Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 4:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
kropeczka_ns napisał(a):
Ewangelizacja polega dla mnie na głoszeniu Chrystusa ludziom obok nas, pokazywaniu swoim życiem jak dobrze jest chodzić z Panem. Nie ma czegoś takiego jak "zbiorowy dekret o nawróceniu".

i o tym mówię od samego początku, a wiem co mówię. Niektórzy jednak uważają się za lepszych znawców Pisma Świętego od biskupów, a może nawet samego papieża.
Dariusz-555 napisał(a):
zamiast kręcić sie w kółko ( jak pekińczyk goniący własny ogon ) obejrzyjcie jednak film .

Ręce opadają, kiedy czyta się Twoje teksty. Wsłuchaj się w słowa samego Mistrza. Zacznij czytać Pismo Święte zamiast oglądać wizje reżyserów.
Abyś jednak nie doszedł do wniosku, że Pan Bóg stworzył świat w 144 godziny, a potem spoczywał na chmurce, polecam:
http://katechetyka.diecezja.opole.pl/le ... nterpr.htm
http://adonai.pl/czytania/?id=82

So gru 01, 2012 10:15

Helenko , Kolumbijczycy uwierzyli ( w przeciwieństwie do Polaków ) że idąc drogą PISMA ŚWIĘTEGO ( ! ! ! ) osiągną sukces . film jest oparty na faktach , a nie na wizjach . obejrzyj film i nie zachowuj się jak ci "wybitni specjaliści " od Medjugorja , którzy nigdy tam nie byli. Kolumbijczycy podążają za MARYJĄ , choć droge mają ciernistą . a jak to robią i na jakim etapie są dowiesz się z filmu . z całą pewnością zmierzają we właściwym kierunku , a Niebo jest po ich stronie . Pan jest po stronie tych , którzy dzień i noc do Niego wołają . najpierw jednak film , zanim znowu zaczniesz zadawać pytania , na które znajdziesz odpowiedź w " Kolumbii " . moim , pojedyńczym zdaniem , film ten jak najbardziej może posłużyć jako pomost do zrozumienia tematu Intronizacji .

So gru 01, 2012 10:37
Magdalena, może to tylko wrażenie, ale mam takie że za dużą wagę przywiązujesz właśnie do formy prawnej. Za dużo robisz z tego ustawę, formalne podpisy, urzędowe formalności i jak tak piszesz to się nie dziwię że nie widzisz sensu intronizacji, bo z takim podejściem to faktycznie było by to jakieś puste. Jeżeli intronizacja Jezusa miałaby być aktem ze strony kościelnej i władzy państwowej to oczywistym jest wielki bunt partii które honorują szatana na króla Polski. I to właśnie stąd pochodzi największy sprzeciw, kpina, szyderstwa, i próby dyskredytacji intronizacji Pana Jezusa. Aby doszło do tego także ze strony władzy państwowej, z Polskiej sceny politycznej musiałby zostać wypędzone partie honorujące na króla Polski szatana, a w pierwszej kolejności PO i jej pomiot, Ruch Palikota, SLD. To jest największy sprzeciw i opór dla intronizacji w Polsce Jezusa. Zwodniczym jest też pisanie że ten akt nic nie zmieni tak w ludziach jak i w naszym narodzie i takim argumentem przekonywanie że intronizacja nie ma sensu. Prawda jest taka że Polska tonie w sidłach szatana coraz bardziej, duży w tym udział mają obce partie rządzące naszym krajem, ale tak jak tonie w uścisku szatana cała Polska tak i wiele polskich rodzin. Błędem jest mówienie o pustej intronizacji Pana Jezusa bo czegoś takiego nie ma i być nie może. Intronizacja na Króla Polski Pana Jezusa może płynąć tylko z czystego serca Polski, dlatego sprzeciw jest tak wielki, bo serce Polski jest brudne i skażone grzechem. Polacy bez sprzeciwu przyjmują szatańskie łańcuchy w postaci invitro. Jest to honorowanie praw szatana w naszym narodzie, dlatego Polska nie jest zdolna ukłonić się przed Jezusem. Nawet wśród naszego letniego Kościoła i jego członków większy sprzeciw wywołuje intronizacja niż invitro obecnie narzucane na Polskę przez obce siły i ich ludzi którzy nami rządzą. Intronizacja mogłaby przynieść wiele łask dla Polski i może być tylko dobrem a nie złem, ale żeby do niej doszło Polska nie może być skuta sztańskimi łańcuchami. Głosy tu padające od przeciwników że lepiej żeby Polacy się nawracali niż intronizowali Jezusa są puste bo intronizacja jest następstwem nawrócenia, a sprzeciw dla intronizacji jest sprzeciwem dla nawrócenia. Wieżę i jestem przekonany że Polska dokona intronizacji Pana Jezusa na swojego Króla tak jak to było z naszą Królową Matką, ale żeby do tego doszło to Polska chyba będzie musiała cierpieć za swoje błędy i będzie to połączone z naszym płaczem i znanym powiedzeniem ,,jak trwoga to do Boga''. Wtedy wszyscy którzy tak się dzisiaj temu sprzeciwiają zrozumieją swój wielki błąd gdy na kolanach będziemy intronizować Pana Jezusa i szukać ratunku. Świat i narody są prędzej gotowe uznać królowanie antychrysta i szatana niż Pana Jezusa, włącznie z obecną Polską. Wtedy wszyscy wierzący którzy tutaj tak się sprzeciwiają intronizacji zrozumieją swój wielki błąd.

