Autor |
Wiadomość |
Saqura
|
 Re: Pytania do Boga
Arrogance napisał(a): Miliony ludzi znajdują w nim sens i przyjemność. Dlaczego ich tego pozbawiać? Doskonale wiem/zdaję sobie sprawę, że Bóg ma swój plan i dokładną liczbę "wybranych", lecz zło i cierpienie tak wielu tutaj jest porażające i ta nasza bezsilność by to zakończyć.... Zapewne dla wielu to głupie tak pytać(Idący?), a jeszcze mieć nadzieję na odpowiedź że to już jedynie chwila, minuty...(taka wygoda dla ulgi) C2H6O napisał(a): A czy Ty czujesz po co zostałeś stworzony i czym miałeś być w Edenie? Całkiem ciekawe, a Ty wiesz?
_________________ "To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali tak jak Ja was umiłowałem" (J 15,12)
|
Pt lip 05, 2024 9:30 |
|
|
|
 |
C2H6O
|
Saqura napisał(a): C2H6O napisał(a): A czy Ty czujesz po co zostałeś stworzony i czym miałeś być w Edenie? Całkiem ciekawe, a Ty wiesz? Oficjalny cel stworzenia człowieka i jego przeznaczenia zna chyba każdy: Oto są dzieje początków po stworzeniu nieba i ziemi. Gdy Pan Bóg uczynił ziemię i niebo, nie było jeszcze żadnego krzewu polnego na ziemi, ani żadna trawa polna jeszcze nie wzeszła - bo Pan Bóg nie zsyłał deszczu na ziemię i nie było człowieka, który by uprawiał ziemię i rów kopał w ziemi, aby w ten sposób nawadniać całą powierzchnię gleby Pan Bóg wziął zatem człowieka i umieścił go w ogrodzie Eden, aby uprawiał go i doglądał.
|
Pt lip 05, 2024 10:04 |
|
 |
Jerzy_67
|
Idący napisał(a): Jerzy_67 napisał(a): A nie ma tam absolutnego zakazu poznawania; jest zakaz poznawania w oderwaniu od Boga i Jego woli. Czujesz różnicę?... A nawet wręcz przeciwnie. W słowach czyńcie ją sobie poddaną jest nakaz poznawania. Tak, ale chyba słusznie napisałem, aby to poznawania nie zachodziło: "w oderwaniu od Boga i Jego woli" - bo gdy tak się dzieje (a dzieje się!), to mamy to, co mamy: np. rabunkową gospodarkę zasobów Ziemi... niszczenie co tylko się da zniszczyć... C2H6O napisał(a): Saqura napisał(a): C2H6O napisał(a): A czy Ty czujesz po co zostałeś stworzony i czym miałeś być w Edenie? Całkiem ciekawe, a Ty wiesz? Oficjalny cel stworzenia człowieka i jego przeznaczenia zna chyba każdy: Oto są dzieje początków po stworzeniu nieba i ziemi. Gdy Pan Bóg uczynił ziemię i niebo, nie było jeszcze żadnego krzewu polnego na ziemi, ani żadna trawa polna jeszcze nie wzeszła - bo Pan Bóg nie zsyłał deszczu na ziemię i nie było człowieka, który by uprawiał ziemię i rów kopał w ziemi, aby w ten sposób nawadniać całą powierzchnię gleby Pan Bóg wziął zatem człowieka i umieścił go w ogrodzie Eden, aby uprawiał go i doglądał. Ale to nie jest wszystko i to nie jest cały plan dla ludzkości - zapomniałeś np. o rozmnażaniu się... (innymi słowy: Boże plany i cele są wielowymiarowe i nie można ich zamknąć jednym zdaniem/jednym cytatem).
