Autor |
Wiadomość |
lokis
|
 Re: TVN jeden z wrogów BOGA
Cytuj: A i jeszcze jedno misiek ... Alez pisz jak uwazasz za stosowne. Moze byc i kretynek. Widzisz, ja rozumiem internet. On jest jak Sila Wyzsza. Zaczniesz sie przeciwstawiac, to cie memami zarzuci. Wchodzisz na forum, nie spodziewaj sie szacunku. Z tego powodu, nawet tu na katolickim, biskupa nie uswiadczysz.  Prawde powiedziec chodzi o wymiane zdan. Odprezenie. Tak to odbieram.
|
Pt sty 31, 2014 22:06 |
|
|
|
 |
panMK
|
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt sty 31, 2014 22:23 |
|
 |
panMK
|
Tak misiek ale ja szanuję każdego ,na prawdę każdy z ludzi dla mnie jest kimś wspaniałym.Każdy kiedyś się urodził ,został wychowany tak a nie inaczej ,przebywał w takim a nie innym środowisku.A tu na forum to po prostu widać bo "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci".Bardzo mądre powiedzenie.Dlatego wiem że każdemu należy się szacunek a to przekręcanie ników to nie czynie tego aby komuś dopiec tylko rozluźnić atmosferę.I wiem że ktoś kto jest zagorzałym ateistom czy innowiercom ,to to wyniósł z otoczenia przez lata bombardowany takim a nie innym postrzeganiem świata.Można by tu dodać jeszcze sferę dziedziczności która także ugruntowuje człowieka ,ale największy wpływ ma środowisko.Dla tego uważam że każdy z tych ludzi byłby znakomitym CHRZEŚCIJANINEM gdyby był inaczej wychowany.Toteż szanuję każdego i życzę każdemu odnalezienia drogi do BOGA.Bo dla PANA większe szczęście jest odnaleźć owce która się zgubiła niż paść stado które jest posłuszne.I to ma sens.
|
Pt sty 31, 2014 22:39 |
|
|
|
 |
lokis
|
Cytuj: Dlatego wiem że każdemu należy się szacunek... A guzik prawda. Sam piszesz o przebieglosci diabla! Czemu darzysz szacunkiem kogos kogo nie znasz? Na forum moze byc nick n.p "Kurczak niewykluty" nagminnie wylapujacy zlo KrK, w rzeczywistosci diabel wcielony, a ty do niego z szacunkiem?  Ludziom nie nalezy sie szacunek, uprzejmy dystans - tak.
|
Pt sty 31, 2014 22:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: odarto twoją wiarę w gender wo którą tak walczysz. Dzień bez gender dniem straconym! Ale o co w tym wszystkim chodzi? Dlaczego ktoś nazywa to ideologią? Jaka ideologia? Gender studies to jest nauka a nie ideologia, dlaczego ktoś szafuje tym hasłem? Cytuj: Gender Studies – studia i badania nad problematyka społecznej i kulturowej tożsamości płci: opisują, analizują, dekonstruują wszystkie przesądy związane ze stereotypami kobiecości i męskości. Tematyka ta dotyczy wszystkich dziedzin życia i nauki, uzupełnia akademicką wiedzę, „odczarowuje” mity, rozszerza perspektywę o spojrzenie na dokonania całej ludzkości, a nie tylko męskiej połowy. Studia stanowią nie tylko „uzupełnienie” dotychczasowej wiedzy o to, co było w niej pomijane z powodu wcześniejszego braku zainteresowania i braku badań nad sytuacją kobiet, opisują oraz analizują panujące stereotypy związane z kobiecością i męskością, ale niosą też propozycje nowego spojrzenia na dotychczasową naukę i kulturę, które uwzględnia perspektywę obu płci. Co tutaj jest nie tak? Czy to źle że próbuje się spojrzeć także na kobiety i dać im szansę?
|
Pt sty 31, 2014 22:52 |
|
|
|
 |
panMK
|
Misiek w sumie coś w tym jest co piszesz .Na stronie Exorcismus.org & egzorcyzmy.katolik.pl zdarzają się takie manifestacje złego.Wtedy nie wolno z nim dyskutować bo to zgubne.Ale wiem też że BÓG nad nami czuwa i zły nic nam nie może zrobić prócz tego na co mu BÓG pozwoli . equuleuss natomiast jeśli chodzi o twą wypowiedź na te tematy proszę abyś zobaczył to http://www.youtube.com/watch?v=Ep0CybRL3Ggwspaniale odziera wszystko na co są narażone dzieci a i o gender dużo mówi .Bardzo mądrze zresztą a co najgorsze to mówi prawdę.
|
Pt sty 31, 2014 23:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PanieMK, niestety ale nie mogę się zgodzić z tym wszystkim. Wystarczy że spojrzałem i przeczytałem - że transseksualizm w/g tego księdza jest dewiacją seksualna. To mi wystarczy aby mieć już jakiś ogląd. Ten ksiądz nie wie czym to jest. Jestem transseksualistą.
Nawet Watykan nie nazywa tego w taki sposób.
|
Pt sty 31, 2014 23:18 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Misiek w sumie coś w tym jest co piszesz . No widzisz! Nie takie rzeczy ci wytlumacze. Tylko poczekaj! 
|
Pt sty 31, 2014 23:23 |
|
 |
panMK
|
kim jesteś to wiem z twoich wypowiedzi ale to o czym tam mówi jest jak dla mnie wiążące.A o panu to wie pan jakie mam zdanie.BÓG każdego widzi i oceni ON sam nie mnie pana oceniać. widzę że nie niedźwiadek z ciebie tylko stary niedźwiedź ale nie taki znów stary bo jeszcze nie śpi.Pewnie coś koło 50 tak na oko 
|
Pt sty 31, 2014 23:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PanieMK, nie podoba mi się stawianie transseksualizmu w jednym rzędzie z homoseksualizmem ponieważ to nie jest to samo, jest istotna różnica. Dla mnie to jest przekazywanie niesłusznych informacji, ktoś to odbiera a potem jest coraz więcej niechęci do takich osób. Transseksualizm nie jest dewiacją seksualną ale jest to dysforia płciowa, diagnozowana medycznie, dlaczego ksiądz wpaja innym takie rzeczy. To jest tylko i wyłącznie zdanie i przekonanie tego księdza ale nie zgadza się ani ze zdaniem lekarzy ani z postawą Watykanu wobec zjawiska transseksualizmu. Transseksualizm leczy się poprzez korektę płci, nie ma innej drogi a jaka jest wina kogoś że urodził się taki a nie inny? Gdzie tutaj jest dewiacja seksualna? Cytuj: Dewiacja seksualna, parafilia, trudne do precyzyjnego zdefiniowania i różnie opisywane zaburzenie potrzeby seksualnej (popędu płciowego).
Cechą charakterystyczną dewiacji jest wg niektórych autorów dziwaczność potrzeby seksualnej, stałe, bądź okresowo i długotrwale występujące seksualne uzależnienie od czynników niezwykłych albo nie do przyjęcia, np. popęd do dzieci (pedofilia), do zwierząt (zoofilia), do rzeczy (fetyszyzm), do obnażania się przed obcymi (ekshibicjonizm), do doznawania cierpienia (masochizm) lub jego zadawania (sadyzm) itd.
Dewiacja może występować na przemian ze stanem normalnym, zachowanie dewiacyjne może być bardziej pożądane niż zachowanie normalne, ale może też być jedynym podniecającym i zaspokajającym (normalne "nie działa"). Dewiację nazywano dawniej zboczeniem seksualnym. Być może ten ksiądz ma na myśli - transwestytyzm fetyszystyczny, ale to nie jest transseksualizm i ma niewiele z nim wspólnego a praktycznie nic.
|
Pt sty 31, 2014 23:40 |
|
 |
panMK
|
Nie wiem nie siedzę w jego głowie akurat w tej konkretnej sprawie.Natomiast cała reszta to fakty .
|
Pt sty 31, 2014 23:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja mam wrażenie że pomieszało się komuś gender z queer. Gender studies to nauka, gałąź nauki do studiowania na uniwersytetach i zajmuje się tym czym napisałem powyżej w poście. Mam wrażenie że te osoby mowiące o ideologii mylą pojęcia, gender z queer. Cytuj: Teoria queer Uważana jest ona za alternatywę esencjalistycznego podejścia do tożsamości seksualnej, które głosi, że tożsamości/ orientacje seksualne istnieją obiektywne i jedynie czekają na nazwanie. Jednocześnie w nurcie esencjalistycznym utożsamia się te pojęcia z rzeczywistością. Podnosi się jednak kwestię, że w tym ujęciu np. termin "heteroseksualny" dla każdego może znaczyć coś nieco innego. A zatem znacznie lepiej ludzką różnorodność płciową opisuje teoria queer. Zakłada ona ludzką niepowtarzalność i fakt, że każdy jest indywidualny i różni się od innych wskutek wpływów biologicznych, psychologicznych i społecznych. W świetle powyższego definiowanie tożsamości seksualnej jest wytworem kultury i jedynie wtórnie kreuje rzeczywistość. Wskutek takiego definiowania dochodzi do wyższego wartościowania jednych tożsamości, a niższego innych, co prowadzi do sztucznej kategoryzacji. W odpowiedzi na to teoria wysuwa następujące postulaty: należy odejść od sztywnego kategoryzowania tożsamości na rzecz uznania ich naturalnej różnorodności ludzie mają prawo nie podlegać społecznemu naciskowi do określenia własnej tożsamości seksualnej ludzie powinni mieć prawo do samookreślenia, czy to przez pojęcia wypracowanie kulturowo, czy przez ich modyfikację, czy przez samodzielnie stworzone pojęcia należy odejść od ignorowania lub modyfikowania tego, co nie mieści się w konstruktach społecznych dotyczących seksualności istnieją osoby, które postrzegają własną płeć i seksualność jako niejednorodną i zmienną wszystkie tożsamości seksualne i płciowe są równowartościowe.
|
So lut 01, 2014 0:05 |
|
 |
panMK
|
Na jedno wychodzi tylko że tu jest bez ogródek a tam dookoła aby zmanipulować i aby było trudniej dociec prawdy.To jak z tymi jechowcami zmanipulować a cel jasny.
|
So lut 01, 2014 0:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panMK napisał(a): Na jedno wychodzi tylko że tu jest bez ogródek a tam dookoła aby zmanipulować i aby było trudniej dociec prawdy.To jak z tymi jechowcami zmanipulować a cel jasny. Ale gender studies nikim nie manipuluje, po prostu chcesz studiować taki kierunek to idziesz na studia. Poza tym, tam jest raczej więcej o pozycji kobiet w społeczeństwie. I tutaj mogą pojawić się feministki które moga sobie przybrać to za coś własnego, ale doprawdy nie widzę powiązania. Ktoś byc może błędnie to wszystko interpretuje. PanieMK, jest pan gorliwy i to się ceni ale nie można wszędzie i we wszystkim węszyć zła. To też nie jest dobre. Dzieci więcej złego dostaną z gier video i z niektórych krwawych i okrutnych anime niż z gender czy tam queer...
|
So lut 01, 2014 0:52 |
|
 |
panMK
|
Dzieci więcej złego dostaną z gier video i z niektórych krwawych i okrutnych anime niż z gender czy tam queer...
equuleuss proszę się więc określić w tej kwestii.Bo sądząc po pana wypowiedzi jest to dla pana zbyteczny temat a tak wo gulę to mogło by go nie być ,bo są gorsze dla pana rzeczy.Czy tak mam pana wypowiedź rozumieć .Jeśli tak to taki stosunek już był w świecie i to dość nie dawno .Faszyzm był tolerowany przez świat ,a przynajmniej świat milczał i co potem było każdy wie.Więc nie można na zło przymykać oka bo zło to zło i nie można mówić że jest mniejsze czy większe.Bo z biegiem czasu to "małe zło"urośnie do ogromnego i nie będzie jak nad tym zapanować.Dla tego dziwi mnie pana podejście ,tym bardziej że szanowałem pana za pana wypowiedzi ,a tu mnie pan zaskoczył i to negatywnie.Takie rzeczy należy nazywać po imieniu a nie szufladkować bo to jest złe podejście.
|
So lut 01, 2014 11:21 |
|
|
|