Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Skoro Szatan wie, że poniesie karę, to dlaczego... 
Autor Wiadomość

Czyli szatan nie mówi jest Bóg i nawracajcie się ale mówi że nie ma Boga.

To zrozumiałe dziwne tylko, że nie próbuje zareklamować ludziom piekła kotły, smoła gdyby dla odmiany rozeszło się, że w piekle są orgie i darmowy alkohol wskaźnik przestępczości z pewnością by podskoczył a tu ciągle tylko tym piekłem straszą...

Śr sie 22, 2007 17:36

Bo pismo święte to słowo Boże. A Bóg mówi: Jestem który Jestem.

A Bóg jest prawdą. Czyli wedle Bibli i nauki kościoło kłamstwem jest przeczyć istnieniu Boga.

A diabeł jest ojcem kłamstwa...

Śr sie 22, 2007 17:39

Pan jezus mówi że Grech przeciw Duchowi Świętemu nie będzie odpuszczony ani w tym ani w przyszłym wieku!

A zuchwałe dopuszczanie się grzechu to właśnie ten grzech. Dlatego kara piekła kjest wieczna!

To bardzo miłe z Twojej strony, Sebastianie, że nie z forum robisz sobie monologowanie. Bardzo miłe. Polecam, zrób sobie od razu całe kazanie dla niewiernych i nie zawracaj sobie głowy ich bezbożnymi argumentami. A co tam !

- Trzymajcie się Boga mocno, jak pijany plotu !
- Dziękuję, nie piję.

Śr sie 22, 2007 17:41

Wyżej udowodniłem czemu tak jest.

Ojej, nawet ja nie mam tak dobrego samopoczucia jak TY :o

Cytuj:

No ale ja Ci piszę, że tak naprawdę Boga nie ma, jest tylko Szatan a że jest zły to podyktował Biblię i Ty myślisz, że po śmierci czeka Cię coś lepszego niż to, że na Ziemi się ograniczasz dla Boga, którego wymyśl celowo Szatan, żebyś się tu męczył w nadzieji, że jest Niebo.

No i Ty nie udowodniłeś, że BIblii nie napisał Szatan.

Jeśli ja podszyję się pod Ciebie i napiszę że to Ty to napisałes to czy to prawda tylko dlatego, że jakiś naiwniak w to uwierzy, że to Ty pisałeś ?

he he...

Cytuj:
A Bóg jest prawdą. Czyli wedle Bibli i nauki kościoło kłamstwem jest przeczyć istnieniu Boga.

Ale to, że Bóg jest prawdą też wiesz z Biblii, którą napisał Szatan. Więc jakie to ma znaczenie skoro Boga nie ma, ale Ty w niego wierzysz bo myślisz, ze to on napisał Biblię a de facto zrobił to Szatan ?

Cytuj:
A diabeł jest ojcem kłamstwa...

To też napisał Szatan udając że to Bóg napisał, zebyś myślał, że tak jest i żebyś odbierał sobie przyjemności, a po smierci wiecznie będziesz żył w takim ograniczeniu a grzesznicy będą żyli w piekle tak fajnie jak sobie dawali na Ziemi :)

- Trzymajcie się Boga mocno, jak pijany plotu !
- Dziękuję, nie piję.

Śr sie 22, 2007 17:45

"Kłamstwo - wypowiedź zawierająca informacje niezgodne z przekonaniem osoby mówiącej o rzeczywistości. Kłamca przekazuje informacje niezgodne z jego przekonaniem o rzeczywistości z intencją, by zostały one wzięte za prawdziwe."
http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82amstwo

Jeśli nie wierze, że Bóg jest prawdą niema mowy o kłamstwie.

Śr sie 22, 2007 17:46

<<<<>>&: właściwie, to dla mnie, to co napisałeś, jest faktycznie logiczne, tyle że:
- nie liczyłabym na:
„którzy nie dali się zrobić w papa lolo dostaną nagrodę od Szatana w postaci życia w wiecznym zaspokajaniu swoich rządz.”
Bo tego Szatan nawet sobie teraz nie bardzo potrafi załatwić. Choć lubi ;) Musi w ziemskie stworzenia się wkrochmalać a w zbawione nie-da-ra-dy, co mu się zatem dziwić, że się złości?

