Ikony płaczą krwawymi łzami. Co to będzie?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ikony płaczą krwawymi łzami ,co to będzie?
amadeus35 napisał(a): equuleuss napisał(a): Że nigdy nie czułem piękniejszego zapachu. Róże na tym świecie tak nie pachną. Łzy, takie... zwyczajne... po prostu. Zwyczajne a jednocześnie niezwykłe, wrażenie jest trudne do opisania. Dopiero teraz, kiedy pomyślę o tym że nie zasłużyłem sobie aby dotykać tych łez, a z drugiej strony przecież takie rzeczy dzieją się w jakimś określonym celu. Będą tacy którzy przejdą obojętnie, i tacy którzy wyszydzą, ale może też znajdzie się ktoś kogo ten widok jakoś poruszy i zacznie zastanawiać się nad tym co Ona chce nam powiedzieć poprzez takie znaki. Pismo Swiete ostrzega nas przed takimi ``cudami``, dlatego jestem bardzo sceptyczny i nie ufam szatanowi. To z pewnoscia nie jest od Boga poniewaz nie ma swojego potwierdzenia w Bibli ze takie ``cuda`` beda mialy miejsce, uwazaj na wszystko co jest zwodnicze i oddala Cie od Jezusa Chrystusa. W Biblii także nie ma potwierdzenia podziału chrześcijan.... Chrystus nie jest podzielony.
|
So mar 08, 2014 9:36 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Alus napisał(a): amadeus35 napisał(a): equuleuss napisał(a): Że nigdy nie czułem piękniejszego zapachu. Róże na tym świecie tak nie pachną. Łzy, takie... zwyczajne... po prostu. Zwyczajne a jednocześnie niezwykłe, wrażenie jest trudne do opisania. Dopiero teraz, kiedy pomyślę o tym że nie zasłużyłem sobie aby dotykać tych łez, a z drugiej strony przecież takie rzeczy dzieją się w jakimś określonym celu. Będą tacy którzy przejdą obojętnie, i tacy którzy wyszydzą, ale może też znajdzie się ktoś kogo ten widok jakoś poruszy i zacznie zastanawiać się nad tym co Ona chce nam powiedzieć poprzez takie znaki. Pismo Swiete ostrzega nas przed takimi ``cudami``, dlatego jestem bardzo sceptyczny i nie ufam szatanowi. To z pewnoscia nie jest od Boga poniewaz nie ma swojego potwierdzenia w Bibli ze takie ``cuda`` beda mialy miejsce, uwazaj na wszystko co jest zwodnicze i oddala Cie od Jezusa Chrystusa. W Biblii także nie ma potwierdzenia podziału chrześcijan.... Chrystus nie jest podzielony.Ja nie widze podzialu chrzescijan, nie ma takiej mozliwosci sa tylko zwiedzeni ktorzy odstapili od Pana naszego Jezusa Chrystusa, a ci nie moga byc nazwani chrzescijanami.
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
So mar 08, 2014 9:46 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
amadeus35 napisał(a): Ja nie widze podzialu chrzescijan, nie ma takiej mozliwosci sa tylko zwiedzeni ktorzy odstapili od Pana naszego Jezusa Chrystusa, a ci nie moga byc nazwani chrzescijanami. To znaczy, wszyscy, ktorzy wierzą inaczej niż Ty? 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So mar 08, 2014 11:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@amadeus35, to ze ty czegos nie widzisz, nie oznacza, ze tego nie ma. To jest wlasnie zaklinanie rzeczywistosci przez (niektorych) protestantow: my nie widzimy podzialow, wiec czemu zlosliwi katolicy nie chca z nami miec wspolnej Wieczerzy?
|
So mar 08, 2014 11:09 |
|
 |
amadeus35
|
Ja nie mowie w tej chwili o Protestantach czy Katolikach ja wypowiedzialem sie o chrzescijanach i ze taki podzial nigdzie nie istnieje, chrzescijanin ktorego wiara to Jezus Chrystus na zawsze pozostanie chrzescijaninem bo stad wziela sie nazwa chrzescijanin.
