Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 13:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Dla Świadków Jehowy obalenie Ich dogmatu 
Autor Wiadomość
Post Re: Dla Świadków Jehowych obalenie Ich dogmatu
Cytuj:
Zapewniam Was, że Biskupi Miejsca wiedzą dokładnie kim jest frater - ale nic nie stoi na przeszkodzie byście się sami przekonali u źródła. Przypominam, że Biskupów Pomocniczych w mojej Archidiecezji jest trzech i nad Nimi znacznie wyżej stojący Arcybiskup. Na ile to możliwe udzielą Wam informacji jednak nie liczcie na wylewność ze względu na moje bezpieczeństwo.
Ale zapewnienie od Biskupów, że wiedzą kim osobowo jest frater możecie uzyskać. Ale, to że Oni wiedzą nie jest jednoznaczne z tym, że to Wy możecie to wiedzieć. Kiedyś w przeszłości byłem sprawdzany Tą właśnie drogą i wiem, że jest skuteczna z pełnym poszanowaniem mojego bezpieczeństwa.

Gdyby to było prawdą lub chociażby o prawde sie ocierało.....nie pisałbys o tym na forum.

Dla mnie jestes ściemniaczem, a nie charyzmatykiem. Na dodatek piszącym bzdury.

Jak to juz wczesniej pisałem....charyzmatycy i obłakani maja pewne wspólne cechy. Ci pierwsi jednak nie pieja po forach o swoich możliwościach.

Cytuj:
najlepiej, by dyskusja została przeniesiona do działu, w którym mogą się wypowiadać tylko Katolicy, tytuł zmieńcie na "grzech pierworodny" czy coś w tym rodzaju i by Moderował ten wątek tylko i wyłącznie Johnny99

Czy trzeba to komentować? To wytłuszczone swiadczy wyraźnie o oderwaniu od rzeczywistości...

So paź 13, 2012 9:33

Jest dużym nadużyciem pisanie o Biblii Tysiąclecia, bardziej adekwatna byłaby nazwa Biblia Tysiącapomyłek. Z polskich przekładów to raczej ks. Wujek. Nie ma Biblii w języku oryginalnym, bo nie zachował się taki. Pierwsze rozdziały Księgi Rodzaju to hebraizacja mitów i legend Sumerów i Babilończyków. [...] Pozdrawiam normalnych Świadków i Katolików!!!

EDIT - WIST

So paź 13, 2012 10:17

Panowie, emocje emocjami, ale przesadzacie ze swoimi uwagami.

So paź 13, 2012 12:43
frater napisał(a):
Kochani rano wcześnie muszę wstać więc pogadamy na spokojnie w poniedziałek.

Zapewniam Was, że Biskupi Miejsca wiedzą dokładnie kim jest frater - ale nic nie stoi na przeszkodzie byście się sami przekonali u źródła. Przypominam, że Biskupów Pomocniczych w mojej Archidiecezji jest trzech i nad Nimi znacznie wyżej stojący Arcybiskup. Na ile to możliwe udzielą Wam informacji jednak nie liczcie na wylewność ze względu na moje bezpieczeństwo.
Ale zapewnienie od Biskupów, że wiedzą kim osobowo jest frater możecie uzyskać. Ale, to że Oni wiedzą nie jest jednoznaczne z tym, że to Wy możecie to wiedzieć. Kiedyś w przeszłości byłem sprawdzany Tą właśnie drogą i wiem, że jest skuteczna z pełnym poszanowaniem mojego bezpieczeństwa.

Trzeba też pamiętać, że osoby Posługujące Charyzmatami nie Uwalniają i nie Uzdrawiają tylko Robi to tylko i wyłącznie BÓG TRÓJJEDYNY. My jesteśmy tylko narzędziami.
Nadto Charyzmaty należą do KK. I są po to, by nimi Posługiwać.

Jak mógłbym pomóc swoją Posługą - wielu z Was jakbyście o tym nie wiedzieli? Jak bym mógł pomóc swoją Posługą, gdyby nie wiedzieli o tym homoseksualiści, okultyści i inni?
W realu Posługujemy we Wspólnocie Kościoła i jest znacznie prościej. W internecie bez ujawnienia się choćby częściowego Posługa jest nierealna. I tak nie znacie dokładnie moich personaliów więc pychy tu chyba niema.

Czy wielu znacie poza mną Posługujących w polskojęzycznej części internetu z Posługą Uwalniania demonicznego, czy Posługą Uzdrawiania? Można zarzucać mi lenistwo i brak obecności w wielu innych miejscach - można też walczyć ze mną do czego jestem przyzwyczajony.

