Ateizm,czyli urojona wizja człowieka
Autor |
Wiadomość |
ania24leszno
|
zwierzę,czy człowiek,czy pszola-WSZYSCY JESTEŚMY STWORZENIAMI BOSKIMI,stworzonymi na wzór i podobieństwo Boga
|
So sty 03, 2009 23:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ania,ok,rozumiem,ale skoro juz wiesz,że to forum dla wszystkich,i sama zadawałaś tu ateistom wiele pytań,to powiedz mi,po co ?Sama te rozmowy podsycasz.A potem kwestionujesz ich prawo do bycia tutaj.
I faktycznie,z tymi świadkami Jehowy,to nie było mądre.
|
So sty 03, 2009 23:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdarzają się prowokatorzy, ale w większości to katolicy i na katolicyzmie opierają właśnie swoją agresję.
|
So sty 03, 2009 23:27 |
|
|
|
 |
ania24leszno
|
owszem-zadawałam pytania ateistom,bo sama chcę poznac ich zdanie na temat ich nie wiary,ich podejscia do innych kwestii zwiazanych z religia.
|
So sty 03, 2009 23:29 |
|
 |
Ókaż
|
Aton a to ty miasz tego linka do wypowiedzi tych ateistożerców?
|
So sty 03, 2009 23:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miałam na myśli to,że oni sami błednie najwyrazniej rozumia pojęcie katolicyzmu.Ale cóż...I tacy chyba najwyrazniej muszą być... 
|
|
 |
No
|
Ókaż napisał(a): Prędzej małpa zrozumie, że nie jest człowiekiem , niż ateista zrozumie, że nie jest małpą . Z pszczołami też mają problem. Ale powiedz mi czy ten spór ma sens. Uznaj że rzeczywiście jesteśmy zwierzętami. Gdyby nas pozbawić świadomości Boga i oderwać od jego łaski? Historia pokazuje że wtedy stajemy się gorsi niz zwierzęta!!![/quote]
Biologicznie jesteśmy zwierzętami, filozoficznie te terminy mogą mieć już zupełnie inne znaczenie niestety Seweryn jest trochę za tępy by to zrozumieć.
|
|
 |
Seweryn
|
Ókaż napisał(a): Seweryn napisał(a): Prędzej małpa zrozumie, że nie jest człowiekiem , niż ateista zrozumie, że nie jest małpą . Z pszczołami też mają problem. Ale powiedz mi czy ten spór ma sens. Uznaj że rzeczywiście jesteśmy zwierzętami. Gdyby nas pozbawić świadomości Boga i oderwać od jego łaski? Historia pokazuje że wtedy stajemy się gorsi niz zwierzęta!!!
Wtedy tak , jednak ja nie jestem pozbawiony świadomości Boga no i musiałbym zaprzeczyć nauce. Ale czasami rzeczywiście chyba lepiej nie pozbawiać ateisty pragnienia bycia zwierzęciem. Bycie zwierzęciem wiele usprawiedliwia, nie trzeba trzymać się zasad człowieczeństwa.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So sty 03, 2009 23:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ania,
"skoro to jest forum wiara.pl i jezeli jestescie niewierzący,to po co robicie zamęt u wierzących w główach,skoro i tak nic nie wskuracie.to tak,jakby swiadek Jehowy "nawracał' mnie na swoją wiarę,choć to nie wiara tylkoo sekta."
"owszem-zadawałam pytania ateistom,bo sama chcę poznac ich zdanie na temat ich nie wiary,ich podejscia do innych kwestii zwiazanych z religia. "
Ty sama sobie przeczysz.
|
So sty 03, 2009 23:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ókaż znajdziesz je pod każdym wpisem, ale najłatwiej się z nimi zapoznać we wpisach z serii "Komentarze". Tam umieszczam najwredniejsze, najbardziej absurdalne itp. To bardziej pomaga niż jakiekolwiek pouczanie.
mariamne z magdali - pojęcie katolicyzmu jest dziś bardzo luźne. Gdy chodzi o statystyki Kościoła i politykę, to katolikiem jest każdy kto został ochrzczony a nie dokonał apostazji - nawet ateiści.
Dla mnie wystarczy, że przyznają się do bycia katolikami i popierają przynajmniej w części, postawę Kościoła.
|
So sty 03, 2009 23:34 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Biologicznie jesteśmy zwierzętami, filozoficznie te terminy mogą mieć już zupełnie inne znaczenie niestety Seweryn jest trochę za tępy by to zrozumieć.
Tępy może być przecinak, człowiek może być głupcem. Mimo, że starasz się mnie obrazić nie nazwę cię głupcem, bo to nie w moim stylu. Życzę Tobie wszystkiego dobrego.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So sty 03, 2009 23:40 |
|
 |
ania24leszno
|
bez względu coby sie powiedziało/napisało to ateiści i tak zrobią nam zamęt w główkach i oni i tak będą sie upierać i podważać nasze słowa i podważac istnienie Boga.Prawda jest jednak taka,że to nie kto inny,ale sam Pan Bóg otworzył Wam umysł i oczy na to forum,bo poprzez to forum chce Wam cos powiedzieć,może macie coś z tego forum przeczytac.Przez to forum Pan Bóg do was przemawia,ale wy nie zdjaecie sobie z tego sprawy:)
|
So sty 03, 2009 23:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No;
przesadziłeś.Nic nie upoważnia cie do obrażania Seweryna.
|
So sty 03, 2009 23:42 |
|
 |
ania24leszno
|
to forum nie jest po to aby się wzajemnie obrażac ,tylko aby dyskutowac i/lub podważac argumenty 
|
So sty 03, 2009 23:44 |
|
 |
Ókaż
|
mariamne z magdali napisał(a): No; przesadziłeś.Nic nie upoważnia cie do obrażania Seweryna.
Popieram
|
So sty 03, 2009 23:44 |
|
|
|