Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Autor |
Wiadomość |
r4dz10
|
szatan włamał się na serwery wiara.pl i dodał te wiadomości, one nie mają żadnej wiarygodności. 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Śr lip 29, 2009 13:08 |
|
|
|
 |
Sylwia A.
|
Witold napisał(a): A frater
Uprzejmie zwracam Ci uwagę, że znowu się znęcasz.
Bezbożnik-sadysta!
|
Śr lip 29, 2009 13:47 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
@ Witold
Obejrzyj dokładnie film, tu masz informację z pierwszej ręki, wiem
Wiadomości Polsatu ogólnie dostępne w Internecie na Youtube donoszą wyraźnie po Polsku, że Ciało Św o. Pio nie było balsamowane i nie mówią nic o żadnej woskowej masce.
http://www.youtube.com/watch?v=ff1pieHB ... re=related
i przyjrzyj się dokładnie twarzy Św. o. Pio ok 40 lat po śmierci, gdzie leży w normalnych warunkach, z takimi kolorami na twarzy jakby spał.
I spójrz na czoło
co widzisz?

|
Śr lip 29, 2009 17:56 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
Fraterze
Po Mszy św. prefekt Kongregacji Spraw Kanonizacyjnych przeszedł procesyjnie do krypty w kościele Matki Bożej Łaskawej, gdzie wystawione jest ciało Ojca Pio. Umieszczono je w kryształowej urnie na piedestale. Całość zwieńczona jest baldachimem. Twarz świętego stygmatyka została pokryta woskową maską.
to jest fragment artykułu z Głosu Ojca Pio czy też niewystarczająco wiarygodny dla Ciebie. Szybciej podejrzewałabym, że tu nie napiszą wszystkiego, a jednak napisali - uczciwie i rzetelnie. A Frater nie moze sie z tym pogodzić... uparciuszek.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Śr lip 29, 2009 18:02 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Śr lip 29, 2009 18:03 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): @ Witold Obejrzyj dokładnie film, tu masz informację z pierwszej ręki, wiem Nie dość że nekrofil, to jeszcze analfabeta. http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1209059231http://info.wiara.pl/doc/173650.Ekshumacja-sw-Piohttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.htmlCytuj: I spójrz na czoło
co widzisz?
Nic szczególnego.
|
Śr lip 29, 2009 18:09 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
A tam masz wypowiedź członka komisji.
satan działa m. in . na tej zasadzie, że przekazuje np. 99% prawdy w danym przekazie i np. jeden % kłamstwa.
W tym konkretnym przypadku najprawdopodobniej nieświadomy autor strony przepisał wieści z Wikipedii, gdzie każdy człowiek może napisać cokolwiek np to, że Kopernik była kobietą , choć wiadomo, że był to Kapłan Katolicki.
Wszystkie dane na temat Ciał Świętych są Notarialne. I ciemnoty nie da się wcisnąć. Informacji na ten temat jest ogrom. I chętnie w funkcji czasu będę je Wam dawkował.
Mi jest prościej, bo wiem, że piszę Prawdę.
Na razie zwróćcie uwagę na czoło Św. o. Pio
|
Śr lip 29, 2009 18:30 |
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): W tym konkretnym przypadku najprawdopodobniej nieświadomy autor strony przepisał wieści z Wikipedii, gdzie każdy człowiek może napisać cokolwiek np to, że Kopernik była kobietą , choć wiadomo, że był to Kapłan Katolicki. Co za ułom. Gdyby nawet sam papież mu powiedział, że ciało Pio było konserwowane, to by powiedział że wyczytał to na Wikipedii. Gdybyś używał mózgu, to zauważyłbyś, że to właśnie artykuł na Wikipedii czerpie ze źródła "wiara.pl" (jest podane), podczas gdy "wiara.pl" za źródło podaje Radio Watykańskie. Cytuj: I ciemnoty nie da się wcisnąć. Fakt, nikt sobie nie daje, poza tobą. Cytuj: Mi jest prościej, bo wiem, że piszę Prawdę. I właśnie dlatego twój kontakt z rzeczywistością oceniam na niewystarczający do sprawnego w niej funkcjonowania. Cytuj: Na razie zwróćcie uwagę na czoło Św. o. Pio
Nic ciekawego na nim nie ma
Co to znowu za "czołowy" nekro-fetyszyzm?
|
Śr lip 29, 2009 18:36 |
|
 |
Sylwia A.
|
Uprzejmie proszę o więcej informacji na temat czoła ojca Pio, bo się zaciekawiłam i nie mogę doczekać się pointy.
|
Śr lip 29, 2009 18:44 |
|
 |
Sylwia A.
|
P.S. Niech osoby trwające w Prawdzie nie przejmują się bezbożnym Witoldem, bo on tak zawsze.
|
Śr lip 29, 2009 18:45 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Tak jak w przypadku zdjęć informację będę dawkował,
Po to byście w tym uczestniczyli i by niektóre osoby z większą gorliwością dążyły do Świętości.
Także po to, by temat był ciągle na TOP`ie,
I także po to byście mi pomagali w Ewangelizacji świata odkrywając ciekawe informacje, których ja nie wiem i przy Was będę się uczył i poznam ciekawe materiały.
Tak jak w przypadku zdjęcia z podpisu, które wiadomo, że na 100% jest autentyczne - droga informacji o nich obejmie większą ilość osób.
Natury ludzkiej nie da się oszukać.
Wielu uwielbia gloryfikację, egoizm, podziw we własnym środowisku ... .
|
Śr lip 29, 2009 19:05 |
|
 |
Sylwia A.
|
frater napisał(a): Tak jak w przypadku zdjęć informację będę dawkował,
Z przykrością i rozczarowaniem zauważam, że o czole nie było nawet w dawce homeopatycznej.
|
Śr lip 29, 2009 19:15 |
|
 |
Ninurta
|
o tak, mnie też ciekawi czoło o. Pio, chodzi o zmarszczki? o to, że jest wysokie? że jaśnieje blaskiem?
|
Śr lip 29, 2009 23:02 |
|
 |
No
|
Może chodzi o te punkciki czyżby to cud pośmiertnej wysypki?
|
Śr lip 29, 2009 23:49 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ja sprawę Ciała Św. o. Pio dopiero badam, i chciałbym byście pomogli mi dotrzeć do materiałów Notarialnych Ciała Świętego.
Jest wiele Ciał Świętych w różnym stadium rozkładu.
Pytanie, czy maski są robione tak, by symulowały upływ lat?
Czy może nie zawsze są to maski?
Czy może pod maską jest ... ?
Postarajcie się mi pomóc w dotarciu do Prawdy.
Jest sporo Ciał Świętych, których ciała nie uległy rozkładowi. Więc mamy sporo przypadków na bazie , których możemy dotrzeć do Prawdy
|
Cz lip 30, 2009 11:03 |
|
|
|