| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Znamię bestii
equuleuss napisał(a): Alus napisał(a): Straszącym światowym rządem, który przejmie władzę na całą Ziemią brakuje refleksji nad podobną rządzą przejęcia władzy ukazaną W Biblii w opowieści o wieży Babel. Portfela też nie muszę nosić wystarczy karta płatnicza, zlokalizują mnie doskonale po logowaniu komórki. Nadal zostaje otwarte pytanie - kto sfinansuje produkcję owych czipów, które trzeba codziennie produkować po kilka milionów. I kto ogarnie ilość dziennego zapotrzebowania znając ilość urodzeń na dany dzień na Ziemi? Bajka o czipach dla każdego może wyglądać realnie, ale techniczne rozwiązanie to nieosiągalny horror. To raczej nie są bajki. Jak wspomniałem Obama w jednym ze swoich przemowień powiedział że każdy powinien mieć chip. Głośno o tym się mówi w Ameryce. Na razie to tylko chipy nie inwazyjne, czyli bez wszczepiania, ale nie wiadomo co im do głowy przyjdzie w przyszłości...Kto sfinansuje ? Kto finansuje nam dowody osobiste ? Nie musi być tak że chip ma każdy od urodzenia, może po osiągnięciu dojrzałości. Może nie w każdym kraju, może tylko w wysoko rozwinętych, jakkolwiek byśmy się nie zastanawiali to jednak kiedyś pieniądz elektroniczny wyprze tradycyjny a w jakiej to będzie formie ? Może i taki chip, kto to wie ? Komórkę możesz wyrzucić a nie wyrzucisz swojej ręki ani głowy, to jest w tobie więc mają cię wszędzie  Kartę można zgubić, chipa nie. Słyszałem wypowiedzi w mediach na ten temat, ludzie są naprawdę zainteresowani takim rozwiazaniem gdyby pojawiło się w przyszlości a o rozwiazania techniczne to nie musimy się martwić, inni zadbają o wszystko. To jakąż władzę będzie miał ten niby światowy rząd skoro oczipuje tylko wybranych? Masz rację - nie musimy się martwić, bo to tylko jedno ze straszaków...podobne jak przed wiekami smoki, czarownice....
|
| N sty 13, 2013 15:34 |
|
|
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Moim zdaniem czipy są bez sensu. Praktyczznie to samo można osiągnąć poprzez identyfikację twarzy/siatkówki/tęczówki/linii papilarnych (pod warunkiem dostępności sieci) a nie trzeba niczego wszczzepiać, a i identyfikacja jest niemożliwa bez wiedzy zainteresowanego - z czipem można to zrobić zdalnie, a z oczami czy lliniami papilarnymi to już tak łatwo nie jest - trzeba oko czy paluch przyłożyć do specjalnego czytnika - trudno to zrobic bez współpracy zainteresowanego, w przeciwieństwie do zczytania danych z czipa.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| N sty 13, 2013 15:41 |
|
 |
|
Lurker
|
Oglądałem kiedyś (Zeitgeist był akurat nowinką) film na tubie, wywiad z Aaronem... (nie pamiętam nazwiska), eksprzyjacielem... (nie pamiętam imienia) Rotszylda. Otóż rzeczony Rotszyld zdradził Aaronowi, kiedy byli jeszcze przyjaciółmi, istotę idei czipowania. Mianowicie zaczipowani mieli być wszyscy, włącznie z bogatymi i "rządem światowym", tylko że ci bogaci i ministrowie mieliby w czipy wpisane hasło oznaczające, jak był łaskaw się Rotszyld wyrazić, "kiss my ass".
