Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 0:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość
Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
I tak od 2000 lat...
Od 2000 lat zyjemy w "czasach ostatecznych".

Wt paź 22, 2013 11:18

WIST napisał(a):
Ad. 1. Nie wiem czy to zarzut czy co. Jak się to ma do tego co napisałem.
Ad. 2. Też nie wiem czy to przeciw czy za.
Ad. 3. Czemu uważasz że nie realizuje? Jesteś jakimś współczesnym faryzeuszem że wszystkich musisz pouczać.
Ad. 4. Kim był? Mam się powiesić czy co?
Ad. 5. A rozumiesz kontekst tej wypowiedzi. Rozumiesz że coroczne wieszczenie apokalipsy to nie jest głoszenie wiary?
Ad. 6. Jak szukasz wyzwań to nie do mnie. Jak myślisz o sobie że jesteś Jezusem to się pomyliłeś.

ad. 1a Losowe pytania kontrolne, wstępna weryfikacja. 1b. Jesteś osobą, która podoła wyzwaniu. Mogłeś napisać cokolwiek o Bogu bym miał podstawy zacząć rozmowę.

ad 2. Napisane jest, że przyjdzie, Pan Twój i stanie się sługą Twoim. W czym mogę Ci służyć? Oczywiście ja wiem w czym ale chciałbym potwierdzenia, czy masz jakieś potrzeby? Może masz już to co mogę Ci dać i serdecznie podziękujesz za mój wspaniały gest miłosierdzia? Mało tego mając to co mogę Ci dać z radością zweryfikujesz to czy faktycznie niosę to co już masz, Ty i każdy zbawiony, oświecony przez Jezusa i w Jezusie człowiek. Wyrażam się jasno?

ad 3. Wolą Boga było i jest Cię zbawić. Po co? Czy uważasz się za zbawionego? Czy jesteś gotów wdrażać ze mną Królestwo Niebieskie np. na tym forum? Czy dojrzałeś już do tej roli czy będziesz trwał do śmierci myśląc, że to może dzieci naszych dzieci, te na skażonych zgliszczach biosfery, te dzieci, może tam ktoś wtedy, no bo obiecano, napisano, coś ktoś mówił, tak mądrze, ciepło, głęboko, totus tuus Maryjo, pomóż nam bla bla... mógłbym tak drwiąco bez końca, pytam więc - gotów?

ad 4. Rozmawiaj ze mną, moim zadaniem jest pomóc Ci zrozumieć Boga na platformie Jezusa, którą pod ten moment, na to święto przygotowałem, byś nie był jak tamten ślepy, zadżumiony, trędowaty intelektualnie żyd pytający - A jakże to? Czyż on nie jest synem Marii I Jana Kowalskich? Czy to nie jest jakiś zwykły człek z sąsiedztwa, ot, jakiś tam zwykły Polaczek?
Masz wspaniałe narzędzia - wykorzystaj je.

ad 5. Zakończ to co zacząłeś - to jest koniec i Twoja Apokalipsa. Czekam po drugiej stronie, chcę Cię i Was wyrwać, nie zostawię Was tam, gdzie nie jest godne abyście przebywali. To jest powód mojej obecności pomijając konteksty dla mnie mało istotne. "Głoszenie wiary" w aktualnej formie też ma swój koniec, patrz i czytaj, upadnie Twój kościół i upadną inne z racji Waszego wyzwolenia. Nowe Jeruzalem, które stworzycie będzie wreszcie powodem do waszej dumy z siebie samych, bowiem drzewo zacznie rodzić zdrowy i obfity owoc.

ad 6. Zacznij czytać Ewangelię lub udowodnij w kilku zdaniach, że cokolwiek z niej zrozumiałeś. Pamiętaj zatem, że skoro sądzę sam podlegam sądowi, masz pełne prawo ostro mnie skrytykować i pal licho formę - moim zadaniem i tak jest Wam pomóc, bo Was umiłowałem więc jakiekolwiek błędy logiczne poprawię prostując ścieżkę Twojemu/Waszemu Panu.