Może wspólnie bez nerwowej atmosfery dojdziemy do wspólnych wniosków :).

Pytanie do wszystkich osób, które uważają, że mają dosyć dobrą znajomość Biblii i Nauczania KK.

Czy wiadomo kto był pierworodnym synem Adama i Ewy?

Ps
najlepiej, by dyskusja została przeniesiona do działu, w którym mogą się wypowiadać tylko Katolicy, tytuł zmieńcie na "grzech pierworodny" czy coś w tym rodzaju i by Moderował ten wątek tylko i wyłącznie Johnny99

Do wszystkiego powoli dojdziemy wspólnie, nie chcę doprowadzić do zaostrzenia postaw. :)

Mam do Ciebie pytanie frater - czy Jezus dzielił ludzi??

N paź 14, 2012 18:34
zbanowana na stałe

Post Re: Dla Świadków Jehowy obalenie Ich dogmatu
Mt 17,9-13
Przyjście Eliasza

9 A gdy schodzili z góry, Jezus przykazał im mówiąc: «Nie opowiadajcie nikomu o tym widzeniu, aż Syn Człowieczy zmartwychwstanie»7. 10 Wtedy zapytali Go uczniowie: «Czemu więc uczeni w Piśmie twierdzą, że najpierw musi przyjść Eliasz?» 11 On odparł: «Eliasz istotnie przyjdzie i naprawi wszystko. 12 Lecz powiadam wam: Eliasz już przyszedł, a nie poznali go i postąpili z nim tak, jak chcieli. Tak i Syn Człowieczy będzie od nich cierpiał». 13 Wtedy uczniowie zrozumieli, że mówił im o Janie Chrzcicielu.

Jak widać pewne tajemnice czasem muszą być, są nieuniknione.

Wiara w Objawienia Prywatne nie jest obowiązkowa, gdyż jest dodatkową Łaską BOŻĄ i jeszcze nadto wskazana jest Łaska BOŻA Rozeznawania Objawień. W różnych Objawieniach zawierają się konkretne informacje np. do Biskupów i choćby z tego względu nie zawsze mogą być transparentne choćby po części.

Np.
z Objawień skierowanych do bł. Jana Pawła II wiemy tylko szczątkowe informacje znane też niewielu osobom.

Np
Orędzia skierowane w Mediugorje wg mojej wiedzy mają zostać Ujawnione na parę dni przed Paruzją.

Np.
Sama Msza Święta może być w różnych Objawieniach Ukazana inaczej co niesie za sobą niebezpieczeństwo postrzegania przez osobę Świecką tych Wizji jako sprzeczność, mimo że nie ma w Nich sprzeczności. Dlatego np. "Poemat BOGA - Człowieka" wśród Duchowieństwa jest bardzo poczytny, a do ludzi żyjących w świecie idą na Jego temat różne sygnały. Chodzi moim zdaniem o to, by osoba o prostszym pojmowaniu Wiary (nie oznacza to, że gorszym, a może nawet lepszym) nie wpadła w dylematy, które mogą być dla niej `nie do przeskoczenia`.

Nadto część Objawień ma dla części laikatu barierę językową lub np. skierowana jest do ściśle określonej grupy osób (np. pustelników) lub osoby i np. powierzchowna wiedza może być na ich temat, a szczegółowej się nie podaje ogółowi lub cała zarezerwowana jest dla wąskiego grona odbiorców lub dotyczy odległych wieków i ukrywana jest w wąskim gronie lub jeszcze nie została ujawniona i sądzę, że nie wyczerpałem tu wszystkich możliwych przypadków.

Reasumując wiedzy nie ujawnianej jest trochę lub jest np. do zdobycia, ale dostępność Jej jest bliska zeru i dotyczy bardzo wąskiego grona osób.

Wydaje mi się, że jak dana osoba Powołana jest do odczytania Jej to DUCH ŚWIĘTY to i tak umożliwi.

Ja np. tu Ujawniam pewne rzeczy po to, by wzbudzić w Was chęć bardziej gorliwej Pielgrzymki na ziemi i osiągnięcie w Niebie … (nie napiszę, by nie rodziły się spekulacje).

O grzechu pierworodnym nie muszę mówić, ale chciałbym, by więcej osób szło na najwyższy Poziom Nieba (a jest to w zasięgu co najmniej trzech osób z Tego forum - znaczy jest w zasięgu wszystkich, ale jednym z nadrzędnych cech charakteru jest tu Sprawiedliwość – czyli czasem wbrew sobie trzeba określić się za prawdą lub bronić prawdy lub bronić innych lub nie oskarżać bezpodstawnie lub podchodzić zawsze do innych z Miłością (a nie z krzywo pojętą sprawiedliwością) lub umieć przyznać się do błędu, przeprosić lub podziękować publicznie itp) i by miały argumentację dlaczego warto żyć w daleko posuniętej Czystości Serca cały czas.

