Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
| Autor |
Wiadomość |
|
WIST
|
 Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Quas Tak się domyślam że wszelkie Twoje twierdzenia wynikają właśnie z jakichś proroctw. Jest to jednak nadal opinia wizjonera, oraz Twoja, skoro ją przyjmujesz. Ustlamy zatem jedno. Ja nie wierze w te proroctwa i ze mną o nich możesz mówić, ale w oparciu o dowody. Jakie są zatem dowody że to Unia Europejska, nagle ona jedyna w całej historii pełne organizacji i zła, jedna z kilu na tym świecie wcale nie czystych i kryształowych, jest tym złym? Czemu nie NATO któremu można spokojnie wymyślić teorie spiskowe, a nawet realne zarzuty np wobec operacji w Jugosławii w latach 90-tych XX wieku? Cytuj: Jak widać nie masz przykładów. Można pomyśleć że starasz się to margninalizować ale dosyć słabo Ci to wychodzi. Wywyższanie, mordowanie, poniżanie, zniewalanie, jak człowiek woli nic nie widzieć to takimi pustymi słowami może se zasłaniać oczy na każdy temat. Przecież to już była za Adama więc nic wielkiego się dziś nie dzieje. Jak ktoś chce mieć klapki na oczach to znajdzie sobie każdy pretekst. Sądziłem że to dość oczywiste i przykładów podawać nie muszę. No ale jak lubisz ujawniać swoją ignorancję... Nie wiesz kiedy w historii również Kościoła mamy do czynienia ze sprzedarzą urzędów? To ja muszę przykłady podawać bo w szkole się spało? Wprawiłeś mnie w konseternację skoro uważasz najwidoczniej że dawne czasy są pełne miłości i radości. Mówiąc dawne mam na myśli oczywiście wszystkie wstęcz od XX wieku. Aby napisać tak jak napisałeś trzeba mieć ierne pojęcie oprzeszłości. Nie tylko że zabijanie było od zawsze, ale bezstialskie mordowanie miało miejsce i podczas II wojny światowej np rzezie na Wołyniu, Holokaust, a idąc wstecz krwawe wojny, lecz aby to zrozumieć trzeba wiedzieć co czyni ołów w ciele człowieka, trzeba wiedzieć jak łatwo było stać w pierwszej linii i dostać taką kulkę, lub porządną kulę z armaty, aby nastepnie wołać o pomoc i może odetną Ci urwaną albo zakarzoną kończynę, tylko po to aby potem całe życie być inwalidą. Może nie słyszałeś nigdy o epidemii grypy hiszpanki, albo czarnej śmierci... Doprawdy, gołosłowie i nic poza tym. Jedyne co umiesz powtarzać to klapki na oczach, podczas gdy Ty je masz i to wciąż udowadniasz. Straszne rzeczy się działy od zawsze, a że je ignorujesz wimię swojej ideologii, aby miec argument że to dziś sprawdza się przepowiednia, to jest śmieszne. Ja po prostu nie przyjmuje bezmyślnie Twoich heretyckich twierdzeń, nie stawiam sięw roli pomocnika proroka, ani nie daje się przekonać brakiem wiedzy i brakiem refleksji. Cytuj: Skoro nie odpowiedziałeś na moje pytanie i uciekasz się do pustych nic nieznaczących sloganów to ujmę pytanie inaczej. Odpowiedziałem, tylko trzeba czytać.
Kiedy w historii chrześcijaństwa kapłani dokonywali zamachu na boży sakrament małżeństwa, zamieniając go w szatański obrzęd sodomy i gomory, jawnie szydzący z Boga, plujący Mu w twarz. Kiedy ja piszę o zamachu na boży sakrament i zamienianiu go w szatański obrzęd tylko nie pisz mi że wszytsko jest ok, Ty nic nie widzisz bo i kiedyś dzieci w piaskownicy kłóciły się o łopatkę, a ludzie się zabijają od samego Adama. Wiesz, akurat udzielanie ślubów w imię korzyści majątkowych, bo tak niestety przez wieki było że dzieci się żeniło, aby majątek połączyć, to chwalebne nie było. Masz tu bardzo konkretny przykład jak sakrament uprzedmiotawiano. Zrozum coś co Ci już napisałem. Naprawdę czytaj bo ja pisze wyrażnie. Nie twierdzę że dawniej ktoś uznawał związki homoseksualne za złe. Twierdzę że tak jak dawniej w dane epoce poważnym problemem, złe i zgordzeniem było mordowanie za inne przekonania, zabijanie za inną wiarę, nepotyzm, sprzedawanie odpustów, handlowanie urzędami, rozwiązłość, tak dziś dochodzi jeszcze problem np homoseksualizmu przez jakieś grupki marginalne dopuszczany do funkcjonowania jako zdrowy. Czego tu nie rozumiesz? Czemu akurat to ma być tym szczytem i zapowiedzią końca? Problem z Tobą jest taki że uwagi osobiste lubisz, ja też nieraz takowe czynie. Ale ja to robię po tym jak przedstawie argumenty, po dłuższym czasie jak ktoś