Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Cytuj: Humalog - w filmie "Kolumbia " nie chodzi o królowanie Jezusa , a o postawienie na Maryje . pewnie tak samo obejrzałeś film jak byłeś w Medjugorje .
O Medjugorje i pobycie tam to chyba ci juz dosyc napisałem w przeznaczonym do tego temacie. Powtórze jednak - Moja noga tam nie stanie!!! Co do filmu to owszem nie oglądałem i watpie czy obejrzę. Osoba autora filmu (Człowiek, który okrada innych) jest dla mnie wystarczajacym powodem by tego gniota nie oglądać. To mniej wiecej można wytłumaczyc tak: Nie czytałem "Mein Kampf", a ni też "Dzieł Lenina" - bo autorzy tych dzieł są dla mnie synonimami zła.
|
So gru 01, 2012 21:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Krótko mówiąc, nawet ci którzy tylko głoszą powtarzając za Natankiem jego "nauki" - grzeszą ciężko. Jeżeli więc przystapia do Komunii św - popełnią świetokradztwo. Ok, zgoda. humalog napisał(a): Tak więc wiedzą, a mimo to nadal robia to samo! Bo nie rozumieją. Trzeba to wyjaśniać do skutku. humalog napisał(a): To ostrzeżenie, a zarazem wyjaśnienie czym skutkuje niepodporządkowanie się. Al;e ostrzeżenie, a nie potępienie. I zwróć uwagę na sposób wypowiedzi. Bo o słowa cały czas idzie.
|
So gru 01, 2012 22:00 |
|
 |
Dariusz-555
|
Humalog , przyrównujesz film o Maryi do "mein kampf " - gratuluje mądrości . do Medjugorje nie musisz jechać , brak twojej osoby nikt tam nie zauważy i sie nie będzie przejmował . jest tam wystarczająca ilość pielgrzymów . moja krótka refleksja o panu Stanisławie Dziwiszu - tuż po śmierci JP2 tylko on miał moc wydać polecenie wyjęcia serca z Ciała naszego Rodaka i przywiezienie na stałe do Krakowa tak jak chcieli krakowianie . nie uczynił . jeśli ktoś jest przeciwnikiem księdza Natanka to prosze podać choć jedną jego nie trafioną wypowiedź , herezje , nieprawde czy propagowanie zła .
|
So gru 01, 2012 22:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I zwróć uwagę na sposób wypowiedzi. Bo o słowa cały czas idzie. W taki własnie sposób wypowiadaja sie biskupi. Jednak to oswiadczenie jest jak na nich nadzwyczaj wyraziste i jednoznaczne. Cytuj: Bo nie rozumieją. Trzeba to wyjaśniać do skutku.
Czyli to jednak prawda. Społeczeństwo kretynieje i wtórny analfabetyzm sie szerzy....skoro tak jasnych słów nie potrafia zrozumieć. Jak to jasniej ująć? Może w formie komiksu? Papcio Chmiel jeszcze żyje, wystarczy go poprosić by wydał kolejna książeczke p.t "Tytus Romek i A'Tomek w Grzechyni"....może zrozumieją?
|
So gru 01, 2012 22:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): o panu Stanisławie Dziwiszu - Nie muszę dalej czytać. Ten tytuł wystarczy za wszystko. Dariuszu, kto pozbawił kard, Dziwisza jego godności?
|
So gru 01, 2012 22:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): W taki własnie sposób wypowiadaja sie biskupi. Jednak to oswiadczenie jest jak na nich nadzwyczaj wyraziste i jednoznaczne.
Ale nie inkwizycja  humalog napisał(a): Jak to jasniej ująć? Może w formie komiksu? Papcio Chmiel jeszcze żyje, wystarczy go poprosić by wydał kolejna książeczke p.t "Tytus Romek i A'Tomek w Grzechyni"....może zrozumieją? Jeśli umiesz rysować ... . 
|
So gru 01, 2012 22:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Humalog , przyrównujesz film o Maryi do "mein kampf " - gratuluje mądrości . do Medjugorje nie musisz jechać , brak twojej osoby nikt tam nie zauważy i sie nie będzie przejmował . jest tam wystarczająca ilość pielgrzymów . moja krótka refleksja o panu Stanisławie Dziwiszu - tuż po śmierci JP2 tylko on miał moc wydać polecenie wyjęcia serca z Ciała naszego Rodaka i przywiezienie na stałe do Krakowa tak jak chcieli krakowianie . nie uczynił . jeśli ktoś jest przeciwnikiem księdza Natanka to prosze podać choć jedną jego nie trafioną wypowiedź , herezje , nieprawde czy propagowanie zła . [...] Nie wiem czy tak masz od zawsze czy już zbyt długo siedzisz za granicą i nie potrafisz pojąc spraw oczywistych. (kolejny "komiksowiec") Nie Maryję tylko film "Kolumbia". I nie oba te "dzieła", ale ich autorów. I nie dosłownie bo Hitler był ludobójca, a Tarczyński jest tylko oszustem. Teraz już pojąłes? Watpię....ale to już nie mój problem. Helenko Popatrz co napisał Dariusz. "Pan Stanisław Dziwisz" i "ks Natanek"....czy potrzeba wyraźniej opisywać skłonności Dariusza? Suspendowany Natanek zasługuje w jego oczach na tytuł "ksiądz", nie zasługuje jednak na to pełnoprawny ks. kardynał Stanisław Dziwisz - arcybiskup metropolita krakowski. Napisaliśmy kilka postów o tym co się dzieje wokół Natanka, jest tutaj na tym forum osobny wątek tego dotyczący......o Natanku istnieje wiele oświadczeń i to najważniejsze Episkopatu. Dla Dariusza to jednak mało. Ktoś kto ciągle pisze o Medjugorje, kto szczyci sie swoja pobożnością i wiarą w ten sposób pisze o najbliższym współpracowniku (wręcz przyjacielu) bł Jana Pawła II i równocześnie wychwala psychicznie chorego faceta!!! Czy to jest jeszcze katolicyzm? Nie, to tzw "kościół objawień", czyli najprawdopodobniej pomału tworząca sie sekta. [...] Jeszcze jestem na forum, więc powstrzymaj się od takich obraźliwych komentarzy, bo za następny będzie ostrzeżenie. Mariel
|
So gru 01, 2012 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ależ to właśnie jest inkwizycja Inquisitio – śledztwo, badanie - Oswiadczenia nie wydano z powodu kaprysu, ale po zbadaniu i śledztwie. Rysować nie potrafię...dlatego właśnie zaproponowałem Papcia Chmiela 
|
So gru 01, 2012 22:39 |
|
 |
Dariusz-555
|
nie moge się doczekać od anty-natankowców skrytykowania jego jakiejś wypowiedzi . no , chyba że to będzie w formie komiksu . a czy w formie komiksu będzie też przyrównanie " mein kampf" do " Kolumbii " . mam już tytuł dla was " Tytus , Romek i A'Tomek w Grzechyni . . . i w Kolumbii " . tytuł wam wymyśliłem , Papcio Chmiel do roboty . oczekuje na premiere .
