Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 119  Następna strona
 Tydzień apostazji 
Autor Wiadomość
Post Re: Tydzień apostazji
Jajko napisał(a):
A tam. Nadal nie może. Większości ludzi religia zostaje narzucona.
Wszystkim dzieciom ten czy inny światopogląd, religia zostaje "narzucona". Nie mieszaj.

Pt maja 25, 2012 23:17
Jajko napisał(a):
Ostatnio nawet oglądałem z moim synem program o księdzu, który molestował dziewczynki. Trzeba dziecko uświadomić... niemniej podkreśliłem, że nie tylko księża molestują dzieci

na pewno nie dodałeś, ze nie wszyscy księża molestują dzieci.. :-|
chcesz go "uświadamiać"???
ale podejrzewam, ze nie zaprosisz go do oglądnięcia dokumentu
np. o księdzu, który został święty, jak Maria Kolbe itp., co?? :-|

poza tym wspominasz, ze nawet nie znasz żadnego księdza..
budujesz zatem obraz rzeczywistości swojego dziecka
w oparciu o to co TV przynosi do domu??

to wszystko jest dla mnie straszne..
współczuje twojemu synowi.

So maja 26, 2012 1:33
Jajko napisał(a):
Rozumiem. Mnie generalnie razi takie słownictwo, ale rozumiem cel jaki przyświeca temu plakatowi.
A do księży zaufania nie mam, pewnie dlatego że żadnego nie znam i widzę tylko obraz medialny duchownych. Ostatnio nawet oglądałem z moim synem program o księdzu, który molestował dziewczynki. Trzeba dziecko uświadomić... niemniej podkreśliłem, że nie tylko księża molestują dzieci

Wypisz wymaluj moja koleżanka - nienawidziła smaku śledzi dlatego nigdy nie spróbowała ich smaku.
A w uświadamianiu dziecka wziąłeś pod uwagę nowoczesne metody stosowane np w Niemczech?....a jeśli nie, to może czas nadrobić i pouczyć dziecka technik masturbacji.....trzeba dziecko uświadomić.

So maja 26, 2012 7:32

Alus napisał(a):
A w uświadamianiu dziecka wziąłeś pod uwagę nowoczesne metody stosowane np w Niemczech?....a jeśli nie, to może czas nadrobić i pouczyć dziecka technik masturbacji.....trzeba dziecko uświadomić.

Czy ty chcesz by dzieci się masturbowały?

So maja 26, 2012 8:05
Iwona19 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie jestem tak "postępowa" - dokładnie napisałam o tych metodach stosownych w Niemczech.
Obszerne informacje możesz uzyskać w ostatnim GN - wywiad z socjolożką Gabriel Kuby, tytuły: Dyktatura sexu i Rewolucjonistka (str 46, 48)

So maja 26, 2012 8:11
Europa się stacza...

So maja 26, 2012 8:13

Mkb, masz całkowitą rację, niestety tak jest.
Alus, z taką nauką to ostrożnie. To może się niezbyt dobrze skończyć.

So maja 26, 2012 8:18

Cytuj:

Zaczną może później inicjację seksualną :roll: Ja, na przykład, swój pierwszy "raz" miałem w 35 roku życia :-)

So maja 26, 2012 8:34
Iwona19 napisał(a):
Mkb, masz całkowitą rację, niestety tak jest.
Alus, z taką nauką to ostrożnie. To może się niezbyt dobrze skończyć.

Mnie ostrzegasz? :-) .....właściwy adres to Min. Edukacji w Niemczech, realizujące wytyczne WHO pt: "Standardy wychowania seksualnego w Europie".

So maja 26, 2012 10:37
Alus napisał(a):
Mnie ostrzegasz? :-)

Zauważyłam, że Iwona odbiera wszystko bardzo wprost ;)

So maja 26, 2012 10:42
żeby było lepiej, musi być wpierw gorzej.
żeby było zbawianie musi być wpierw krzyż.

miejmy nadzieje, ze ten upadek Europy, poprzedza jedynie jej wzlot duchowy.
może w końcu (tak jak to miało być) w Europie będzie prawdziwa Unia Europejska,
zbudowana na chrześcijańskim fundamencie.
ten projekt jest w stanie totalnego upadku w tym monecie, ale może w przyszłości...

