Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Taki Bracie, że twierdzę jak zapewne możesz przeczytać we wcześniejszych moich postach, że Ciała Świętych, których Ciała słabiej się rozkładają;
1.są w celu samego Cudu
2.jak i po to, by moim zdaniem można było w pewniejszy sposób przechowywać Relikwie.
Wiele ciał Świętych przechowywanych było w niesprzyjających warunkach, uczestniczyło w różnych okolicznościach np. jedno Ciało przetrwało zniszczenie Kościoła
Wstawiaj Bracie do woli, do tego tematu przykłady osób, uznanych i nie uznanych za Świętych i Błogosławionych, których ciała nie uległy rozkładowi.
Ten temat jest po to, by rozwiać wszelkie wątpliwości związane z Cudami.
Ale głównie po to, by Osoby podążające Drogą Św. Tomasza Apostoła, były wstanie same uczestniczyć w Dotknięciu Cudu.
@Owieczka_in_black
Ja moja Droga Siostrzyczko Ciebie bardzo Kocham i Prawdę też bardzo Kocham i jesteśmy na etapie `śledztwa` Tych Ciał i maseczek.
Jedno na 100% jest pewne, że na wskazanej przez Ciebie stronie jest nie tylko taka informacja, ale też mowa nawet o maseczce sylikonowej i jest to ewidentnie Twoją zasługą ( Ta wiedza).
Teraz mamy Misję .
Musimy dotrzeć do materiałów Notarialnych Komisji różnych Ciał Świętych.
I zapraszam do szukania, w różnych językach, może jakoś sobie poradzimy z tłumaczeniem materiałów Notarialnych Komisji, mogą być też skróty.
Sądzę, że języki takie jak włoski, łacina, niemiecki, angielski, polski, hiszpański, francuski możemy brać pod uwagę.
W miedzyczasie może, dobrze by było, byśmy zapoznawali się pomalutku z Objawieniami Maryjnymi Uznanymi przez Kościół Katolicki.
Jest Ich około 1 000 (tysiąca).
|
Pt lip 31, 2009 1:26 |
|
|
|
 |
Rozmyślacz
|
frater nadal nie pokazałeś autentycznego zdjęcia tylko mydlisz oczy jakimiś obrazkami ... wiesz czym się różni zdjęcie od zdjęcia obrazka ?
nie oszukuj na forum ok ?
|
Pt lip 31, 2009 18:03 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Bracie mój, nie piszę tego przez nieuprzejmość, ale przeglądaj uważnie posty forum.wiara.pl.
Wybacz mi, moje postępowanie, ale więcej osób zobaczy TE Autentyczne na 100% Zdjęcie `tą drogą` , którą ja prosty sługa BOŻY wykonuję.
Jeżeli BÓG pozwoli,
Przeplatać będziemy nasze `śledztwo` różnymi innymi Cudami BOŻYMI, takimi jak;
Cuda Eucharystyczne – których jest grubo ponad 30 (trzydzieści)
Cudowne Wskrzeszeńa Zmarłych – których mamy grubo ponad 400 (czterysta)
Cuda Ciał, które się słabo rozkładają.
Cuda biolokacji
Cuda lewitacji
Cuda obywania się bez napojów i jedzenia
Cuda Proroctw
Cuda Objawień Prywatnych Cuda Uzdrowień Duchowych i fizycznych
Cuda związane ze Stygmatykami, z Którymi jestem mocno związany
I bardzo wiele innych Cudów i Cudownych Zjawisk
|
Pt lip 31, 2009 23:02 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Cudowne Wskrzeszeńa Zmarłych – których mamy grubo ponad 400 (czterysta) Wow. Zombie są wśród nas! Cytuj: Cuda Ciał, które się słabo rozkładają.  ROTFL  To mnie rozłożyło. "Słabo się rozkładają" A co, te co się nie rozkładają w ogóle już się skończyły? Więc ciała wystawione na widok publiczny są konserwowane i mają woskowe maski, dlatego że cudowna boska interwencja nie obejmowała stuprocentowego zachowania w idealnym stanie, a jedynie częściową ochronę spowalniającą rozkład. Założę się, że to było dodane drobnym maczkiem... Ja wiem nawet kto je potrafi robić. Sathya Sai Baba. To dzięki modlitwie do Kriszny czy innego Wisznu, czy czegoś tam w co on wierzy. W tym to z kolei niezły jest David Coperfield. Cytuj: Cuda Objawień Prywatnych
Niech ma cię w swojej opiece Matka Boska Brudnoszybna i Najświętsza Panienka z Tostera.
Frater, zobacz. Doznałem objawienia prywatnego. Kilka dni temu, zrobiłem przez okno to zdjęcie:
Nie wiem jak wy ale ja tu wyraźnie widzę, że objawiła mi się Święta Krowa. To znak. Bóg upatrzył sobie we mnie hindusa.
|
So sie 01, 2009 0:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Witold, jaka święta krowa?! Czy nie dostrzegasz tutaj sylwetki jakiejś świętej postaci, wyłaniającej się z obłoku, wyciągającej dłoń ku górze; w blasku chwały, z rozwianymi włosami i w niebiańskim majestacie?
