Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 17:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Następna strona
 Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki 
Autor Wiadomość

Post Re: Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki
Ef 4.3 Usiłujcie zachować jedność Ducha dzięki więzi, jaką jest pokój.

Śr sty 07, 2015 12:16
http://www.bibula.com/?p=79068

Tutaj bardzo ciekawy tekst o fałszywej i niszczycielskiej działalności Franciszka, przed fałszywym wyniesieniem na tron papieski i po. Bo już przed działał on pod wpływem złego ducha, a teraz złego ducha wylewa na cały świat i Kościół.

Jest tak ponieważ Franciszek przygotowuje świat i Kościół na ujawnienie antychrysta, a jego działalność została dokładnie przepowiedziane w Orędziach Ostrzeżenie przez Boga i Matkę Boską i realizuje się.

Cz sty 15, 2015 12:59

:shock:

OK, nie spodziewałem się wiele, ale autorzy tekstu zaimponowali mi jednak sięgając kolejnego szczytu bezczelności. Uwaga:

Cytuj:
Nie ma potrzeby przytaczać tu po raz kolejny wyrazów bezprecedensowego zachwytu świata nad osobą obecnego biskupa Rzymu. O tym jak postrzegany jest jego “romans” ze światem współczesnym świadczą dobit­nie wyniki, jakie otrzymujemy po wpisaniu w dowolną wyszukiwarkę internetową wy­razów “papież Franciszek” oraz “rewolucja”.

“Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czy­nili fałszywym prorokom”.

Czujecie to? Dobitnym dowodem prawdziwości wypisywanych przez tych cudaków w internecie oskarżeń jest to, że w internecie znajdują się wypisywane przez nich oskarżenia.

Istotnie, dobitne. Mnie dobiło.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz sty 15, 2015 13:49
JedenPost napisał(a):
Czujecie to? Dobitnym dowodem prawdziwości wypisywanych przez tych cudaków w internecie oskarżeń jest to, że w internecie znajdują się wypisywane przez nich oskarżenia.

Istotnie, dobitne. Mnie dobiło.

To są fakty nie oskarżenia, a informacje w internecie, mediach itd. to tylko przedstawiają. Wrogowie Kościoła i Boga, z Franciszkiem się solidaryzują.

Takim małym dowodzikiem jesteś też Ty. Nawróciłeś się na Jezusa, skoro wcześniej nie zwracałeś mi uwagi kiedy odnosiłem się do Ciebie jako ateisty, a teraz mówisz że nim nie jesteś ??
Czy po prostu reprezentujesz ,,bergoglianiz'' jak wrogowie Jezusa Chrystusa, i czciciele praw szatana, uwielbiający jednocześnie Franciszka i zginający przed nim swoje kolana, ale nie przed Jezusem i Prawem Boga którym gardzą ??

Cz sty 15, 2015 14:16
Za to ty wlasnie wypisujesz sie z Kosciola katolickiego. Zauwazyles to w ogole?

Cz sty 15, 2015 15:00
Kael napisał(a):

Skoro ma kościół Marii z Irlandii, to po co mu Kościół Chrystusowy, któremu aktualnie przewodzi papież Franciszek, fałszywy prorok wedle Marii i heretyk według konserwatystów.

Cz sty 15, 2015 15:40
Kael napisał(a):

Nie zauważłem. Chodzę do Kościoła, przyjąłem księdza z kolędą itd....

Cz sty 15, 2015 16:31
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

Zapomniałeś dodać: "Odrzucam aktualnego papieża."

Cz sty 15, 2015 16:37
Cytuj:
Nie zauważyłem. Chodzę do Kościoła, przyjąłem księdza z kolędą itd....

nie ci, którzy mówią Mi Panie, Panie, ale ci, którzy wypełniają wolę Ojca mego , a wola ojca zasadza się na Dekalogu nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.

