Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 10:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość

Post Re: Znamię bestii
quas napisał(a):
Tak przez tą władzę jest niszczona wolność do głosu ludzi wierzących.

Twój post jest na to najlepszym dowodem. Prawda? WIST knebluje Ci usta przecież.

quas napisał(a):
Otwórz oczy bo rząd światowy już działa

Kolega poda jego siedzibę, ministrów i budżet.

Orkiestra!

So sty 12, 2013 18:08

…...Początkowo, implanty mózgowe będą sprzedawane jako "przełomowe odkrycie" …........ Kiedy "korzyści" z takich technologii ( np.leczenie )będą przedstawione ogółowi społeczeństwa, wkrótce większość ludzi będzie chciała je pozyskać.

Możliwości tego typu technologii są nieograniczone
to co kiedyś było science fiction szybko staje się rzeczywistością, która zmieni świat na zawsze.

Ale czy to naprawdę jest bezpieczne aby mieć wszczepione do głowy urządzenie, które potrafi "rozmawiać" bezpośrednio z mózgiem?

Wiele dużych korporacji liczy na to, że w świecie, który jest zawsze głodny nowych technologii, większości ludziom nie będą przeszkadzały takie rzeczy.
Naukowcy IBM są wśród tych, którzy badają jak podłączyć twój mózg do urządzeń takich jak komputer lub smartfon. Jeśli tylko pomyślisz że chcesz do kogoś zadzwonić, to się wydarzy. Będziesz mógł sterować kursorem na ekranie komputera tylko poprzez myślenie o tym, gdzie chcesz go przenieść. Naukowcy z dziedziny bioinformatyki opracowali zestawy słuchawkowe z zaawansowanymi czujnikami czytającymi elektryczną aktywność mózgu, które pozwalają na rozpoznawanie wyrazu twarzy, podniecenia i poziomu koncentracji oraz myśli osoby bez podjęcia przez nią jakichkolwiek fizycznych działań.

Gdyby można było pobrać myśli i uczucia bezpośrednio z mózgów obywateli, można by w ten sposób osiągnąć pełną kontrolę, nigdy nie martwiąc się, że ludzie zwrócą się przeciwko tobie.
W rzeczywistości, można zaprogramować takie czipy aby obywatele czuli się zadowoleni przez cały czas.

kopia z Prison Planet.pl”

Masakra. Czy w takim świecie jest chociaz margines dla chrzescian? dla których priorytetem np nie jest zdrowie, czy nie naiwnoscią jest twierdzenie, że

WIST napisał(a):
Z całym szacunkiem ale nikt nie będzie chciał chipu który może go zabić. Podobnie tak długo jak nie będzie to na 100% bezpieczne nikt tego nie przyjmie

A to 100% to kto Ci zagwarantuje? No kto? WHO? wolne żarty

So sty 12, 2013 20:19

wist napisał(a):
Jak na razie najlepszym dowodem na to że dalecy jesteśmy od powszechnej kontroli, jest możliwość wygłaszania wszystkich poglądów.

To żaden dowód wrecz pzreciwnie! Ale to inna para kaloszy nie będziemy tu pisać o metodach uwiarygodnienia i politykować, bo zaraz usłysze o teorich spiskowych, guas ma dużo racji. Tez sluchałam dzisiaj w radiu audycji o eutanazji ale niestety mój układ nerwowy kapituluje słysząc poglądy profesor środy i nie dotrwałam do końca.

Wist : Alus, sama widzisz jak jest :)

a ja : to nieuczciwe, to manipulacja!

Czy naprawdę Alus przekonuje Cię Wist porównując widzenie św. Jana z objaśnieniami aniołów poszczegolnych obrazów czy wydarzeń , do Jezusa- kosmity itd.? Wydaje mi się że to profanacja.

Czy to trzeba być aż czupkiem czy fanatykiem, żeby powaznie traktowac Apokalipsę? Czy to tylko teologowie mają prawo czytania całej Biblii? a my tylko proste fragmenty? A nawet jak (zasłaniając się strachem przed herezją) tylko biblisci ( cały czas mam na mysli pomoc od DuchaSw) to dlaczego, zamiast się tak ślepo upierać że chipy to na pewno nie mają nic wspólnego z bestią, nie sięgnąć do opracowań biblistów, tylko ( w czym Wist jest prymusem) porównywać złozone tajemnice i plany Boga z jakimiś totalnie niebiblijnymi „proroctwami”.