So gru 01, 2012 10:50
Dariusz-555 napisał(a):
Helenko , Kolumbijczycy uwierzyli ( w przeciwieństwie do Polaków ) że idąc drogą PISMA ŚWIĘTEGO ( ! ! ! ) osiągną sukces .

Uwierzyli, a nie ogłosili wiarę dekretem. Widzisz różnicę? Nam potrzebna jest łaska wiary, potrzebna jest modlitwa o tę łaskę, a nie sejmowe dekrety. Wiara jest łaską, a nie ustawą sejmową. Módl się o tę łaskę, módlmy się o nią wszyscy, którzy ufają Chrystusowi, a tym oto sposobem Chrystus będzie królował w naszych sercach. Tym sposobem będziemy zdolni pokazać ludziom, że Chrystus jest Panem i Królem i tylko patrząc na naszą wiarę uwierzą i zaufają Bogu. Tylko Miłość może odmienić serca. Żadne dekrety tego nie sprawią.

So gru 01, 2012 10:54
quas napisał(a):
Aby doszło do tego także ze strony władzy państwowej, z Polskiej sceny politycznej musiałby zostać wypędzone partie honorujące na króla Polski szatana, a w pierwszej kolejności PO i jej pomiot, Ruch Palikota, SLD.

W jaki sposób chcesz tego dokonać?
quas napisał(a):
Prawda jest taka że Polska tonie w sidłach szatana coraz bardziej, duży w tym udział mają obce partie rządzące naszym krajem, ale tak jak tonie w uścisku szatana cała Polska tak i wiele polskich rodzin.

Prawda.
quas napisał(a):
Intronizacja mogłaby przynieść wiele łask dla Polski i może być tylko dobrem a nie złem, ale żeby do niej doszło Polska nie może być skuta sztańskimi łańcuchami.

Nieprawda.
quas napisał(a):
intronizacja jest następstwem nawrócenia

Czyli najpierw nawrócenie, potem intronizacja? Moim zdaniem jest to jednoznaczne i nie potrzeba żadnego aktu sejmowego.
quas napisał(a):
sprzeciw dla intronizacji jest sprzeciwem dla nawrócenia.

