Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
| Autor |
Wiadomość |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
My, Katolicy Modlimy się tylko i wyłącznie do BOGA, a robimy to także za pośrednictwem Świętych Nieba i MAMY BOŻEJ.
|
| Śr sie 26, 2009 14:03 |
|
|
|
 |
|
Epikuros
|
Najlepszym dowodem na to, ze nie jet to cud jest właśnie ta paplanina. Frater ludziom potrzeba do wiary czegoś więcej niż kuglarskich wymysłów jakiegoś niedouczonego religianta.
_________________ MÓJ BLOG
|
| Śr sie 26, 2009 14:07 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
No napisał(a): Czyli nie warto się modlić do świętych bo Maryja ma lepsze "układy" na górze?
Schodząc do Twojego poziomu rozumowania, można tak powiedzieć
|
| Śr sie 26, 2009 14:09 |
|
|
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Epikuros napisał(a): Najlepszym dowodem na to, ze nie jet to cud jest właśnie ta paplanina. Frater ludziom potrzeba do wiary czegoś więcej niż kuglarskich wymysłów jakiegoś niedouczonego religianta.
Żeby Twoje słowa były wierygodne musiałbyś najpierw sam Głosic PANA JEZUSA. A puki co głosisz fikcję racjonalistyczną.
|
| Śr sie 26, 2009 14:12 |
|
 |
|
r4dz10
|
fikcja racjonalistyczna - chłopie, co ty za oksymorony wymyślasz  ! fikcją mogę nazwać te naiwne historyjki o cudach 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
| Śr sie 26, 2009 14:15 |
|
|
|
 |
|
maraskin
zbanowany na stałe
|
rybeczka napisał(a): Ja rozumiem że to Jesus, ale czemu cierpi za grzechy ktore odkupił?
Bardzo dobre pytanie.
Dlaczego na całym świecie pojawiają się różne cuda, ludzie widzą Krisznę w obłokach inny Maryję czy Jezusa? Pojawiają się duchy, dziwne światła w niebie, Fatima itd.
Moim zdaniem są to objawienia demonów, które podają się za dane osoby. Często się słyszy że do kogoś przyszła nieżyjąca babcia czy dziecko. Ciekawą sprawą jest to że np niektóre zjawiska są widziane tylko przez jedną, 2 osoby natomiast reszta tego nie potwierdza. Natomiast widzi jak tylko poruszają się przedmioty, latają naczynia i otwierają się szafki. A nawet za oknem lata świecąca kula.
Chrystus powiedział że różne znaki będą się działy na Świecie. Ale nie pochodzić będą od Boga ale od szatana. Ingerencja Boga na Ziemii ustała po przyjściu Chrystusa i jego Wniebowzięciu. Po co Chrystus miałby przestawiać obiekty w domu jakiejs osoby?
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
| Śr sie 26, 2009 14:25 |
|
 |
|
Epikuros
|
fikcja racjonalistyczna - wspaniały oksymoron
Frater wytłumacz może jak coś powtarzającego się, sprawdzalnego, ścisłego i obiektywnego może być fikcją?
Cytuj: Żeby Twoje słowa były wierygodne musiałbyś najpierw sam Głosic PANA JEZUSA. A puki co głosisz fikcję racjonalistyczną.
To znaczy, że nie mogę krytykować imbecylnego tekstu, który odnosi się do religii chrześcijańskiej, bo nie wierzę w chrześcijańskiego Boga?
A jak ktoś napisze, że Zeus do niego przemówił słowami "wieczorem zakładam damskie kabaretki i tańczę kankana" to też nie mogę skrytykować, bo nie wierzę w bogów greckich?
|
| Śr sie 26, 2009 14:27 |
|
 |
|
Witold
|
frater napisał(a): Epikuros napisał(a): Najlepszym dowodem na to, ze nie jet to cud jest właśnie ta paplanina. Frater ludziom potrzeba do wiary czegoś więcej niż kuglarskich wymysłów jakiegoś niedouczonego religianta. Żeby Twoje słowa były wierygodne musiałbyś najpierw sam Głosic PANA JEZUSA. A puki co głosisz fikcję racjonalistyczną.
Mów za siebie frater. Ty głosisz taką fikcję że chyba nawet katolicy się z ciebie śmieją.
|
| Śr sie 26, 2009 14:49 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Epikuros napisał(a): fikcja racjonalistyczna - wspaniały oksymoron  Frater wytłumacz może jak coś powtarzającego się, sprawdzalnego, ścisłego i obiektywnego może być fikcją? Właśnie tłumaczę Wam jak nielogiczna jest ta fikcja racjonalistyczna i nie słyszę żadnej kontrargumentacji. Można powiedzieć, że jestem rozczarowany, gdyż mam zamiar Wam udowodnić fałsz, który głosicie. Epikuros napisał(a): To znaczy, że nie mogę krytykować imbecylnego tekstu, który odnosi się do religii chrześcijańskiej, bo nie wierzę w chrześcijańskiego Boga?