uporczywie wciska mi kit i tylko po to aby wyrazić swoje zniecierpliwienie wciskaniem ciemnoty. Ty natomiast zatrzymałeś się na etapie swojej prywatnej wiary i wciskasz ludziom że to jakoś niby zapowiada koniec świata. Jak, tego nie chcesz już wyjawić, ani nie chcesz zrozumieć ze w szerszym kontekście Twoje twierdzenia sensu nie mają. Cytuj: Wygląda to trochę tak że może i wygodnie Ci żyć w przekonaniu i pocieszać się że kiedyś nie było lepiej, tyle że trwanie na siłę w takim wykrzywionym wyobrażeniu rzeczywistości jak widać skutkuje tym że traci się zdolność nazywania rzeczy po imieniu i banalizować można wszystko. Ustalmy coś. Wyrażnie pisałem i powtórzę to znów, problemy współczesne o jakich mowa ja też uważam za wielkie zgorszenie i zło. Zgroszenie jednak jest tu mniejnważne, bo czynią je marginalne grupki pogubionych protestantów. Nawet Kościół anglikański to nie tak duża wspólnota, która przeżywa kryzys i ze względu na ateizację i odejście tych którzy nie chcą uczestniczyć w zgorszeniu. Ale my tu nie mówimy o tym czy udzielanie dwom facetom ślubu jest ok czy nie, tylko o tym że taki stan rzeczy ma zapowiadać apokalipsę. Ja podaje argumenty że jest to tyko jeden z wielu w historii, po którym nastapią inne i nowe, problem i nie ma w sobie nic szczególnego aby twierdzić że to właśnie zapowiedz końca. Zrozum to i nie odbiegaj od kontekstu dyskusji. Cytuj: Trochę demagogi nie zaszkodzi Wist. Wczuj się w chłopa pańszczyznianego, trędowatego a powiem że cierpisz bardziej niż oni  . Rozumiem takie cierpienie jest dla Ciebie jakimś wyznacznikiem. A dla Ciebie nie jest? Nie wiem czy rozumiesz, ale znów trzeba robić korepteycję. Ta dawniej żyły miliony, większośc społeczeństwa. Nie wnikając w ocenę, takie są fakty. Tamten miniony świat był pełen cierpienia i niesprawiedliwości, którą uwcześni też dostrzegali. No ale jak się odrzuca takie oczywistości to widac że ideologia gra główną rolę. To nic że dawniej tak było, ważne że dziś jest homoseksualizm na świeczniku i to jest najgorsze co może być. Biedni, poniewierani, głodni, ale ważne że nie mieli ślubów dla gejów. Brawo Quas! Cytuj: A kiedy w historii Wist, wymordowano więcej dzieci na wojnach, niż w czasie pokoju morduje obecny świat, co jest większą rzezią niż obie wojny światowe i pomyśleć że dzieje się to w biały dzień, słonko świeci, białe rękawiczki, ludzie żyją w nieporównywalnie lepszych warunkach, nie potrzeba wojen, przemocy. I to właśnie w takich warunkach dzieje największy mord liczony w setkach milionów dzieci. Cóż, poczytasz trochę to się dowiesz kiedy najwięcej dzieci ginęło. We wszystkich poprzednich epokach z niedożywienia, wojen, przepracowania, złych warunków sanitarlnych... Przestań być ignorantem. Chyba że mam Ci jeszcze podać datę każdej śmierci, bo nie wiesz o akich rzeczach piszę? Inna sprawa że to taka dziwaczna Twoja taktyka, uczepienie się jednej rzeczy i nie dostrzeganie wszystkich innych. Żebyś jednak znów żle nie zrozumiał - aborcja i podziemie aborcyjne, niezależnie w jakiej skali zawsze uznaje za złe i chore. Tylko że T się tak strasznie oburzasz jak myślisz że ktoś to banalizuje. Więcd wyrażnie Ci piszę że tego nie banalizje, tylko dziwi mnie że Ty banalizujesz nie lepsze rzeczy z dawnych epok. A wszystko to aby na siłę udowodnić że jakieś objawienia są prawdziwe. Zrozum zatem że większość ludzi tutaj to nie przekonuje, my w to nie wierzymy a Ty nie umiesz podać składny argumentów za. Zauważ że popierający Ciebie to niestety w większości ludzie którzy przy innych okazjach plotą głupoty. Uprzedmiatawiasz cierpienie ludzi w imię swojej ideologii i nie rozumiesz prostej rzeczy krórą piszę Ci od kiedy zaczęliśmy w ogóle dyskutować na ten temat - nie masz pojęcia kiedy będzie koniec, a na podstawie krótkiego życia i subiektywnej obserwacji małego wycinka czasu nie masz prawa orzekać, w dodatku bez wiedzy historycznej, że te czasy są najgorsze. Więc nie wmawiaj nikomu że ktoś coś tutaj banalizuje, bo tylko y banalizujesz i manipulujesz bo najłatwiej jest oskarzyć że ktoś uważa śmierć dziecka za nic ale to jest już nieuczciwe. Jesteś chrześcjaninem? To zacznij wierzyć w Jezusa i mówić prawdę.