Czyli nie chodzi o władzę nad ludem, a o bezkarność wierchuszki. Co poddaję do rozważenia.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
| N sty 13, 2013 15:43 |
|
|
|
 |
|
luk1407
|
Lurker tutaj masz ten wywiad z Aaronem Russo http://www.youtube.com/watch?v=_h-CZ_vI2Ssa tutaj inny film na temat chipów, znajduje się w nim materiał z wiadomości im poświęcony pt. "pieniądze na dotyk" http://www.youtube.com/watch?v=tARizy0qc4Aps. chodzi o to żeby chip zastąpił gotówkę, wtedy bez niego "niczego nie kupisz ani nie sprzedasz" I sprawia, ze wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymuja znamię na prawa rękę lub na czoło i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. [Ap 13,16-13,18]
_________________ http://ostrzezenie.wordpress.com/ http://www.ostrzezenie.com.pl http://dzieckonmp.wordpress.com/
|
| N sty 13, 2013 17:50 |
|
 |
|
Lurker
|
Dzięks.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
| N sty 13, 2013 17:54 |
|
|
|
 |
|
beldexbis
|
Wiesz co Wist? Najpierw sam siebie i innych przekonujesz, że jeżeli chipy będą ułatwiały życie to jesteś za a jeśli ja piszę, że owszem będą ułatwiały ale skutki będą opłakane dla chrzescian to stawiasz mi przyjemną diagnozę- psychozę. To, że Ty sobie nie zdajesz sprawy z niebezpieczeństwa nie znaczy że go nie ma.
A dlaczego Jan akurat widział "znakowanie" ludzi na czole albo ręce, to nie wiem,to może Ty ze swoim dworem przesmiewców odkryjecie zaslonę tajemnicy? bo to że bajki sa na swiecie to kazdy wie, ale to, że Bóg pzrez Jana nam chciał pokazac napewno istotę czasów w których przychodzii nam zyć to napewno nie bajki.
( „Gdyby można było pobrać myśli i uczucia bezpośrednio z mózgów obywateli, można by w ten sposób osiągnąć pełną kontrolę, nigdy nie martwiąc się, że ludzie zwrócą się przeciwko tobie. W rzeczywistości, można zaprogramować takie czipy aby obywatele czuli się zadowoleni przez cały czas ” ) Czy ta wizja społeczeństwa zadowolonego odpowiada Ci?
Wist "Kto mi zagwarantuje że nikt nie będzie chciał chipu, który może go zabić? Nie wiem jak Ty, ale dla mnie to dość oczywiste"
Dla Ciebie oczywiste,? a nie bardziej oczywiste jest, że ludzie chorzy, potrzebujacy natychmiastowych operacji nowotworów i dalszego leczenia powinni być od razu przyjmowani a nie za kilka miesięcy jak są już przerzuty? Na jakiej podstawie jesteś taki pewny? Chyba że nie żyjesz w tym samym kraju co ja.
Mnie tez ręce opadają, bo cóż z tego, że ciągle powtarzasz, że nie dla każdego znamie bestii jest czipem, skoro ani razu nie wspomniałeś czym dla Ciebie jest to znamie, a potem się wkurzasz i próbujesz przypisac mi nieistniejące intencje ” każdy kto mysli inaczej nie ma pragnienia”, bo ani 1 Twojej konkretnej mysli na temat Czasów Ost. wg Jana nie poznałam!
Wist „Czy napisałem że jest zarezerwowana ta wiedza dla wybranych?” [/i]a za moment piszesz kto ma autorytet interpretowania , więc jednak wg Ciebie jest dla wybranych. Boisz się prywatnych interpretacji? ja się bardziej boję tych co się boją, ale poważnie, to jeżeli teologowie (nawet katoliccy z protestantami) pracują nad eschatologicznymi tresciami w Biblii to chyba nie są prywatne interpretacje. Moje'' teorie”i 'hipotezy” wyśmiewasz, a sam jedziesz tylko ogólnikami, z których wynika tylko tyle, że Jan widział nie to co ja myslę! tylko zgoła co innego, ale nikt tego nie wie! Ja i mnie podobni nie mają prawa bo grozi reformacja a Ty i Tobie podobni będziecie filozofować i wysmiewać.
