Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
drogi alusie , JEZUS , pisze się z Dużej litery .
nasza wdzięczność , a życie Jego nauką to to samo . zgadza się ?
|
So gru 01, 2012 13:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): od obwiniania innych są prokuratorzy . jestem tego samego zdania, ale w Twojej postawie tego nie widzę. Cytuj: ja przyjąłem zasade że warto poszerzać wiedze katolicką ( nie ograniczając się tylko do Pisma Świętego ) o "Tryptyk Rzymski " , "dzienniczek siostry Faustyny " , o wartościowe filmy ( np "Lanciano" , "Manopello" , "Sw Charbel" - absolutnie mistrzowski film ) . od kilku miesięcy mieszkam ok 40 km od Wallduern - miejsce jedynego w Niemczech Cudu Eucharystycznego . 6 grudnia , w Walduern , w bazylice , przy Ołtarzu Krwi Pańskiej będzie celebrowana msza święta ( co się rzadko zdarza ) dla pewnej pielgrzymki - dołącze do nich . a ja uważam, że od wiedzy ważniejsza jest wiara, a jeśli chodzi o wiedzę, to czerpię ją z Objawienia czyli Pisma Świetego i Tradycji. "Tryptyk Rzymski", "Wstańcie, chodźmy", "Przekroczyć próg nadziei" , "Dzienniczek" siostry Faustyny, filmy :"Lourdes", "Fatima", "Ojciec Pio", "Karol, człowiek,który został papieżem", "Karol, papież, który pozostał człowiekiem" i inne - te pozycje pomagają mi w pogłębianiu wiary, a nie zdobywaniu wiedzy. Cytuj: wracając do "Kolumbii" - zaproponowałem Ci Helenko pomost do Intronizacji . . . . zatem kręć się dalej w kółeczko . Nic o mnie nie wiesz i tu, na forum się nie dowiesz.
|
So gru 01, 2012 14:15 |
|
 |
Dariusz-555
|
ja użyłem zwrotu " poszerzanie wiedzy katolickiej" a Ty Helenko " pogłębianie wiary " - co za różnica ?
|
So gru 01, 2012 14:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Podpisuję się pod tym obiema rękami, z małą uwagą: Magdalena_i napisał(a): Jezus do Samarytanina - " nie znalazłem większej wiary w całym Izraelu Jezus te słowa powiedział do setnika, którego sługa był sparaliżowany  : " ...setnik odpowiedział: " Panie, nie jestem godzien, abyś wszedł pod dach mój, ale powiedz tylko słowo, a mój sługa odzyska zdrowie. Bo i ja, choć podlegam władzy, mam pod sobą żołnierzy. Mówię temu: "Idź!" - a idzie; drugiemu: "Chodź tu!" - a przychodzi; a słudze: "Zrób to!" - a robi". Gdy Jezus to usłyszał, zdziwił się i rzekł do tych, którzy szli za Nim: "Zaprawdę powiadam wam: U nikogo w Izraelu nie znalazłem tak wielkiej wiary". (Mt 8,8-10) Widzisz Helenka o to właśnie chodzi - Ty znalazłaś błąd , bo wiesz o czym jest mowa, znajdzie ten błąd jeszcze parę osób - bo wiedzą o czym jest mowa - dla wielu jednak to zdanie przemknie niezauważone- bo nie wiedzą o co chodzi.
|
So gru 01, 2012 14:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): dla wielu jednak to zdanie przemknie niezauważone- bo nie wiedzą o co chodzi. Bo nie słuchają Boga, ale ludzi i w tym tkwi problem. Mają swoich "góru". Dariusz-555 napisał(a): ja użyłem zwrotu " poszerzanie wiedzy katolickiej" a Ty Helenko " pogłębianie wiary " - co za różnica ? Ogromna. Wiedza katolicka to znajomość katolickiej doktryny, ale to jeszcze nie jest wiara.
|
So gru 01, 2012 14:36 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
czy może istnieć wiara bez wiedzy ?
Helenko , piszesz że " wiedza katolicka to znajomość katolickiej doktryny " . moim zdaniem wyszło Ci masło maślane . co o tym sądzisz ?
|
So gru 01, 2012 14:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Magdalena, może to tylko wrażenie, ale mam takie że za dużą wagę przywiązujesz właśnie do formy prawnej. Za dużo robisz z tego ustawę, formalne podpisy, urzędowe formalności i jak tak piszesz to się nie dziwię że nie widzisz sensu intronizacji, bo z takim podejściem to faktycznie było by to jakieś puste. Jeżeli intronizacja Jezusa miałaby być aktem ze strony kościelnej i władzy państwowej to oczywistym jest wielki bunt partii które honorują szatana na króla Polski. I to właśnie stąd pochodzi największy sprzeciw, kpina, szyderstwa, i próby dyskredytacji intronizacji Pana Jezusa. Aby doszło do tego także ze strony władzy państwowej, z Polskiej sceny politycznej musiałby zostać wypędzone partie honorujące na króla Polski szatana, a w pierwszej kolejności PO i jej pomiot, Ruch Palikota, SLD. To jest największy sprzeciw i opór dla intronizacji w Polsce Jezusa. Zwodniczym jest też pisanie że ten akt nic nie zmieni tak w ludziach jak i w naszym narodzie i takim argumentem przekonywanie że intronizacja nie ma sensu. Prawda jest taka że Polska tonie w sidłach szatana coraz bardziej, duży w tym udział mają obce partie rządzące naszym krajem, ale tak jak tonie w uścisku szatana cała Polska tak i wiele polskich rodzin. Błędem jest mówienie o pustej intronizacji Pana Jezusa bo czegoś takiego nie ma i być nie może. Intronizacja na Króla Polski Pana Jezusa może płynąć tylko z czystego serca Polski, dlatego sprzeciw jest tak wielki, bo serce Polski jest brudne i skażone grzechem. Polacy bez sprzeciwu przyjmują szatańskie łańcuchy w postaci invitro. Jest to honorowanie praw szatana w naszym narodzie, dlatego Polska nie jest zdolna ukłonić się przed Jezusem. Nawet wśród naszego letniego Kościoła i jego członków większy sprzeciw wywołuje intronizacja niż invitro obecnie narzucane na Polskę przez obce siły i ich ludzi którzy nami rządzą. Intronizacja mogłaby przynieść wiele łask dla Polski i może być tylko dobrem a nie złem, ale żeby do niej doszło Polska nie może być skuta sztańskimi łańcuchami. Głosy tu padające od przeciwników że lepiej żeby Polacy się nawracali niż intronizowali Jezusa są puste bo intronizacja jest następstwem nawrócenia, a sprzeciw dla intronizacji jest sprzeciwem dla nawrócenia. Wieżę i jestem przekonany że Polska dokona intronizacji Pana Jezusa na swojego Króla tak jak to było z naszą Królową Matką, ale żeby do tego doszło to Polska chyba będzie musiała cierpieć za swoje błędy i będzie to połączone z naszym płaczem i znanym powiedzeniem ,,jak trwoga to do Boga''. Wtedy wszyscy którzy tak się dzisiaj temu sprzeciwiają zrozumieją swój wielki błąd gdy na kolanach będziemy intronizować Pana Jezusa i szukać ratunku. Świat i narody są prędzej gotowe uznać królowanie antychrysta i szatana niż Pana Jezusa, włącznie z obecną Polską. Wtedy wszyscy wierzący którzy tutaj tak się sprzeciwiają intronizacji zrozumieją swój wielki błąd. Zdaje sobie doskonale sprawę z tego w jakich sidłach szatańskich potrafi być pojedynczy człowiek , zgrupowania czy narody.Zdaję sobie sprawę z tego iż potężną siłę ma na Ziemi panujące zło, wiem też doskonale jak potrafi Szatan wkręcić się w różne sytuacje czy to osobiste człowieka czy też w politycznych zamieszaniach.Nie stwierdzę jednak tak jak Ty iż PO , SLD , czy Ruch Palikota jest źródłem działań Szatana , ponieważ jest to zbyt poważne oskarżenie tych ludzi a nikt z nas nie wie gdzie Bóg dopuszcza zło by wyciągnąć z tego najlepsze dobro. Bóg - BYŁ - JEST - BĘDZIE - Królem wszelkiego stworzenia , Panem każdej istoty żywej - Nie sprzeciwiam się Królestwu Bożemu i nie podważam panowania Chrystusa jako Króla każdego istnienia. Nie widzę po prostu sensu jak pisałam wcześniej - nad obwoływaniem ludzkimi przekrzykiwaniami Królem Chrystusa - Który JEST I ZAWSZE będzie Panem każdego człowieka.
