Jak odejść całkowicie od Boga?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jak odejść całkowicie od Boga?
Jorgensen napisał(a): A co z innymi religiami ? Ci ktorzy nie wierza w Chrystusa.? Czy oni wszyscy pojda do piekla? Nawet jak sa dobrymi ludzmi? Matka Teresa z Kalkuty pisała chrześcijanin niech będzie lepszym chrześcijaninem, muzułmanin niech będzie lepszym muzułmaninem, buddysta niech będzie lepszym buddystą....zbawia zawsze Bóg, Jego miłość, wedle kryterium cokolwiek uczyniliście jednemu z tych moich braci najmniejszych, Mnie uczyniliście. Cytuj: Ja wierze tez ze Jezus byl czlowiekiem i zyl na ziemi i zyje w wszechswiecie. To byl czlowiek o niesamowitej energii milosci i czystosci. Potrafil uzdrawiac ludzi i robic cuda. Taka energie milosci tez my mamy . Jestesmy przeciez czastka Boga. Czlowiek rodzi sie czysty . To ludzie go programuja .Rodzice,szkola, religia. Dazac do czystosci swojej duszy mozna ta energie z siebie wydobyc i uzywac do pozytecznych rzeczy. Ja wydobylam ta energie ale kosztowalo mnie to 20 lat pracy nad soba czego nie zaluje. Bog jest miloscia i radoscia. Bog nie chce zebysmy sie smucili i umartwiali. Tak moglabym pisac i pisac . A propo pisania to wlasnie pisze ksiazke na ten temat. Pozdrawiam serdecznie. A ja wierzę, że ten człowiek o imieniu Jezus jest Bogiem.
|
Pt kwi 10, 2015 7:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jorgensen napisał(a): A co z innymi religiami ? Ci ktorzy nie wierza w Chrystusa.? Czy oni wszyscy pojda do piekla? Nawet jak sa dobrymi ludzmi? Większość kościołów uznaje zakończenie ewangelii wg Marka za tekst natchniony: Mk 16,16 napisał(a): Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony.
|
Pt kwi 10, 2015 8:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Jorgensen napisał(a): A co z innymi religiami ? Ci ktorzy nie wierza w Chrystusa.? Czy oni wszyscy pojda do piekla? Nawet jak sa dobrymi ludzmi? Większość kościołów uznaje zakończenie ewangelii wg Marka za tekst natchniony: [quote="Mk 16,16"] Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony.Tyle tylko, że chrzest nie jest ograniczony tylko do ceremoniału w kościele. Wspaniale ujmuje to zagadnienie autor książki "Pierwszy dzień po śmierci".....chrzest to pragnienie przebywania z Bogiem na progu życia wiecznego.
|
Pt kwi 10, 2015 8:25 |
|
|
|
 |
Jorgensen
|
Jeszcze raz podkreslam . Ja wierze w milosc. Bog jest miloscia bezgraniczna i bezwarunkowa. Jak bylam dzieckiem to moja babcia mowila jak sie cos zle zrobilo :Boj sie Boga. Tylko prosty czlowiek moze cos takiego powiedziec. Nie chce ponizac mojej babci bo duzo tez dobrego robila. Ale jednak byla prostym czlowiekiem i nie wiedziala co mowi. Tego wlasnie Boga balam sie przez dlugie lata. Cale szczescie z tego wyszlam na dobre czego innym tez zycze. Nie chce sie tutaj z nikim spierac kto ma racje . Pisze tylko jak ja doszlam do tego ze mam kontakt z Bogiem i wszechswiatem. Pomagam ludziom i nie biore za to pieniedzy. Jezus za pomoc tez nie bral pieniedzy. A co robia egzorcysci ? Sami o tym wiecie. Wystarczy zadzwonic do ich biura do warszawy. Co z tymi ludzmi ktorzy sa chorzy i nie maja pieniedzy?