|
So gru 01, 2012 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Helenko
Popatrz co napisał Dariusz. Widziałam i nie omieszkałam zwrócić uwagi. Dariusz-555 napisał(a): nie moge się doczekać od anty-natankowców skrytykowania jego jakiejś wypowiedzi . no , chyba że to będzie w formie komiksu . a czy w formie komiksu będzie też przyrównanie " mein kampf" do " Kolumbii " . mam już tytuł dla was " Tytus , Romek i A'Tomek w Grzechyni . . . i w Kolumbii " . tytuł wam wymyśliłem , Papcio Chmiel do roboty . oczekuje na premiere . Dariuszu, nawet jeśli miałabym, skrytykować, to na pewno nie wobec kogoś, kto nie uznaje godności kardynalskiej, święceń biskupich kard. Dziwisza. Tytułując kardynała panem wydajesz świadectwo o sobie, o swoim stosunku do ludzi, o braku elementarnej kultury. Możesz nie zgadzać się z kardynałem, możesz mieć krytyczny stosunek do jego decyzji, nauczania, ale nic Cię nie upoważnia do pozbawiania go należnej godności, którą otrzymał od papieża. Tym samym wyrażasz brak szacunku dla papieża. Nie mam nic więcej do powiedzenia i chyba na tym skończę jakąkolwiek dyskusję z Tobą z nadzieją, że przemyślisz ten mój post.
|
So gru 01, 2012 22:53 |
|
 |
Dariusz-555
|
Helenko , przepraszam za małą niezgodność z tytułami księży . dziękuje za pouczenie mnie . prawidłowo powinno być - ksiądz dr hab Piotr Natanek .
|
So gru 01, 2012 22:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może by tak czuwający moderator upomniał Dariusza za chamstwo w stosunku do kard Dziwisza? No chyba, ze moderator też z tego "kościoła objawień" jest....
|
So gru 01, 2012 23:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Helenko , przepraszam za małą niezgodność z tytułami księży . dziękuje za pouczenie mnie . prawidłowo powinno być - ksiądz dr hab Piotr Natanek . Napisała ofiara zjawy z Medjugorje.....
|
So gru 01, 2012 23:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): moja krótka refleksja o panu Stanisławie Dziwiszu - tuż po śmierci JP2 tylko on miał moc wydać polecenie wyjęcia serca z Ciała naszego Rodaka i przywiezienie na stałe do Krakowa tak jak chcieli krakowianie . nie uczynił Naprawdę Dariuszu nie brzmi to dla Ciebie makabrycznie: marzenie wiernych, aby naruszyć godność cielesną zmarłego i wyciąć mu serce? Ja rozumiem wycinanie zmarłym tego i owego w celach naukowych, ale w celach religijnych brzmi to jak tradycje pradawnych plemion czy też plemion Afrykańskich. Przynajmniej ja tak uważam, że wycinanie serca, żołądka, wątroby czy nerek, aby w różnych rejonach świata mogli nacieszyć się kawałkiem papieża to naruszenie godności cielesnej zmarłego. Humalog- odrobina pokory w stosunku do Medjugorie by się przydała. A co jeśli Komisja orzeknie, że to jednak była Maryja? Nie będzie Ci głupio, że z taką pogardą się wyrażałeś? I chciałbyś aby do objawień Twój Kościół podchodził z taką pogardą jak Ty? Wszak Kościół to wierni. Dajesz przykład podejścia do objawień...  . Ze skrajności w skrajność, razem z Dariuszem idziesz, choć w różnych kierunkach.
|
So gru 01, 2012 23:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Helenko , przepraszam za małą niezgodność z tytułami księży . dziękuje za pouczenie mnie . prawidłowo powinno być - ksiądz dr hab Piotr Natanek . Nie o niego mi chodziło, a o to, że nazwałeś kardynała St. Dziwisza panem Dziwiszem. Także, przykro mi, dopóki nie zaczniesz szanować decyzji papieża co do tytułu należnego kardynałowi, nie mamy o czym rozmawiać.
|
So gru 01, 2012 23:10 |
|
|
|