Nie lękajcie się. Zapraszam :)

Wt paź 22, 2013 13:28
@Pocieszyciel, ty to tak sam z siebie piszesz? Czy uwazasz sie za wcielenie czyjes?

Ja niczyjej "pomocy" od "nawiedzonych" (rozum sobie, jak chcesz) nie potrzebuja. Tylko problemy sa z takimi "guru".

Wt paź 22, 2013 13:50

pocieszyciel wierze w twoje słowa ,dobrze piszesz pozdro

Wt paź 22, 2013 13:55

Kael napisał(a):
1. Co ma twoja wypowiedz do wypowiedzi WISTA, to chyba tylko ty sam wiesz.
2. Czy swiat AD 30 byl lepszy i dlaczego?
3. A czy swiat AD 900 byl lepszy? Albo AD 1550?
4. Jaka "wirusowa zgnilizne" wspoltworzy WIST, ktorej ty nie wspoltworzysz?
Pocieszyciel napisał(a):
ad. 2 W pewnym sensie wdrukowana wiara ma sens, w pewnym sensie. Dobrze by było owego dnia wiedzieć jak zacząć rozmowę z Panem Żniwa.

5 To zastanow sie teraz! Chrzescijanin powinien w kazdej chwili byc przygotowany na spotkanie z Panem Jezusem. Twoj koniec swiata jest w momencie twojej smierci.
6. Jestes pyszalkiem, ktory nie potrafi czytac tekstu ze zrozumieniem i ocenia ludziach po slowach wyrwanych z kontekstu. Starczy demaskacji?

Witaj Kaelu,

ad 1. Odpowiedziałem Wistowi na to pytanie, zobacz.
ad 2. Był gorszy, ludzkość była bardzo daleka od "ideału" - dziś jest mu bliższa. Poziom rozpowszechnienia Słowa Bożego w formie znanej nam Biblii jest już tak duży, że rozkodowanie będzie miało skutki globalne. Oczywiście pozytywne.
ad 3. Celem jest Królestwo Boże, które nie może być w nieskończoność tajemnicą wiary, religii. Ono jest w Tobie i wymaga odkrycia go przez Ciebie. Moim zadaniem jest Ci w tym pomóc i wystarczy mi do tego wybrana przez Ciebie Ewangelia, jej fragment a nawet jedno zdanie, jak choćby najważniejsze przykazanie. A skoro o nim mowa to fakt, że wykażę, iż nie rozumiesz jego treści - bo tak jest ( uczciwie sobie odpowiedz i wyznaj to nam jak chcesz) - to nie przejmuj się bo sprawię, że zrozumiesz.
ad 4. Ustosunkuj się merytorycznie do punktu 3 a pokaże Ci w czym rzecz.
ad 5. Czy należysz do osób, którym wmówiono, że spotkanie z Jezusem dokonuje się po śmierci biologicznej? A gdybym Ci powiedział, że tak nie jest? Szatan nie chce byś Go spotkał, nie chce Go nigdy więcej widzieć wśród nas. Jak, spytaj sam siebie, jak ma być skuteczny? Co wmówić ludziom by przegrali swoje życie, swoją życiową szansę spotkania z Chrześcijańskim Bogiem?

ad 6. Nie ulegnij pozorom. Rozważ: Mt 11,27 Wszystko przekazał Mi Ojciec mój, nikt też nie zna Syna tylko Ojciec, ani Ojca nikt nie zna tylko Syn i ten, komu Syn zechce objawić. Osiągnąwszy pełną jedność stałem się tym, który daje, tym, który staje na drodze i pyta: Za kogo mnie uważasz? Jesteś gotów na spotkanie ze Mną? Co mam zrobić innego jak nie mówić dalej: Mt 11,28 Przyjdźcie do Mnie, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię. Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, albowiem jarzmo moje jest słodkie a moje brzemię lekkie. Do tej pory tylko bezmyślnie czytaliście te słowa, ja postaram się byście sobie je wyryli na murach waszych sumień.