Być może, że jestem chaotyczna, ale tez nie da się tylko trzymac tematu znamienia, bo każdy kto czytał uwaznie Apokalipsę wie, że tylko w kontekscie wszystkich wydarzeń tu opisanych oraz w licznych innych miejscach Biblii można snuć rozważania na temat tych czasów. Nie da się, tak, jak w innych tematach wskoczyć i zabłysnąć. Sam zobacz jak ty pizsesz „nigdzie nie napisałem że nie ma odpowiedzi, że to proroctwo nic nie znaczy” , co z tego wynika? NIC skoro tyle dni wałkujemy Apokalipsę, to chyba normalne jest by właśnie napisać....
Wist „Dyskusja toczy się o tym czy chipy są owym znamieniem, a Ty nagle wyskakujesz z twierdzeniem że ja uważam że tam nie da się znaleźć sensu. Co ma piernik do wiatraka?”
A bardzo dużo, bo jak sam wiesz cały czas, nie tylko zresztą tu, schodzi się z tematu, to dlaczego zaraz ja wyskakuję? Jeżeli nie moge się od Ciebie nic dokładniej dowiedzieć poza tym że to tylko fanatyczne teorie, że moje interpretacje itp. i na podstawie Twoich bardzo skąpych uwag odnośnie tematu cóż można wnioskować? Jeżeli sam się nie wysilasz, nie chce Ci się przekopywać przez Biblię ( bo to pzreciez nie sama Apokalipsa) nie chce Ci się ( lub tez nie masz czasu) szukać opracowań nt czasów eschatologicznych ( również w j. ang) to przynajmniej nie ośmieszaj tych, którzy się tym trudzą, bo są tacy, nie mówię oczywiscie o sobie, chociaż dla mnie to tez nic przyjemnego być przez Ciebie obrażana.
|
| N sty 13, 2013 19:38 |
|
 |
|
noOne
|
gacjan napisał(a): quas aż normalnie ręce opadają, jak to czytam... Popatrz, dziś to się wypełnia, bo są UŁATWIAJĄCE nam życie karty.. to definicja naiwności Alus napisał(a): Nadal zostaje otwarte pytanie - kto sfinansuje produkcję owych czipów, które trzeba codziennie produkować po kilka milionów. I kto ogarnie ilość dziennego zapotrzebowania znając ilość urodzeń na dany dzień na Ziemi? Bajka o czipach dla każdego może wyglądać realnie, ale techniczne rozwiązanie to nieosiągalny horror. producenci pieniądza, cena nie ma dla nich najmniejszego znaczenia, liczy się cel nadrzędny Lurker napisał(a): Z czipami, zwłaszcza płatniczymi, jest istotnie ten problem, że bandyci będą je wydłubywać, zostawiając rany. To nie powinno przejść.. nie będą.. czip automatycznie podporządkuje daną jednostkę (czytaj człowieka) pod "nowego pana" - Lucyfera kontrola umysłu - proste, właściciel czipa nie bedzie chciał usuwać czipa, będzie po prostu POSŁUSZNY - o to w tym chodzi.. Lurker napisał(a): Po prostu noż mi się w kieszeni otwiera, kiedy czytam, że aborcja to zabijanie dzieci, eutanazja to zabijanie staruszków itd. Ty masz, oczywiście, na odwrót i jedno i drugie to bestialski mord, masz wątpliwości ? Jajko napisał(a): Moim zdaniem czipy są bez sensu. Praktyczznie to samo można osiągnąć poprzez identyfikację twarzy/siatkówki/tęczówki/linii papilarnych . nie czytałeś bracie Księgi Objawienia, dlatego tak uważasz..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| N sty 13, 2013 20:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nadal zostaje otwarte pytanie - kto sfinansuje produkcję owych czipów, które trzeba codziennie produkować po kilka milionów. I kto ogarnie ilość dziennego zapotrzebowania znając ilość urodzeń na dany dzień na Ziemi? Bajka o czipach dla każdego może wyglądać realnie, ale techniczne rozwiązanie to nieosiągalny horror.