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Wt lis 05, 2013 15:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): WIST napisał(a): OK, rozumiem. Niech będzie że UE to bestia, to nadal tylko opinia, jak nie Twoja to kogoś innego. ,,Moja córko, bestią z dziesięcioma rogami jest Unia Europejska, zwana Babilonem w Księdze Objawienia. Babilon upadnie i zostanie zdominowany przez wielkiego czerwonego smoka, Chiny i jego sojusznika niedźwiedzia, Rosję.... ... Wasz Ukochany Zbawiciel Odkupiciel ludzkości Jezus Chrystus,, Rewelacja. A moze jest jeszcze pieczatka? @quas, ty naprawde nie potrafisz podejsc troche bardziej racjonalnie do tego, co internet zawiera? Sw Jan ci pisaal Cytuj: Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie. Po tym poznajecie Ducha Bożego: każdy duch, który uznaje, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, jest z Boga. Każdy zaś duch, który nie uznaje Jezusa, nie jest z Boga; i to jest duch Antychrysta, który - jak słyszeliście - nadchodzi i już teraz przebywa na świecie. 1 J 3 A quas co? Sensacyjne "proroctwa" znalazl i wierzy we wszystko lacznie z oczernianiem papieza. Widzisz sam, ze sw Jan widzial antychrysta juz 2000 lat temu. A ty widzisz go dopiero dzis i to akurat w UE! bo ktos ci tak powiedzial. a jak powie, ze antychrystem jest papiez, to tez uwierzysz. Albo ze bl Jan Pawel II byl masonem i pomocnikiem antychrysta. Zero watpliwosci, bo ktos taki teskt wstawil do internetu i podpisal "Jezus Chrystus". Cytuj: 13 Ci fałszywi apostołowie to podstępni działacze, udający apostołów Chrystusa. 14 I nic dziwnego. Sam bowiem szatan podaje się za anioła światłości. 15 Nic przeto wielkiego, że i jego słudzy podszywają się pod sprawiedliwość. Ale skończą według swoich uczynków 2 Kor 11,13-15
|
| Wt lis 05, 2013 15:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Obszerna, wyczerpująca analiza tzw Ostrzeżeń pisanych przez jedną lub grupę anonimowych osób http://biblijna.strefa.pl/Maria%20z%20Irlandii.pdfBy zyskać pewność moralną odnośnie do domniemanego faktu konieczne jest rygorystyczne dochodzenie. Dotyczy ono równowagi psychicznej "wizjonera", jego uczciwość, prawość życia, szczerości, łagodności wobec władzy kościelnej i zdolności powrotu do normalnego życia Normy postępowania w sprawie rozeznania domniemanych objawień i wizji, Kongregacja nauki Wiary. Żaden anonim nie wyczerpuje kryteriów wyznaczonych przez KK.
|
| Wt lis 05, 2013 15:35 |
|
|
|
 |
|
Qwerty2011
|
Alus napisał(a): Slogan - według statystyk za 2011r ateiści stanowią 2,04% całej populacji świata, a bezwyznaniowi 9,42%. Tyle tylko, że ta znikoma procentowo część jest bardzo głośna i w jej władaniu znajdują się media, które promują ateistyczny styl życia. Ale ta głośna mniejszość ma ogromny wpływ na światopogląd ludzi. Wśród Polaków-katolików do kościoła uczęszcza tylko 30% a komunię przyjmuję 10. Ilu w tej grupie jest jeszcze "dziwnowierców", którzy dodają sobie lub odejmują od wiary, co im pasuje lub nie. Ateizm ma bardzo daleko idące konsekwencje, sączy się jak jad w serca wierzących. Nie bez powodu pierwszym grzechem jaki ogłasza Matka Boża w Fatimie jest ateizm. Powtórzę jeszcze raz. Współczesny świat jest grzeszny (bo też i zawsze był), ale co gorsza swoich grzechów nie żałuje, nie odczuwa skruchy a co więcej jest z nich dumny. Jak bez skruchy ma działać Miłosierdzie Boże? Jeśli to kogoś nie przekonuje, to niech przypomni sobie naukę o zadośćuczynieniu i pokucie z Fatimy oraz przekazaną przez s. Faustynę.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
| Wt lis 05, 2013 20:49 |
|
 |
|
lokis
|
Cytuj: Wśród Polaków-katolików do kościoła uczęszcza tylko 30% a komunię przyjmuję 10. Czemu sie dziwisz? Twoje posty zniechecily najmniej 100 000 ludzi.  Cytuj: Ateizm ma bardzo daleko idące konsekwencje, sączy się jak jad w serca wierzących Glownym osrodkiem "napedu" jest mozg, serce wylacznie krew przenosi. Mnie ciekawi jedno. Skoro 2% jadu w spoleczenstwie, to czym sie przejmujecie? Inflacja jest wyzsza (i tez zatruwa), a zyjemy.  Podobno nowy Koscio Slonca powstal - zasada, bawienie sie i picie piwa. Tym sie zajmijcie, znaczy wierzacymi w..., jak wy gluptasy katolowe. 