_________________ "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21). Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło… +++ "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).
|
Pt lip 05, 2024 10:32 |
|
|
|
 |
Swołocz
|
Jerzy_67 napisał(a): 1. Dlaczego stworzyłeś świat tak bolesny, tak nieszczęśliwy dla wielu ludzi?Myślisz, tak mniemam, o stanie świata, jaki znasz z autopsji oraz z mediów i historii (czasy wcześniejsze)... Jeśli tak, to robienie tu zarzutu Bogu-Stwórcy jest nie na miejscu, bo - ja przynajmniej tak całym sercem wierzę - On nie planował takiego świata, jaki teraz (i od tysiącleci) istnieje! Przecież Biblia podaje, jak było na początku, i co spowodował bunt ludzi w Edenie! Obecny stan świata to nie jest Boży plan, ale efekt tego, że Jego plan ludzie zepsuli grzechem!... Przecież Biblia jest sobie jakimś tekstem napisanym kiedyś przez wierzących ludzi. Nie ma żadnej wartości dowodowej - w sensie, że zawiera prawdziwe informacje. A szczególnie już Księga Rodzaju - to taka historyjka mająca wyjaśnić nam sens świata i jego początek. Po drugie, skoro świat jest stworzony przez Boga - to on odpowiada za to, jaki jest ten świat. Żaden grzech żadnych ludzi nie mógł wpłynąć na to, że na tym świecie są wulkany, trzęsienia ziemi, huragany, powodzie i pożary, zabijające ludzi. Nie rozumiem Cię - nie masz takiej intuicji, że Bóg odpowiada za ten świat? Choćby to, z jakimi skłonnościami stworzył ludzi. Mniejsza o wolną wolę. Cytuj: 2. Dlaczego pozostawiasz ludzi w takiej samotności i niewiedzy - milcząc i nie dzieląc się z nimi wiedzą na temat ich prawdziwego położenia w świecie? Skazując ich tylko na domysły, że coś jest Twoim głosem i przesłaniem, ale nie dając pewności co do tego.Tu jest trudniej mi odpowiedzieć (niż w pyt. nr 1), bo istotnie byłoby prościej, gdyby np. na niebie w językach wielu była napisane prawda o istnieniu Boga i Jego woli dla ludzi... Nie ma tego. A co jest? Są Boży ludzie, którzy mają wolę realizować wielki nakaz misyjny (Mt 28,18-20) i pomoc Bożą (Dz 1,8), aby głosić prawdę o istnieniu Boga i Jego woli dla ludzi... Mamy też Biblię, która w moim odbiorze jest Listem Boga do ludzi; ten List jest dziś łatwiej dostępny niż przez wszystkie wieki razem wzięte (nie martwię się tym, że ktoś gdzieś dawniej, albo teraz nie słyszał nawet o Chrystusie, bo Bóg ich nie skrzywdzi na sądzie; oczywiście, byłoby lepiej, aby żyli w prawdzie, ale jeśli to nie ich wina, to nie martwię się tym, co z nimi będzie - w tym sensie to napisałem, a nie w tym, że są mi obojętni). Żaden list, po prostu historie spisywane przez ludzi, ewentualnie jakieś ich wizje zdrowego bądź chorego mózgu. Nie mam żadnej pewności, że treści w Biblii mówią prawdę. Żadnej. Nie ma co się więc na tym opierać, i aktualne jest twierdzenie o niewiedzy. Cytuj: Czy Jezus był naprawdę Twoim synem i czy rzeczywiście musiał umrzeć za grzechy ludzi?Odnośnie synostwa Jezusa to jest okazja, aby napisać, że wg mojego poznania tematu, to traktuję Jego synostwo tak, że nie oznacza ono zaistnienie: nie było Syna, ale potem już był... Odrzucam takie mające początek istnienie Syna Bożego, bo to jest zarazem Bóg, a Bóg nie może mieć początku, i Syn nie może mieć początku jeśli ma być tak samo czczony jak Ojciec (J 5,23; mielibyśmy wtedy dwóch Bogów: takiego bez początku: Ojciec i takiego z początkiem: Syn). Ps 2,7 podaje Boże orzeczenie o narodzinach Syna; ten tekst jest 3 razy w NT cytowany: Dz 13,33; Hbr 1,5; Hbr 5,5 - i żaden raz nie wskazuje na to, że chodzi o początek istnienia! (a o co chodzi, to kto nie wie, niech przeczyta; dodatkowo też wskażę na Rz 1,4 jako powiązanie z Dz 13,33). Jezus jest naprawdę Synem Bożym (bo o to pytasz), ale trzeba rozumieć, co to znaczy... A czy musiał umrzeć za grzechy ludzi? Gdyby nie musiał, to Jego pełna trwogi modlitwa w Getsemani byłaby wysłuchana! To, że jednak potem nastąpiła Golgota, dowodzi, że nie było planu B, żeby zbawić/uratować nas przed konsekwencjami grzesznego stanu - zatem plan zbawienia koniecznie prowadził przez śmierć Syna Bożego, ale też przez Jego zmartwychwstanie, bez którego nie byłoby możliwe zbawienie (jedno z drugim się łączy; tak to Bóg zaplanował, a ja chwalę Go za to, bo mam perspektywę wieczności w świecie, który będzie jakby powrotem do stanu sprzed grzechu w Raju, a nawet myślę, że to będzie coś jeszcze lepszego, choćby dlatego, że tam była jedna para ludzi, a zbawionych będzie jednak więcej; Ty, Swołocz, też masz tam zaproszenie!!). Nie ma żadnej pewności, że Jezus zmartwychwstał. Nie ma żadnej pewności, że historyjka o jego modlitwie w Getsemani jest prawdziwa. Nie wiemy, czy naprawdę umarł za grzechy, czy taką koncepcję stworzyli sobie jego uczniowie na podstawie Izajasza. Poza tym przeciwko temu, że był synem Bożym, świadczy jego mylne zapowiadanie bliskiego końca świata.
