Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
prawdzie objawionej.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn lip 06, 2009 23:00 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
ale dlaczego "potocznie" 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Pn lip 06, 2009 23:01 |
|
 |
Seweryn
|
Owieczka_in_black napisał(a): ale dlaczego "potocznie" 
A dlaczego potocznie Słońce zachodzi?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn lip 06, 2009 23:04 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
@ Seweryn
Przed chwilą sam mi udowadniałeś, że słońce nie zachodzi, tylko ziemia sie obraca itp. Nazywa się to potocznie zachodem Słońca, a naukowo jak sie to tłumaczy to już wiesz.
@ Ludkowie na forum
Ps. Tu się dzieją dziwne rzeczy, czy to ze mną coś jest nie tak 
/Jacek Kaczmarski/
|
Pn lip 06, 2009 23:07 |
|
 |
Seweryn
|
Owieczka_in_black napisał(a): @ Ludkowie na forum Ps. Tu się dzieją dziwne rzeczy, czy to ze mną coś jest nie tak 
Obawiam się że tak.
|
Pn lip 06, 2009 23:10 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
 ...
/Jacek Kaczmarski/
|
Pn lip 06, 2009 23:18 |
|
 |
Seweryn
|
Słońce już zaszło potocznie dobranoc . 
|
Pn lip 06, 2009 23:22 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Seweryn sie zawstydzil i poszedl spac.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn lip 06, 2009 23:25 |
|
 |
Seweryn
|
Dural napisał(a): Seweryn sie zawstydzil i poszedl spac.
Kiedy jestem głupi tolerują mnie, kiedy mam rację, wpadają w gniew.
|
Pn lip 06, 2009 23:28 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
A Goethe czuwa.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn lip 06, 2009 23:32 |
|
 |
olila
|
Tak w ogóle to nie mam nic przeciwko tolerancji, zachodom słońca, prawdzie objawionej i poetom.
A kim jestem? Jestem katoliczką.
|
Wt lip 07, 2009 13:12 |
|
 |
Kruk
|
Katolik, tradycjonalista, konserwatysta, wolnościowiec, antykomunista i antysocjalista.
_________________ "Pluja na nas rozne hieny, oskarzaja o nienawisc, ale my sie nie zlamiemy i bedzemy twardzi, prawi. Zdrajcow osadzimy ostro za lewacka niegodziwosc. To nie zadne oszolomstwo to normalna sprawiedliwosc" L.Cz.
|
Pt lip 10, 2009 18:42 |
|
 |
kaloryfer
|
Całkiem fajna jest ta dyskusja o zachodzie słońca, Seweryn.
Natomiast zastanawia mnie ewolucja prawdy... tj. jak z natchnionego (nie objawionego) słowa Biblii powstaje prawda objawiona (a nie natchniona)? ;O
To trochę takie coś jak to: 2+2=zszywacz
|
So lip 11, 2009 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Katoliczka
|
Cz lip 16, 2009 10:00 |
|
 |
violamiko38
|
 Wierzysz,kim jesteś?
Należę do Jezusa Chrystusa,uczęszczam na nabożeństwa do Kościoła Wolnych Chrześcijan,wyznaję wiarę w Jedynego Boga Ojca i Stworzyciela,Jezusa Chrystusa Pana i Zbawiciela,Boga w ludzkim ciele i Ducha Świętego Pocieszyciela,którego zostawił nam Pan. Trzymam się prawd tylko biblijnych,staram się wypełniać należycie przykazania Boże i nie rozumiem dlaczego to tak przeszkadza katolikom(sama kiedyś byłam). Człowiek który odszedł od KRK,nie jest człowiekiem,który odszedł od Boga,wręcz przeciwnie,dziś jestem o wiele bliżej Pana niż kiedykolwiek byłam.Nie potrafię zrozumieć niechęci zwłaszcza ze strony katolików,którzy mienią się chrześcijanami. "Będziesz miłował Pana Boga swego,z całego serca i z całej duszy swojej,i z całej myśli swojej.To jest największe i pierwsze przykazanie.A drugie podobne temu:Będziesz miłował blizniego swego jak siebie samego.Na tych dwóch przykazaniach opiera się cały zakon i prorocy."(Ew.Mat.22,34).Być może dla członków KRK bliznim jest tylko katolik? "A ja wam powiadam:miłujcie nieprzyjaciół waszych i módlcie się za tych,którzy was prześladują.Abyście byli synami Ojca waszego,który jest w niebie,bo słońce wschodzi nad złymi i dobrymi,i deszcz pada na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.Bo jeślibyście miłowali tylko tych,którzy was miłują,jakąż macie zapłatę?Czyż i celnicy tego nie czynią?A jeśli byście pozdrawiali tylko braci waszych,cóż osobliwego czynicie?Czyż i poganie tego nie czynią?Bądzcie wy tedy doskonali,jak Ojciec wasz niebieski doskonały jest. -Ew.Mat.5,44-48- "Miłosierdzia chcę a nie ofiary"-tego Chrystus od nas oczekuje, szczerych,nie obłudnych serc i miłosierdzia,nie ofiary bo ona została już złożona ostatecznie.Miłości,pokory,współczucia i zrozumienia dla drugiego człowieka.Pozdrawiam w Imieniu mojego Zbawiciela Jezusa Chrystusa.
|
Cz lip 16, 2009 16:37 |
|
|
|