|
Pt kwi 10, 2015 8:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jorgensen napisał(a): Jeszcze raz podkreslam . Ja wierze w milosc. Bog jest miloscia bezgraniczna i bezwarunkowa. Jak bylam dzieckiem to moja babcia mowila jak sie cos zle zrobilo :Boj sie Boga. Tylko prosty czlowiek moze cos takiego powiedziec. Nie chce ponizac mojej babci bo duzo tez dobrego robila. Ale jednak byla prostym czlowiekiem i nie wiedziala co mowi. Tego wlasnie Boga balam sie przez dlugie lata. Cale szczescie z tego wyszlam na dobre czego innym tez zycze. Nie chce sie tutaj z nikim spierac kto ma racje . Pisze tylko jak ja doszlam do tego ze mam kontakt z Bogiem i wszechswiatem. Pomagam ludziom i nie biore za to pieniedzy. Jezus za pomoc tez nie bral pieniedzy. A co robia egzorcysci ? Sami o tym wiecie. Wystarczy zadzwonic do ich biura do warszawy. Co z tymi ludzmi ktorzy sa chorzy i nie maja pieniedzy? Pomagasz ludziom.....bioenergoterapią?
|
Pt kwi 10, 2015 8:42 |
|
|
|
 |
Jorgensen
|
Pisze pod postem ;Jak odejsc calkowicie od Boga ?; nie dlatego zeby ludzi do zlego namawiac tylko dlatego zeby wlasnie wierzyli w BOGA ,Milosc. Tym sie niktogo nie skrzywdzi. A kosciol mnie skrzywdzil i to bardzo dajac mi bledne pojecie o Bogu. Jedno co dobrze zrobil to to ze przekazal ze Bog istnieje. Nie mam czasu w tej chwili juz dyskutowac. Obowiazki czekaja i modlitwa. Pozdrawiam wszystkich.
|
Pt kwi 10, 2015 8:48 |
|
 |
Jorgensen
|
Nie tylko bioenergioterapia ale tez rozmowami z ludzmi. Za darmo.
|
Pt kwi 10, 2015 8:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jorgensen napisał(a): Nie tylko bioenergioterapia ale tez rozmowami z ludzmi. Za darmo. I stąd twierdzenie jesteśmy cząstka Boga.....pytanie ile tych cząstek poszłaby wraz z Jezusem na okrutne ukrzyżowanie..... O energii od Boga mówi Biblia przekład NŚ i New Age.
|
Pt kwi 10, 2015 11:30 |
|
 |
Jorgensen
|
To bylo rzeczywiscie okrutne. Czyz Jezus nie mowil zeby wybaczac ? Ja czesto slucham piesni pod tytulem : Moj Mistrzu albo Bog jest miloscia.itp. Piekne to piesni. One mnie bardzo inspiruja. Po twoim pisaniu domyslam sie ze jestes ksiedzem. Co powiesz na to jezeli ktos ma zdolnosci nawiazania kontaktu ze zmarlymi i z Panem Bogiem? Ja przeszlam swoj krzyz przez 23 lata choroby. Teraz zostalam wynagrodzona WIELKA MILOSCIA. Wynagrodzona tylko dlatego ze sie modlilam ,opowiadalam o swoich problemach i chorobie Bogu -bezposrednio. Bez pomocy ksiedza. Nie mowie ze kazdy ksiadz jest zly. Sa tez tacy ktorzy wykonuja prace z powolania. Ja nie jestem Bogiem i nie wiem czy moja prawda jest najlepsza. Jestem uczciwa ,pomocna i skromna. Jedno co do czego daze to do calkowitej czystosci swojej duszy. Po co czekac i robic to po smierci jak mozna za zycia. Zamiast dazyc za rzeczami materialnymi na ziemi mozna dazyc do czystosci ducha. Mam na to dowody ze Pan Bog wynagradza mnie za to krok po kroku. Jestem szczesliwa kobieta w wieku 60 lat. Moja wiara w Boga jest bardzo silna i nikt mnie z tej drogi nie sprowadzi. Pozdrawiam i zycze duzo milosci rowniez do ludzi.