|
Pt lip 05, 2024 10:33 |
|
 |
Jerzy_67
|
Swołocz - już od wielu miesięcy raz po raz mam sposobność z Tobą pisać (innych pisania z Tobą też poznaję), i widzę, że Twoje stanowisko jest stałe: robisz bardzo dużo, aby nie być człowiekiem wierzącym według zasad chrześcijańskich... Masz wolność tak robić, ale dokąd Cię to zaprowadzi, to ja się boję myśleć!...
_________________ "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21). Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło… +++ "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).
|
Pt lip 05, 2024 10:46 |
|
|
|
 |
C2H6O
|
Jerzy_67 napisał(a): Ale to nie jest wszystko i to nie jest cały plan dla ludzkości - zapomniałeś np. o rozmnażaniu się... (innymi słowy: Boże plany i cele są wielowymiarowe i nie można ich zamknąć jednym zdaniem/jednym cytatem). Eden był duży, ludzi tylko dwoje więc nie ma żadnej potrzeby tłumaczyć rozmnażanie innymi celami niż wymienione w Piśmie. Poza tym po co Ci te konfabulacje? Słowo Boże Ci nie wystarcza? Po wygnaniu przeznaczenie ludzi się zmieniło trochę i też jest jasno opisane w Piśmie.
|
Pt lip 05, 2024 10:52 |
|
 |
Jerzy_67
|
C2H6O napisał(a): Poza tym po co Ci te konfabulacje? Słowo Boże Ci nie wystarcza? Że niby zmyślam wątek rozmnażania się? No weź przestań....: Rdz 1,26-28 PAU (26) I rzekł Bóg: „Uczyńmy ludzi na Nasz obraz, podobnych do Nas. Niech panują nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym, nad bydłem, nad całą ziemią i nad wszelkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi”. (27) I stworzył Bóg ludzi na swój obraz: na obraz Boży ich stworzył. Stworzył ich jako mężczyznę i kobietę. (28) I błogosławił im, mówiąc: „Bądźcie płodni, mnóżcie się i zaludniajcie ziemię oraz czyńcie ją sobie poddaną. Panujcie nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym i nad wszelką istotą poruszającą się po ziemi”.
|
Pt lip 05, 2024 11:12 |
|
 |
Swołocz
|
Jerzy_67 napisał(a): Masz wolność tak robić, ale dokąd Cię to zaprowadzi, to ja się boję myśleć!... Aha, mam wierzyć w Biblię ze strachu... Dobre 
|
Pt lip 05, 2024 11:13 |
|
 |
C2H6O
|
Jerzy_67 napisał(a): C2H6O napisał(a): Poza tym po co Ci te konfabulacje? Słowo Boże Ci nie wystarcza? Że niby zmyślam wątek rozmnażania się? No weź przestań....: Rdz 1,26-28 PAU (26) I rzekł Bóg: „Uczyńmy ludzi na Nasz obraz, podobnych do Nas. Niech panują nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym, nad bydłem, nad całą ziemią i nad wszelkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi”. (27) I stworzył Bóg ludzi na swój obraz: na obraz Boży ich stworzył. Stworzył ich jako mężczyznę i kobietę. (28) I błogosławił im, mówiąc: „Bądźcie płodni, mnóżcie się i zaludniajcie ziemię oraz czyńcie ją sobie poddaną. Panujcie nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym i nad wszelką istotą poruszającą się po ziemi”. Zmyślasz cel stworzenia i przeznaczenie człowieka. Rozmnażanie tylko potwierdza słowa Pisma, a nie coś tam insynuuje komuś o jakich nieznanych planach Boga. Pismo mówi też wyraźnie, na czym będzie polegać zbawienie. Ciężko się z Tobą dialoguje. 
