolicym jest chyba najbardziej znienawidzony ze wszystkich odłamów. Widać co jest wrzodem na pewnej części ciała pana tego świata 
|
So kwi 21, 2012 23:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Ciekawym fenomenem jest fakt że chrześcijaństwo nie jest ani największą religią świata, ani jakiejś specjalnej krzywdy nie wyrządzamy nikomu (pomijam gorzkie żale skrajnych "anty" dla których nawet zardzewiały krzyż przy drodze jest źródłem udręczenia życiowego) a jesteśmy najbardziej atakowani ze wszystkich wierzeń. A katolicym jest chyba najbardziej znienawidzony ze wszystkich odłamów. Do programu Drzyzgi powinienes iśc, tam lubia takie ckliwe historie.
|
So kwi 21, 2012 23:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
aleś mi przygadał 
|
So kwi 21, 2012 23:43 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: A katolicym jest chyba najbardziej znienawidzony ze wszystkich odłamów. Każda akcja katolicyzmu przeciwko nieskrępowanemu światopoglądowi rodzi reakcję 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
So kwi 21, 2012 23:44 |
|
|
|