|
So gru 01, 2012 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): czy może istnieć wiara bez wiedzy ? Bez wiedzy szczegółowej i owszem. Cytuj: Helenko , piszesz że " wiedza katolicka to znajomość katolickiej doktryny " . moim zdaniem wyszło Ci masło maślane . co o tym sądzisz ? No to inaczej: wiedza katolicka to religioznawstwo, a nie wiara.
|
So gru 01, 2012 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): Nie widzę po prostu sensu jak pisałam wcześniej - nad obwoływaniem ludzkimi przekrzykiwaniami Królem Chrystusa - Który JEST I ZAWSZE będzie Panem każdego człowieka. I nie zobaczysz, bo go nie ma (sensu w tym wydaniu).
|
So gru 01, 2012 15:13 |
|
 |
Dariusz-555
|
powyższy "referat" Magdaleny mówi że Bóg jest Panem każdej istoty żywej , ja bym dodał - za wyjątkiem tych istot , nad którymi panuje szatan .
Magdaleno , a dlaczego piszesz "szatan" z dużej litery ? aż tak go wielbisz ? dopiero co upomniałem na tym forum że < Jezus > pisze sie z dużej litery bo ktoś napisał z małej . co się dzieje ?
|
So gru 01, 2012 15:16 |
|
 |
Dariusz-555
|
"wiara może istnieć bez wiedzy szczegółowej" - tak pisze Helenka . < no coments > .
|
So gru 01, 2012 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): czy może istnieć wiara bez wiedzy ?
Helenko , piszesz że " wiedza katolicka to znajomość katolickiej doktryny " . moim zdaniem wyszło Ci masło maślane . co o tym sądzisz ? I choćbyś wiedzę całego świata posiadł a Miłości Byś nie miał ....itd Miłość jest Sztuką i Najwyższą wiedzą Boga - wszystko inne jest niczym
|
So gru 01, 2012 15:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): I choćbyś wiedzę całego świata posiadł a Miłości Byś nie miał ....itd
Miłość jest Sztuką i Najwyższą wiedzą Boga - wszystko inne jest niczym Amen.
|
So gru 01, 2012 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): powyższy "referat" Magdaleny mówi że Bóg jest Panem każdej istoty żywej , ja bym dodał - za wyjątkiem tych istot , nad którymi panuje szatan .
Magdaleno , a dlaczego piszesz "szatan" z dużej litery ? aż tak go wielbisz ? dopiero co upomniałem na tym forum że < Jezus > pisze sie z dużej litery bo ktoś napisał z małej . co się dzieje ? Widzisz Dariusz - Ty byś dodał - " za wyjątkiem istot nad którymi panuje Szatan " A czy Ty wiesz aby nad kim panuje Szatan?? Czy Ty wiesz , że Bóg jest Bogiem Wielkim i może wszystko? Czy wiesz , że z sideł Szatana Bóg właśnie wyciąga człowieka?? Czy wiesz , że poprzez czasem okrutne poznanie zła , człowiek otwiera oczy i widzi Boga? Czy Ty wiesz że Szatan jest panującym obecnie na ziemi , bo to jest Jego czas? I czy wiesz , że Szatan wykorzystując swój czas będzie chciał pozyskać jak najwięcej dla siebie? I czy wiesz , że działa właśnie tak - że nienawiścią kieruje człowieka przeciwko człowiekowi? Nie do Ciebie należy podział ludzi - kim kieruje Szatan a kto należy do Boga. Piszę Szatan zawsze z dużej litery - ponieważ nie lekceważę nigdy przeciwnika. Piszę Bóg - zawsze z dużej litery - ponieważ Bóg Jest moim Ojcem
|
So gru 01, 2012 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): powyższy "referat" Magdaleny mówi że Bóg jest Panem każdej istoty żywej , ja bym dodał - za wyjątkiem tych istot , nad którymi panuje szatan .
Magdaleno , a dlaczego piszesz "szatan" z dużej litery ? aż tak go wielbisz ? dopiero co upomniałem na tym forum że < Jezus > pisze sie z dużej litery bo ktoś napisał z małej . co się dzieje ? Idź poradź się medjugorskiej gospy może ci podpowie.
|
So gru 01, 2012 15:40 |
|
|
|