Wist , pytasz się : Czy odróżniam to o czym pisał św. Jan, od tego co twierdze??
To może od Ciebie się dowiem jaka jest róznica?
Bo ja chyba jasno na str. 20 cytowałam fragmenty Objawienia czyli z grubsza po kolei wydarzenia widziane przez Jana.
A to, że Ty sam nie masz pragnienia, które by Cie inspirowalo do szukania odpowiedzi na tajemnicze czy klopotliwe fragmenty Biblii, nie znaczy, że tej odpowiedzi nie ma, albo że jest ona zarezerwowana dla wybranych albo że nie jest wogole nam potrzebna .

A dlaczego nie odpowiesz na podstawowe pytanie, mianowicie po co i dlaczego Bóg zesłal na Jana taką kopalnię wiedzy o czasach ostatecznych? i jaką odpowiedzialnoscia Go obarczył.

So sty 12, 2013 20:26
Nie przekonują mnie żadne implanty, czipy, czyli pomysły ludzi usiłujących swoje teorię podbudować Biblią.
Wierzę, że wszechświat jest w ręku Boga, a zło ma ograniczoną moc.

So sty 12, 2013 20:41

Jak Twoje przekonanie mają ludzie w głębokim powazaniu jak moje ......

Wierzę, że wszechświat jest w ręku Boga, a zło ma ograniczoną moc.[/quote]

chyba to jasne, cała apokalipsa jest własnie tylko o tym

So sty 12, 2013 20:48
...,,znak na ręce albo na czole i bez tego znaku nikt nie kupi ani nic nie sprzeda''...

To co mamy dzisiaj jest tylko wstępem i potwierdzeniem proroctwa które zaczyna się wypełniać na naszych oczach. Jest to celowe i zaplanowane wypieranie gotówki dla większego zniewolenia i kontroli ludzi. Kontrolowanie tranzakcji, wydatków, zasobów obywateli. Dzisiaj idąc do sklepu możemy liczyć na większe rabaty pod warunkiem że nie będziemy płacić gotówką a kartą z chipem. Znak besti jest już bardzo blisko i nic bez niego nie kupimy, a gotówki już nie będzie i wszystko to idzie w tą stronę. I pogodę umiemy przepowiadać a znaków czasu nie rozpoznajmy.

So sty 12, 2013 21:39

A w Biedronce tylko gotówką. Jak to wytłumaczyć?

So sty 12, 2013 21:41

quas

aż normalnie ręce opadają, jak to czytam...
Popatrz, dziś to się wypełnia, bo są UŁATWIAJĄCE nam życie karty.
Gdybyś była trochę starsza to w latach 80 widziałabyś znak bestii w kartkach na żywność...
A jak pojawiły się banknoty w odejściu od parytetu złota.
I to właśnie jest piękne w tych interpretacjach, one są ni z gruchy, ni z pietruchy.
Pora się ogarnąć więc...

So sty 12, 2013 21:46

Wiecie, że w latach 70-tych kody kreskowe uważano za znamię bestii? :-D

Może więc zostawmy już te czipy, bo łatwo jak widać o kompromitację...

Apokalipsa ma głębokie symboliczne przesłanie i chyba nie warto go narażać na śmieszność.

So sty 12, 2013 22:14
gacjan
A próbowałeś se taką kartkę na żywność przyklejać na czoło? :) No ale jak byś miał większe zakupy to czoło mogło by Ci nie wystarczyć. :)
UŁATWIAJĄCE życie karty. Jak to ładnie uwidoczniłeś. Niestety jest to typowe naiwne myślenie wielu ludzi którzy tak właśnie mają myśleć jak się nimi steruje i prowadzi za rączke choćby na rzez. Oczywiśćie na tej samej zasadzie ludzie będą przyjmować znak bestii przepowiedziany w Piśmie Św. Rządy światowe tak właśnie piorą ludziom mózgi. Kontrola i zniewolenie pod hasłem ,,UŁATWIAJĄCE ŻYCIE''... i zabijanie dzieci, staruszków, propagowanie zboczeń i dzieci dla homoseksualistów, legalizacja narkotyków i inne degneracje dla społeczeństw pod pięknym hasłem ,,TOLERANCJA''.