|
So mar 08, 2014 11:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli jestesmy "jedno", jak Pan Jezus sobie zyczyl? Naprawde?
|
So mar 08, 2014 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): equuleuss napisał(a): Że nigdy nie czułem piękniejszego zapachu. Róże na tym świecie tak nie pachną. Łzy, takie... zwyczajne... po prostu. Zwyczajne a jednocześnie niezwykłe, wrażenie jest trudne do opisania. Dopiero teraz, kiedy pomyślę o tym że nie zasłużyłem sobie aby dotykać tych łez, a z drugiej strony przecież takie rzeczy dzieją się w jakimś określonym celu. Będą tacy którzy przejdą obojętnie, i tacy którzy wyszydzą, ale może też znajdzie się ktoś kogo ten widok jakoś poruszy i zacznie zastanawiać się nad tym co Ona chce nam powiedzieć poprzez takie znaki. Pismo Swiete ostrzega nas przed takimi ``cudami``, dlatego jestem bardzo sceptyczny i nie ufam szatanowi. To z pewnoscia nie jest od Boga poniewaz nie ma swojego potwierdzenia w Bibli ze takie ``cuda`` beda mialy miejsce, uwazaj na wszystko co jest zwodnicze i oddala Cie od Jezusa Chrystusa. Rozumiem obawy ale to nie było raczej zwodzenie szatańskie. Miało miejsce w kościele, obraz w ołtarzu, miejsce mało znane dla wiekszości. Był tylko ksiądz, pewien wizjoner/mistyk i ja. Matka Boga przyprowadza ludzi do Jezusa, nie oddala.
|
So mar 08, 2014 19:33 |
|
 |
amadeus35
|
equuleuss napisał(a): amadeus35 napisał(a): equuleuss napisał(a): Że nigdy nie czułem piękniejszego zapachu. Róże na tym świecie tak nie pachną. Łzy, takie... zwyczajne... po prostu. Zwyczajne a jednocześnie niezwykłe, wrażenie jest trudne do opisania. Dopiero teraz, kiedy pomyślę o tym że nie zasłużyłem sobie aby dotykać tych łez, a z drugiej strony przecież takie rzeczy dzieją się w jakimś określonym celu. Będą tacy którzy przejdą obojętnie, i tacy którzy wyszydzą, ale może też znajdzie się ktoś kogo ten widok jakoś poruszy i zacznie zastanawiać się nad tym co Ona chce nam powiedzieć poprzez takie znaki. Pismo Swiete ostrzega nas przed takimi ``cudami``, dlatego jestem bardzo sceptyczny i nie ufam szatanowi. To z pewnoscia nie jest od Boga poniewaz nie ma swojego potwierdzenia w Bibli ze takie ``cuda`` beda mialy miejsce, uwazaj na wszystko co jest zwodnicze i oddala Cie od Jezusa Chrystusa. Rozumiem obawy ale to nie było raczej zwodzenie szatańskie. Miało miejsce w kościele, obraz w ołtarzu, miejsce mało znane dla wiekszości. Był tylko ksiądz, pewien wizjoner/mistyk i ja. Matka Boga przyprowadza ludzi do Jezusa, nie oddala. Kosciol nie gwarantuje nam ze nie bedziemy w nim przez szatana atakowani. Sytuacje ktora opisujesz moze zlej mocy sluzyc dlatego mowie o ostroznosci w czytaniu znakow. Wierzacy nie potrzebuja innych posrednikow za wyjatkiem tego jedynego jakim Jezus Chrystus.
|
Pn mar 10, 2014 10:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Dyskusja o zasadności kultu świętych wydzielona tutaj. Proszę nie offtopować wszędzie na ten temat.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt mar 11, 2014 18:02 |
|
|
|