|
Pt lip 05, 2024 11:26 |
|
 |
Jerzy_67
|
Swołocz napisał(a): Jerzy_67 napisał(a): Masz wolność tak robić, ale dokąd Cię to zaprowadzi, to ja się boję myśleć!... Aha, mam wierzyć w Biblię ze strachu... Dobre  Ludzie czasem się nawracali, będąc w sytuacjach zagrożenia życia, czyli strachu... Nie każę Ci ze strachu wierzyć, ale poddaję pod rozwagę koniec drogi bez wiary w Boga! Uważam, że (prawie) każda motywacja prowadząca do zbliżenia się do Boga jest lepsza niż trwanie w niewierze - bo jest możliwość, że gdyby nawet ta motywacja była zła (np. chęć wzbogacenia się; lęk przed umieraniem, itp.), to z czasem może się przeobrazić w lepszą motywację... Poznanie Boga zmienia myślenie... C2H6O napisał(a): Zmyślasz cel stworzenia i przeznaczenie człowieka. Cytowanie Pisma nazywasz zmyślaniem... Daj spokój! C2H6O napisał(a): Pismo mówi też wyraźnie, na czym będzie polegać zbawienie. Możesz to przedstawić, abym poznał, jakie masz wierzenie w temacie zbawienia? C2H6O napisał(a): Ciężko się z Tobą dialoguje. A masz na forum kogoś, z kim jest łatwo Tobie prowadzić dialog (i temu komuś z Tobą)?... Z tego, co widzę, to ciągle jesteś niezadowolony, i nawet, gdy otrzymujesz odpowiedzi na swe pytania, to widocznie nie są one zgodne z Twoim myśleniem, bo dalej o to samo (albo o coś podobnego) pytasz... Taką zabawę w kotka i myszkę jakbyś robił... (może zastanów się nad sobą, zanim sypniesz nowymi pytaniami).
|
Pt lip 05, 2024 11:37 |
|
 |
C2H6O
|
Jerzy_67 napisał(a): C2H6O napisał(a): Zmyślasz cel stworzenia i przeznaczenie człowieka. Cytowanie Pisma nazywasz zmyślaniem... Daj spokój! C2H6O napisał(a): Pismo mówi też wyraźnie, na czym będzie polegać zbawienie. Możesz to przedstawić, abym poznał, jakie masz wierzenie w temacie zbawienia? C2H6O napisał(a): Ciężko się z Tobą dialoguje. A masz na forum kogoś, z kim jest łatwo Tobie prowadzić dialog (i temu komuś z Tobą)?... Z tego, co widzę, to ciągle jesteś niezadowolony, i nawet, gdy otrzymujesz odpowiedzi na swe pytania, to widocznie nie są one zgodne z Twoim myśleniem, bo dalej o to samo (albo o coś podobnego) pytasz... Taką zabawę w kotka i myszkę jakbyś robił... (może zastanów się nad sobą, zanim sypniesz nowymi pytaniami). To ja cytowałem. Ty zacząłeś odpływać w jakieś plany. W Piśmie, czyli w Biblii. Już cytowałem. Mam kogoś, spokojna głowa. Z niektórym naprawdę wystarczy parę słów, żeby było wiadomo o co chodzi.