A jak ktoś napisze, że Zeus do niego przemówił słowami "wieczorem zakładam damskie kabaretki i tańczę kankana" to też nie mogę skrytykować, bo nie wierzę w bogów greckich?
Możesz wszystko krytykować, ale nie możesz ` udowadniać `jakie mięso jest smaczniejsze, będąc jaroszem`.
|
| Śr sie 26, 2009 15:08 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: @Dural Chętnie podejmę z Tobą dyskusję, ale musisz wspiąć się na swoje wyżyny i zacząć dbać o kulturę osobistą.[/i]
Dural
Adres:posiada............................................Miejscowosc:miasto
Telefon:znajdzie sie...................................Dnia 26sierpnia2009
.........................Podanie
Dotyczy: Roznicy miedzy Einsteinem a Disneyem
Wielce Szanowny Nauczycielu i przyjacielu fratrze. Zwracam sie
z ta krotka, lecz niebywale nachalna prosba o uzyskanie odpowiedzi
na frapujace laika pytanie:
Czy emulsja fotograficzna moze przepowiadac przyszlosc?
Prosbe motywuje powaznym nadszarpnieciem lokat gieldowych,
spowodowanym zalamaniem rynku mieszkaniowego USA,
a krotko mowiac; checia odkucia sie przy pomocy emulsji.
..............................................................Z wyrazami podziwu:
.............................................................podpis czytelny:Dural
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Śr sie 26, 2009 15:12 |
|
 |
|
Witold
|
frater napisał(a): Właśnie tłumaczę Wam jak nielogiczna jest ta fikcja racjonalistyczna i nie słyszę żadnej kontrargumentacji. Można powiedzieć, że jestem rozczarowany, gdyż mam zamiar Wam udowodnić fałsz, który głosicie.
Nie podajesz żadnej argumentacji, to i nie ma czego kontrować...
|
| Śr sie 26, 2009 15:46 |
|
 |
|
Epikuros
|
Cytuj: Właśnie tłumaczę Wam jak nielogiczna jest ta fikcja racjonalistyczna i nie słyszę żadnej kontrargumentacji. A może wcale nie tłumaczysz tylko Tobie się tak wydaje? Cytuj: Możesz wszystko krytykować, ale nie możesz ` udowadniać `jakie mięso jest smaczniejsze, będąc jaroszem`.
Zły przykłąd, gdyż smak mięsa nie jest obiektywny nawet dla nie-jaroszów.
Mogę wypowiadać się w każdej kwestii. Bujdą jest bajka, że o religii może mówić tylko człowiek religijny. Może o malarstwie może mówić tylko malarz? A o muzyce tylko kompozytor? A smak Twojego mięsa może oceniać tylko kucharz?
|
| Śr sie 26, 2009 15:53 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Kod: Możesz wszystko krytykować, ale nie możesz ` udowadniać `jakie mięso jest smaczniejsze, będąc jaroszem`.
Chyba mnie nie zrozumiałeś.
Wytłumaczę Ci to prościej, że krytykować może każdy nawet Ty. Natomiast `Kucharz-Kapłan` jest od Sprawowania Sakramentów i Ewangelizacji, natomiast każdy `zjadacz mięsa - Wierny` jest także od Ewangelizacji.
Natomiast `jarosz-racjonalista`, nie jest od tego, by tłumaczyć jaka Ewangelizacja jest słuszna, a jakie nie, gdyż w jego ustach jest to kpiną.
Bierzmowany Katolik jest wręcz do tego zobligowany do Ewangelizacji.
|
| Śr sie 26, 2009 17:35 |
|
 |
|
Epikuros
|
frater podjąłeś się trudu ewangelizacji niewiernych na forum. Przytaczasz więc zdjęcia cudu i tekst objawienia. Niewierzący mówi do Ciebie, że jest to głupota. Ty odpowiadasz, że nie jemu to oceniać.
to ja mam pytanie: komu jak nie jemu? Mam wszystko łykać i nie zastanawiać się nad tym? Przecież słowa (chyba że się mylę) są skierowane również do mnie, więc chyba mogę oceniać.
|
| Śr sie 26, 2009 18:03 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Ja nie jestem filozofem. Mam umysł prosty. Nie zmuszaj mnie do tego bym Ci trzeci raz, tym razem przepraszam – elementarnie - wytłumaczył ten przykład.
Na razie Ci jeszcze nie tłumaczę elementarnie.
Byłeś katolikiem.
Stałeś się ateistą.
Zostałeś racjonalistą.
I utwierdzasz się coraz bardziej w tym i szydzisz ze Świętych Objawień.
I uważasz może, że jesteś wzorem dla innych, jak ma się Nawracać były Katolik.
To jest właśnie kpina Ale jak chcesz to Ci jeszcze bardziej elementarnie jestem wstanie to wyłożyć.
Czy jesteś tu z kolegami, by się Nawrócić, czy w innym celu?
|
| Śr sie 26, 2009 18:16 |
|
|
|