In-vitro - czy wtedy Bóg nadal jest dawcą życia?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: In-vitro - czy wtedy Bóg nadal jest dawcą życia?
Niestety magdo68, to akurat NIE jest w temacie. Moze przeczytasz temat? Chodzi o to, czy Bog jest zawsze dawca zycia, takze przy in vitro czy, co niestety tez moze nastapic, kiedy beda tworzone hybrydy? Idac dalej: czy tym istotom (hybrydom, przy dzieciach z in vitro to powinno byc oczywiste) nalezy sie szacunek ze wzgledu na ich (czesciowe) pochodzenie od ludzi? Zalaczam tekst do zastanowienia Cytuj: Miłujesz bowiem wszystkie stworzenia, niczym się nie brzydzisz, co uczyniłeś, bo gdybyś miał coś w nienawiści, nie byłbyś tego uczynił. 25 Jakżeby coś trwać mogło, gdybyś Ty tego nie chciał? Jak by się zachowało, czego byś nie wezwał? 26 Oszczędzasz wszystko, bo to wszystko Twoje, Panie, miłośniku życia! Mdr 11,24-26 @quas, dziekuje za odpowiedz. Reszta tekstu to wytwor twojej wyobrazni. Na to nie mam wpkywu.
|
Cz sty 08, 2015 7:58 |
|
|
|
 |
magda68
|
@Kael. Wiem, w jakim wątku napisałam post i co jest tematem wątku. I stanowisko Kościoła jak najbardziej mieści się w temacie. Bo jeżeli Kościół to odrzuca to: 1)widzi w tym grzech przeciw prawom Bożym. zatem: 2)Bóg nie ma nic wspólnego ze złem i grzechem, Jest Świętością. ale 3)Może jednak z każdego zła i grzechu wyprowadzić z sobie wiadomy sposób dobro, co jednak nie usprawiedliwia sprawców tego zła, z którego Bóg wyprowadzi dobro. "Niepodobna, aby nie przyszło zgorszenie, ale biada temu, przez którego przychodzi". Ten tekst ze słowami Jezusa przychodzi mi na myśl. oraz 4)(to, co już zostało powiedziane) Bóg chroni ludzi, istoty (ma na myśli hybrydy), które bez własnej winy, w ten sposób zostały powołane do życia, dając im wszystko wg swej woli).
Moja interpretacja: (nie sugeruję się bynajmniej postami quasa. Szatan próbuje małpować każdego Boże działanie, zapewne także to, związane z przekazywaniem (tworzeniem) życia.
|
Cz sty 08, 2015 8:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli jak nalezaloby traktowac ludzi ze zwierzecymi genami? I w ktorym momencie przestaliby byc ludzmi (zwierzeta z ludzkimi genami - dzis juz istnieja dla celow medycznych)?
To sa problemy naszych czasow i odpowiedz na nie jest istotna np dla prawodawstwa no i dla nas samych. Zeby np nie pietnowac kogos za decyzje jego rodzicow, badz pochodzenie, ci w przeszlosci sie katolikom powszechnie zdarzalo.
|
Cz sty 08, 2015 8:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
magda68 napisał(a): W przypadku in vitro można mówić o oficjalnym stanowisku Kościoła katolickiego. Kościół potępia in vitro. Tyle w temacie. Zgoda. Ale Kościół nie przypisuje demonowi Niszczycielowi, zdolność dawania życia dzieciom poczętych metodą in vitro. Zatem usilne przypisywanie demonowi zdolności tworzenia życia stanowi herezję odrzucającą naukę Kościoła. Cytuj: To sa problemy naszych czasow i odpowiedz na nie jest istotna np dla prawodawstwa no i dla nas samych. Zeby np nie pietnowac kogos za decyzje jego rodzicow, badz pochodzenie, ci w przeszlosci sie katolikom powszechnie zdarzalo. Np przez księdza "uświadamiającego" dzieci z in vitro, że są ocaleńcami, którzy przyczynili sie do śmierci swych braci czy sióstr.
|
Cz sty 08, 2015 10:10 |
|
 |
kooool
|
Człowiek ma wypełniać czystą pełną miłości Wolę Boga. Niestety egoizm człowieka powoduje, że to Bóg wypełnia wolę naszą. Jest jak jest dlatego, że taka jest nasza wola-proste. In vitro to przykład narzucania swej woli Bogu. Człowiek chce jak Bóg panować nad początkiem i końcem przez aborcje, invitra, eutanazje, morderstwa. Bóg jest źródłem życia, jest Miłością, bez Boga nie ma życia i nie ma Miłości.
