Proroctwa dane Elisabeth Elijah Nikomia
Autor |
Wiadomość |
WIST
|
 Re: Proroctwa dane Elisabeth Elijah Nikomia
Właściwie trudno z wami dyskutować. Na przemian wrzucacie fragmenty z Pisma Świętego i swoje jakieś tak objawienia prywatne. Tu przecież nie ma miejsca na zrozumienie z waszej strony. Rzucacie na twarz jakieś podejrzane treści, do śmietnika wyrzucacie cały Kościół, a wraz z tym mnóstwo ludzi bogobojnych i wierzących, powołujecie się na jakieś artykuły których poważny historyk nawet by nie skomentował bo niby co można tutaj skomentować i łudzicie się że poważni ludzie z ochotą, albo pod wplywem strachu od razu wam uwierzą. Nudzi mnie po raz kolejny wyjasnianie komuś kto tego tak naprawdę nie szanuje, że Biblia to jest pisana Tradycja. Zresztą jeśli jesteście uczciwi to powinniście wiedzieć jak patrzy na to teologia katolicka i skoro nadal twierdzicie swoje to znaczy że dyskusji nie ma. Z czystym sumieniem i nie tylko jako katolik, ale myślący człowiek odrzucam to wszystko. Wątpię czy dobry Bóg będzie miał mi za złe, choćby to wszystko była prawda, po podane jest w sposób skandaliczny, nieprzekonujący i pełen gróźb. Tego jeszcze brakowało żeby mi jacyś anonimowi ludzie przez internet glosili swoje prawdy i straszyli mnie piekłem jak tego nie przyjmę.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lut 21, 2013 19:14 |
|
|
|
 |
WIST
|
Cytuj: Nikt nie mówił, że ostrożność jest zła. Ale atakowanie już tak. My to robimy z miłości, pasji do JAHUSZUA, a także i z bojaźni przed piekłem. To co piszesz nie jest prawdą. To co piszę nie jest prawdą?  Oto co ja napisałem trochę wcześniej napisał(a): Mam trochę wrażenie że w tym temacie najwięcej jest zapewnień, że proroctwa są prawdziwe. Oczywiście pojawiają się też cytaty z Pisma Świętego, oraz osobiste obserwacje ale uwierzcie mi że to za mało. Jeśli chcecie pozostać jedynie w swoim gronie to ok, ale jeśli chcecie to proroctwo rozprzestrzeniać to warto robić to skuteczniej np poprzez przekonywanie. Każdy może napisać proroctwo, twierdzić że jest prawdziwe, zapewniać że wystarczy się pomodlić do Boga a On wskaże drogę. Tylko co mam zrobić z tym że w ogóle mnie to nie przekonuje, oraz z tym że sam Bóg nie pokarze mi że to jest dobra droga. Choć już pokazał - moi drodzy, Kościół może być złożony z niedoskonały ludzi, ale nadal być świętym. Jeśli Kościół się myli, to wy tym bardziej nie macie podstaw aby twierdzić że propagowana przez was wizja jest prawdziwa. Za dużo oczekujecie. A oto Twoja odpowiedź, specjalnie wybrany odpowiedni fragment jako pierwsze wasze prorctwo 83 napisał(a): Dla pozostałych z was, którzy mówią: 'To jest tylko Elisabeth, nadęta dumą', mówię wam – to wami pogardzam! Specjalnie, aby każdy zobaczył, że to co ja napisałem prawdą jest. Taka była Twoja odpowiedz, na to co ja napisałem. Wyrażam otwarcie wątpliwości, na co Ty cytujesz moje słowa i straszysz mnie że Bóg mną gardzi. Ten Bog który niby wypowiada te słowa jest pełen złości i agresji, aż dziwne że za to co napisałem jeszcze mnie nie skazał na potępienie. Ale to jest wasz bóg. Z miłości straszysz mnie piekłem? Z miłości wyrzucasz do śmietnika wszystko co dla mnie ważne, choć totalnie tego nie znasz? Przeraża mnie ile jeszcze więcej może być takiego fanatyzmu w ludziach. Niesamowite że katolikom zarzucacie falszowanie, a sami wyrywacie z kontekstu fragmenty Pisma do własnych potrzeb, w tym Apokalipsy i jedyny dowód podajecie własne skojarzenia. Bo wybacz, ale św. Jan nic nie napisał o chipie. Jasne że w swoich czasach nie mógłby napisać o chipach, których nie zrozumiałby, ale to nie znaczy że skojarzenie jest dowodem. Znamię nie równa się chip elektroniczny. Sorry, nie wciskajcie już ludziom ciemnoty.