|
Pt kwi 10, 2015 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jorgensen napisał(a): To bylo rzeczywiscie okrutne. Czyz Jezus nie mowil zeby wybaczac ? Ja czesto slucham piesni pod tytulem : Moj Mistrzu albo Bog jest miloscia.itp. Piekne to piesni. One mnie bardzo inspiruja. Po twoim pisaniu domyslam sie ze jestes ksiedzem. Co powiesz na to jezeli ktos ma zdolnosci nawiazania kontaktu ze zmarlymi i z Panem Bogiem? Nie jestem księdzem. Zdolność nawiązywania kontaktów ze zmarłymi ma źródło w spirytyźmie, a nie w Biblii. jeżeli ktoś, mężczyzna lub kobieta będą wywoływać duchy, albo wróżyć będą ukarani śmierciąhttp://mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_27.htmCytuj: Ja przeszlam swoj krzyz przez 23 lata choroby. Teraz zostalam wynagrodzona WIELKA MILOSCIA. Wynagrodzona tylko dlatego ze sie modlilam ,opowiadalam o swoich problemach i chorobie Bogu -bezposrednio. Bez pomocy ksiedza. Nie mowie ze kazdy ksiadz jest zly. Sa tez tacy ktorzy wykonuja prace z powolania. Ja nie jestem Bogiem i nie wiem czy moja prawda jest najlepsza. Jestem uczciwa ,pomocna i skromna. Jedno co do czego daze to do calkowitej czystosci swojej duszy. Po co czekac i robic to po smierci jak mozna za zycia. Zamiast dazyc za rzeczami materialnymi na ziemi mozna dazyc do czystosci ducha. Mam na to dowody ze Pan Bog wynagradza mnie za to krok po kroku. Jestem szczesliwa kobieta w wieku 60 lat. Moja wiara w Boga jest bardzo silna i nikt mnie z tej drogi nie sprowadzi. Pozdrawiam i zycze duzo milosci rowniez do ludzi. Tyle tylko, ze do Twojej głębokiej wiary wkradły się elementy spoza chrześcijaństwa.
|
Pt kwi 10, 2015 14:00 |
|
 |
Jorgensen
|
Prosze mnie kara nie straszyc. Ja nie jestem od osadzania i wy nie bedziecie mnie osadzac. Ty straszysz biblia a muzulmani kuranem . Co kto zlego robi sam wiesz. Nie slyszalam zeby Pan Bog karal uczciwych ludzi . Widocznie nie wiesz co to jest milosc Boska. Nie duzo ludzi tego doznaje za zycia. Przepraszam ale koncze ta dyskusje. Nich Cie Pan Bog blogoslawi . Zycze Ci tego z calego serca.
|
Pt kwi 10, 2015 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jorgensen napisał(a): Prosze mnie kara nie straszyc. Ja nie jestem od osadzania i wy nie bedziecie mnie osadzac. Ty straszysz biblia a muzulmani kuranem . Co kto zlego robi sam wiesz. Nie slyszalam zeby Pan Bog karal uczciwych ludzi . Widocznie nie wiesz co to jest milosc Boska. Nie duzo ludzi tego doznaje za zycia. Przepraszam ale koncze ta dyskusje. Nich Cie Pan Bog blogoslawi . Zycze Ci tego z calego serca. Ja Cię nie straszę, ukazuję Ci jedynie naukę Kościoła, wybór należy do Ciebie.
|
Pt kwi 10, 2015 14:31 |
|
 |
Jorgensen
|
Dziekuje bardzo. Ja Bibie tez czytalam i to wielokrotnie. Nie jestem ani wrozka ani nie wywoluje duchow. To co ja doznaje jest cos cudownego. Zostalam uzdrowiona bez zadnego egzorcysty. Potrafie usunac bole fizyczne sobie i innym . Unie ktorych ludzi takze duchowe. Co tu gadac . Nie mam wrogow, tryskam miloscia do najblizszych i calego swiata . Szkoda tylko ze przez te wszystkie religie sa takie straszne wojny. Przyjdzie i taki czas ze bedzie jeden Pasterz i jedna owczarnia. Pozdrawiam .
|
Pt kwi 10, 2015 15:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): I stąd twierdzenie jesteśmy cząstka Boga..... O energii od Boga mówi Biblia przekład NŚ i New Age. Zaraz tam "new"! Już gnostycy uważali, że w ludziach uwięzione są iskry boskości.
|
Pt kwi 10, 2015 15:54 |
|
 |
Jorgensen
|
Pan Bog dal czlowiekowi rozum zeby czlowiek umial tez sam myslec. Nie wystarczy sie tylko Biblii nauczyc na pamiec. Rozum nie jest po to zeby wymyslac bomby atomowe, wojny, molestowanie ludzi itd. Dyskutuje tu zwami juz dosyc dlugo ale tak wlasciwie to nic pozytywnego nie piszecie. Biedni sa ludzie zastraszeni przez ksiezy. To jest tylko godne pozalowania. Bedziesz kochany jak zrobisz to czy to. Przeciez Bog kocha bezwarunkowo i bezgranicznie. Kto wam pozwolil ta milosc ograniczac.?
|
Pt kwi 10, 2015 20:55 |
|
|
|