Autor |
Wiadomość |
tredje
|
 Re: Wiewioreczka
ale na pewno jest lepszy
|
N sty 05, 2014 17:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No niestety, "lepszy" to pojecie wzgledne. W czym lepszy?
|
N sty 05, 2014 17:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): ale na pewno jest lepszy Ciekawe. Możesz to uzasadnić jakimiś konkretnymi przykładami?
|
N sty 05, 2014 18:14 |
|
|
|
 |
tredje
|
Mysle, ze to temat na nastepny watek. Pokrotce - lepsza mentalnosc. ja uwazam, ze w krajach katolickich (tez Wlochy, Hiszpania) brak jest poszanowania czlowieka, tez zwierzat. Czyli - silna kastowosc. Stwarza podzialy -ten lepszy, ten gorszy. Irlandia to osobny problem. Bylam, duzo siedzialam po bibliotekach, ale ogarnac nie moglam. Tam wszystko na poprzek, nie tak jak by sie zdawalo. Protestanci po stronie republiki, katolicy po angielskiej. Oni chyba sami nie maja rozeznania. Oczywiscie chodzi o kase. Swiadomie wybralam panstwo najrozsadniejsze. marze o Norwegii, ale wzgledy rodzinne nie pozwalaja - musze miec mozliwosc szybkiego dotarcia do domu. Dla mnie wyglada to tak, ze katolicyzm powoduje niewolnicza mentalnosc.
|
N sty 05, 2014 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): Mysle, ze to temat na nastepny watek. Pokrotce - lepsza mentalnosc. ja uwazam, ze w krajach katolickich (tez Wlochy, Hiszpania) brak jest poszanowania czlowieka, tez zwierzat. (...) Dla mnie wyglada to tak, ze katolicyzm powoduje niewolnicza mentalnosc. W czym to się objawia? I na czym ma polegać ta "lepsza mentalność" bez katolicyzmu?
|
N sty 05, 2014 20:23 |
|
|
|
 |
tredje
|
W duzym skrocie -w katolicyzmie slabszego sie gnoi, zabija, nie szanuje. Przed silniejszym sie kleka. Nie do pomyslenia jest, zeby pastora folkekirken w pierscien calowac.
|
N sty 05, 2014 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): W duzym skrocie -w katolicyzmie slabszego sie gnoi, zabija, nie szanuje. Przed silniejszym sie kleka. Skąd to wytrzasnęłaś? Możesz zacytować jakieś fragmenty nauczania katolickiego, które takie zalecenia zawierają? Cytuj: Nie do pomyslenia jest, zeby pastora folkekirken w pierscien calowac. Wiesz li chociaż o co chodzi w pocałowaniu pierścienia biskupa?
|
N sty 05, 2014 20:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Tredje Przecieram oczy ze zdumienia, że niejaki Big_żyd z forum racjonalisty jest tym...antropologiem kulturowym(sic!). Nie dziwię się, że wstyd mu podać swoje imię i nazwisko, gdyż taki antropolog musiał ukończyć studia w Koziej Wólce na wydziale Gotowania na Parze. Spójrzmy prawdzie w oczy: czy ktoś z takimi kwalifikacjami przeprowadza "badania" na podstawie....wikipedii i słów arcybiskupa? To co rzuca się w oczy, to metodologia. Już na pierwszy rzut oka widać, że zbyt wiele jest tam swobodnej żonglerki i niechlujstwa. No ale dla ateistów-antyklerykałów jest to coś, czego systemowo nie zauważą, ich "filtr racjonalny" się zawiesza. Wiesz co Tredje się nie zgadza? Nasz mistrz intelektu Big_żyd uważa oskarżonych za...winnych! Nie podoba mu się demokratyczna zasada domniemania niewinności. Czy popierasz takie poglądy? Raport mówi o 4% oskarżonych. Nie wnika, czy duchownego uniewinniono, czy zarzuty okazały się fałszywe. Co więcej jako ofiary pedofilii raporcie uważa się osoby w wieku... do 17 lat. No ale do rzeczy. Nie wiem skąd abp. Życiński wziął te 2%. Możliwe, że odsetek obejmuje zarówno skazanych jak i oskarżonych. W takim układzie należałoby podać analogiczne dane oskarżonych i skazanych innych grup zawodowych. Chyba nie jest dla Ciebie Tredje tajemnicą, że porównuje się ze sobą analogiczne dane?? Big_żyd tego nie zrobił. Nawet nie sprawdził skąd Życiński wziął 2%(co wchodzi w skład owych 2%?), nie wspominając już o tym, że dla niego oskarżony=winny. Gdyby te dane były sensowne, to by nagłówki gazet o tym trąbiły. Jednak z jakichś powodów badaczom nie wychodzi tyle, co big_żydowi. Jak myślisz dlaczego? Spisek loży masońskiej? Mam do Ciebie pytanie Tredje: Czy dla Ciebie wiarygodny jest jakichś anonim o którym wiesz tyle, że jest antropologiem kulturowym"?? Jeżeli angielski nie sprawia Ci problemów poczytaj, co piszą na angielskiej wiki w temacie: http://en.wikipedia.org/wiki/Child_sexual_abuseTredje napisał(a): Mysle, ze to temat na nastepny watek. Pokrotce - lepsza mentalnosc. ja uwazam, ze w krajach katolickich (tez Wlochy, Hiszpania) brak jest poszanowania czlowieka, tez zwierzat. Uprawiając Twój styl dyskusji: dlaczego obrońcy zwierzą nienawidzą ludzi? Dlaczego życzą im śmierci? http://www.wykop.pl/link/1797104/25-lat ... j-smierci/Cytuj: Stwarza podzialy -ten lepszy, ten gorszy. Tredje też tworzy podziały: katolicy to psychopaci, a ateiści to Ci dobrzy Cytuj: Dla mnie wyglada to tak, ze katolicyzm powoduje niewolnicza mentalnosc.