WIST
|
Cz lut 21, 2013 19:23 |
|
 |
BENJAH
|
PAN JAHUSZUA NASZ BOG I ZBAWICIEL POWIEDZIAL ,,Zatem trzymajcie się po prostu rąbka MOJEJ szaty. Nie puszczajcie! Nie zostawię was bowiem ani nie opuszczę. Wiem, czyje imiona są zapisane w Księdze Życia BARANKA przed założeniem tego świata...Wiem, czyje imiona pozostają! I są to ci, do których tego dnia przemawiam. Jeżeli przyjmujecie to Słowo jako błogosławieństwo ode MNIE, wiedzcie, że wasze imię tam jest i nie zostało wymazane. Jeśli przyjmujecie to Słowo jako przekleństwo, tylko po to, aby drwić i śmiać się, wiedzcie, że nigdy was nie znałem! Nie obchodzi MNIE, w jaki sposób cytujecie MOJE Słowa; nie obchodzi MNIE, jak wykrzykujecie. Mówię wam, jeśli przyjmujecie te Słowa jako przekleństwo, jeśli odbieracie tę Misję jako przekleństwo, jeśli nie nawrócicie się i nie zadośćuczynicie za to, co zrobiliście, bądźcie pewni, że was nie znam.
|
Cz lut 21, 2013 19:58 |
|
|
|
 |
BENJAH
|
taka rada dla moderatora z Pisma Swietego
35 «Mężowie izraelscy - przemówił do nich - zastanówcie się dobrze, co macie uczynić z tymi ludźmi. 36 Bo niedawno temu wystąpił Teodas, podając się za kogoś niezwykłego6. Przyłączyło się do niego około czterystu ludzi, został on zabity, a wszyscy jego zwolennicy zostali rozproszeni i ślad po nich zaginął. 37 Potem podczas spisu ludności wystąpił Judasz Galilejczyk7 i pociągnął lud za sobą. Zginął sam i wszyscy jego zwolennicy zostali rozproszeni. 38 Więc i teraz wam mówię: Odstąpcie od tych ludzi i puśćcie ich! Jeżeli bowiem od ludzi pochodzi ta myśl czy sprawa, rozpadnie się, 39 a jeżeli rzeczywiście od Boga pochodzi, nie potraficie ich zniszczyć i może się czasem okazać, że walczycie z Bogiem». Usłuchali go. dzieje 5 i jeszcze jeden weset mowiacy miedzy innymi o tobie
II Księga Kronik 36:16 „Lecz oni drwili z posłańców BOŻYCH, pogardzali JEGO Słowami i wyszydzali JEGO proroków, aż gniew JAHWEH na jego własny lud wzmógł się tak, iż nie było już ratunku.”
|
Cz lut 21, 2013 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, kazda sekta twierdzi ze ma monopol na prawde. A szatan uwielbia kryc sie pod postacia aniola swiatlosci i zwodzic ludzi pozorami dobra. Ale ogona mu sie nigdy nie udaje ukryc do konca.
|
Cz lut 21, 2013 20:11 |
|
|
|
 |
WIST
|
BENJAH czy jeszcze coś masz do dodania? Bo na razie to mnie rozśmieszasz. Zajmij się może czymś pożytecznym, bo tutaj jedynie co to marnujesz węgiel w elektrowni.