Wt paź 22, 2013 14:39

Quas
Chipy śledzące ludzkie myśli to głęboka fantastyka. Natomiast nie śledzę tak dlatego może dla mnie Wałęsa pozostaje postacią która swoje już zrobiła. Cóż, czy jest autorytetem za granicą to nie wiem, ale trudno mi go widzieć w roli takiego bożyszcza tłumów. A Nobla pewnie dostał zupełnie słusznie. Nie ma sensu wszędzie widzieć masonów i powoływać się na treści które nie są ogólnie przyjęte. A że o chipach się czasem mówi, to zawsze można stwierdzić zę znów spisek się ujawnia. Jakbyś pisał o spisku klimatologów, też znalazłbyś mnustwo doniesień, po prostu dlatego że się o tym mówi i pisze.

DrzewoMalinowe napisał(a):
Tak uważam ,że żyjemy w czasach ostatecznych ,wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują ,wypełniają się kolejno wszystkie ważne proroctwa.

Znów te porażające argumenty, żadnych konkretów. Jak ktoś chce końca to nic go nie przekona.

Kael napisał(a):
I tak od 2000 lat...
Od 2000 lat zyjemy w "czasach ostatecznych".

To zabawne że jak się wieszczy o końcu świata to się widzi jakieś znaki, ale jak ktoś pisze że te same znaki od wieków ludzie interpretowali tak samo i nic się nie działo to nie wpływa na przekonania apokaliptyków. To takie bardziej myślenie życzeniowe.

Pocieszyciel napisał(a):
Nie lękajcie się. Zapraszam

Ja się nie lęka, tylko nie ogarniam o co Ci chodzi. Narazie to Ty mi dowodnij że nie piszesz z psychiatryka.

pocieszyciel wierze w twoje słowa ,dobrze piszesz pozdro

Może wy sąsiadujecie pokojami? Drzewo, coś z Twoimi korzeniami chyba nie tak.

Wt paź 22, 2013 16:16
Cytuj:
ad 3. Celem jest Królestwo Boże, które nie może być w nieskończoność tajemnicą wiary, religii. Ono jest w Tobie i wymaga odkrycia go przez Ciebie. Moim zadaniem jest Ci w tym pomóc i wystarczy mi do tego wybrana przez Ciebie Ewangelia, jej fragment a nawet jedno zdanie, jak choćby najważniejsze przykazanie. A skoro o nim mowa to fakt, że wykażę, iż nie rozumiesz jego treści - bo tak jest ( uczciwie sobie odpowiedz i wyznaj to nam jak chcesz) - to nie przejmuj się bo sprawię, że zrozumiesz.

@Pocieszyciel: czyli uwazasz, ze jestes Jezusem? To ja dziekuje.
Cos za bardzo mi niejakiego @fratra przypominasz.

Wt paź 22, 2013 17:32

Chipy prędzej czy później i tak zostaną wprowadzone ,to nie jest nieuchronna kolej rzeczy tak samo jak postępująca komputeryzacja ,

Wt paź 22, 2013 17:34
Moderator

Styl i treść wypowiedzi wskazuje, że login "Pocieszyciel" nie ma znaczenia potocznego, ale miał oznaczać jedną z Osób Trójcy.

J 14,26: A Pocieszyciel, Duch Święty, którego Ojciec pośle w moim imieniu, On was wszystkiego nauczy i przypomni wam wszystko, co Ja wam powiedziałem.

Zatem zgodnie z punktem II/7 regulaminu - ban stały.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 22, 2013 17:50

banować jest najprościej jeżeli ktoś odbiega swoimi wypowiedziami od ogólnie przyjętej normy ,na jakiej podstawie chcesz pan zbanować pocieszyciela ,bo ty uważasz że głosi herezje ,a może się mylisz człowiecze

Wt paź 22, 2013 17:53
Uwagi do moderacji umieszczamy w Uwagach do moderacji.