So sty 12, 2013 22:15

A wiecie, jaki ja głupi jestem? Pół roku już będzie, jak dumam nad quasowym awatarem, skąd to i po co to. Spodobała mu się kolorystyka, czy miękkie kontury? A to przecież takie proste. Quas, ilekroć otworzy klawiaturę, puszcza tę samą płytę (dziwne, że nie zdartą jeszcze) i każe jej słuchać klubowiczom (tzn. nam). Dyskusja w zasadzie go nie obchodzi, należy tylko wysłuchać, co z płyty gra. Doprawdy, uczciwość godna podziwu.

Orkiestra!

So sty 12, 2013 22:25

quas
W tym wypdku trochę bardziej chodziło mi o zwrócenie uagi na sam fakt że każdy może głosić swoje teorie, niż że to dowód na wolność, choć i to drugie jest prawdą. Wolność ogólna jest wprost proporcjonalna do wolności słowa. I jak napisał Lurker na tym forum nikt nie knebluje nikomu ust w kwestii głoszenia teorii o chipach i interpretacji Biblii po swojemu.

beldex napisał(a):
Masakra. Czy w takim świecie jest chociaz margines dla chrzescian? dla których priorytetem np nie jest zdrowie, czy nie naiwnoscią jest twierdzenie, że

Powiedz mi Beldex, czy ja na tym forum kiedykolwiek wstawilem scenariusz terminatora, po czym zacząłem pisać coś w stylu tego co napisałaś? Widzę że każda nowinka dotycząca tego jak ktoś sobie wyobraża świat z chipami na czole traktujesz z taką samą pewnością jak wizje św. Jana. Wpadasz coraz bardziej w jakąś psychoze.

Cytuj:
A to 100% to kto Ci zagwarantuje? No kto? WHO? wolne żarty

Kto mi zagwarantuje że nikt nie będzie chciał chipu, który może go zabić? Nie wiem jak Ty, ale dla mnie to dość oczywiste. I dlatego jeśli już by się pojawiły, byłyby bezpieczne. I znów wedle mojej logiki, to zrozumiałe że ludzie mucieli by przyjmowac je bez oporów, czyli muszą być bezpieczne. Mnie dziwi że w jednym miejscu straszysz jak to chipy będą rozreklamowane, żekażdy je będzie chciał, a za chwilę drzżysz że będą niebezpieczne i dorzucasz tutaj slowa z prorotwa. Strasznie to nieskładne i wszystko naraz byle dodać smaczku, choć sprzeczne ze sobą.

Cytuj:
To żaden dowód wrecz pzreciwnie!

Jak pisałem wcześniej, tak powtorzę - głównym celem tego zdania była swoista ironia. Czujesz że jesteś zniewolona, lub szykuje się zniewolenie? Ale nie widać abyś bała się tutaj głosić swoje teorie. Już dawno powinni Cie odwiedzić przedstawiciele rządu światowego. Bo przez internet nie trudno Cie namierzyć tajnym służbom.

Czy naprawdę Alus przekonuje Cię Wist porównując widzenie św. Jana z objaśnieniami aniołów poszczegolnych obrazów czy wydarzeń , do Jezusa- kosmity itd.? Wydaje mi się że to profanacja.
Ja tak krótko bo cięzko mi uwierzyć, ale czytaj ze zrozumieniem i zerknij tutaj co zrobiłaś http://www.pablik.pl/slownik/img/foto/facepalm.jpeg

Cytuj:
Czy to trzeba być aż czupkiem czy fanatykiem, żeby powaznie traktowac Apokalipsę? Czy to tylko teologowie mają prawo czytania całej Biblii? a my tylko proste fragmenty? A nawet jak (zasłaniając się strachem przed herezją) tylko biblisci ( cały czas mam na mysli pomoc od DuchaSw) to dlaczego, zamiast się tak ślepo upierać że chipy to na pewno nie mają nic wspólnego z bestią, nie sięgnąć do opracowań biblistów, tylko ( w czym Wist jest prymusem) porównywać złozone tajemnice i plany Boga z jakimiś totalnie niebiblijnymi „proroctwami”.