Co do samego grzechu pierworodnego jest sporo wiedzy w Objawieniach Uznanych przez KK więc mogę czerpać z wiedzy nieznanej, ale publikować wiedzę znaną i sugerowaną przez KK. Dlatego łatwiej mi się w pewnych tematach poruszać.

„Pozwólcie, by BÓG Zmienił Was w Nowych ludzi poprzez zmianę Waszego myślenia”

Pn paź 15, 2012 1:23
Pytanie było za trudne..

Pn paź 15, 2012 1:41
zbanowana na stałe

Niewykluczone, że nieświadomie nie załapałem. Zatem sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi. Chętnie odpowiem. Wydaje mi się, że trafiłem odpowiedzią w sedno.

PAN JEZUS traktuje ludzi tak samo, ale jak ktoś jest bardziej gorliwy to więcej dostaje także wiedzy (patrz post wyżej) i Łaski BOŻEJ.

np.
poczytaj Dzienniczek św. Faustyny Kowalskiej, a zrozumiesz bliżej Te zależności.

Ostatnio edytowano Pn paź 15, 2012 1:54 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Pn paź 15, 2012 1:48
Czy Jezus wg Ciebie dzielił ludzi ?
Z tego co wiem - przyszedł do Wszystkich grzeszników - Jego serce się raduje z każdej nawróconej duszy.

Pn paź 15, 2012 1:52
zbanowana na stałe

Tak, ale jak ktoś z PANA JEZUSA kpi lub nie stara się być Czysty lub traktuje jak kwiatek do kożucha to następstwa sam zbiera.

Natomiast jak traktuje poważnie to dla takiej Duszy jak u św. Faustyny mógłby Nowy Świat Stworzyć tylko dla Niej.

Ostatnio edytowano Pn paź 15, 2012 2:00 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Pn paź 15, 2012 1:56
Chyba nie rozumiesz pytania .
Myślę , że nie dzielił ludzi a raczej ich jednoczył.
Skoro jednoczył a Ty Jesteś człowiekiem z Charyzmatami - dlaczego ich dzielisz?

Pn paź 15, 2012 1:59
zbanowana na stałe

frater napisał(a):
Natomiast jak traktuje poważnie to dla takiej Duszy jak u św. Faustyny mógłby Nowy Świat Stworzyć tylko dla Niej.

Czy Tobie Proponował PAN JEZUS Stworzenie Nowego Świata tylko dla Ciebie?

Jak myślisz dlaczego?

Pn paź 15, 2012 2:02
[quote="frater"]Niewykluczone, że nieświadomie nie załapałem. Zatem sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi. Chętnie odpowiem. Wydaje mi się, że trafiłem odpowiedzią w sedno.

PAN JEZUS traktuje ludzi tak samo, ale jak ktoś jest bardziej gorliwy to więcej dostaje także wiedzy (patrz post wyżej) i Łaski BOŻEJ.

np.
poczytaj Dzienniczek św. Faustyny Kowalskiej, a zrozumiesz bliżej Te zależności.[/quot

Poza tym - gorliwością swoją i uczynkami nikt jeszcze na łaskę u Boga nie zasłużył.
Bo czym jest nasza gorliwość i nasze uczynki?
Kto jest w stanie na prawdę zasłużyć sobie na Łaskę u Boga?

Pn paź 15, 2012 2:04
frater napisał(a):
frater napisał(a):

Czy Tobie Proponował PAN JEZUS Stworzenie Nowego Świata tylko dla Ciebie?

Jak myślisz dlaczego?

Z prostego powodu.

Nie jestem tego godna

Pn paź 15, 2012 2:06
zbanowana na stałe

Stosuij Dekalog i 2 Przykazania Miłości, ale tak od Serca a zobaczysz jak szybko Twoje życie się zmieni.
Te Słowa co dałem na niebiesko To są Słowa PANA JEZUSA

„Pozwólcie, by BÓG Zmienił Was w Nowych ludzi poprzez zmianę Waszego myślenia”

Dlatego staraj się być godna. O to tu właśnie chodzi.

Pn paź 15, 2012 2:09
Nikt nie jest i nikt nie będzie godny...bo czystość serca człowieka zna tylko Bóg
My w marności swojej , wmotani w sidła złego możemy liczyć tylko na Boże Miłosierdzie

Pn paź 15, 2012 2:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona