Jak powinien żyć homoseksualista
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jak powinien żyć homoseksualista
|
Cz mar 21, 2013 17:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Można wstawiać różne linki na ten temat, a to nie zmienia tego faktu że najlepiej wie ten kto doświadcza na sobie, ale proszę , tutaj jest inne zdanie na ten temat http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/ ... 39502.html
|
Cz mar 21, 2013 17:30 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
jesienna napisał(a): ale całkiem spora część to skłonności wrodzone Nie ma skłonności wrodzonych, ani w homoseksualizmie, ani u transseksualiźmie. Dlatego na bazie Twojej wiedzy powinnaś wiedzieć, że są te skłonności (by nie urażać nazewnictwem) w 1000 promilach (100%  ) uleczalne. @gacjan Zajmuję się i Modlitwą w realu i w niejednym miejscu w internecie i mam za mało czasu to jest moją podstawową bolączką dla mnie. Nadto nie jestem doskonały i czasem wymagam też odpoczynku. Wybawieniem, by było jakby doba miała około 100 godzin. Także teraz mam inne sprawy ważniejsze. Ale wszystko ma swoją kolej i jak nie zapomnę to się daną sprawą zajmę. Dlatego warto mi przypominać co się zdarza od różnych osób ( z różnych miejsc i głównie z wielkim poślizgiem staram się pomagać) i jest miłe  Jestem tylko członkiem wielkiej społeczności KK i najprościej jest w realu gdzie jak dostaję rozkaz to od razu w miarę możliwości go wykonuję. Ja nie mam czasu niejednokrotnie nawet na przeczytanie odpowiedzi mnie dotyczących za co przepraszam. Stąd i czasem nieświadomie nie odpowiadam na pytania. Także w tym wątku nie wszystko czytałem – sorki. Nawet z pocztą mam poślizg. Ale tą drogą najłatwiej wyegzekwować ode mnie odpowiedź. @fuller Jakbyś się wczytał w przytoczony przeze mnie fragment Papieża Emeryta to też byś zrozumiał czym jest grzech pierworodny. Ta wiedza w Duchowieństwie jest (jak i u ludzi żyjących w Świecie). Nie u wszystkich, bo i nawet tu Poznanie` jest różne. A próby Nawrócenia Ciebie wykonują różne osoby i po to byś na swoich Sądach po śmierci nie twierdził, że nie miałeś szansy na Nawrócenie. Natomiast, czy trafisz do klatki – piekła, czy nie zależy głównie od Ciebie.
|
Cz mar 21, 2013 17:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): jesienna napisał(a): ale całkiem spora część to skłonności wrodzone Nie ma skłonności wrodzonych, ani w homoseksualizmie, ani u transseksualiźmie. Dlatego na bazie Twojej wiedzy powinnaś wiedzieć, że są te skłonności (by nie urażać nazewnictwem) w 1000 promilach (100%  ) uleczalne. @gacjan Zajmuję się i Modlitwą w realu i w niejednym miejscu w internecie i mam za mało czasu to jest moją podstawową bolączką dla mnie. Nadto nie jestem doskonały i czasem wymagam też odpoczynku. Wybawieniem, by było jakby doba miała około 100 godzin. Także teraz mam ogrom innych spraw ważniejszych. Ale wszystko ma swoją kolej i jak nie zapomnę to się daną sprawą zajmę. Dlatego warto mi przypominać co się zdarza od różnych osób ( z różnych miejsc i głównie z wielkim poślizgiem staram się pomagać) i jest miłe  Jestem tylko członkiem wielkiej społeczności KK i najprościej jest w realu gdzie jak dostaję rozkaz to od razu w miarę możliwości go wykonuję. Ja nie mam czasu niejednokrotnie nawet na przeczytanie odpowiedzi mnie dotyczących za co przepraszam. Stąd i czasem nieświadomie nie odpowiadam na pytania. Także w tym wątku nie wszystko czytałem – sorki. Nawet z pocztą mam poślizg. Ale tą drogą najłatwiej wyegzekwować ode mnie odpowiedź. @fuller Jakbyś się wczytał w przytoczony przeze mnie fragment Papieża Emeryta to też byś zrozumiał czym jest grzech pierworodny. Ta wiedza w Duchowieństwie jest (jak i u ludzi żyjących w Świecie). Nie u wszystkich, bo i nawet tu Poznanie` jest różne. A próby Nawrócenia Ciebie wykonują różne osoby i po to byś na swoich Sądach po śmierci nie twierdził, że nie miałeś szansy na Nawrócenie. Natomiast, czy trafisz do klatki – piekła, czy nie zależy głównie od Ciebie. Frater, transseksualizm jest wrodzony, ja taki jestem od urodzenia, jak tylko sięgam pamięcią, czułem że jestem kimś innym jeśli chodzi o płeć, jak to wytłumaczysz ? Kto mnie tym zaraził lub jaka jest inna przyczyna ? W tym linku który podałem jest napisane że homoseksualizm i ogólnie orientacja seksualna jest zapisana w DNA, nawet jest podane dokładnie umiejscowienie tego. Transseksualizm jest wrodzony i homoseksualizm także. (oczywiście pomijając przypadki homoseksualizmu nabytego na skutek pewnych okoliczności jak wcześniej była o tym mowa)
|
Cz mar 21, 2013 17:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomyśleć, że wystarczyło zadać to trudne pytanie pierwszemu lepszemu homoseksualiscie i sprawa by sie rozwiązała. I po co te badania skoro sami zainteresowani wiedzą najlepiej...? Oczywiście, masz racje. Wybory są dwa: Można wierzyć lub nie w badania, które przedstawiają "Newsweek'i", lub opierać się na tym lub nie co podają portale chrześcijańskie. Ja jestem katolikiem. Dlatego wybacz stronniczość. Cytuj: W tym linku który podałem jest napisane że homoseksualizm i ogólnie orientacja seksualna jest zapisana w DNA, nawet jest podane dokładnie umiejscowienie tego. W linku, w którym ja podałem napisane jest, że skoro jest taki zapis w DNA to dlaczego na 27 par bliźniąt jednojajowych, o takim samym DNA, tylko w trzech parach homoseksualna jest dwójka dzieci?
|
Cz mar 21, 2013 17:55 |
|
|
|
 |
jesienna
|
frater napisał(a): jesienna napisał(a): ale całkiem spora część to skłonności wrodzone Nie ma skłonności wrodzonych, ani w homoseksualizmie, ani u transseksualiźmie. Dlatego na bazie Twojej wiedzy powinnaś wiedzieć, że są te skłonności (by nie urażać nazewnictwem) w 1000 promilach (100%  ) uleczalne. rzucasz jakimiś hasłami, teoriami bez pokrycia, skąd bierzesz te rewelacje? Z tego co wiem Kościł nie stwierdza w swoich dokumnentach ani na temat tego, że są to skłonności nabyte,ani na temat tego, że homoseksualizm jest chorobę ani ne temat tego, że można go "wyleczyć". swoje 100% wziąłeś z sufitu, katolickie ośrodki piszą, że w 30% osiąga się pewien sukces (tzn. o doprowadzeniu do sytuacji gdy trwale rezygnuje się z aktow homoseksualnych).
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
Cz mar 21, 2013 18:09 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Dlatego potrzebny jest konkretny temat, który to uporządkuje co KK stwierdza, a co nie. I jakie są badania, a jakie nie. Możesz także Ty założyć taki temat, a ja się tam odniosę. Tak by nawet było lepiej.
Żaden naukowy fakt nie potwierdził bez wątpliwości, że homoseksualizm i transseksualizm jest wywołany czynnikami genetycznymi, hormonalnymi lub biologicznymi.
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 18:18 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz mar 21, 2013 18:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sharp7 napisał(a): Pomyśleć, że wystarczyło zadać to trudne pytanie pierwszemu lepszemu homoseksualiscie i sprawa by sie rozwiązała. I po co te badania skoro sami zainteresowani wiedzą najlepiej...? Oczywiście, masz racje. Wybory są dwa: Można wierzyć lub nie w badania, które przedstawiają "Newsweek'i", lub opierać się na tym lub nie co podają portale chrześcijańskie. Ja jestem katolikiem. Dlatego wybacz stronniczość. Cytuj: W tym linku który podałem jest napisane że homoseksualizm i ogólnie orientacja seksualna jest zapisana w DNA, nawet jest podane dokładnie umiejscowienie tego. W linku, w którym ja podałem napisane jest, że skoro jest taki zapis w DNA to dlaczego na 27 par bliźniąt jednojajowych, o takim samym DNA, tylko w trzech parach homoseksualna jest dwójka dzieci? Ja także jestem katolikiem ale dotyka mnie to wszystko także wybacz moją stronniczość. Jestem transseksualny a to jest coś innego ponieważ dla mnie moja orientacja jest jak najbardziej w porządku a dla innych jest homoseksualna. Doświadczam swoją płeć w inny sposób po prostu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje z zapisem DNA ale wiadomo że homoseksualizm nie jest powszechnym zjawiskiem, możesz po prostu powiedzieć że to jakaś nieprawidłowa informacja w kodzie genetycznym. Ale nie należy odrzucać tego że ktoś taki się urodził. Bo ludzie tak czują, czy ich słowa i przeżycia nic nie znaczą ? Czy wiesz jak ciężki to krzyż ?
|
Cz mar 21, 2013 18:17 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
frater napisał(a): Żaden naukowy fakt nie potwierdził bez wątpliwości, że homoseksualizm i transseksualizm jest wywołany czynnikami genetycznymi, hormonalnymi lub biologicznymi.
A jako, że nie potwierdził i jest uleczalny na bazie terapii, to czym jest? By nie stresować nazwijmy- leczona jest odmienność. I jak sądzę doczekamy czasów że skarb państwa będzie finansował to leczenie.
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 18:26 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz mar 21, 2013 18:22 |
|
 |
jesienna
|
frater napisał(a): Dlatego potrzebny jest konkretny temat, który to uporządkuje co KK stwierdza, a co nie. I jakie są badania, a jakie nie. Możesz także Ty założyć taki temat, a ja się tam odniosę. Tak by nawet było lepiej.
Żaden naukowy fakt nie potwierdził bez wątpliwości, że homoseksualizm i transseksualizm jest wywołany czynnikami genetycznymi, hormonalnymi lub biologicznymi.
No, z tym się trudno nie zgodzić! (i jest to powszechnie wiadome) Ale to zupełnie inna rozmowa... Nie dowiedziono również, że jest spowodowany czynnikami inne niż biologiczne. mało na ten temat wiadomo....
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
Cz mar 21, 2013 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja także jestem katolikiem ale dotyka mnie to wszystko także wybacz moją stronniczość. Jestem transseksualny a to jest coś innego ponieważ dla mnie moja orientacja jest jak najbardziej w porządku a dla innych jest homoseksualna. Doświadczam swoją płeć w inny sposób po prostu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje z zapisem DNA ale wiadomo że homoseksualizm nie jest powszechnym zjawiskiem, możesz po prostu powiedzieć że to jakaś nieprawidłowa informacja w kodzie genetycznym. Ale nie należy odrzucać tego że ktoś taki się urodził. Bo ludzie tak czują, czy ich słowa i przeżycia nic nie znaczą ? Czy wiesz jak ciężki to krzyż ? Nie wiem jaki ten krzyż jest ciężki, jedyne co moge zrobić to się za ciebie pomodlić. Ale ja odniosłem się do homoseksualizmu, a nie transseksualizmu. I nie zgadzam się tym, że homoseksualiści już sie tacy rodzą.
|
Cz mar 21, 2013 18:28 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
frater napisał(a): Jakbyś się wczytał w przytoczony przeze mnie fragment Papieża Emeryta to też byś zrozumiał czym jest grzech pierworodny frater, prosiłem, abyś nie wprowadzał w błąd nt. nauki KK (czyli także papieża). sharp7 napisał(a): Nikt nie rodzi się homoseksualistą. To stwierdzenie jest ewidentnym kłamstwem i manipulacją, opierającym się jedynie na fakcie, że przyczyny homoseksualizmu nie zostały dobrze poznane. Badania wskazują po prostu, że rozwój danej orientacji seksualnej jest procesem złożonym. Część naukowców np. uważa, że w grę mogą wchodzić czynniki epigenetyczne, czyli - upraszczając - wpływające na ekspresję genów, przede wszystkim w rozwoju płodowym. Statystycznie można wykazać, że budowa mózgu mężczyzn o orientacji homoseksualnej, pod pewnymi względami jest podobna do mózgu kobiet. Sugeruje to raczej niezmienny charakter orientacji (choć niewykluczone, że mogą być też inne przypadki, ale i tak wszelkie terapie to bardziej rodzaj eksperymentów niż leczenia). spokojny21 napisał(a): Nigdy nie uznałbym przytualnia się czy trzymania za rękę za akt płciowy... U mężczyzn nie ma takiego zwyczaju, ale wątpię, żeby było to aktem płciowym. U nas nie ma takich zwyczajów ale słyszałem, że np. w Iraku, a więc kraju nie słynącym z tolerancji, trzymanie się mężczyzn za ręce jest zupełnie zwyczajnym zachowaniem. Obiektywnie rzecz biorąc, szczególnie jako człowiek wierzący, na pewno jesteś w trudnej sytuacji, w której niestety nie można łatwo rozwiać wątpliwości i wskazać jedynej słusznej drogi. edit: [...]
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz mar 21, 2013 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): frater napisał(a): Żaden naukowy fakt nie potwierdził bez wątpliwości, że homoseksualizm i transseksualizm jest wywołany czynnikami genetycznymi, hormonalnymi lub biologicznymi.