|
| Wt lis 05, 2013 21:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wist, jeżeli ponoszą Cię nerwy bo inni ludzie widzą znaki końca i czują zbliżający się czas, mają inne zdanie niż Ty i o tym mówią, to może daj se spokój z tym wątkiem. Ja będę dalej mówił o znakach końca i jeżeli ponoszą Cię nerwy bo Ty nic nie widzisz to nie jest mój problem tylko Twój. Jeżeli tak reagujesz to po co aż tak bardzo intensywnie bierzesz udział w tym wątku kiedy Twoja postawa tutaj sprowadza się tylko do jednego. Przychodzić i do każdego kto coś napisze o końcu pisać że Ty nic nie widzisz, nie widziałeś i nie zobaczysz. Tak można podsumować Twoją działalność w tym wątku. Nic nie widzę, wyjaśnij mi to, a ja Ci powiem że dalej nic nie widzę i będzie to znaczyło że dalej nic nie widzę - dla Ciebie. Wydaje Ci się chyba że masz racje bo wybrałeś se wygodny punkt z którego możesz wszystkich i wszystko atakować bo nic nie widzisz, co klepiesz w kółko non stop i do każdego, a Twoją bronią jest to że możesz dosłownie każde wydarzenie, słowo z Objawienia Jana i nie tylko podważać na każde dosłownie czasy, a Twoje oślepienie o którym wszystkim wałkujesz do znudzenia daje Ci prawo robić to obojętnie w jakim czasie byś żył, choćby to było przed samą paruzją, też będziesz mógł do końca mówić że nic nie widzisz. Dlatego może lepiej pogodzić się że taka Twoja postawa, argumenty w kółko i te same że nic nie widzisz, do wielu ludzi nie docierają, nie dotrą i nie wpłyniesz na to że zaczną myśleć jak Ty. A herezje zachowaj dla siebie, bo gdybym chciał się zniżać do poziomu takich inwektyw jakimi coraz częściej się posługujesz, znalazły by się i u Ciebie herezje. Za to dziękuje Ci że pozwoliłeś mi mówić o Orędziach Ostrzeżenie od Bożej Trójcy Świętej i Matki Boskiej na czasy ostateczne. Mówię o nich i będę mówił, nikogo nie mam zamiaru na siłę zachęcać. I będę też mówił kiedy proroctwa w nich zawarte wypełniają się i wypełniać będą. Nie mam problemów z tym że ktoś ma inne zdanie. Nie wierzysz, nie wierz, nie mam zamiaru wpływać na Twoje, innych zdanie i Ty się pogódz z tym że są ludzie którzy czują w nich Słowo od Boga, i nie stawiaj się ponad nimi. Tyle i tylko tyle.  Teraz napiszę o konkretach które poruszyliśmy i zadałem Ci pytania. Dużo się rozpisałeś, to fajnie, ale w tym potoku słów dalej nie widzę konkretnej odpowiedzi od Ciebie. quas napisał(a): A kiedy w historii Wist, wymordowano więcej dzieci na wojnach, niż w czasie pokoju morduje obecny świat, co jest większą rzezią niż obie wojny światowe i pomyśleć że dzieje się to w biały dzień, słonko świeci, białe rękawiczki, ludzie żyją w nieporównywalnie lepszych warunkach, nie potrzeba wojen, przemocy. I to właśnie w takich warunkach dzieje największy mord liczony w setkach milionów dzieci.