producenci pieniądza, cena nie ma dla nich najmniejszego znaczenia, liczy się cel nadrzędny Jaki cel nadrzędny przyświecałby oczipowaniu milionów nędzarzy Afryki, Ameryki Północnej i Południowej, wielu krajów Azji, gdzie ludzie kontakt z pieniędzmi maja sporadyczny, lub w ogóle?
|
| N sty 13, 2013 20:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): equuleuss napisał(a): Alus napisał(a): Straszącym światowym rządem, który przejmie władzę na całą Ziemią brakuje refleksji nad podobną rządzą przejęcia władzy ukazaną W Biblii w opowieści o wieży Babel. Portfela też nie muszę nosić wystarczy karta płatnicza, zlokalizują mnie doskonale po logowaniu komórki. Nadal zostaje otwarte pytanie - kto sfinansuje produkcję owych czipów, które trzeba codziennie produkować po kilka milionów. I kto ogarnie ilość dziennego zapotrzebowania znając ilość urodzeń na dany dzień na Ziemi? Bajka o czipach dla każdego może wyglądać realnie, ale techniczne rozwiązanie to nieosiągalny horror. To raczej nie są bajki. Jak wspomniałem Obama w jednym ze swoich przemowień powiedział że każdy powinien mieć chip. Głośno o tym się mówi w Ameryce. Na razie to tylko chipy nie inwazyjne, czyli bez wszczepiania, ale nie wiadomo co im do głowy przyjdzie w przyszłości...Kto sfinansuje ? Kto finansuje nam dowody osobiste ? Nie musi być tak że chip ma każdy od urodzenia, może po osiągnięciu dojrzałości. Może nie w każdym kraju, może tylko w wysoko rozwinętych, jakkolwiek byśmy się nie zastanawiali to jednak kiedyś pieniądz elektroniczny wyprze tradycyjny a w jakiej to będzie formie ? Może i taki chip, kto to wie ? Komórkę możesz wyrzucić a nie wyrzucisz swojej ręki ani głowy, to jest w tobie więc mają cię wszędzie  Kartę można zgubić, chipa nie. Słyszałem wypowiedzi w mediach na ten temat, ludzie są naprawdę zainteresowani takim rozwiazaniem gdyby pojawiło się w przyszlości a o rozwiazania techniczne to nie musimy się martwić, inni zadbają o wszystko. To jakąż władzę będzie miał ten niby światowy rząd skoro oczipuje tylko wybranych? Masz rację - nie musimy się martwić, bo to tylko jedno ze straszaków...podobne jak przed wiekami smoki, czarownice.... Smoki i czarownice to legendy (chociaz czarownice nie do końca, czytałem o jakimś stowarzyszeniu czarownic w dzisiejszych czasach) a technologia jest namacalna. Skąd ta pewność że ktoś nie użyje tejże technologii w niecnych celach ? Nie wszyscy mają dobre zamiary, a tacy ludzie mają pieniądze, wpływy i władzę. Skąd ta pewnosć że kiedyś nie dojdzie do tego że taki rząd powstanie, jeśli dobrze pamietam to czytając kiedys sentencje Einsteina trafiłem na slowa w których wyraża sie pozytywnie na ten temat. Rząd światowy jest w zamyśle niejednego...może kiedyś pod wpływem jakiś wydarzeń dojść do tego. Technologia idzie naprzód. Słychać o projekcie Blue Beam, podobno powiązanym z NASA. To na razie projekt w pewnym założeniu ale to trochę niepokojące. Prawdopodobnie będzie pozwalał na wyswietlanie trójwymiarowych i przekonujących hologramów na niebie wraz z najbardziej rozwiniętą technologią dzwiekową która to pozwala usłyszeć dzwiek w ,,sobie,, W Apokalipsie jest taki fragment - (...) i czyni wielkie znaki (Bestia) tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemie na oczach ludzi. I zwodzi mieszkańców ziemi znakami które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi aby uczynili obraz Bestii...(...)...I dano jej aby duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii, i by sprawił ze wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii. I sprawia że wszyscy mali i wielcy ...(...) tutaj mamy te slowa o znamieniu. Oczywiście to tylko dowolna interpretacja, prosze mnie nie bić !  ale to czasem jest zastanawiające to wszystko...Gdyby taki projekt doszedł do skutku i zadziałał w pełni to jawi się to jako potężne narzędzie i pewnego dnia możemy zobaczyc krzyż na niebie i uslyszeć ,,głos Boga,, Technologia jest dobra ale ktoś może wpaść na pomysł aby użyć jej do manipulacji, nawet ludzkimi umysłami, przecież dzisiaj każdy manipuluje jak tylko się da...media, nawet supermarkety chcąc łowic klienta...