Wt paź 22, 2013 17:55
WIST napisał(a):
Chipy śledzące ludzkie myśli to głęboka fantastyka.

Celem znamienia bestii nie jest śledzenie myśli a zdobycie dusz. Kiedy antychryst wraz z fałszywym prorokiem będą polować na dusze, nie powiedzą Ci tego Wist wprost, będzie to przykryte innymi kłamstwami. To też może być dla Ciebie głęboka fantastyka.
WIST napisał(a):
Natomiast nie śledzę tak dlatego może dla mnie Wałęsa pozostaje postacią która swoje już zrobiła. Cóż, czy jest autorytetem za granicą to nie wiem, ale trudno mi go widzieć w roli takiego bożyszcza tłumów. A Nobla pewnie dostał zupełnie słusznie. Nie ma sensu wszędzie widzieć masonów i powoływać się na treści które nie są ogólnie przyjęte. A że o chipach się czasem mówi, to zawsze można stwierdzić zę znów spisek się ujawnia. Jakbyś pisał o spisku klimatologów, też znalazłbyś mnustwo doniesień, po prostu dlatego że się o tym mówi i pisze.

Wist zawsze można też wszystko bagatelizować i do samego końca mówić ja nic nie widzę. Wałęsa po różnych masmediach głosi masońskie NWO, chipowanie ludzi i tak jak wczoraj na TVP1 w lewackim ,,Świat się kręci'' po raz kolejny prowadził kampanie na rzecz tych masońskich projektów, NWO a o chipach mówił dwa razy, raz w rozmowie pożniej od siebie celowo schodził w ten temat. I oczywiście dalej możesz pisać że mówi to bez przemyślenia, że Ty nic nie widzisz. Nawet kiedy do tego zaczyna promować kolejny masoński projekt, laicki dekalog ponad narodami.
WIST napisał(a):
To zabawne że jak się wieszczy o końcu świata to się widzi jakieś znaki, ale jak ktoś pisze że te same znaki od wieków ludzie interpretowali tak samo i nic się nie działo to nie wpływa na przekonania apokaliptyków. To takie bardziej myślenie życzeniowe.

Zabawne w tym to by mogło być tylko to kto to pisze, bo jak by to troszke odwrócić to by pasowało idealnie do Ciebie. Widzę Wist że kurczowo chcesz się trzymać swoich różowych okularów, przez które nic nie widzisz i zdaje Ci się że przez to możesz bazować na ignorancji zmieszanej z ironią i graniem prześmiewczych uśmieszków. Pamiętaj że kiedy w niedługim czasie ujawni się antychryst świat będzie go też wielbił i chwalił, dlatego to że nic nie widzisz usilnie starasz się być na wszystko ślepym, nie będzie Twoim usprawidliwieniem kiedy dalej będzisz grał ignoranta który nic nie widzi, a Ci co Ci napiszą to antychryst będą godni Twoich prześmiewczych uśmiechów.

Cz paź 24, 2013 11:17
Tyle, ze "antychrystow" widzieli juz apostolowie.

Problem w tym, ze zwolennicy "Apocalypse now" zdaja sie byc tak zajeci szukaniem antychrysta i znamienia bestii, ze jakby zapominaja, ze ich koniec swiata moze byc szybciej.

Jezeli ktos przylgnal do Chrystusa i zyje Ewangelia, to jest praktycznie bez znaczenia, czy antychryst sie pojawi jutro i czy bedzie go "chipowal" na sile, czy podstepem. Liczy sie to, co mamy we wnetrzu, a nie to, co zewnetrzne. Zakusy na opanowanie czlowieka byly zawsze, ale ci, dla ktorych Jezus Chrystus jest Panem i najwyzsza wartoscia zawsze byli wolni.
Dlatego nalezy byc zawsze czujnym i gotowym na spotkanie z Panem, a nie zbierac sily na "pojawienie sie antychrysta". I tak sami sie przed nim nie obronimy. Ale jezeli bedziemy nalezec do Chrystusa, to On nas ocali.

Cz paź 24, 2013 11:29

Zgadzam się ze wszystkim co napisał quas bardzo mądra wypowiedz pozdrawiam

Cz paź 24, 2013 13:37

Quas napisał(a):
Celem znamienia bestii nie jest śledzenie myśli a zdobycie dusz. Kiedy antychryst wraz z fałszywym prorokiem będą polować na dusze, nie powiedzą Ci tego Wist wprost, będzie to przykryte innymi kłamstwami. To też może być dla Ciebie głęboka fantastyka.

Nie ma takiej technologii która łapie dusze. A wcześniej zasugerowano że chipy chcą śledzić umysły, więc stwierdziłem fakt. Uważasz inaczej? Istnieją już zaawansowane technii czytania myśli i ich przetwarzania przez urządzenia elektroniczne?

Quas napisał(a):
Wist zawsze można też wszystko bagatelizować i do samego końca mówić ja nic nie widzę. Wałęsa po różnych masmediach głosi masońskie NWO, chipowanie ludzi i tak jak wczoraj na TVP1 w lewackim ,,Świat się kręci'' po raz kolejny prowadził kampanie na rzecz tych masońskich projektów, NWO a o chipach mówił dwa razy, raz w rozmowie pożniej od siebie celowo schodził w ten temat. I oczywiście dalej możesz pisać że mówi to bez przemyślenia, że Ty nic nie widzisz. Nawet kiedy do tego zaczyna promować kolejny masoński projekt, laicki dekalog ponad narodami.

A jeśli ktoś mówi o różowych jednorozcach, to też mam traktować jako spisek? Problem w tym że jedyne co masz tutaj jako argument to słowa jednego człowieka. I odnosisz to do całej rzeszty co do której nie wiadomo czy istnieje. A jeden człowie sobie może mówić co chce, jest takich na świecie wielu którzy o czymś mówią. Tak to sobie każdy spisek można uzasadniać.

Cytuj:
Zabawne w tym to by mogło być tylko to kto to pisze, bo jak by to troszke odwrócić to by pasowało idealnie do Ciebie. Widzę Wist że kurczowo chcesz się trzymać swoich różowych okularów, przez które nic nie widzisz i zdaje Ci się że przez to możesz bazować na ignorancji zmieszanej z ironią i graniem prześmiewczych uśmieszków. Pamiętaj że kiedy w niedługim czasie ujawni się antychryst świat będzie go też wielbił i chwalił, dlatego to że nic nie widzisz usilnie starasz się być na wszystko ślepym, nie będzie Twoim usprawidliwieniem kiedy dalej będzisz grał ignoranta który nic nie widzi, a Ci co Ci napiszą to antychryst będą godni Twoich prześmiewczych uśmiechów.

Zwalanie winy na kogoś kto jest do czegoś cceptyczny, za to że jest sceptyczny to typowy przejaw tych wszystkich dziwacznych teorii. Innymi słowy, tupnę w podłogę i powiem "tylko nie mówicie ze was nie ostrzegłem". Sorry, ale tak to sobie Endek może innych przekonywać. Ty bądz powazniejszy. No niestety, nie widzę, za to nie patrzę przez różowe okulary tylko wiedzę o tym co było kiedyś i co jest teraz. Cała ta teoria spiskowa jest tak samo dziurawa jak jej porzedniczki z dawnych czasów. Chcesz żyć w strachu przed czymś co nie istnieje to ok, ale nie rób mi wyrzutów że nie chcę się bawić w tej samej piaskownicy gdzie psy nasikały.

Zgadzam się ze wszystkim co napisał quas bardzo mądra wypowiedz pozdrawiam

Myślę ze Quasowej teorii nie pomoże takie poparcie.

Cz paź 24, 2013 16:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Następna strona