WIST napisał(a): We wszystkich poprzednich epokach z niedożywienia, wojen, przepracowania, złych warunków sanitarlnych... 3 z 4 argumentów jakie dałeś odpowiadając na moje pytanie można od razu wyrzucić. Niedożywienie, przepracowanie, warunki sanitarne. To nie są masowe mordy tak jak i epidemnie i choroby, a w naszych czasach zostało to zminimalizowane tylko dzięki wielkiej technice i rozwojowi. I choć te rzeczy są i dziś, to były by tak samo obecne gdbyśmy cofneli się rozwojem do dawnych czasów. Poza tym rażące jest to co wyciągasz jako argumenty przeciwko dzisiejeszemu mordowi dzieci, który jest dokonywany bez rozlewu krwi, bez biedy i nędzy jaka była kiedyś, w czasie pokoju i rozwoju cywilizacyjnego, w biały dzień, z uprzejmą obsługą. A mord ten dokonywany w obecnym świecie liczony jest w setkach milionów dzieci i przewyższa obie wojny światowe razem wzięte. Do zawartego pytania mogę dodać pośrednio kolejne, które w tym wszystkim jest najbardziej przerażające czego też nigdy nie było w historii na taką skale, a co pokazuje jak bardzo w naszych ostatecznych czasach szatan depcze naszą godność co nigdy wcześniej mu się na taką skalę nie udało. Ten masowy mord dzieci w setkach milionów w naszych czasach, najwieksza rzeż w historii, jest dokonywana przez rodziców na własnych dzieciach. Świat nigdy nie był aż tak, do tego stopnia sponiewierany przez szatana. Mało tego ta rzeż jest wspierana, a świat chce ją nazywać rozwojem i postępem naszych czasów. Mówisz wojny, jakie wojny wymordowały więcej dzieci niż morduje obecny świat w czasie pokoju, a mord ten przewyższa obie wojny światowe  Czekam dalej na odpowiedz Wist, kiedy w historii był większy mord dzieci to raz, a dwa podaj przykład kiedy ten mord był większy i był dokonywany przez samych rodziców na własnych dzieciach z własnej woli, a świat głosił że jest to postępem. Setki milionów dzieci. Jeżeli dalej uważasz że nie może to być znakiem końca czasów i kiedyś w tym nie było lepiej. quas napisał(a): Jak widać nie masz przykładów......Kiedy w historii chrześcijaństwa kapłani dokonywali zamachu na boży sakrament małżeństwa, zamieniając go w szatański obrzęd sodomy i gomory, jawnie szydzący z Boga, plujący Mu w twarz. Kiedy ja piszę o zamachu na boży sakrament i zamienianiu go w szatański obrzęd tylko nie pisz mi że wszystko jest ok, Ty nic nie widzisz bo i kiedyś dzieci w piaskownicy kłóciły się o łopatkę, a ludzie się zabijają od samego Adama. WIST napisał(a): Sądziłem że to dość oczywiste i przykładów podawać nie muszę. No ale jak lubisz ujawniać swoją ignorancję... Nie wiesz kiedy w historii również Kościoła mamy do czynienia ze sprzedarzą urzędów? To ja muszę przykłady podawać bo w szkole się spało? WIST napisał(a): Wiesz, akurat udzielanie ślubów w imię korzyści majątkowych, bo tak niestety przez wieki było że dzieci się żeniło, aby majątek połączyć, to chwalebne nie było. Masz tu bardzo konkretny przykład jak sakrament uprzedmiotawiano. Ja Wist piszę o zamachu na boży sakrament. Udzielanie sakramentu małżeństwa dla gejów w Kościołach Jezusa w Jego imię to zamienianie bożego sakramentu w szatański obrzęd, blużnierstwo, bezczeszczenie Kościoła Jezusa i plucie Mu w twarz  A Ty co robisz. Na zamach na boży sakrament, zmienianie go w jawnie szatański obrzęd, odpisujesz mi o jakiejś zle pojetej tolerancji, sprzedaży urzędów, małżeństwach dla korzyści. To nie jest zamienianie świętego sakramentu w szatańskie obrzędy przez samych kapłanów  Jeżeli chcesz te rzeczy porównywać to się zastanów czym dla Ciebie są święte sakramenty że zamienianie ich w szatańskie obrzędy porównujesz z takimi rzeczami. Czekam dalej na przykłady skoro postawiłeś się w roli tego który dązy do uświadamiania wszystkim że kiedyś też było tak żle, więc dzisiaj nic nie można uznawać za znak czasów ostatecznych.
|
| Śr lis 06, 2013 17:39 |
|
 |
|
Qwerty2011
|
quas napisał(a): Za to dziękuje Ci że pozwoliłeś mi mówić o Orędziach Ostrzeżenie od Bożej Trójcy Świętej i Matki Boskiej na czasy ostateczne. Przeczytałeś?: Jeśli brak Ci wytrwałości przeczytaj choćby strony 14-17. Jeśli nie odniesiesz się do tego, to będzie oznaczała, że wszelka dyskusja z Tobą jest bez sensu.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
| Śr lis 06, 2013 18:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Za to dziękuje Ci że pozwoliłeś mi mówić o Orędziach Ostrzeżenie od Bożej Trójcy Świętej i Matki Boskiej na czasy ostateczne.
