Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Autor |
Wiadomość |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Uczyć też chyba nie, co?
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
N sie 31, 2008 22:42 |
|
|
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): WIST napisał(a): Sewerynie ja znów schodze od podziemia, pisałem tylko w celach edukacyjnych, ja wiem że Ty zdania nie zminisz, nieważne przy tym co twierdzi nauka. Dla mnie jest ważne bo nie lubię się oszukiwać.
"Dopuki" będziesz się trzymał nauki "doputy" nie zbłądzisz...
Swoją drogą, nie rzuca ci się w oczy, że cale forum ci mówi, że jednak się mylisz i nauka mówi dokładnie coś innego?
|
N sie 31, 2008 22:43 |
|
 |
WIST
|
Ano właśnie, biorąc pod uwagę co piszesz, jak nieraz są to rzeczy sprzeczne z nauką, oraz to że prawie wszyscy tutaj obalają to co piszesz, od wierzących po ateistów, wnioskuje że nie nauka, ale to co z nią zrobiłeś, nagiąłeś do własnych potrzeb. Ale przecież zawsze możesz powiedzieć że ja jestem niewierny, a movsd i inni to tylko ateiści. To nie jest naukowe, ale jest to jakaś obrona.
|
N sie 31, 2008 22:45 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WIST napisał(a): 1)Ano właśnie, biorąc pod uwagę co piszesz, jak nieraz są to rzeczy sprzeczne z nauką, oraz to że prawie wszyscy tutaj obalają to co piszesz, od wierzących po ateistów, wnioskuje że nie nauka, ale to co z nią zrobiłeś, nagiąłeś do własnych potrzeb.
2)Ale przecież zawsze możesz powiedzieć że ja jestem niewierny, a movsd i inni to tylko ateiści. To nie jest naukowe, ale jest to jakaś obrona.
1)Ano zależy jak to rozumiesz. Obalają podając za dowody nieaktualne klasyfikacje sprzed 2400 lat . Poza tym znowu nie widzisz różnicy obalać ,a obalić , należeć ,a być. I oczywiście , prawie robi wielką różnicę.
2)A jeśli to nie jest naukowe to po co tak mówisz? ja nic takiego nie powiedziałem. Dobranoc
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 31, 2008 23:02 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Obalają podając za dowody nieaktualne klasyfikacje sprzed 2400 lat
Ślepym trzeba być, żeby zauważyć jedynie ten przykład.
|
N sie 31, 2008 23:05 |
|
|
|
 |
WIST
|
Ja generalnie widze różnice, obalać to sugeruje że czynnośc nie jest dokonana, ale jest w trakcie, u Ciebie chodzi o to że co rusz coś jest obalane, nie jednak kwestia ale ich stos. Zresztą jak powyżej, to wybiórcze traktowanie argumentów oponenta, jedne z wielu, a pisze jakby były jedyne. I tak właśnie wygląda ta cała dyskusja z Tobą. Równie dobrze mógłbyś udowadniać wszystkim że jedynym arguementem w tej dyskusji, przeciw temu co piszesz, jest ta klasyfikacja sprzed 2400. Wbrew temu że to jest nieprawda. To przykład który obrazuje w jakie absurdy popadłeś, jak bardzo niedorzeczne rzeczy piszesz. Mówiąc szczerze z pewnym zaciekawieniem patrze na Twoją osobę, a pewnym zrealizowaniem byłoby zobaczyć Cie na żywo i pogadać, tak ze zwykłej ludzkiej ciekawości, jak wygląda ten człowiek, który wbrew wszystkiemu (ludziom, nauce, logice) upiera się przy swoim, w dodatku twierdzi że to co twierdzi jest ze wszystkim (ludziom, nauce, logice) zgodne. Pytanie czy my się nie mylimy w tym że tam po drugiej stronie monitora jest człowiek który naprawde święcie wierzy w to co pisze i naprawde nie dostrzega zadnego błędu, nawet najmniejszej wątpliwości, że choć jeden przykład, jednak myśl mogła być błędna.