A jako, że nie potwierdził i jest uleczalny na bazie terapii, to czym jest? By nie stresować nazwijmy- leczona jest odmienność. I jak sądzę doczekamy czasów że skarb państwa będzie finansował to leczenie. Frater, jeśli masz na myśli że transseksualizm jest uleczalny za pomocą terapii to jesteś w błędzie. Nie istnieje ani jeden przypadek wyleczenia transseksualisty. Nie istnieje terapia ponieważ każda taka próba kończyła się niepowodzeniem, nie można nakierować duszy na ciało, nie można nakierować tożsamości i płci psychicznej i dostosować aby była zgoda z ciałem. Co do faktów naukowych, wiele rzeczy jest jeszcze nieodkryte i niesprawdzone do końca, może kiedyś naukowcy dojdą do przyczyny, jest to trudne ponieważ dotyczy zmian w życiu płodowym. Kilka informacji na ten temat. Cytuj: Wyniki badań sugerują, że transseksualizm może być konsekwencją nieprawidłowości występujących w ośrodku mózgowym odpowiedzialnym za to ostatnie. Zespół Dicka Swaaba z Holenderskiego Instytutu Badań nad Mózgiem przeprowadził analizy, w których stwierdzono istnienie strukturalnej różnicy między mózgami normalnych mężczyzn i mężczyzn transseksualnych. Badania wykonywane post mortem wykazały, że niewielki obszar mózgu, leżący w obrębie podwzgórza, noszący nazwę BSTc (jądro łożyskowe prążka krańcowego), jest mniejszy u kobiet niż u mężczyzn. Następnie stwierdzono, że wielkość owego obszaru u męskich transseksualistów odpowiada wielkości charakterystycznej dla kobiet. Prawdopodobnie BSTc jest obszarem mózgu odpowiedzialnym za formowanie się subiektywnego poczucia przynależności do konkretnej płci, a jego poprawne funkcjonowanie uzależnione jest od odpowiednich proporcji oddziałujących na niego androgenów i estrogenów. Jeżeli zostanie poddany działaniu zbyt dużych lub zbyt małych stężeń tych hormonów, może dojść do wykształcenia się poczucia przynależności do płci odmiennej niż biologiczna, a więc do transseksualizmu.
Od dawna wiadomo, że określone dawki odpowiednich hormonów są niezbędne do zainicjowania maskulinizacji początkowo zawsze „żeńskiego” płodu, a więc do zapoczątkowania różnicowania się płci. Niewłaściwe ich ilości powodują zaś, że biologiczne kobiety/mężczyźni wykazują cechy charakterystyczne dla płci odmiennej. Prawdopodobna wydaje się więc także hipoteza o ich roli w kształtowaniu się psychicznego poczucia przynależności do określonej płci i wszelkich odchyleń w tym zakresie.
|
Cz mar 21, 2013 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): @fuller Jakbyś się wczytał w przytoczony przeze mnie fragment Papieża Emeryta to też byś zrozumiał czym jest grzech pierworodny. Ów były urzędnik watykański, może sobie pisac co chce i cieszy mnie, że wziął sobie do serca słowa z Liber Oz własnie o tym mówiące. Pozwólmy artystom tworzyć, nie krępujmy ich wyobraźni i nie stawiajmy granic ekspresji ludzkiego ducha. Aczkolwiek osobiście preferuję innego rodzaju twórczość niz ta autorstwa pana Ratzingera czy autorów biblijnych opowiadań frater napisał(a): A próby Nawrócenia Ciebie wykonują różne osoby i po to byś na swoich Sądach po śmierci nie twierdził, że nie miałeś szansy na Nawrócenie. Natomiast, czy trafisz do klatki – piekła, czy nie zależy głównie od Ciebie. Nie słyszałes , że w jednej z Świetych Ksiąg napisno "nie nawracaj!"? Ładnie to tak boski nakaz lekcewazyć? Ups zapomniałem, ze ty jednym z tych do których oświecający blask Naszej Pani jeszcze nie dotarł. Ale nie wszystko stracone i póki żyjesz wszystko jest mozliwe. Trzymam kciuki, wierzę że otworzysz oczy na Prawdę i uda się tobie zejść z ciemnej doliny. PS - piekła nie ma - tak tylko wspominam byś przypadkiem nie denerwował się za bardzo możliwością, że tam trafisz.
|
Cz mar 21, 2013 18:42 |
|
 |
matti6657
|
Witam chciałbym cię wesprzeć jakoś będę się za ciebie modlił Pan stworzył kobietę dla mężczyzny i idealna para to oczywiście kobieta i mężczyzna módl się z całego serca do boga by cię jakoś wspierał to bardzo dobrze że nie utrzymujecie stosunku i bardzo dobrze że że chciałbyś się związać z dziewczyną pan na pewno to docenia może psycholog by mógł pomóc pozdrawiam trzymam kciuki i modle się
_________________ Mateusz
|
Cz mar 21, 2013 18:47 |
|
|
|