_________________ Mt.22.37-40 Miłość-na tym opiera się całe Prawo i Prorocy Ef.4.30-32 Nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia... Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.
|
Cz sty 08, 2015 10:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kooool napisał(a): In vitro to przykład narzucania swej woli Bogu. Człowiek chce jak Bóg panować nad początkiem i końcem przez aborcje, invitra, eutanazje, morderstwa.. i transplantacje. .. A poza tym....cos w temacie dawcy zycia, duszy itp?
|
Cz sty 08, 2015 10:58 |
|
 |
magda68
|
Cytuj: Ale Kościół nie przypisuje demonowi Niszczycielowi, zdolność dawania życia dzieciom poczętych metodą in vitro. Zatem usilne przypisywanie demonowi zdolności tworzenia życia stanowi herezję odrzucającą naukę Kościoła. Oczywiście. Szatan nie ma żadnej życiodajnej stwórczej mocy. To trzeba bardzo mocno podkreślić, aby nie dewaluować żadnego życia, nazywając je "szatańskim pomiotem" czy podobnie. Zmuszanie Boga do "wypełniania" woli człowieka o czym napisał kooool, wg mnie przypomina demoniczne wystawianie (kuszenie) Pana Boga na próbę. "Zobacz Boże jak "produkujemy" Twoje dzieci. I co na to zrobisz?" Bluźniercze aspiracje.... Kael. Cytuj: Czyli jak nalezaloby traktowac ludzi ze zwierzecymi genami? I w ktorym momencie przestaliby byc ludzmi (zwierzeta z ludzkimi genami - dzis juz istnieja dla celow medycznych)? Dlatego Kościół stopuje tego typu eksperymenty genetyczne
|
Cz sty 08, 2015 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale Kosciol ich nie zatrzyma... Moze przestrzegac, tlumaczyc itp, ale te istoty powstana. Juz sa. I warto byloby pamietac o ich godnosci dzieci Bozych, ktorych istnienie (jak kazde istnienie) jest wola Boza. Moze zeby pokazac nam skutki naszych bledow, ale nie ma to wplywu na godnosc istot juz zyjacych.
|
Cz sty 08, 2015 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @quas, dziekuje za odpowiedz. Reszta tekstu to wytwor twojej wyobrazni. Na to nie mam wpkywu. Co jest wytworem mojej wyobraźni z tego co napisałem  Kael napisał(a): Czyli jak nalezaloby traktowac ludzi ze zwierzecymi genami? I w ktorym momencie przestaliby byc ludzmi (zwierzeta z ludzkimi genami - dzis juz istnieja dla celow medycznych)?
To sa problemy naszych czasow i odpowiedz na nie jest istotna np dla prawodawstwa no i dla nas samych. Nie udawaj tutaj zatroskanej o problemy naszych czasów, bo antykatolicka Platforma i ludzie podobni do Alus i Ciebie te problemy ściągają na narody właśnie poprzez wprowadzanie praw antychrysta jak invitro. Antykatolicka Platforma wprowadzając na Polskę bezbożny program invitro i tego typu działania gdzie indziej wprowadzane, otwierają drzwi na inne bezbożności jak zwierzęta z ludzkimi genami czy dzieci od wielu rodziców, czy produkcja dzieci dla sodomitów. O tych wszystkich i innych ohydach w oczach Boga będzie łatwiej rozmawiać i robić kolejne kroki do nich właśnie dzięki invitro, dzięki waszej partii i jej bezbożnemu programowi. Kiedy niedługo zacznie się u nas rozmowa aby poszerzyć program invitro o dostępność dla sodomitów, o dzieci z wielu rodziców, o kombinacje ze zwierzętami - podziękowania należały się będą antykatolickiej Platformie, jej wyborcom, Tobie i Alus. Więc nie udawaj tu zatroskanej o kombinacje z bezbożności kiedy z Alus ją wspieracie i otwieracie same na nie drzwi, czym jest właśnie invitro. Kael napisał(a): Ale Kosciol ich nie zatrzyma... Moze przestrzegac, tlumaczyc itp, ale te istoty powstana. Juz sa. Więc za dalsze tego typu postępowania i za dochodzenie tego do Polski podziękowania już się należą