Cz sty 15, 2015 16:42

@Ala (Alus). Nie bardzo rozumiem tych etykietek typu "konserwatysta", "trads, "progresista", "bergolialista", i innych "istów".
Kościół jest JEDEN i jako Mistyczne Ciało Chrystusa z Nim jako Głową, jest niepodzielny. To już św. Paweł o tym mówił. To po pierwsze, po drugie:
Każdy katolik jest tradycjonalistą, bo na Tradycji i tradycjach opiera się Kościół, oraz każdy katolik jest - nie lubię tego słowa, choć "roboczo" go użyję - "progresistą", w pozytywnym sensie tego słowa - bo musi zachowując czystą Ewangelię Jezusa, którą jako depozyt wiary, zachowuje Kościół, być otwartym na nowe środki przekazu tego depozytu.
I tu przykład: nie rozumiem hipokryzji np. takiej Marii z Irlandii, która podobno (bo jej nie słucham) wszędzie dopatruje się działania masonerii, i chce się od niej odciąć, a jednocześnie sama z internetu korzysta. A przecież np. twórca Microsoftu - Gates, to współuczestnik grupy bilderbrg - paramasońskiej organizacji. To tak dygresja.
Pisze o tym, bo choć sama jestem jak najbardziej tradycjonalistką, a jednocześnie całkowicie uznaję papieża Franciszka, jako papieża, i wcale nie papieża heretyka. Zarzut herezji jest poważnym zarzutem. Chyba dlatego, ze zaczaiłam już do tej pory, czym jest Kościół i posługa papieża w nim.

Cz sty 15, 2015 16:58
Yarpen_Zirgin napisał(a):
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie odrzucam, bo jest tylko jeden papież od Boga, nie ma dwóch. Jest nim Benedykt XVI, ten drugi od Boga nie jest i nie jest papieżem, choć wdział jego szaty, to i szaty odrzuca. Odrzucił papieską siedzibę bo papieżem nie jest i nie podoba mu się określenie papież, bo nim nie jest. Od pierwszych minut po fałszywym wyborze okazał że jest buntownikiem i pokazał swoją butę. Ale co najważniejsze odrzuca nauki Jezusa i Prawo Boga, przez co zwodzi cały świat i ludzi którzy przez niego brną w prawa szatana na Franciszka się w tym powołując. To nie jest papież i nie jest on od Boga. Papieżem od Boga jest obalony Benedykt XVI, a ci którzy knuli przeciwko niemu, lgną do Franciszka bo to ich człowiek.

Fałszywy prorok, niszczyciel, ten który ma przygotować Kościół i świat na ujawnienie antychrysta, został przepowiedziany i Bóg pouczył co będzie robił, jak będzie działał, po to aby wybrani go poznali i nie poszli za jego zwodniczymi i fałszywymi naukami, które będą przedstawiane jako te od Jezusa, choć nimi nie będą.
Odrzucenie go i jego fałszywych nauk, a zachowania nauk Jezusa i Prawa Boga, nie będzie odrzuceniem Kościoła, tylko pozostaniem w nim. Pozostaniem w Kościele wypędzonym i krzyżowanym od wewnątrz. Tak samo odrzucenie antychrysta który wejdzie do przygotowanego Kościoła przez fałszywego proroka i poda się za Jezusa, nie będzie odrzuceniem Kościoła.

Cz sty 15, 2015 17:07
Moderator

Poprzedniego też nie do końca uznaje, w tym sensie, że papież twierdzi, że przeszedł na emeryturę, a mimo to quas uważa, że został odsunięty od pełnionej funkcji.