Nieprawda. Nie ma sprzeciwu dla intronizacji, która jest nawróceniem serc. Jest sprzeciw dla ustawowego nakazywania nawrócenia - to tak nie działa.
quas napisał(a):
Wieżę

a ja wierzę, że tu potrzeba naszej modlitwy o nawrócenie każdego z nas z osobna i wszystkich razem i tylko takim sposobem Chrystus będzie Królem naszych serc, serc Polaków. W naszych sercach będzie miał swój tron.

So gru 01, 2012 11:03

Helenko ,to co piszesz to wszyscy wiemy . powszechnie uznana prawda - czyli Bóg , modlitwa , wiara , Pismo Świete . nie musisz tego na okrągło do znudzenia powtarzać .
w Kolumbii nie było żadnych dekretów ! ! ! żadnych ustaw ! ! ! a co ? dowiesz się z filmu . . . .

So gru 01, 2012 11:15

quas
Proszę Cię zmień styl.
quas napisał(a):
a w pierwszej kolejności PO i jej pomiot, Ruch Palikota, SLD.

Uwierz mi - w wielu sprawach się z Tobą zgadzam, ale używanie takiego języka robi sprawie więcej złego niż dobrego. Następne 10 wpisów będzie pewnie kłótnią o partie i język nienawiści.

Ci z PO, czy Ruchu Palikota, to też ludzie. Głęboko nie zgadzam się z poglądami Palikotowców, ale to nie znaczy, że mam walczyć z nimi językiem jadu.

Ludzie należący do środowiska zwolenników Intronizacji MUSZĄ zmienić język! MUSI on brzmieć rozsądnie! Styl średniowiecznej inkwizycji jest dziś na przegranej pozycji!

So gru 01, 2012 11:16
Dariusz-555 napisał(a):
Helenko ,to co piszesz to wszyscy wiemy . powszechnie uznana prawda - czyli Bóg , modlitwa , wiara , Pismo Świete . nie musisz tego na okrągło do znudzenia powtarzać .
w Kolumbii nie było żadnych dekretów ! ! ! żadnych ustaw ! ! ! a co ? dowiesz się z filmu . . . .

Z filmu, który jest pobożną bajeczką, nie oddającą rzeczywistości.
http://wyborcza.pl/1,75477,11058667,Pre ... tykow.html

Cytuj:
Ci z PO czy Ruchu Palikota to też ludzie

Nie żartuj - to godni pogardy, obłudni, polskojęzyczni obywatele n-tej kategorii.

So gru 01, 2012 11:59

film jest na faktach , a nie bajeczką . obejrzysz , zrozumiesz ( albo i nie ) .

czy ja napisałem że osiągnęli 100 % sukces ? są w drodze do sukcesu . Alusie , chyba jednak nie widziałeś filmu .a mnie nie potrzebne są wybiórcze doniesienia michnikowskiej "wyborczej" .

So gru 01, 2012 12:07
Dariusz-555 napisał(a):
film jest na faktach , a nie bajeczką . obejrzysz , zrozumiesz ( albo i nie ) .

Na podobnych "faktach" jak w przypadku wywalenia z pracy "na pysk" redaktorki TV regionalnej za to jedynie, że w reportażu przemyciła zdanie iż prezydent "przywieziony w teczce" przez PiS, podejrzewany jest przez niektórych radnych o niejasności w przetargach.
Prezydent aktualnie jest aresztowany, toczą się w sprawie łapówek, oszustw w przetargach, p-ko niemu procesy.
Ale ta odrobina prawdy kosztowała dziennikarkę utratą pracy.
Mogła powrócić dopiero gdy pan dyrektor (autor filmu o Kolumbii) został odwołany.

Cytuj:
czy ja napisałem że osiągnęli 100 % sukces ? są w drodze do sukcesu . Alusie , chyba jednak nie widziałeś filmu .a mnie nie potrzebne są wybiórcze doniesienia michnikowskiej "wyborczej" .

Sukces nie przychodzi po kolejnej ceremonii, ale z przemiany serc.
Michnikowska "wyborcza" nie stosuje większej propagandy, niż "jedynie słuszne" media.