|
| N sty 13, 2013 20:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co nadal nie wyjaśnia celu oczipowania wszystkich ludzi. Z medialnymi manipulacjami z użyciem najnowocześniejszej techniki, wiedzy, mamy do czynienia aktualnie - choćby merchandising.
|
| N sty 13, 2013 21:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Co nadal nie wyjaśnia celu oczipowania wszystkich ludzi. Z medialnymi manipulacjami z użyciem najnowocześniejszej techniki, wiedzy, mamy do czynienia aktualnie - choćby merchandising. Cel oczipowania wszystkich ludzi - kontrola. Spójrz co się dzieje na świecie. Gospodarcza, ekonomiczna kontrola nad ludzmi jest w zamyśle niejednego polityka. Merchandising jednak to nie to samo co taki projekt Blue Beam, jeżeli to by doszło do skutku to mogłoby zwieść wielu ludzi zanim by pózniej być może połapali się o co tu chodzi. Jak widzisz chęć maniupulowania ludzkim umysłem jest pożądana przez co niektórych. Gdybyś zobaczył taki jaśniejacy, ogromny krzyż na niebie nie wiedząc że to tylko sprytny i realistyczny hologram to co byś pomyślał w pierwszym momencie ? Że to chyba zwiastun końca świata, paruzja, panika, na kolana, drżyjcie narody  Mam nadzieję że jeśli ten projekt rozwinie się to nie będą sie bawić w takie klocki ale pomysleć o tym zawsze można, bo chcę zwrocic uwagę na to że technologia daje nam duże możliwości także manipulowania umysłami ludzi.
|
| N sty 13, 2013 21:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
equuleuss napisał(a): Alus napisał(a): Co nadal nie wyjaśnia celu oczipowania wszystkich ludzi. Z medialnymi manipulacjami z użyciem najnowocześniejszej techniki, wiedzy, mamy do czynienia aktualnie - choćby merchandising. Cel oczipowania wszystkich ludzi - kontrola. Spójrz co się dzieje na świecie. Gospodarcza, ekonomiczna kontrola nad ludzmi jest w zamyśle niejednego polityka. Merchandising jednak to nie to samo co taki projekt Blue Beam, jeżeli to by doszło do skutku to mogłoby zwieść wielu ludzi zanim by pózniej być może połapali się o co tu chodzi. Jak widzisz chęć maniupulowania ludzkim umysłem jest pożądana przez co niektórych. Gdybyś zobaczył taki jaśniejacy, ogromny krzyż na niebie nie wiedząc że to tylko sprytny i realistyczny hologram to co byś pomyślał w pierwszym momencie ? Że to chyba zwiastun końca świata, paruzja, panika, na kolana, drżyjcie narody  Mam nadzieję że jeśli ten projekt rozwinie się to nie będą sie bawić w takie klocki ale pomysleć o tym zawsze można, bo chcę zwrocic uwagę na to że technologia daje nam duże możliwości także manipulowania umysłami ludzi. Zupełnie nieopłacalny wydatek - nędzarzy można doskonale kontrolować rozdzielaniem miski ryżu - a koszt niewspółmierny. Taniej kosztuje Koreę Południową i USA dotowanie nędzy Korei Północnej niż obalenie reżimu i wyżywienie wygłodniałych nędzarzy z północnej Korei.
|
| N sty 13, 2013 21:29 |
|
 |
|
beldex
|
Po kilka milionów dziennie?