So maja 26, 2012 10:43

-Vi- napisał(a):
Zauważyłam, że Iwona odbiera wszystko bardzo wprost ;)

Dobrze zauważyłaś, bo taka jestem. Czasem niektórzy mnie ostrzegają bym nie brała wszystkiego do siebie, ale ja już tak mam. Taki mój charakter.

So maja 26, 2012 10:51

Johnny99 napisał(a):
Jakbyś zaczął tu z furią wypisywać, że ci jakiś buddysta powiedział, iż też masz szansę zostać Buddą (a ty przecież nie wierzysz w te bajki, więc jak on cię straszliwie obraził grrrrr wrrrrr, aaaaa!!), to szczerze mówiąc też bym nie widział.

Stwierdzenie, że mam na coś szansę, jest zawsze prawdziwe, bo zawsze jest niezerowe pp na wszystko. Natomiast twierdzenie, ze jestem człowkiem Kk po tym, jak dokonam apostacji, jest kłamstwem i zaprzaństwem katolickich religiantów, starających sobie nabić mną statystyki.
Katolik: wiki oraz słownik j pol: "wyznawca katolicyzmu". Nie jestem wyznawcą tej religii, więc kościół kłamie twierdząc, że jest inaczej.

Cytuj:

Najwyraźniej, skoro zostałeś ochrzczony, to w rozumieniu Kościoła jesteś. Twoje zdanie jest tu bez znaczenia. W sumie to powinieneś się cieszyć: zawsze to jednak jakaś zachowana szansa na zbawienie :)

G.o mnie obchodzi rozumienie kościoła. Jak chce lansować swoją nowomowę publicznie, to niech się wyraża tak: Acro jest katolikiem w rozumienie katolickim, a to rozumienie w normalnej polszczyźnie oznacza kiedyś ochrzczonego, także apostatę.

A ja będę mówił KK to organizacja pedofilów w rozumieniu Acro, co normalnie się rozumie jako związek wyznaniowy. Podoba ci się takie redefiniowanie języka?

Cytuj:

No bo to nie są kłamstwa, więc mi nie przeszkadzają.

Więc nie przeszkadza ci to, że KK jest organizacją pedofilów (bo to taka sama prawda jak to, ze jestem katolikiem)?

Cytuj:

Haha, a co dopiero żeś się rzucał, że Kościół nawet tych, co dokonali apostazji, uważa za katolików

Zdejm ten ser z komputera...
A co - jak Acro dokona apostazji to nagle KK przestanie apostatów zaliczać do katolików? Co to niby zmienia w istocie sprawy, polegającej na kłamliwym naciąganiu statystyk?

Cytuj:
(przy okazji: są tu wyluzowani ateiści, którzy ze swojego ateizmu wyciągają taki wniosek, że mianowicie mają głęboko w pewnym zacienionym miejscu, za kogo ich jakiś tam Kościół uważa.

Przy okazji: są tu tez zdrowo myślący katolicy, którzy rozumieją, że kłamliwe przypisywanie przynależności do pewnych organizacji może być czasem wkurzające.

So maja 26, 2012 10:52

Kris65 napisał(a):

Zaczną może później inicjację seksualną :roll: Ja, na przykład, swój pierwszy "raz" miałem w 35 roku życia :-)

Ja jak na razie nie zamierzam nigdy mieć.

So maja 26, 2012 10:53
Iwona19 napisał(a):
Dobrze zauważyłaś, bo taka jestem. Czasem niektórzy mnie ostrzegają bym nie brała wszystkiego do siebie, ale ja już tak mam. Taki mój charakter.

Na pewno będzie Ci łatwiej jak nabierzesz troszkę dystansu do tego, co piszą inni :) Tu, na tym forum, bardzo często piszemy z przymrużeniem oka, lub baaaardzo nie wprost ;) I jeśli nie spojrzysz na to w taki sposób, możesz nie zrozumieć o co ludziom chodzi i co chcieli powiedzieć.

So maja 26, 2012 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 119  Następna strona