A co ty zrobisz, jak: - konca swiata za twojego zycia nie bedzie? - Kosciol uzna te "objawienia" za flaszywe? - "tfurcy" tych objawien przyznaja sie do wymyslow? Sracisz wiare? Bedziesz mial przynajmniej wyrzuty sumienia, ze tylu ludzi wprowadziles w blad, a niektorym moze zaszkodziles duchowo, bo "dzieki" tobie uwierzyli, ze swiat skonczy sie za miesiac i zamiast robic to, co powinni: zakladac rodzine, uczyc sie zawodu, planowac przyszlosc, z dnia na dzien czekali na koniec? To NIE jest Slowo od Boga. Nie masz na to nawet takiej gwarancji, ze znasz "proroka". Zaden prawdziwy Bozy prorok nie chowal sie w anonimowosc. quas napisał(a): Jak widać nie masz przykładów......Kiedy w historii chrześcijaństwa kapłani dokonywali zamachu na boży sakrament małżeństwa, zamieniając go w szatański obrzęd sodomy i gomory, jawnie szydzący z Boga, plujący Mu w twarz. Kiedy ja piszę o zamachu na boży sakrament i zamienianiu go w szatański obrzęd tylko nie pisz mi że wszystko jest ok, Ty nic nie widzisz bo i kiedyś dzieci w piaskownicy kłóciły się o łopatkę, a ludzie się zabijają od samego Adama. A gdzie tak kaplani katoliccy robia za zgoda papieza? Rozsiewasz jakies nieprawdy i sam sie napedzasz, ze to Kosciol szatana, a nie Chrystusa. Prosze o fakty, a nie wyssaqne z palca (przepraszam, z internetu) bzdury! quas napisał(a): Ja Wist piszę o zamachu na boży sakrament. Udzielanie sakramentu małżeństwa dla gejów w Kościołach Jezusa w Jego imię to zamienianie bożego sakramentu w szatański obrzęd, blużnierstwo, bezczeszczenie Kościoła Jezusa i plucie Mu w twarz  Jest JEDEN Kosciol: katolicki. Inne to denominacje i to tez niekoniecznie chrzescijanskie. Jakas czesc Prawdy w nich jest, ale nie oznacza to, ze udzielaja sakramentow. wiele uznaje rozwody i powtorne malzenstwa za dopuszczalne. Nie mowiac o tym, ze "kaplani" tam, sa bez swiecen w rozumieniu katolickim. quas napisał(a): Czekam dalej na przykłady skoro postawiłeś się w roli tego który dązy do uświadamiania wszystkim że kiedyś też było tak żle, więc dzisiaj nic nie można uznawać za znak czasów ostatecznych. Czytales co pisal sw Jan? 2000 lat temu juz antychrysta widzial. Czasy ostateczne sa od 2000 lat: od czasow Jezusa.
|
| Śr lis 06, 2013 18:40 |
|
 |
|
Qwerty2011
|
A czy z któregokolwiek z uznanych przez Kościół objawień wynika, że żyjemy w czasach ostatecznych?
Fatima, Św. Faustyna, Lourdes inne wskazują na to, że Koniec Czasów jest o krok od nas?
|
| Śr lis 06, 2013 19:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): A czy z któregokolwiek z uznanych przez Kościół objawień wynika, że żyjemy w czasach ostatecznych?
Fatima, Św. Faustyna, Lourdes inne wskazują na to, że Koniec Czasów jest o krok od nas? Przygotujesz świat na ostateczne przyjście moje, Dzienniczek 428...ale ile lat będzie trwało owo przygotowanie wie jedynie Bóg.
|
| Śr lis 06, 2013 19:51 |
|
 |
|
WIST
|
Quas Przedstawiłem wtpliwości i podałem argumenty. Że ich nigdy nie zakaceptowałeś to wiem. Że nie dostrzegasz że niczym się nie różnisz od Świadków Jehowy w głoszeniu kolejnego końca, też wiem. Cytuj: A herezje zachowaj dla siebie, bo gdybym chciał się zniżać do poziomu takich inwektyw jakimi coraz częściej się posługujesz, znalazły by się i u Ciebie herezje. Każdy heretyk tak odpowiada. Prosze bardzo, znajdz. Myslisz ze mi dogadałeś? Jeśli gdzieś popełniełm herezje to wskarz mi, żebym ją usunął z mojego myśelnia. Cytuj: 3 z 4 argumentów jakie dałeś odpowiadając na moje pytanie można od razu wyrzucić. Niedożywienie, przepracowanie, warunki sanitarne. To nie są masowe mordy tak jak i epidemnie i choroby, a w naszych czasach zostało to zminimalizowane tylko dzięki wielkiej technice i rozwojowi. I choć te rzeczy są i dziś, to były by tak samo obecne gdbyśmy cofneli się rozwojem do dawnych czasów. Że jest to nielogiczne to raz. Ale że takie właśnie klęski wymienia Apokalipsa np Czterej Jeźdzczy, to powinieneś wiedzieć. Cytuj: Poza tym rażące jest to co wyciągasz jako argumenty przeciwko dzisiejeszemu mordowi dzieci... Proponuje pojąć, zrozumieć, przyjać, uznać to co ja mówię o tym co ja myślę, czyli że nie robie nic przeciwko, nie usprawiedliwiam jednego zła drugim, tylko twierdzę że dawniej nawet gordze rzeczy się działy. Jeśli Twoim argumentem jest że masz statystyki zła na świecie na przestrzeni ostatich 10 000 lat i mówią one że oto 2013 rok ma najwyższy słupek, to jest to zwyczajnie nie prawda. Możesz sobie pisać, ale to nic nie zmieni. Naiwnych naciągniesz, a tym którzy zadają pytania będziezz gadał o klapkach na oczach. Cytuj: Ja Wist piszę o zamachu na boży sakrament. Udzielanie sakramentu małżeństwa dla gejów w Kościołach Jezusa w Jego imię to zamienianie bożego sakramentu w szatański obrzęd, blużnierstwo, bezczeszczenie Kościoła Jezusa i plucie Mu w twarz Tak czułem, problem jest w złej woli i w czytaniu bez zrozumienia. Przykłady już Ci podałem, mam może podać jeszcze stronę z książki?
WIST
|
| Śr lis 06, 2013 20:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ok, Wist widzę że odpowiedzi nie masz żadnej na moje pytania. Pytałeś co takiego złego dzieje się dziś co by się nie działo kiedyś. Odpowiedziałem Ci co, dobrze też odpowiedział Ci Qwerty2011. Ale sam udzielić konkretnej odpowiedzi nie umiesz. Powiedziałem Ci o tym jak dzisiejszy świat morduje dzieci w setkach milionów dzieci, a ta rzez jest dokonywana przez rodziców na własnych dzieciach, a świat nazywa to postępem. Zapytałem się kiedy w historii dokonywano takie mordu na dzieciach, skoro ten jest większy niż obie wojny światowe razem wzięte. Twoja odpowiedz to dawne złe warunki sanitarne i inne rzeczy które nie są odpowiedzią na moje pytanie które Ci zadawałem. Następnie mówię o bezczeszczeniu bożego sakramentu i zamienianiu go w szatański obrzęd i pytam kiedy w chrześcijaństwie dokonywano takiego zamachu na sakrament wypaczając go całkowicie. Ty mówisz o zle pojętej tolerancji i sprzedawaniu urzędów. Jak widać nie umiesz udzielić rzeczywistej odpowiedzi na pytania. WIST napisał(a): Każdy heretyk tak odpowiada. Prosze bardzo, znajdz. Myslisz ze mi dogadałeś? Jeśli gdzieś popełniełm herezje to wskarz mi, żebym ją usunął z mojego myśelnia. Ja Ci nie dogadałem, to Ty nazywasz ludzi heretykami bo nie potrafisz pogodzić się z tym że mają inne zdanie. To Twoje świadectwo i styl wyzywania od heretyków. Mnie w to nie mieszaj, nie chcę mieć nic wspólnego z taką retoryką. Jak jestem dla Ciebie takim heretykiem, bo tak naprawdę Ty dla mnie nim nie jesteś, choć uważam że nie masz żadnych podstaw żeby tak się wynosić ponad mnie i innych, to powiedz za co mnie tak wyzywasz, bo jestem katolikiem tak jak Ty. Za co tak mnie wyzywasz Tylko proszę zastanów się dobrze zanim odpowiesz czy to co napiszesz będzie prawdą na mój temat i aby na pewno to o mnie wiesz, a Ci odpowiem.WIST napisał(a): Że nie dostrzegasz że niczym się nie różnisz od Świadków Jehowy w głoszeniu kolejnego końca, też wiem. Widzę że nie potrafisz przyjąć i pogodzić się z tym że ludzie naprawdę mogą widzieć znaki końca czasów, i czuć wewnętrznie że zbliża się powrót Pana o którym nam mówił że powróci. Nie widzisz to chociaż nie bądz tak agresywny że wyzywasz ludzi którzy inaczej widzą, myślą i czują niż Ty. Ja ze Świadkami Jehowymi nie mam nic wspólnego, jestem od zawsze katolikiem, to jest moja wiara bez względu jak bardzo będziesz mnie wyzywał. Nigdy nie mówiłem o żadnych datach, bo tą zna tylko Pan i jak wiemy błędnie ją wyznaczali Świadkowie Jehowi. Tak samo odrzucił bym od razu Orędzia Ostrzeżenie gdyby podawały datę powrotu Pana, jak kłamliwie piszą co niektórzy. Spójrz na ankietę, większość ludzi czuje że żyjemy w ostatecznych czasach i tak samo czuje wielu katolików których chciałbyś wyzywać tak jak mnie od heretyków i Świadków Jehowych tylko dlatego że nie tolerujesz innego myślenia od Ciebie.