...chociaż święta krowa też jak najbardziej pasuje
Dobra, a tak na poważnie: czy posty fratera to nie jest jakiś eksperyment psychologiczny? Zaczynam się nad tym zastanawiać, bo nie chce mi się wierzyć w to, że do kogoś można z tyloma argumentami, a tu dosłownie jak grochem o ścianę.
I co to jest "cud biolokacji"?
|
Wt sie 04, 2009 20:21 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: I co to jest "cud biolokacji"?
Po szwedzku "bio" znaczy kino, chodzi zapewne o wejscie do kina bez waznego biletu. No chyba, ze literowka! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt sie 04, 2009 21:56 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
[color=blue]Historia Cudu w Lanciano
Monstrancja z Cudownym Ciałem i Krwią
W starożytnym mieście Anxanum, zwanym dziś Lanciano, wzniesionym przez italskie plemię Frentanów zdarzył się pierwszy i najważniejszy dla Kościoła Katolickiego Cud Eucharystyczny.
W VIII w n.e. w małym Kościółku św. Longina Mszę Świętą odprawiał pewien Mnich z Zakonu Bazylianów, który w głębi serca wątpił w prawdziwą obecność PANA JEZUSA w Eucharystii. Gdy wypowiedział Słowa Konsekracji Hostia przemieniła się w skrwawiony strzęp Ciała, a wino w kielichu zamieniło się w Krew.
Hostia, która stała się Ciałem została umieszczona w monstrancji i ma lekko brunatną barwę. Cudowna Krew w postaci grud koagulatu przybrała kolor brunatno żółtawy. Od 1713 r. Ciało jest przechowywane w artystycznie wykonanej monstrancji z misternie cyzelowaną podstawą.Jest to dzieło neapolitańskich jubilerów. Cudowna Krew znajduje się w kielichu z kryształu górskiego.
Od 1252 roku - z woli biskupa Chieti, Landolfo Caracciolo, co potwierdził papież Innocenty IV bullą z 20 czerwca 1252 roku - kustoszami Cudu Eucharystycznego w Lanciano są Ojcowie Franciszkanie. Zastąpili oni swych poprzedników Bazylianów (do 1176 r.) i Benedyktynów. W 1258 r. Franciszkanie wybudowali obecne Sanktuarium, które przebudowano w XVII w. Styl romańsko - gotycki ustąpił miejsca barokowemu. Święte Relikwie przechowywane były najpierw w Kaplicy znajdującej się po prawej stronie głównego Ołtarza.
W 1636r. umieszczono je w bocznym ołtarzu nawy głównej Kościoła, w starym Relikwiarzu z kutego żelaza. Na marmurowej płycie został wykuty napis upamiętniający to niezwykłe wydarzenie.
W 1902r. Święte Relikwie zostały umieszczone w marmurowym ołtarzu, gdzie spoczywają do dziś.
Od 1574 r. były one przedmiotem badań Kościelnych ekspertów. W latach 1970 - 71 oraz 1981 próbki pobrane z Cudu Eucharystycznego poddano naukowym badaniom i analizom. Przeprowadził je prof. dr Odoardo Linoli, ordynator Szpitala Riuniti w Arezzo, ekspert w dziedzinie anatomii, histopatologii, chemii i diagnostyki laboratoryjnej. Współpracował on ściśle z prof. dr Ruggero Bertellimi, z Instytutu Anatomii Prawidłowej Uniwersytetu w Sienie. Wyniki analiz przeprowadzonych na próbach z Krwi i z Ciała zostały podane do publicznej wiadomości 4 marca 1971 r. w kościele św. Franciszka w Lanciano. Badania dowiodły ponad wszelką wątpliwość, że:
Cudowne Ciało jest cząstką ludzkiego ciała.
Cudowna Krew jest ludzką krwią.
Cudowne Ciało składa się z tkanki mięśnia sercowego (ciocardium).
Ciało i krew mają tę samą grupę - AB. W składzie Cudownej Krwi zidentyfikowano białka takie same, jak w świeżej krwi ludzkiej. Zidentyfikowano też substancje mineralne tj. chlorki, fosfor, magnez, potas, sód i wapń.
Cudowna Krew i Ciało przetrwały w bardzo dobrym stanie 12 wieków, mimo niesprzyjającego działania czynników atmosferycznych i biologicznych. Nie znaleziono śladów konserwacji czy balsamowania.