Tak mi się coś zdaje, że ci tzw. potępieni, po prostu nie byliby szczęśliwi w niebie chrześcijan. Nie podobałoby im się tam; bo nie ma tam miejsca na pychę- ich wybór.
I odwrotnie: mnie nie podobałoby się w "raju" Szatana i nawet jeśli tak jak twierdzisz Boga nie ma, jest tylko Ten Drugi- to i tak mnie niech nie "zbawia" :jezor:

- „którzy wybrali piekło, czyli odbieranie sobie przyjemności i cierpienie tak skończą po śmierci”
widać, niedokładnie wiesz co oni wybrali ;) –ja twierdzę, że TO co wybrali, jest warte swojej ceny.

- natomiast, co do kary... Szatan sprzeciwił się Bogu świadomie (najlepszy dowód, że wolna wola to dar PRAWDZIWY). Nie wiem, czy nie jest tak, że Bóg uszanował wybór szatana, podobnie jak uszanował wybór Adama i już właściwie nie musi Gościa więcej karać ;)
- On przegra- i to pewnie wie. Ale gra się toczy- gra o każdego z nas....

Śr sie 22, 2007 17:59

Szatan to zbuntowany anioł, który przez nienawiść i niechęć do ludzi zaprzestał służyć Bogu. On się zbuntował bo nie chciał być "sługą". Teraz po Wydarzeniach jakie miały już miejsce,a mianowicie po Męce, Śmierci i Zmartwychwstaniu Jezusa szatan został POKONANY na wieki. On wie juz, że przegrał z Bogiem, ale teraz wycofując się niszczy wszystko po drodze. My tu na ziemi jesteśmy na wojnie-dosłownie, toczymy walke ze złym-szatanem. Ale Jezus nie zostawił nas na pastę losu, wyposażył nas do tej walki w odpowiednie "narzędzia"....

So sie 25, 2007 17:59

A swoją drogą zawsze mnie zastanawiało dla czego w piekle będą cierpieć tylko nieszczęśnicy którzy dali się zwieść szatanowi – a on sam pewnie biedzie w tym czasie popijał chłodne piwko i dźgał widłami dla uciechy „biedne” duszyczki, wygląda na to że nawet w piekle są równi i równiejsi. A tak w ogóle to szatan powinien cierpieć bardziej bo w tej całej farsie to on był najbardziej świadom tego co robi :twisted:

So sie 25, 2007 20:16

Ciekawe skąd masz takie informacje o piekle buscadorze :)
Nie odpowiem, bo nie chce wchodzić w wierzenai innych religii niż chrześcijaństwo

So sie 25, 2007 21:37

autorwi tego tematu polecam lekture "Czy diabel moze byc zbawiony" Leszka Kolakowskiego.

So sie 25, 2007 22:38
to UBek ma teraz wyrokować co robił szatan...
zmyślne!

N sie 26, 2007 0:21

diabel wszystkiego nie wie .... nie wie ze przegra - pyszni i mysli ze nie przgra ...

diabel tez nie moze sie Nawrocic bo

1. juz zostal Potepiony

2. Nawrocenie jest Dzialaniem Łaski Najśw - nikt sam z siebie nie moze sie NAwrocic

Wt sie 28, 2007 13:30

Jeśli mysli że wygra, to znaczy że istnieje przynajmniej minimalne prawdopodobieństwo że wygra, inaczej jego ząłozenie byłoby bez sensu, a jako najwiekszy z aniołów głupi nie jest.

to oczywiście hipotetyczna dywagacja, bo wiadomo że obaj (bóg i Szatan) nie istnieją :biggrin:

Wt sie 28, 2007 22:38

Człowiek ciągle upada, ale wciąż się podnosi, będąc stworzonym na obraz Boga nie jest w stanie tak daleko się od niego oddalić, by nie być w stanie wrócić.
Anioł nie został stworzony na obraz Boga i jak raz upadnie, to stacza się na samo dno i nie jest w stanie się podnieść.

Wt sie 28, 2007 23:23

wybacz za off-topic, ale nie mogłem się powstrzymać:

wieczny_student napisał(a):
Spotkałem się z taka teorią:

Człowiek ciągle upada, ale wciąż się podnosi, będąc stworzonym na obraz Boga nie jest w stanie tak daleko się od niego oddalić, by nie być w stanie wrócić.
Anioł nie został stworzony na obraz Boga i jak raz upadnie, to stacza się na samo dno i nie jest w stanie się podnieść.

Bóg jest poza czasem i jest od zawsze. Pytanie: kiedy stworzył aniołów?

Marek 16:16 "Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony." :)

Wt sie 28, 2007 23:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona