| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Za dużo
Andy72 napisał(a): Obłuda to cecha psychopatów. Obłuda to cecha wszystkich ludzi. Każdy z nas do jakiegoś stopnia zachowuje się obłudnie i robi pewne rzeczy tylko po to, by podobać się ludziom. Być może psychopaci są nawet mniej zagrożeni obłudą od innych, bo nie boją się społecznej krytyki tak jak ludzie zdrowi. Cytuj: Do psychopatów pasuje określenie "plemię żmijowe" A do ludzi z fenyloketonurią jakie określenie pasuje? Andy72 napisał(a): Nie, psychopata to człowiek bez sumienia, który na tym świecie ma dobrze. Proszę wykazać, że psychopaci mają lepiej na tym świecie, niż niepsychopaci. Według dowolnego kryterium "mienia dobrze".
|
| N cze 26, 2016 19:30 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Nie, psychopata to człowiek bez sumienia, który na tym świecie ma dobrze. Psychopaci to w wiekszosci przypadkow osoby opetane wiec nie dodawaj ich razem z chorymi psychicznie. Jako osoby opetane sa grzesznikami wiec z pewnoscia nie pojda do Nieba.
|
| N cze 26, 2016 19:34 |
|
 |
|
Andy72
|
Racja, opętany niekoniecznie lewituje i pluje gwoździami, ale taki Geobbels był opętany.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N cze 26, 2016 19:40 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
sapper napisał(a): Psychopaci to w wiekszosci przypadkow osoby opetane wiec nie dodawaj ich razem z chorymi psychicznie.
Brednie nieprzytomne. Masz cokolwiek na potwierdzenie tej kuriozalnej tezy?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| N cze 26, 2016 19:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pokaz mi lekarza ktory potrafi rozpoznac opetanie?
|
| N cze 26, 2016 19:49 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Zapytałem, czy masz cokolwiek na potwierdzenie swojej kuriozalnej tezy. Odpowiesz?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| N cze 26, 2016 20:00 |
|
 |
|
Robek
|
sapper napisał(a): Pokaz mi lekarza ktory potrafi rozpoznac opetanie? Znałem kulku ludzi chorych umysłowo, ale żaden nie mówił w obcych językach, żaden nie miał nadludzkiej siły, i żaden nie mówił że opętał go szatan.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| N cze 26, 2016 20:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Andy72 - znowu zignorowałeś moje pytania. Odpowiesz na nie, czy się boisz?
@ErgoProxy - co więcej mam wrażenie, że Andy72 tak naprawdę zazdrości psychopatom. Bo on jest tak okrutnie pokrzywdzony, że ma prawidłowo rozwiniętą empatię. I tak okrutnie bolą go normalne relacje międzyludzkie. Co innego psychopaci - ci to mają dobrze w życiu. Nie muszą kochać, żałować, krępować się, wstydzić. I jakżeż w takiej sytuacji mógłby okrutny Bóg, który tak skrzywdził Andy'ego jeszcze od niego czegokolwiek oczekiwać.
|
| N cze 26, 2016 20:08 |
|
 |
|
Andy72
|
Tak, psychopaci mają dobrze w życiu, umieją się ustawić, ale nie ma co im zazdrościć, kiedy skończą w wiecznym ogniu.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N cze 26, 2016 20:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Zapytałem, czy masz cokolwiek na potwierdzenie swojej kuriozalnej tezy. Odpowiesz? Wlasnie odpowiedzialem ale niezrozumiales. Statystyki medyczne wrzucaja takie przypadki do jednego worka bo medycyna nie jest w stanie tego rozroznic. Zwroc uwage na to ze wielu psychopatow cechuje wysoki poziom inteligencji.
|
| N cze 26, 2016 20:19 |
|
 |
|
Askadtowiesz
|
sapper napisał(a): Psychopaci to w wiekszosci przypadkow osoby opetane wiec nie dodawaj ich razem z chorymi psychicznie.
Psychopatia to pojecie medyczne, nie jest choroba psychiczna lecz skrzywieniem osobowosci. Opętanie to termin religijny i ma sie nijak do terminologii medycznej. Jesli już opetanie kwalifikować medycznie po objawach, to wyjdzie silna nerwica lub nawet psychoza. Psychopata jest "zimnym draniem", "opetany" jest emocjonalny. zefciu napisał(a): Proszę wykazać, że psychopaci mają lepiej na tym świecie, niż niepsychopaci. Według dowolnego kryterium "mienia dobrze". Zależy czy subiektywnie czy obiektywnie. Subiektywnie mają sie równie dobrze jak przeciętni ludzie (a nawet lepiej, gdyz dzięki bezwzlędności osiągają sukcesy). Obiektywnie tez róznie moze być. Na przykłąd spora część przodujacych biznesmenów jest podobno psychopatami, osiągaja sukcesy, gdyz dażą do celu "po trupach".
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
| N cze 26, 2016 20:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): sapper napisał(a): Psychopaci to w wiekszosci przypadkow osoby opetane wiec nie dodawaj ich razem z chorymi psychicznie.
Psychopatia to pojecie medyczne, nie jest choroba psychiczna lecz skrzywieniem osobowosci. Opętanie to termin religijny i ma sie nijak do terminologii medycznej. Jesli już opetanie kwalifikować medycznie po objawach, to wyjdzie silna nerwica lub nawet psychoza. Psychopata jest "zimnym draniem", "opetany" jest emocjonalny. . W poczatkowym etapie tak zwlaszcza u Katolika. Pozniej to juz nie reaguje bo zly zagluszyl mu calkowicie sumienie i przejal kontrole. Wiele opetan przechodzi niezauwazalnie do stanu ktory medycyna nazywa psychopatia. Zwlaszcza u osob z ateistycznych i patologicznych srodowisk.
|
| N cze 26, 2016 20:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): W poczatkowym etapie tak zwlaszcza u Katolika. Pozniej to juz nie reaguje bo zly zagluszyl mu calkowicie sumienie i przejal kontrole. Wiele opetan przechodzi niezauwazalnie do stanu ktory medycyna nazywa psychopatia. Zwlaszcza u osob z ateistycznych i patologicznych srodowisk. Ha ha ha ha ha ha ha! Ty to tak na serio!? Przyjacielu, opętanie to wytwór kinematografii, nic więcej.
|
| Pn cze 27, 2016 0:02 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Whispernight napisał(a): Przyjacielu, opętanie to wytwór kinematografii, nic więcej. A spotkałeś się kiedykolwiek z osobą opętaną, czy tak sobie mówisz bo tak sobie wymyśliłeś? Serio pytam.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
| Pn cze 27, 2016 2:26 |
|
 |
|
JedenPost
|
sapper napisał(a): JedenPost napisał(a): Zapytałem, czy masz cokolwiek na potwierdzenie swojej kuriozalnej tezy. Odpowiesz? Wlasnie odpowiedzialem ale niezrozumiales. Statystyki medyczne wrzucaja takie przypadki do jednego worka bo medycyna nie jest w stanie tego rozroznic. Zwroc uwage na to ze wielu psychopatow cechuje wysoki poziom inteligencji. Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie pytałem o to, czy medycyna by rozróżniała, czy nie rozrózniałą, gdyby tak było, tylko czy masz coś na potwierdzenie, że jest tak, jak twierdzisz.
|
| Pn cze 27, 2016 6:01 |
|
|
|