WIST
|
Cz lut 21, 2013 20:21 |
|
 |
szimhonyah
|
equuleuss napisał(a): Chrześcijanie maja Prawo Miłości dane nam przez Jezusa. Stary Testament nie obowiązuje nas. A w tych proroctwach czuję innego ducha - i ośmielę się to powiedzieć, Szatan boi się Matki Bożej więc robi wszystko aby odciągnąć ludzi od jej kultu bowiem ona zmiażdzy głowę węża. Matka Boża nie jest boginią i nie jest Bogiem, i dobrze o tym wiemy że jest człowiekiem ale jest wywyższona przez Boga. Mówisz Stary Testament nie obowiązuje? To, na czym opierasz się? Co ze słowami JAHUSZUA (Jezus Chrystusa) Mt 5:17-19 17. Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. 18. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. 19. Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim.Bo skoro uznajesz JAHUSZUA (Jezusa) to musisz też uznawać Stary Testament, to jest jedna księga, jedna uzupełnia drugą. Nie możesz sobie wziąć cześć ze Starego Testamentu, albo wybierać tylko te, które ci odpowiadają. BÓG JAHWEH jest ten sam wczoraj, dziś i na wieki. Nie zmienia się dla czasów, albo dla człowieka. Zadam Ci pytanie, gdzie pisze w Piśmie Świętym, że Maria zmiażdży głowę węża? I jak sam nazwałeś kult Maryi, a więc jest to kult, ale nie poparty nigdzie w Piśmie Świętym. Jest to tylko ludzka doktryna. A kogo bardziej trzeba słuchać ludzi czy BOGA? Kael napisał(a): No coz, kazda sekta twierdzi ze ma monopol na prawde. A szatan uwielbia kryc sie pod postacia aniola swiatlosci i zwodzic ludzi pozorami dobra. Ale ogona mu sie nigdy nie udaje ukryc do konca. Jeśli uważasz, że Misja amightywind jest zła udowodnij to i pokaż co jest w niej złego. Gdzie jedynym celem tej Misji jest oddawanie czci, honoru i chwały dla BOGA JAHWEH, SYNA JAHUSZUA I DUCHA ŚWIĘTEGO RUACH HA KODESH. Mówi i głosi Ewangelię bez kompromisu i nawołuje do odwrócenia się od grzechu, a także do przestrzegania 10 przykazań. Dobrze mówił prorok Izajasz 5:20 20. Biada tym, którzy zło nazywają dobrem, a dobro złem, którzy zamieniają ciemności na światło, a światło na ciemności, którzy przemieniają gorycz na słodycz, a słodycz na gorycz!Biada Wam, którzy to co jest dobre nazywacie złem. Zdacie relacje przed BOGIEM JAHWEH za każde bluźniercze słowo, jeśli się nie nawrócicie i nie zadośćuczynicie i nie odwrócicie od tego zła.
_________________ http://www.amightywind-proroctwa.com/polishwebsite/polishindex.htm
II Księga Kronik 36:16 „Lecz oni drwili z posłańców BOŻYCH, pogardzali JEGO Słowami i wyszydzali JEGO proroków, aż gniew JAHWEH na jego własny lud wzmógł się tak, iż nie było już ratunku”
|
Cz lut 21, 2013 20:35 |
|
 |
szimhonyah
|
WIST napisał(a): BENJAH czy jeszcze coś masz do dodania? Bo na razie to mnie rozśmieszasz. Zajmij się może czymś pożytecznym, bo tutaj jedynie co to marnujesz węgiel w elektrowni. Ja tylko zadam pytanie, czemu miał służyć ten post? Nic nie wniósł do tematu, na dodatek wyszydziłeś drugą osobę. Radziłbym Ci przeprosić za to. bo to nie było miłe. Pamiętaj, że nie nas atakujesz, a samego BOGA JAHWEH. A jak mówi BOG JAHWEH JA ODPŁACĘ, ZEMSTA NALEŻY DO MNIE.
_________________ http://www.amightywind-proroctwa.com/polishwebsite/polishindex.htm
II Księga Kronik 36:16 „Lecz oni drwili z posłańców BOŻYCH, pogardzali JEGO Słowami i wyszydzali JEGO proroków, aż gniew JAHWEH na jego własny lud wzmógł się tak, iż nie było już ratunku”
|
Cz lut 21, 2013 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O, to was jest legion?
Moze by to przeniesc to dzialu sekt? Mam wrazenie, ze tam jednak pasuje najlepiej...
|
Cz lut 21, 2013 20:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy się mam śmiać czy płakać. Ostatnio coraz więcej objawień i jakimś cudem każda z tych osób na krytykę reaguje w ten sam sposób, oskarżając wszystkich o atak na samego Boga,
|
Cz lut 21, 2013 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mówisz Stary Testament nie obowiązuje? To, na czym opierasz się? Co ze słowami JAHUSZUA (Jezus Chrystusa) Tutaj jest moje prawo na którym opiera się wiara i które obowiązuje Chrześcijanina, po raz kolejny już dzisiaj daję te słowa, słowa Jezusa Chrystusa Cytuj: Będziesz miłował Pana Boga twego całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy. Cytuj: Słyszeliście, że było powiedziane: będziesz miłował swego bliźniego, swego wroga zaś możesz nienawidzić, ale Ja wam powiadam: kochajcie waszych wrogów i módlcie się za waszych prześladowców... Jeżeli bowiem miłujecie jedynie tych, którzy was miłują, co za zasługę z tego macie? Czyż tego samego nie robią także grzesznicy?! A jeżeli pozdrawiacie tylko waszych braci, cóż nadzwyczajnego robicie? Czyż tego nie robią także poganie?!