To chyba duża przesada zważywszy że: Ap6 „ a gdy Baranek otworzył pieczęć drugą... wyszedł kon barwy ognia, a siedzącemu na nim dano odebrac ziemi pokój, by się wzajemnie ludzie zabijali.... kolejne pieczęcie symbolizuja głód, choroby,zarazy......a gdy otworzył pieczęć piątą ujrzałem pod ołtarzem dusze zabitych dla Slowa Bożego....
Kolejne traby symbolizują potworne plagi i tak przerażajace wydarzenia Ap9 „że w owe dni ludzie szukac będą smierci...A pozostali ludzie, niezabici przez te plagi, nie odwrócili się od dziel swoich rąk, tak aby nie wielbic demonów.....ani się nie odwrócili od swoich zabójstw, swych czarów, nierządu,kradzieży
cóż można mędrkować bez znajomości wydarzeń poprzedzających „znakowanie”? a co z afryką i podobnymi? nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że tam chrzescianie to wierzą na full, może ze wzgledu na ich prostą i ufną wiarę, na życie pełne codziennych dramatów Bóg ich ozsczedzi? moze beda opieczętowani Bożym znakiem ?
|
| N sty 13, 2013 21:31 |
|
 |
|
gacjan
|
ja wierzę Kościołowi jako prawowierny katolik i póki nie będzie nas Watykan (który wie o tych chipach) ostrzegał póty będę rojenia noOne, beldex czy quasa za spaczone rojenia miał.
|
| N sty 13, 2013 21:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): equuleuss napisał(a): Alus napisał(a): Co nadal nie wyjaśnia celu oczipowania wszystkich ludzi. Z medialnymi manipulacjami z użyciem najnowocześniejszej techniki, wiedzy, mamy do czynienia aktualnie - choćby merchandising. Cel oczipowania wszystkich ludzi - kontrola. Spójrz co się dzieje na świecie. Gospodarcza, ekonomiczna kontrola nad ludzmi jest w zamyśle niejednego polityka. Merchandising jednak to nie to samo co taki projekt Blue Beam, jeżeli to by doszło do skutku to mogłoby zwieść wielu ludzi zanim by pózniej być może połapali się o co tu chodzi. Jak widzisz chęć maniupulowania ludzkim umysłem jest pożądana przez co niektórych. Gdybyś zobaczył taki jaśniejacy, ogromny krzyż na niebie nie wiedząc że to tylko sprytny i realistyczny hologram to co byś pomyślał w pierwszym momencie ? Że to chyba zwiastun końca świata, paruzja, panika, na kolana, drżyjcie narody  Mam nadzieję że jeśli ten projekt rozwinie się to nie będą sie bawić w takie klocki ale pomysleć o tym zawsze można, bo chcę zwrocic uwagę na to że technologia daje nam duże możliwości także manipulowania umysłami ludzi. Zupełnie nieopłacalny wydatek - nędzarzy można doskonale kontrolować rozdzielaniem miski ryżu - a koszt niewspółmierny. Taniej kosztuje Koreę Południową i USA dotowanie nędzy Korei Północnej niż obalenie reżimu i wyżywienie wygłodniałych nędzarzy z północnej Korei. Alus, czy panów świata interesuje świat nędzarzy...? Może to dla nich lepiej aby wymarli i nie byli jak wyrzut sumienia, jak wrzód na ich szanownej.........Napisałem ze chipy mogłyby być tylko w krajach wysoko rozwiniętych, Ameryka, Europa. Jakby nie było jest mowa o chipach i to na poważnie, na razie jeszcze w innej formie ale co przyniesie przyszłość nie wiemy. Spójrz, tutaj jest spot reklamowy, być może ktoś zechce użyć tego w innym celu niż tutaj jest przedstawione. http://www.youtube.com/watch?v=zgGAUzu3BAg
|
| N sty 13, 2013 21:52 |
|
|
|