Drogi Witoldzie, czy wiesz kim był Św. Longin?
|
So sie 08, 2009 22:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cudowne Ciało jest cząstką ludzkiego ciała. Cudowna Krew jest ludzką krwią. Cudowne Ciało składa się z tkanki mięśnia sercowego (ciocardium). Ciało i krew mają tę samą grupę - AB. W składzie Cudownej Krwi zidentyfikowano białka takie same, jak w świeżej krwi ludzkiej. Zidentyfikowano też substancje mineralne tj. chlorki, fosfor, magnez, potas, sód i wapń. Tu się zgodzę, badania naukowe mogły to potwierdzić. Cytuj: Cudowna Krew i Ciało przetrwały w bardzo dobrym stanie 12 wieków, mimo niesprzyjającego działania czynników atmosferycznych i biologicznych. Nie znaleziono śladów konserwacji czy balsamowania.
Tu już się nie zgodzę. Nauka dowiodła, że badana krew wykazywała cechy świeżej krwi ludzkiej, podobnie, jak ciało. Zatem nie ma żadnych udowodnionych przesłanek, że owe relikwie są tymi samymi, które znajdowały się w Lanciano w VIII wieku i że przetrwały 1200 lat. No chyba, że ktoś jest bezkrytyczny do tego stopnia, że wyklucza element fałszerstwa. Musiałoby ono być w tym wypadku dosyć... hm, drastyczne, ale z drugiej strony, stuprocentowej pewności mieć nie można.
Taki sam szum był wokół "cudownej" krwi świętego Januarego, i co?
|
N sie 09, 2009 11:20 |
|
 |
Nergal
|
Jestem nowy na tym forum więc przy okazji się przywitam - cześć
Po przeczytaniu sześciu stron tematu nadal nie mogę uwierzyć że... frater jeszcze nie dodał tego zdjęcia. Postanowiłem wygooglować to zdjęcie:
To jedyne co udało mi się odszukać co przypomina zdjęcie.
Jeżeli to zdjęcie zostało już wstawione w tym temacie to przepraszam.
|
N sie 09, 2009 20:02 |
|
 |
r4dz10
|
oczywiście, że to zdjęcie tu było wiele razy. tylko, że to jest rysunek ozdobiony efektem ramki z FotoFunii 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
N sie 09, 2009 20:10 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Cud w Lanciano
- Ciało jest prawdziwym ciałem. Krew jest prawdziwą krwią, - Jedno i drugie jest krwią ludzką, - Ciało i Krew mają tę samą grupę krwi AB. Ciało i Krew są "osobą" żyjącą (tzn. jakby były pobrane od aktualnie żyjącej osoby), _ Diagram tej krwi odpowiada krwi ludzkiej pobranej z ciała człowieka w dniu dokonywania badania. - Ciało jest złożone z mięśniowych tkanek serca. - Relikwie te zachowane w stanie naturalnym przez tyle wieków i wystawione na działania fizyczne, atmosferyczne i biologiczne, są nadzwyczajnym fenomenem.
Eksperci przesłali do Franciszkanów telegram następującej treści: A Słowo Ciałem się stało! Jeszcze jeden szczegół; gdy zważono oddzielnie poszczególne cząstki zakrzepłej krwi (są one różnej wielkości), każda z nich ważyła dokładnie tyle, co wszystkie razem wzięte.
Od czasu ogłoszenia wyników ostatniego badania naukowego, ze wszystkich stron ciągną pielgrzymki do LANCIANO, by uczcić Hostię, która stała się CIAŁEM i konsekrowane wino, które stało się KRWIĄ.
W 1974 roku całą noc spędził na modlitwie u stóp relikwiarza, kardynał Karol Wojtyła. Pozostawił później w księdze pamiątkowej wpis następującej treści: "Spraw, abyśmy w Ciebie bardziej wierzyli, pokładali nadzieję i miłowali".
|
Cz sie 13, 2009 22:49 |
|
 |
Nergal
|
Hmm... ciało które się nie rozkłada... to na pewno dzieło szatana i okultystów!
|
Cz sie 13, 2009 23:57 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Polsat 2 wyemitował 4 cz. `strefy tajemnic` o śmierci klinicznej.
Wielu ludzi ma podobne odczucia jak w filmie "życie po życiu"
http://video.google.com/videoplay?docid ... 3207786382
Zwróćmy uwagę że nie wszystkie osoby mają miłe przeżycia.
http://www.youtube.com/watch?v=FFkClxE0L50
Niektóre z wizji były wykonywane podczas gdy ustała praca mózgu, czyli nie były wywołane przez mózg
http://www.youtube.com/watch?v=AYPR01qK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=g7zs72Hv ... re=related
|
Pt sie 14, 2009 13:07 |
|
 |
r4dz10
|
kiedy ustaje praca mózgu, następuje zgon.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pt sie 14, 2009 13:19 |
|
 |
Gorthard
|
A znasz coś takiego jak fałszywe spomnienia?
_________________ Czy wiesz, że 99% ludzi czyta tego posta z ręką na myszce? Nie zdejmuj ręki, już jest za późno.
|
Pt sie 14, 2009 20:11 |
|
|
|