antykatolickiej Platformie i jej wyborcom podającym się za katolików. Szkoda że Ty nie przestrzegasz i nie tłumaczysz zła invitro które jest przeciwko Bogu. Nie reprezentujesz stanowiska Kościoła i Boga wobec invitro. Szkoda że Alus nie odciągasz od tego zła, ale widać i siebie samej, bo zachowujesz się jak ona, tylko bardziej udajesz. Alus napisał(a): magda68 napisał(a): W przypadku in vitro można mówić o oficjalnym stanowisku Kościoła katolickiego. Kościół potępia in vitro. Tyle w temacie. Zgoda. Ale Kościół nie przypisuje demonowi Niszczycielowi, zdolność dawania życia dzieciom poczętych metodą in vitro. Zatem usilne przypisywanie demonowi zdolności tworzenia życia stanowi herezję odrzucającą naukę Kościoła. Demon stoi za kuszeniem do tej jego bezbożnej metody produkowania dzieci i demon stoi za tym że jako katoliczka zwodzisz ludzi i popierasz bezbożne invitro. To jest właśnie prawdziwa herezja którą zwodzisz ludzi podając się za katoliczkę. A produkują dzieci w laboratoriach na szkle, dokonując gwałtu na życiu ludzkim - ludzie nie demony. Dzięki Tobie i dzięki wymierzonemu w Boga programowi invitro antykatolickiej Platformy, który to narzuciliście na Polskę i Polaków. I Ty to popierasz. Alus napisał(a): Np przez księdza "uświadamiającego" dzieci z in vitro, że są ocaleńcami, którzy przyczynili sie do śmierci swych braci czy sióstr. To ja sprostuję. Do śmierci wyprodukowanych dzieci z invitro przyczyniają się Ci którzy to robią i ci którzy tą bezbożną metodę popierają. Tak antykatolicka Platforma domagała się zamordowania dziecka z invitro którego dr. Chazan nie zabił. I za to że nie zabił dziecka z invitro antykatolicka Platforma przeprowadziła na nim lincz, a Ty także w tej nagonce uczestniczyłaś. Więc daruj se atakowanie jakiegoś księdza bo sobie masz więcej do zarzucenia.
|
Cz sty 08, 2015 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wreszcie przyznałeś, że in vitro to nie dzieło Antychrysta , ale ludzi, którzy niejednokrotnie sprzeciwiali się woli Boga.....i o to przyznanie cały czas mi chodziło. Dzieło demona to obelgi i pomówienia......
|
Cz sty 08, 2015 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas tobie sie juz wszystko pomieszalo. Albo swiadomie klamiesz. In vitro w Polsce mamy od 30 lat. I moze wlasnie z powodu braku regulacji jest juz wiele dzieci, jak to nazywasz dzieci sodomitów, o dzieci z wielu rodziców, o kombinacje ze zwierzętamiTo tobie i wyborcom wszystkich partii, ktore trzadzily od poczatku in vitro w Polsce zawdzieczamy, ze nie jest ono niczym ograniczone. A w twoim wypadku mozesz sobie dziekowac, ze nie jest zabronione (bo przeciez taki jest twoj cel i - niewatpliwie - cel partii na ktora glosujesz?) quas napisał(a): Szkoda że Ty nie przestrzegasz i nie tlumaczysz zła invitro które jest przeciwko Bogu. Nie reprezentujesz stanowiska Kościoła i Boga wobec invitro. Szkoda że Alus nie odciągasz od tego zła, ale widać i siebie samej, bo zachowujesz się jak ona, tylko bardziej udajesz. Komu ja mam tlumaczyc "zlo in vitro"? Tobie, ziejacem slepa nienawiscia? Czy kobiecie, ktora jest w rozpaczy, bo nie moze zajsc w ciaze i jedynie in vitro daje jej szanse bycia matka? Tak jak nie bede tlumaczyc osobie, ktorej jedynie przeszczep organow od umierajacych moze przedluzyc zycie, jakie jest moje zdanie na ten temat, tak nie bede potepiac tych, ktorym zadne modlitwy o uzdrowienie nie pomogly i in vitro jest dla nich taka sama procedura medyczna jak transplantacja. Moge sie podzielic moimi przemysleniami, ale potepiac ich nie bede. Ja cos udaje? Mam wrazenie, ze ty udajesz. Chrzescijanina.