Dla mnie to wygląda na lęki.
|
N sty 05, 2014 21:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tredje napisał(a): O wermachcie sobie doczytam, ale jak pamietam to byly "rycerskie, prawdziwie niemieckie" oddzialy. I na siłę wcielali do nich Austriaków, Ślązaków, Kaszubów, Czechów. Cytuj: Czy ktos chetny do obalenie wyliczenia ? Z racjonalisty? - szkoda czasu 
|
Pn sty 06, 2014 10:22 |
|
 |
tredje
|
Val znowu klamiesz. zycinski mowil o przypadkaxch pedofilii, nie ilosci oskarzonych. Pare inwektyw pod adresem czlowieka ktorego nie znasz, wyliczenia swojego nie przedstawilas. A to jest tylko porownanie ilosci przypadkow wg, Zycinskiego do procentowej ilosci ksiezy w populacji. Wiec klamac moze jedynie Zycinski. Alus
Boisz sie przeczytac?
|
Pn sty 06, 2014 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Big Żyd wspomina o raporcie, gdzie jest 4%(owy raport bierze pod uwagę również oskarżonych), ale i o Życińskim i jego tajemniczych 2%, nie wiadomo skąd wziętych. Uprasza się o czytanie ze zrozumieniem. Nie przedstawiłaś swoich wyliczeń, ale żądasz ich ode mnie? A niby dlaczego mam liczyć, skoro to Ty chcesz coś wykazać? Istniejące raporty nie są doskonałe, jest tam duży margines błędu, więc nic dziwnego, że nikt poważny nie mówi o tym, że wśród księży ten odsetek jest kilkadziesiąt wyższy niż wynosi średnia (której nikt nie zna).
Proszę o źródła z których czerpie abp.Życiński. Ja nie ufam tak bardzo jak Ty i Big_Żyd arcybiskupowi, bo nigdzie nie mogę znaleźć tych 2%! Napisz mi Tredje: dlaczego abp. Życiński jest dla Ciebie wiarygodny? Co za tym przemawia?
|
Pn sty 06, 2014 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus
Boisz sie przeczytac? Szkoda tracić czas na podobny bełkot, jest tyle wspaniałych książek, opracowań, że życie nie starczy aby wszystko przeczytać.
|
Pn sty 06, 2014 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe jest, ze @tredje nagle uwaza konkretna wypowiedz jednego biskupa, nie wiadomo w jakich okolicznosciach akurat za wiarygodna i przekonujaca. A cala masa innych, podpartych liczbami, ktore @tredje do jej wiary w pedofilie w Kosciele nie pasuja, jest a priori niewiarygodna i wymaga dowodow extra. To sie nazywa obiektywizm ateistki...
|
Pn sty 06, 2014 18:48 |
|
 |
tredje
|
Pieknie. Wyliczenia zakwestionowac nie umiecie. Zarzuty wziete z sufitu - a to, ze dane dotycza oskarzonych, a nie skazanych (jezeli nawet, to wina Zycinskiego) a to goloslowne oskarzanie o belkot. Dostalyscie konkretne liczby. Co macie do powiedzenia? jakies inne wyliczenia? czarno na bialym wychodzi ok. 50 razy czestszy udzial w czynach pedofilskich. I zebyscie stanely na uszach inacze nie bedzie. 
|
Śr sty 08, 2014 20:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ty wyliczenie potrafisz udowodnic? Bo dowod na poprawnosc to lezy po twojej stronie, gdybys o tym zapomniala.
|
Śr sty 08, 2014 20:31 |
|
|
|