|
| Śr lis 06, 2013 22:07 |
|
 |
|
WIST
|
Quas napisał(a): Ok, Wist widzę że odpowiedzi nie masz żadnej na moje pytania. A ja Ci napisałem że odpowiedziałem. Dawniej nie było problemu z cyberterroryzmem z wiadomych przyczyn. To nowe zagrożenie, nowy sposób aby człowiek szkodził człowiekowi, ale wynika dokładnie z tych samych przesłanek jakimi kierowali si ludzie dawniej: rządzą władzy, walka, dominacja. To inny przejaw tego samego zła. Aborcja jest nim tak samo. Jest przejawem tego samego zła, które istniało od zawsze. Musisz po prostu zrozumieć że to jest moja odpowiedz. Następnie mówię o bezczeszczeniu bożego sakramentu i zamienianiu go w szatański obrzęd i pytam kiedy w chrześcijaństwie dokonywano takiego zamachu na sakrament wypaczając go całkowicie. Ty mówisz o zle pojętej tolerancji i sprzedawaniu urzędów. Gdyby to działo się w Kościele katolickim, był by to powód do niepokojów. Ale różne numery już w historii Kościoła miały miejsce. Nie chodzi o banalizowanie, ale o dostrzeżenie tego że zło istnieje od zawsze, a nie dopiero dziś w 2013 r. Cytuj: Ja Ci nie dogadałem, to Ty nazywasz ludzi heretykami bo nie potrafisz pogodzić się z tym że mają inne zdanie. Istotnie, herezja to jest inne zdanie. Alenie każde inne zdanie jest herezją. Ja się tylko nie mogę pogodzić z tym że poważny człowiek plecie głupoty. I tylko z tym zawsze mam problem. Cytuj: Widzę że nie potrafisz przyjąć i pogodzić się z tym że ludzie naprawdę mogą widzieć znaki końca czasów... Ja się nie zgadzam z interpretacją i mam do tego takie samo prawo, o jakim Ty do mnie piszesz względem siebie samego. Skoro to się nie trzyma kupy, skoro nie tylko ja Ci to piszę, skoro zatwardziale nie dostrzegasz żadnej rysy, to mam prawo napisać że uważam takie podejście za szkodliwe. Mi to nie robi różnicy, ja sobie żyję dalej. Ja chciałbym tylko abyś i Ty nie gadał głupot i zaczął cieszyć się życiem. Świadkowie Jehowy nieraz zapowiadali owy koniec czasów, oni też widzieli zapowiedzi, oni też mieli takie argumenty jak Ty, dokładnie takie same. Niestety nie uczysz się z historii, wolisz ulegać jakimś tekstom, które nie tylko dla mnie są niepewne. Oczywistym jest że znajdą się zwolennicy i przeciwnicy, tylko szkoda że jako zwolennik nikogo poważnego tutaj nie przekonałeś. A może się mylę?
WIST
|
| Śr lis 06, 2013 23:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Zapytałem się kiedy w historii dokonywano takie mordu na dzieciach Dzieciobójstwo jest niestety powszechnym zjawiskiem w całej historii. Sądzę nawet, że w starożytności odbywało się w dużo większej skali niż obecnie. Niechciane, nieślubne lub kalekie dzieci były mordowane zaraz po urodzeniu lub porzucane w lesie bądź topione w rzece. Wiele społeczeństw akceptowało takie postępowanie. Nie wydaje mi się, aby ludzie współcześni byli bardziej okrutni pod tym względem niż poprzednie pokolenia. quas napisał(a): Udzielanie sakramentu małżeństwa dla gejów w Kościołach Jezusa w Jego imię to zamienianie bożego sakramentu w szatański obrzęd, blużnierstwo, bezczeszczenie Kościoła Jezusa i plucie Mu w twarz Kościół katolicki będzie udzielał ślubu gejom? Czy to pewna informacja?
|
| Śr lis 06, 2013 23:20 |
|
 |
|
Monika_K
|
"Dzieciobójstwo jest niestety powszechnym zjawiskiem w całej historii. Sądzę nawet, że w starożytności odbywało się w dużo większej skali niż obecnie. Niechciane, nieślubne lub kalekie dzieci były mordowane zaraz po urodzeniu lub porzucane w lesie bądź topione w rzece. Wiele społeczeństw akceptowało takie postępowanie. Nie wydaje mi się, aby ludzie współcześni byli bardziej okrutni pod tym względem niż poprzednie pokolenia."
To prawda, w Starożytności było podobnie jak teraz (i też byli geje!), ale Średniowiecze było zupełnie inne. Odpowiadając na pytanie: oczywiście, że tak.
|
| Pn lis 25, 2013 13:21 |
|
|
|