|
Cz sty 08, 2015 14:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Wreszcie przyznałeś, że in vitro to nie dzieło Antychrysta , ale ludzi, którzy niejednokrotnie sprzeciwiali się woli Boga.....i o to przyznanie cały czas mi chodziło. Dzieło demona to obelgi i pomówienia...... Nic takiego nie przyznałem. Kael napisał(a): @quas tobie sie juz wszystko pomieszalo. Albo swiadomie klamiesz.
In vitro w Polsce mamy od 30 lat. I moze wlasnie z powodu braku regulacji jest juz wiele dzieci, jak to nazywasz dzieci sodomitów, o dzieci z wielu rodziców, o kombinacje ze zwierzętami To tobie i wyborcom wszystkich partii, ktore trzadzily od poczatku in vitro w Polsce zawdzieczamy, ze nie jest ono niczym ograniczone. A w twoim wypadku mozesz sobie dziekowac, ze nie jest zabronione (bo przeciez taki jest twoj cel i - niewatpliwie - cel partii na ktora glosujesz?) Bezbożny program invitro to dzieło antykatolickiej Platformy. Jest to partia najbardziej antykatolicka bo to bezbożne dzieło ściągnęła na Polaków służąc zewnętrznym wrogom państwa w tej ohydzie. Przez Platformę wszyscy Polacy się dokładają na tą jedną z największych bezbożności przeciwko Bogu. Sitwa wymusiła haracz od Polaków na to dzieło przeciwko Bogu, dzieło antykatolickiej Platformy którą i tu wybielasz, nawet w działaniach przeciwko Bogu.Kael napisał(a): quas napisał(a): Szkoda że Ty nie przestrzegasz i nie tlumaczysz zła invitro które jest przeciwko Bogu. Nie reprezentujesz stanowiska Kościoła i Boga wobec invitro. Szkoda że Alus nie odciągasz od tego zła, ale widać i siebie samej, bo zachowujesz się jak ona, tylko bardziej udajesz. Komu ja mam tlumaczyc "zlo in vitro"? Tobie, ziejacem slepa nienawiscia? Czy kobiecie, ktora jest w rozpaczy, bo nie moze zajsc w ciaze i jedynie in vitro daje jej szanse bycia matka? Tak jak nie bede tlumaczyc osobie, ktorej jedynie przeszczep organow od umierajacych moze przedluzyc zycie, jakie jest moje zdanie na ten temat, tak nie bede potepiac tych, ktorym zadne modlitwy o uzdrowienie nie pomogly i in vitro jest dla nich taka sama procedura medyczna jak transplantacja. Moge sie podzielic moimi przemysleniami, ale potepiac ich nie bede. Ja cos udaje? Mam wrazenie, ze ty udajesz. Chrzescijanina. Napisałem wyraźnie kogo, więc nie zasłaniaj się swoim fałszywym miłosierdziem w imię zła. Ale Ty nie będziesz nikogo przekonywała do Prawa Boga i Prawdy Boga w związku z invitro i wszelkimi inny bezbożnościami o ile tylko antykatolicka Platforma będzie to wprowadzała, popierała lub dążyła. Wówczas posługujesz się Bogiem i Słowem Boga do wybielania szatańskiej ohydy i dzieł. Jesteś tu dokładnie taka sama jak Alus, więc nie udawaj że masz przeciwne do niej stanowisko, bo zachowujesz się dokładnie jak Alus.
|
Pt sty 09, 2015 12:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Bezbożny program invitro to dzieło antykatolickiej Platformy. Klamstwo kolejne quasa Pierwsze dziecko z in vitro w Polsce urodziło się w listopadzie 1987 roku w klinice w BiałymstokuA co do reszty: ty zachowujesz sie jak oskarzyciel wszystkich i kazdego. Tym w Biblii jest szatan. Moze to przypadek?