W praktyce, quas, jesteś jak sedewakantyści. Różnice są jedynie kosmetyczne.

quas napisał(a):
uwielbiający jednocześnie Franciszka i zginający przed nim swoje kolana

A to jest dowód ignorancji historycznej, bo JP2, szczególnie w początkach pontyfikatu, też był uwielbiany przez media.

quas napisał(a):
Odrzucił papieską siedzibę

Co miał zrobić ktoś, kto składał Bogu śluby ubóstwa? Olać je? Ty byś tak zrobił?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz sty 15, 2015 17:18
quas napisał(a):

Nie odrzucam, bo jest tylko jeden papież od Boga, nie ma dwóch. Jest nim Benedykt XVI , ten drugi od Boga nie jest i nie jest papieżem, choć wdział jego szaty, to i szaty odrzuca.

Benedykt XVI od 28 lutego 2013roku nie jest papieżem, ponieważ abdykował. Twierdząc, że Ojciec Święty Franciszek nie jest papieżem odrzucasz aktualnego Namiestnika Chrystusa i stajesz się schizmatykiem oraz de facto wyłączasz ze wspólnoty Kościoła Katolickiego nakładając na siebie ekskomunikę z mocy prawa.

Cz sty 15, 2015 17:23
magda68 napisał(a):
@Ala (Alus). Nie bardzo rozumiem tych etykietek typu "konserwatysta", "trads, "progresista", "bergolialista", i innych "istów".
Kościół jest JEDEN i jako Mistyczne Ciało Chrystusa z Nim jako Głową, jest niepodzielny. To już św. Paweł o tym mówił. To po pierwsze, po drugie:
Każdy katolik jest tradycjonalistą, bo na Tradycji i tradycjach opiera się Kościół, oraz każdy katolik jest - nie lubię tego słowa, choć "roboczo" go użyję - "progresistą", w pozytywnym sensie tego słowa - bo musi zachowując czystą Ewangelię Jezusa, którą jako depozyt wiary, zachowuje Kościół, być otwartym na nowe środki przekazu tego depozytu.
I tu przykład: nie rozumiem hipokryzji np. takiej Marii z Irlandii, która podobno (bo jej nie słucham) wszędzie dopatruje się działania masonerii, i chce się od niej odciąć, a jednocześnie sama z internetu korzysta. A przecież np. twórca Microsoftu - Gates, to współuczestnik grupy bilderbrg - paramasońskiej organizacji. To tak dygresja.
Pisze o tym, bo choć sama jestem jak najbardziej tradycjonalistką, a jednocześnie całkowicie uznaję papieża Franciszka, jako papieża, i wcale nie papieża heretyka. Zarzut herezji jest poważnym zarzutem. Chyba dlatego, ze zaczaiłam już do tej pory, czym jest Kościół i posługa papieża w nim.

Nie rozumiesz?, to przeczytaj poniższy wpis quasa szkalujący papieża Franciszka, a "dowody na takie myślenie nie dostarcza mu jedynie Maria z Irlandii, ale członkowie Kościoła tradycjonalistycznego (lin podał quas) rzucający oszczerstwa wobec głowy KRK.

Cz sty 15, 2015 17:42

No widziałam ten tekst na bibule wcześniej zanim quas go podał.
Przecież pochodzi z pisma lefebrystów. A oni nie tylko nie akceptują, - choć właściwie niejasny jest ich stanowisko pod tym względem - papieża Franciszka, ale nie akceptowali wszystkich papieży posoborowych, w tym Benedykta. Więc tu widzę też niekonsekwencję np. u Quasa. Z jednej strony powołując się na ten link twierdzi, że papież Franciszkiem nie jest papieżem, z drugiej że prawdziwym papieżem jest Benedykt XVI, papież, którego lefebryści nie akceptowali, jako że był papieżem posoborowym.

Jednak tradycjonaliści z którymi i ja się identyfikuję akcentują i VAT II i wszystkich papieży po nim, Benedykta XVI i Franciszka. Jest to różnica jakościowa, różnica w pojmowaniu "tradycjonalizmu".
Wygląda na to, że "tradycjonalizm" Marii Z Irlandii to jeszcze inna bajka, jakiś "parakościół".
Podziały podziały podziały.... najbardziej je lubi diabeł.

Cz sty 15, 2015 18:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Następna strona