Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 805 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54  Następna strona
 Ateizm,czyli urojona wizja człowieka 
Autor Wiadomość
Widzę, że dyskusja z ania24leszno nie ma sensu, bo widzi ona tylko czubek swojego nosa i jej dyskusja z góry zakłada że trzeba uznać tylko cuda chrześcijańskie lub chrześcijańskiego Boga.

So sty 03, 2009 23:05
Albo więcej-kwestionuje pojęcie cudu w sposób uniwersalny.

Widzę, że dyskusja z ania24leszno nie ma sensu, bo widzi ona tylko czubek swojego nosa i jej dyskusja z góry zakłada że trzeba uznać tylko cuda chrześcijańskie lub chrześcijańskiego Boga.

Człowieku przeciez ty nie wierzysz w żadnego Boga to co Cię interesuje przy jakim ona się upiera?

So sty 03, 2009 23:08
Seweryn,tobie się te pszczoły jeszcze nie nudzą..?Ty juz chyba o tym śnisz po nocach :D

So sty 03, 2009 23:09

Aton-ja nie powiedziałam ze zakładam tylko istnienie cudów chrzescijanskich,ale jestem wychowana w tej wierze i dlatego tą wiarę najczęsciej "drążę":) a po 2 kto widzi czubek swojego nosa ten widzi,ale to na pewno nie jestem ja,a po 2 zastanawiam się ,skoro to jest forum wiara.pl i jezeli jestescie niewierzący,to po co robicie zamęt u wierzących w główach,skoro i tak nic nie wskuracie.to tak,jakby swiadek Jehowy "nawracał' mnie na swoją wiarę,choć to nie wiara tylkoo sekta.

So sty 03, 2009 23:12
Ókaż jeżeli rozmawia się z ateistą albo jakimkolwiek innym niechrześcijaninem to dyskusja z odgórnymi założeniami, że tylko chrześcijańskie cuda istnieją jest idiotyzmem. Tak może dyskutować chrześcijanin z chrześcijaninem. Ona wyraźnie wskazała, że pyta ateistów.

Jeżeli tak, to niech nie stawia ograniczeń wychodzących z chrześcijaństwa ograniczających się do dychotomii chrześcijanie-inni lub jak tutaj chrześcijanie-ateiści.

Dziwi się dlaczego ateista odrzuca cuda nie widząc, że ona też odrzuca cuda innych religii i wierzeń.

So sty 03, 2009 23:12

ATON-jeszcze raz to powtórze-ja nie odrzucam cudów w innych religiach,ale jak już wspomniałam jestem wierzącą i praktykująca chrześcijanką/katoliczką to dla czego mam dyskutować o udach innych religii?

So sty 03, 2009 23:15
Ania,uprzedzam,że jestem wierząca.Bardzo.Po co sa tu ateiści?
Bo chca zrozumiec nasze argumenty.Bo chcą się zmierzyc z naszymi argumentami.Bo oni tez szukaja sensu i być może kiedyś w takiej rozmowie odnajda argument,który "złapie" ich serca.
A poza tym,to portal wiara,a nie "wiara tylko dla wierzących.A innym wstęp wzbroniony"
Trzeba sie zmierzyć z ich argumentami dla własnego dobra,by umocnić swoję wiare.

So sty 03, 2009 23:17

Seweryn,tobie się te pszczoły jeszcze nie nudzą..?Ty juz chyba o tym śnisz po nocach :D

Prędzej małpa zrozumie, że nie jest człowiekiem , niż ateista zrozumie, że nie jest małpą . Z pszczołami też mają problem.

So sty 03, 2009 23:18
a po 2 zastanawiam się ,skoro to jest forum wiara.pl i jezeli jestescie niewierzący,to po co robicie zamęt u wierzących w główach

Może to zemsta za to, że wierzący sieją zamęt w głowach ludziom już od dzieciństwa?
Ja tu przyszedłem w sprawach dotyczących klerykalizmu. W tego typu wątkach jestem tylko "przy okazji".

Ja zapytam - dlaczego wierzący wchodzą np. na mój blog ateistyczny i nie tylko starają się narzucić swój światopogląd ale też obrażają, są wulgarni, agresywni?

Jeżeli jesteś na forum dla wierzących do dlaczego pytania kierujesz tak chętnie do niewierzących?
ania24leszno napisał(a):
skoro i tak nic nie wskuracie.to tak,jakby swiadek Jehowy "nawracał' mnie na swoją wiarę,choć to nie wiara tylkoo sekta.

:hahaha: Od czasu tekstu Dziewieckiego nie widziałem większej bzdury. Tak nienawidzicie ŚJ że wykluczyliście ich z definicji chrześcijan. Tutaj zaś wykluczasz ich z kręgu wierzących! Po pierwsze - wskaż, że to sekta. Kto jest np. tak guru?
Po drugie - czy definicja sekty wyklucza wiarę? Więc wszystkie sekty są ateistyczne?

So sty 03, 2009 23:19

mariamne z magdali napisał(a):

Prędzej małpa zrozumie, że nie jest człowiekiem , niż ateista zrozumie, że nie jest małpą . Z pszczołami też mają problem.

Ale powiedz mi czy ten spór ma sens. Uznaj że rzeczywiście jesteśmy zwierzętami. Gdyby nas pozbawić świadomości Boga i oderwać od jego łaski? Historia pokazuje że wtedy stajemy się gorsi niz zwierzęta!!!

So sty 03, 2009 23:21

ja nie uważam,żeby ateiści byli odpowiednimi osobami do wzmacniania mojej wiary.jezeli będę miała jakieś wątpliwości pójdę do Księdza lub na Drogowskaz, lub poproszę Boga o lepsze zrozumienie Jego miłości.nie uważam żeby osoby które w nic nie wierzą (sorry-niektórzy wierzą w makaronowe ludki:P) byli kompetentni w kwestii umacniania czyjejs wiary (bez obrazy)

So sty 03, 2009 23:21
ATON-jeszcze raz to powtórze-ja nie odrzucam cudów w innych religiach,ale jak już wspomniałam jestem wierzącą i praktykująca chrześcijanką/katoliczką

Skoro cud ma być "dowodem" to to spora niekonsekwencja z Twojej strony, bo jeżeli cud muzułmański ma dowodzić słuszności islamu, to powinnaś czym prędzej przejść na islam. Tego przecież oczekujesz od ateistów - że "dowód" w postaci dudu przekona ateistę do katolicyzmu.
ania24leszno napisał(a):
to dla czego mam dyskutować o udach innych religii?

Analogicznie - jestem ateistą, dlaczego mam dyskutować o cudach katolickich?

So sty 03, 2009 23:22
Aton,jeśli "wierzacy" wchodzą na twój blog,są agresywni i wulgarni,to to są tylko prowokatorzy,których brać serio nie można.A obrazają tylko wierzących.

So sty 03, 2009 23:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 805 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54  Następna strona