|
Pt lip 05, 2024 11:43 |
|
 |
Idący
|
Saqura napisał(a): A na tym polega życie wieczne, aby poznawali Ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz Tego, którego posłałeś: Jezusa Chrystusa” (J 17,3)"- ze strony Ks.Grzegorza Mączka(Wytrwałość w poznawaniu)(Profeto) Być może w kontekście ma sens. W wyrwanym zdaniu nie widzę sensu. Przynajmniej w odniesieniu do życiu tu i teraz. A co w niebie, tego nie wiem, jak tam przebiega proces poznania Boga. Saqura napisał(a): Po co się daje życie strapionym, istnienie złamanym na duchu, co śmierci szukają na próżno[/i][/b]?"Hi.3.20. Czy masz pewność, że jest to pytaniem skierowanym do Boga? A nie rozważaniem marności? Czy uważasz, że celem życia są przyjemności? Radość? Bo jeśli przyjmiesz, ze celem jest miłość, to miłości towarzyszą różne stany: od euforii do czarnej rozpaczy. Saqura napisał(a): A to Ty decydujesz które to głupie, a które sensowne? Nie, ale subiektywnie oceniam. Dlaczego woda jest mokra? Saqura napisał(a): Pomagać albo gorszyć, jak myślisz co wywołuje takie podejście jak Twoje? Szukającemu pomogą. Skłonią do refleksji. Do samodzielnego odnalezienia dlaczego sa głupie. Kpiarzowi nie zaszkodzą, ale uświadomią, że nie ośmiesza Boga, tylko samego siebie. Saqura napisał(a): To może już lepiej i mądrzej jest milczeć? Lepiej milczeć, niż zadawać bezsensowne pytania. Saqura napisał(a): Nie muszę znać na nie odpowiedzi, lecz zapytać mi wolno, prawda? Konkretnie te trzy mnie zajmują, a odpowiedź na nie zna jedynie Bóg. I tyle. Warto zadawać pytania na które są odpowiedzi. Albo takie, które naprowadzają na odpowiedź. Wolno pytać. Ale po co? Poniżej kilka pytań ściągniętych z sieci. Nie do Pana Boga, bo nie ośmieliłbym Mu się ich zadać. Dlaczego słońce przyciemnia skórę, a rozjaśnia włosy? Dlaczego kobiety nie mogą umalować oczu z zamkniętymi ustami? Dlaczego nie ma takich tytułów w gazetach: "Wróżka wygrała w totka"? Dlaczego, żeby skończyć prace w Windowsach, trzeba nacisnąć na "Start"? Dlaczego sok cytrynowy jest robiony z koncentratu, a płyn do mycia naczyń z prawdziwej cytryny? Dlaczego człowiek, który inwestuje wasze pieniądze, nazywa się niszczyciel (broker)? Dlaczego nie ma pokarmu dla kotów o smaku myszy? Dlaczego Noe nie zabił tych 2 komarów? Po co sterylizowana jest igła przy wykonaniu kary śmierci przez zastrzyk? Dlaczego samoloty nie są robione z tego samego materiału co czarne skrzynki? Skoro do teflonu się nic nie przykleja, to jak przyklejono teflon do patelni? Dlaczego kamikadze nakładają kaski? Jaki jest synonim słowa "synonim"? Skoro Superman jest taki mądry, to dlaczego zakłada majtki na spodnie? Dlaczego w lodówce jest światło, a w zamrażalniku nie? Kaczor Donald zawsze chodzi bez dolnej części garderoby, dlaczego wiec jeżeli wychodzi spod prysznica to jest zakryty ręcznikiem?