I nic więcej nie potrzeba aby zrozumieć Prawdę.
|
Cz lut 21, 2013 21:04 |
|
 |
WIST
|
szimhonyah napisał(a): Ja tylko zadam pytanie, czemu miał służyć ten post? Nic nie wniósł do tematu, na dodatek wyszydziłeś drugą osobę. Radziłbym Ci przeprosić za to. bo to nie było miłe. Pamiętaj, że nie nas atakujesz, a samego BOGA JAHWEH. A jak mówi BOG JAHWEH JA ODPŁACĘ, ZEMSTA NALEŻY DO MNIE. Nie był skierowany do Ciebie, nie był odpowiedzią na to co napisałeś. Czy miał byc obraźliwy? Nie. Za to wrzucanie moich przekonan do śmietnika, oraz straszenie mnie karą jeśli nie uznam waszych przekonań jest conajmniej śmieszne i obraźliwe dla mojej inteligencji. I to też ciągle piszę. Ja nikogo tutaj nie atakuje. Sami nam wmawiacie że kogoś atakujemy, podczas gdy ja dyskutuje. Nie ma to jednak dla mnie znaczenia, bo nie mówi tego Bóg ale wy. Wasze przekonanie że groźbami kogoś przekonacie jest zabawne, ale niestety świadczy o próbie manipulacją. Oczywiście nieudolnej. Zmuszanie, nawet nieudolne to nadal grzech i to są wasze owoce. Swoją drogą ciekawe skąd się wzięło tylu zwolenników owych proroctw. yds777, 20.02, 13:50 Szimhonyah, dołączył 20.02, 21:08 wiaraiprawda, dołączył 20.02, 23:32 BENJAH, 21.02, 19:40 A zatem wszyscy jesteście jedną paczką, ewentualnie jedną osobą. Zatem podobnie jak inni komunikuje wam raz jeszcze że nawet nie spróbowaliście nikogo przekonywać. Absurdalnymi teoriami spiskowymi, mieszaniną fragmentów z Pisma i prywatnego objawienia i straszeniem piekłem nic tu nie wskóracie. Obawiam się że każdy czytelnik ma okazje dobrze prześledzić tą dyskusje. Jak to wy atakiem odpowiedzieliście na wątpliwości, bo gdy ja dyskutuje wy wyskakujecie z groźbami piekła. Szczerze mówiąc odpowiadam tutaj tylko po to aby inni czytelnicy mieli jasność z kim mają do czynienia.
WIST
|
Cz lut 21, 2013 21:28 |
|
 |
Qwerty2011
|
Cytuj: Pamiętaj, że nie nas atakujesz, a samego BOGA JAHWEH. A jak mówi BOG JAHWEH JA ODPŁACĘ, ZEMSTA NALEŻY DO MNIE. Za te słowa, już można wrzucić temat do działu "sekty". Chrześcijanie mają obowiązek wierzyć tylko w objawienie publiczne. Wszelkie objawienia prywatne są "nieobowiązkowe", tak więc i sam Bóg nigdy nie będzie straszył piekłem tych, którzy w nie nie wierzą...Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku orędzi z Irlandii... Z resztą jak widzę w Google także na innych forach (także protestanckich) pojawiają się podobne wpisy. To jakiś nachalny spam...
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Cz lut 21, 2013 21:49 |
|
 |
BENJAH
|
wszystkie wasze komentarze sa dobrym swiadectwem przeciw wam samym sami wydajacie owoc ktory kiedys bedziecie musieli przelknoc niech BOG Was osadzi w swojej sprawiedliwosci niech bedzie uwielbiony JAHWEH JAHUSZUAH i RUACH HA KODESZ Chwala BOGU Zywemu ktory przemawial zawsze przez swych slug i prorokow i przemawia i dzis DZIEKUJE CI DOBRY BOZE ZA TWOJE SLOWO Z NIEBA
|
Cz lut 21, 2013 22:39 |
|
 |
gacjan
|
zastanawiam się, czy mamy tu 3 sekciarzy, czy to jeden z dwoma klonami. W każdym razie szkoda, że się tu aktywizują. To jednak zwolennicy Marii z Irlandii itd. to przy nich spokojni ludzie. Boże dziękuję Ci za Kościół Katolicki...
|
Cz lut 21, 2013 23:05 |
|
|
|