Mówie o tym bo wyrażnie sugerujesz w swoich wypowiedziach że jak ktoś się uważa za zwierze zgodnie z biologią i klasyfikacją istot żyjących, jest pozbawiony rozumu. No ale to Ty mi powiedz że tak nie jest, że szanujesz mnie i bynajmniej nie uważasz ża człowieka bez rozumu. Ale przyjmuje tylko bezpośrednie odpowiedzi "tak/nie jesteś bezmózgiem drogi WISCIe".
|
N sie 31, 2008 23:51 |
|
 |
movsd
|
Daj spokój WISTie, w końcu nie każdy musi rozumieć, że jeśli pięciozłotówka należy do zbioru monet to pięciozłotówka jest monetą...
|
N sie 31, 2008 23:58 |
|
 |
R6
|
Ja jestem zwierzęciem i człowiekiem tak jak pięciozłotówka jest monetą i pięciozłotówką jednocześnie. A że Seweryn tego nie uznaje - jego prawo.
Sewerynie, umiesz przyznać się do błędu? Ja, tak.
P.S. Stary Testament ma więcej niż 2400 lat.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pn wrz 01, 2008 7:50 |
|
 |
R6
|
Nie wiem czy ta dyskusja nie jest pretekstem to zaspokajania przez Seweryna głównie swych innych potrzeb niż pragnienie znalezienie prawdy.
Nie wiem po co wypisuje tak kretynizmy. Żeby skupić na sobie uwagę?
Sprawdzić ile ludzie są w stanie kupić ciemnoty?
Wierzycie, że rzeczywiście myśli on aż tak NIELOGICZNIE?
|
Pn wrz 01, 2008 8:02 |
|
 |
Seweryn
|
WIST napisał(a): Mówie o tym bo wyrażnie sugerujesz w swoich wypowiedziach że jak ktoś się uważa za zwierze zgodnie z biologią i klasyfikacją istot żyjących, jest pozbawiony rozumu. No ale to Ty mi powiedz że tak nie jest, że szanujesz mnie i bynajmniej nie uważasz ża człowieka bez rozumu. Ale przyjmuje tylko bezpośrednie odpowiedzi "tak/nie jesteś bezmózgiem drogi WISCIe".
Oczywiście bo zoologia która bada wszystkie zwierzęta to potwierdza . Zwierzęta nie posiadają rozumu ( znanego tylko człowiekowi), a o ludzkim rozumie mówimy.Taki rozum odróżnia ludzi od zwierząt. Więc nie masz się co obrażać, bo to nie ja cię uważam za zwierzę , ale ty sam się uważasz.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn wrz 01, 2008 9:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy katolicy wierzą w to ze raz do roku w czas Wigilii zwierzątka mówią ludzkim głosem ?
|
Pn wrz 01, 2008 9:39 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Oj ludzie, ludzie. "Patrzysz i nie widzisz". Seweryn to nowy program
komputerowy Microsoftu to testowania userow forum. 
|
Pn wrz 01, 2008 9:40 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Dural napisał(a): Oj ludzie, ludzie. "Patrzysz i nie widzisz". Seweryn to nowy program komputerowy Microsoftu to testowania userow forum. 
Jak tak to słabo, bo nie jest zbyt interaktywny. Nie reaguje zbytnio na argumenty, zazwyczaj z co piątej wypowiedzi podchwytuje i 'obala' jeden, a tak poza tym to w kółko powtarza to samo.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pn wrz 01, 2008 9:48 |
|
 |
R6
|
No i po co z nim dalej dyskutować na ten temat? Jego nie oszukacie bo to wierny uczeń Chrystusa miłujący Prawdę. Logika to narzędzie szatana i Seweryn o tym wie. Nie zwiedziecie go.

|
Pn wrz 01, 2008 10:02 |
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): No i po co z nim dalej dyskutować na ten temat? Jego nie oszukacie bo to wierny uczeń Chrystusa miłujący Prawdę. Logika to narzędzie szatana i Seweryn o tym wie. Nie zwiedziecie go. 
Więc nie dyskutuj .
|
Pn wrz 01, 2008 10:21 |
|
|
|