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pt lip 05, 2024 13:12 |
|
 |
Arrogance
|
Saqura napisał(a): Doskonale wiem/zdaję sobie sprawę, że Bóg ma swój plan i dokładną liczbę "wybranych", lecz zło i cierpienie tak wielu tutaj jest porażające i ta nasza bezsilność by to zakończyć.... Bo nie jestaśmy Bogami. Myślałem nad tym… i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu przyjmować punktu widzenia kogoś, kim się nie jest. My jesteśmy zanurzeni w doczesności, tzn. otoczeni wrogami, którzy chcą się spaść naszym kosztem. Aby im się nie dać, sprytnie zbieramy się w grupy, zawieramy sojusze. I wtedy sprawa jest prosta: anioł dla swoich, bestia dla wrogów. Czy ktoś śmie nas z tego rozliczać? Być może nie powinien był nas pogrążać w takim świecie, a potem wymagać od nas nie wiadomo czego – żeby nie wyjść na istotę, powiedzmy, daleką od doskonałości. Saqura napisał(a): Zapewne dla wielu to głupie tak pytać [...] Och, zawsze znajdą się Polacy mający ciąg (alkoholowy?) na awans społeczny, który to awans kojarzy im się z „zamknij pysk, chamie!” – i to właśnie starają się naśladować, oczywiście w sposób przyzwoity, co poczytują sobie za zasługę. Wtedy obrastają w swoim pojęciu w mądrość, bo cham przecież jest głupi. A popatrz np. na to: Cytuj: Nie do Pana Boga, bo nie ośmieliłbym Mu się ich [pytań] zadać. Czyste, bezwstydne czapkowanie przed waadzą, do samej ziemi. Jak kniaziowie Kurcewicze przed panem Skrzetuskim, który śmiał się z tego pod wąsem. Saqura napisał(a): […] a jeszcze mieć nadzieję na odpowiedź że to już jedynie chwila, minuty...(taka wygoda dla ulgi). Czy nie potrafisz zadbać o chwilę ulgi we własnym zakresie? Czy musisz wkładać na siebie ciężary nie do uniesienia? Jesli np. chcesz czynić uczynki miłosierdzia, okaż najpierw miłosierdzie sobie samej. Inaczej rozdasz wszystko i zostaniesz z niczym – chyba tylko z ludzkim śmiechem nad Twoją postawą, która tym sposobem umrze razem z Tobą. Patrz, jakie piękne niebo dzisiaj. Masz je nad głową.
_________________ Ateista, leniwie flirtujący z religiami Orientu.
|
So lip 06, 2024 13:17 |
|
 |
Kanao
|
Arogance napisał(a): 1. Boże, skoro jesteś, dlaczego robisz wszystko, żeby wyglądało, że Ciebie nie ma? Dlaczego się separujesz od ludzi, pozwalając im wymyślać za Ciebie najdziksze usprawiedliwienia dla tej separacji? Czy Ty się nas boisz? Choćby po to żeby grzesznik mógł znieść swoją grzeszność w obliczu ukrycia Boga. I chocby po to by w obliczu jawności istnienia Boga, człowiek nie mógł karmić swojej nienawiści w kontekście zła (jeżeli mowa o Schellenbergowskim zarzucie z ukrycia = pewność istnienia Boga jako pociecha w przypadkach cierpienia) Cytuj: 2. Boże, skoro jesteś miłościa, dlaczego znalazłeś upodobanie akurat w świecie, w którym trwanie jednych opiera się na krzywdzie innych? Dlaczego jest to świat Wielkiego Pożerania, bo nie czarujmy się, że przed upadkiem Adama i Ewy sprawy wyglądały inaczej? Choćby po to żeby człowiek mógł wzrastać w miłości. najwyraźniej niebo dla ludzi bez zasług nie jest ich spełnieniem. Więc nie byliby szczęśliwi Cytuj: 3. Boże, skoro jesteś Duchem prowadzącym swoich ludzi przez stulecia, dlaczego pozwoliłeś, żeby oni w Twoim imieniu bredzili niestworzone głupoty o Twoim Dziele, Twojej stwórczej robocie? Gwiazda Betlejemska jako odblask Twojej chwały prześwitującej przez wody nadniebnego oceanu? Serio? XDD co? Teraz ja. Pytanie na które ateiści nie potrafią mi odpowiedzieć od lat. Co za różnica? Czy umrę w wieku 20 lat czy 90? Co za różnica czy będę odpowiadał za śmierć milionów czy będę wiódł cnotliwe życie? skoro blinas ostatecznie jest ten sam
_________________ I saw in you what life was missing You lit a flame that consumed my hate I'm not one for reminiscing but I'd trade it all for your sweet embrace
|
So lip 06, 2024 13:29 |
|
 |
Arrogance
|
Arrogance napisał(a): Dlaczego jest to świat Wielkiego Pożerania Kanao napisał(a): żeby człowiek mógł wzrastać w miłości XDD co?
_________________ Ateista, leniwie flirtujący z religiami Orientu.
|
So lip 06, 2024 13:33 |
|
|
|