Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 5:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Skąd mam wiedzieć na modlitwie czy to odpowiedź od Jezusa? 
Autor Wiadomość
Post Re: Skąd mam wiedzieć na modlitwie czy to odpowiedź od Jezus
Louise napisał(a):
Po prostu będziesz to czuł. :) Ja tak mam. Coś przychodzi mi do głowy, co jest odpowiedzią na moje pytanie zadane Bogu. Czuję wtedy ogromne szczęście. Nie wiem, nie potrafię Ci tego opisać, ale to się po prostu wie. Dokładnie będziesz wiedział, kiedy Bóg Ci odpowie. Musisz tylko słuchać. :)

Ech, zazdroszczę Ci...
Ja nie potrafię odczytywać odpowiedzi od Boga tak na codzień.
Fakt - kilka razy (2-3 razy) miałam w życiu bardzo dziwne zdarzenia i zbiegi okoliczności i wierzę, że to Ręka Boga była, bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć po prostu.
Kiedys znów modliłam się o odpowiedźnie rozumiejąc pewnych sytuacji i...Bóg po miesiącu przez 2 niedziele z rzędu odpowiedział homiliami, które były WPROST odpowiedzią na moje modlitwy i pytania.

Pn gru 03, 2012 23:32

Nigdy nie otrzymasz odpowiedzi takiej jakiej byś chciała w postaci słów. Skup się bardzie na czuciu, odczuciu. Każdy inaczej odczytuję sygnały od Boga czy Aniołów.

Śr gru 05, 2012 8:33
  1. ikm: Spytaj się spowiednika. Mają oni swoje sposoby, aby dowiedzieć się, jaki to duch do ciebie mówi.
  2. Martyna92: To Duch św. jest źródłem Magisterium. Nie będzie sam sobie przeczył.

A poza tym, Bóg nie milczy. Słowo jego można przyjmować w każdej Mszy św. Jest to Eucharystia - żywe Słowo Boga. Ci którzy przyjmują je godnie i z wiarą, przyjmują jednocześnie Jego przekaz, wprost do swojego serca¹, skąd potem płyną ich dobre uczynki. Jest to najbardziej właściwy dialog między człowiekiem i Stwórcą. Nie ma lepszego. W ten sposób rozmawiając dochodzimy w końcu do pełnej zgody z Bogiem stając się jednocześnie świętymi. Żadne dodatkowe objawienia nie są potrzebne, choć oczywiście przydać się mogą tym, co są tak słabi na duchu, że nie są w stanie współdziałać z Sakramentem Miłości.

1. Mówiąc to nie mam oczywiście na myśli tego, jakże niezbędnego, organu w naszej klatce piersiowej, tylko owo centrum rozumu i woli, które jest najważniejszym źródłem naszych wewnętrznych poruszeń.

Śr gru 05, 2012 16:37
Cytuj:

Cz gru 06, 2012 11:43
Jak chcesz to załatwię Ci grzyby halucynogenne. Ręczę Ci, że usłyszysz Jezusa. Jak chcesz to pójdź do domu wariatów. Znajdziesz kilku co słyszy Jezusa. Na pewno będzie ktoś kto z nim rozmawia.

Cz gru 06, 2012 20:42

Jeśli się słyszy głosy,to się idzie do psychiatry ;)

Wt gru 11, 2012 19:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3