|
Pt sty 09, 2015 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Wreszcie przyznałeś, że in vitro to nie dzieło Antychrysta , ale ludzi, którzy niejednokrotnie sprzeciwiali się woli Boga.....i o to przyznanie cały czas mi chodziło. Dzieło demona to obelgi i pomówienia...... Cytuj: Nic takiego nie przyznałem. Czyli nadal oddajesz hołd Antychrystowi mieniąc go Stworzycielem życia, czym wedle ciebie zdetronizował Boga. Ten twój Antychryst Stworzyciel od drugiej połowy lat 70-tych, "dał życie" ponad 15 milionom ludzi na świecie.
|
Pt sty 09, 2015 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): quas napisał(a): Alus napisał(a): Wreszcie przyznałeś, że in vitro to nie dzieło Antychrysta , ale ludzi, którzy niejednokrotnie sprzeciwiali się woli Boga.....i o to przyznanie cały czas mi chodziło. Dzieło demona to obelgi i pomówienia...... Cytuj: Nic takiego nie przyznałem. Czyli nadal oddajesz hołd Antychrystowi mieniąc go Stworzycielem życia, czym wedle ciebie zdetronizował Boga. Ten twój Antychryst Stworzyciel od drugiej połowy lat 70-tych, "dał życie" ponad 15 milionom ludzi na świecie. Jeżeli już mówisz o jakimś hołdzie dla antychrysta to zdecydowanie bliżej temu jest Tobie bo to Ty wspierasz dzieło antychrysta jakim jest invitro narzucane na narody jak fala wraz z innymi bezbożnym prawami antychrysta, czemu służysz przed ujawnieniem się antychrysta. Ja zdecydowanie potępiam dzieło antychrysta jakim jest invitro, Ty to wspierasz przeciwko Bogu. Więc hołd przypisz sobie. Wyraźnie porównałem bezbożne invitro do gwałtu. Gwałt pochodzi od szatana, ale nawet z gwałtu za którym stoi szatan rodzą się dzieci. Jeżeli udajesz że nie umiesz tego rozgraniczyć i wybielasz gwałt bo rodzą się z niego dzieci których stworzycielem jest Bóg, to zwodzisz ludzi i głosisz herezje przeciwko Bogu. Kael napisał(a): quas napisał(a): Bezbożny program invitro to dzieło antykatolickiej Platformy. Klamstwo kolejne quasa Pierwsze dziecko z in vitro w Polsce urodziło się w listopadzie 1987 roku w klinice w BiałymstokuWyraźnie pisałem o bezbożnym programie invitro antykatolickiej Platformy która narzuciła go na Polaków w imię obcych interesów i poleceń i która zmusiła Polaków do characzu z publicznych pieniędzy na to dzieło przeciwko Bogu. Nie pisałem o żadnym pierwszym dziecu z invitro, więc sporstuj to swoje kłamstwo bo pisałem o programie invitro narzuconym przez PO. Kael napisał(a): A co do reszty: ty zachowujesz sie jak oskarzyciel wszystkich i kazdego. Tym w Biblii jest szatan. Moze to przypadek? Ja już Ci pisałem i proponowałem nie raz. Odczep się ode mnie, ja nie muszę z Tobą wcale pisać i Ty nie pisz wcale do mnie, ani mnie nie cytuj. Jak tak Ci się nie podoba to możemy się traktować jakbyśmy się nie widzieli na forum w ogóle i możemy się do siebie nie odnosić wcale. Ale to Ty za mną ganiasz non stop, to Ty musisz do mnie pisać i masz taką potrzebę i parcie. Nie ja tylko Ty. Bo jesteś właśnie uzależniona od oskarżania, atakowania i bronienia antykatolickiej Platformy. Więc daruj se te fałszywe użalanie, skoro sama jesteś oskarżycielką i potrzebujesz do mnie pisać. Ale propozycja jest wciąż aktualna do Ciebie i Alus, nie pisz do mnie wcale, nie cytuj, nie komentuj i nie udzielaj się w moich tematach, i ja zrobię tak samo. Będzie mi miło, bo ja nie muszę pisać z Tobą wcale. Przyjmujesz czy to Ty musisz do mnie pisać, oskarżać i bronić Platformy  Skoro tak Ci się nie podoba pisanie do mnie i to że ktoś krytykuje wspieranie praw szatana jak invitro i inne.
|
N sty 11, 2015 21:20 |
|
|
|