Znów mój apel - czytaj ze zrozumieniem. Nie mam nic do czytania Biblii, bo sam chętnie czytam. Pisałem o jej prywatnej interpretacji - potępionej zarówno przez św. Pawła jak i Kościół. A niepoważnie to ja traktuje tylko teorie spiskowe.

Cytuj:
To może od Ciebie się dowiem jaka jest róznica?
Bo ja chyba jasno na str. 20 cytowałam fragmenty Objawienia czyli z grubsza po kolei wydarzenia widziane przez Jana.
A to, że Ty sam nie masz pragnienia, które by Cie inspirowalo do szukania odpowiedzi na tajemnicze czy klopotliwe fragmenty Biblii, nie znaczy, że tej odpowiedzi nie ma, albo że jest ona zarezerwowana dla wybranych albo że nie jest wogole nam potrzebna .

Cytuj:
A dlaczego nie odpowiesz na podstawowe pytanie, mianowicie po co i dlaczego Bóg zesłal na Jana taką kopalnię wiedzy o czasach ostatecznych? i jaką odpowiedzialnoscia Go obarczył.

Ja już napisałem jaka jest różnica. Jan pisze o jakimś znamieniu. A Ty to interpretujesz jako chip. Nie dla każdego skojarzenia są takie same, nie każdy tak odczytuje te proroctwa. Czy będę musiał raz jeszcze napisac to samo?
Rozumiem że brak pragnienia z mojej strony, wynika z tego faktu że nie przyjmuje Twojej hipotezy na powaznie? To takie typowe, każdy kto mysli inaczej nie ma pragnienia, nie szuka prawdy, może nawet jest agentem obcego światowego rządu?
A co do Apokalipsy, nigdzie nie napisałem że nie ma odpowiedzi, że to prorctwo nic nie znaczy. Kolejny raz rozumiesz coś innego niż ja napisałem. Zresztą ręce opadają. Dyskusja toczy się o tym czy chipy są owym znamieniem, a Ty nagle wyskakujesz z twierdzeniem że ja uważam że tam nie da się znaleźć sensu. Co ma piernik do wiatraka? Czy napisałem że jest zarezerwowana ta wiedza dla wybranych? Nie, ale jako katoliczka powinnaś wiedzieć kto ma prawo autorytatywnie interpretować. Zresztą jak się kończy prywatne czytanie i tworzenie sobie teogii to już chyba z reformacji wiemy. Też tą drogą podążasz? Nie daj Boże biskup, albo papież podważy Twoją hipoteze, to też będziesz się spierać?

Cytuj:

Może dlatego że pytanie wczesniej nie padło. I znów, co ma piernik do wiatraka. Zrozum wreszcie że to co Jana i to co Twoje to nie jest to samo. To że Tobie cos się skojarzyło i niby pasuje do siebie, to nie znaczy że o tym mówi to proroctwo. Twoje skojarzenia to nie fakt. A ja nie jestem po prostu przekonany czy to właśnie św. Jan zapowiada. A w tych waszych interpretacjach za dużo jest nieścislości, sprzeczności i zwykłych bzdur.

Jajko
Szkoda że tu nie opcji lubię to :) No więc jak to jest z tą Biedronką? Chociaż szkoda że nie można płacić kartą. Swoją drogą ten chip w czole to faktycznie zło. Za każdym razem trzeba się będzie kłaniać przed czytnikiem. To dopiero zniewolenie.

So sty 12, 2013 22:30

Dzięki Wist. Niestety moje trudne pytanie, jak zwykle, pozostało bez echa :(

So sty 12, 2013 22:32
Miło Lurker. :) Lubię oldschool, wiesz stara szkoła rapu :). Wybacz że nie odpisałem, ale nie chciało mi się tłumaczyć Ci co napisałem.

So sty 12, 2013 22:33

W zasadzie to przepraszam za tamten post. Po prostu noż mi się w kieszeni otwiera, kiedy czytam, że aborcja to zabijanie dzieci, eutanazja to zabijanie staruszków itd. Ty masz, oczywiście, na odwrót

Orkiestra!

So sty 12, 2013 22:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Następna strona