So gru 01, 2012 12:16
Dariusz-555 napisał(a):

Więc o co Ci chodzi? Dlaczego zależy Ci na ustawowej intronizacji?
A filmu nie obejrzę, bo siłę modlitwy znam i bez niego. Nie jest mi on potrzebny do dodania wiary.
Qwerty2011 napisał(a):
Ludzie należący do środowiska zwolenników Intronizacji MUSZĄ zmienić język! MUSI on brzmieć rozsądnie! Styl średniowiecznej inkwizycji jest dziś na przegranej pozycji!

W 100% zgadzam się z Tobą. Jak można nawrócić naród, jeśli samemu potrzebuje się zmiany serca? Biblia mówi: po owocach ich poznacie, a jakie są owoce człowieka, który widzi drzazgę w oku brata a nie widzi belki w swoim?
Alus napisał(a):
Sukces nie przychodzi po kolejnej ceremonii, ale z przemiany serc.

I tu potrzebna jest modlitwa o tę zmianę. Jezu, ufam Tobie!

So gru 01, 2012 12:31

redaktor "wyborczej" Michnik , jako syn komunistycznego zbrodniarza i popierający terror stanu wojennego , nie jest dla mnie wiarygodny .
a przemiana serc jest w Kolumbii . bo o tym film mówi . już obejrzałeś ? tam jest o przemianie serc .
na faktach .

wracając do tematu wątku - Jezus szczególnie umiłował Polskę (szczegóły patrz - dzienniczek siostry Faustyny ) . więc dlaczego nie mielibyśmy tym samym Jemu się odwdzięczyć ?

So gru 01, 2012 12:32
Dariusz-555 napisał(a):
redaktor "wyborczej" Michnik , jako syn komunistycznego zbrodniarza i popierający terror stanu wojennego , nie jest dla mnie wiarygodny .
a przemiana serc jest w Kolumbii . bo o tym film mówi . już obejrzałeś ? tam jest o przemianie serc .
na faktach .

wracając do tematu wątku - Jezus szczególnie umiłował Polskę (szczegóły patrz - dzienniczek siostry Faustyny ) . więc dlaczego nie mielibyśmy tym samym Jemu się odwdzięczyć ?

Czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że niczego nie zdziała się obwiniając innych? Wyjmij najpierw belkę ze swego oka i medytuj nad słowami św. Pawła: „Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj” (Rz 12,21).

So gru 01, 2012 12:40
Dariusz-555 napisał(a):

Popierał terror stanu wojennego pałaszując talerz zupy w więzieniu w trakcie internowania :D
Komunistyczne rodowody ukrywa wielu aktualnych prawych patriotów :D

Cytuj:
na faktach .

Napisałam Ci wyraźnie czemu nie wierzę w "fakty" serwowane przez p. D. Tarczyńskiego, więc mnie nie przekonasz.
Nie wierzę ludziom, którzy nie szanują, pomiatają ludźmi.

Cytuj:

jezusowi nie potrzebna jest nasza wdzięczność, ale życie Jego nauką na co dzień.

So gru 01, 2012 12:52

od obwiniania innych są prokuratorzy . ja przyjąłem zasade że warto poszerzać wiedze katolicką ( nie ograniczając się tylko do Pisma Świętego ) o "Tryptyk Rzymski " , "dzienniczek siostry Faustyny " , o wartościowe filmy ( np "Lanciano" , "Manopello" , "Sw Charbel" - absolutnie mistrzowski film ) . od kilku miesięcy mieszkam ok 40 km od Wallduern - miejsce jedynego w Niemczech Cudu Eucharystycznego .
6 grudnia , w Walduern , w bazylice , przy Ołtarzu Krwi Pańskiej będzie celebrowana msza święta ( co się rzadko zdarza ) dla pewnej pielgrzymki - dołącze do nich .
wracając do "Kolumbii" - zaproponowałem Ci Helenko pomost do Intronizacji . . . . zatem kręć się dalej w kółeczko .

So gru 01, 2012 13:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 118  Następna strona