Wielki Czwartek - 22:50 - TVP2 - EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Okej z kultem sie zgodze  Ale MAria to postać szczególna. Zapisała sie na kartach Ewangelii jako matka JEzusa. Nosiła go pod swoim sercem , w swoim łonie  Towarzyszyła JEzusowi i patrzyła na Jego smierć na krzyżu. JEzus kochał swoją Matkę i nie traktował jej ja inkubator. Mimo ze JEzus był Bogiem był tez człowiekiem i między nim a Maryją była relacja MAMA-SYN tak jak pomiędzy mną a moją mamą. Nie modle sie do swojej mamy ale kocham ją i szanuje. Zrobie dla niej wszystko bo wychowała mnie.
|
Pn mar 24, 2008 10:37 |
|
|
|
 |
Masa
|
a pamiętasz co Jezus powiedział:
Gdy jeszcze przemawiał do tłumów, oto Jego Matka i bracia stanęli na dworze i chcieli z Nim mówić.
Ktoś rzekł do Niego: «Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą». Lecz On odpowiedział temu, który Mu to oznajmił: «Któż jest moją matką i którzy są moimi braćmi?» I wyciągnąwszy rękę ku swoim uczniom, rzekł: «Oto moja matka i moi bracia. Bo kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten Mi jest bratem, siostrą i matką»
Czy Bóg, który nie ma początku i nie ma końca może mieć matkę? Stworzenie nie może urodzić Stworzyciela.
Maria byłą matką Syna Człowieczego, nie matką Boga.
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
Pn mar 24, 2008 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro JEzus był Bogiem to poniekąd była matką Boga ktory przyszedł na świat pod postacią człowieka.
|
Pn mar 24, 2008 19:27 |
|
|
|
 |
marcin_jarzębski
|
Cytuj: Czy Bóg, który nie ma początku i nie ma końca może mieć matkę? Stworzenie nie może urodzić Stworzyciela. a czy Bóg nieśmiertelny może umrzeć na krzyżu i czemu mówimy że na krzyżu umarł Bóg? to tak na przemyslenie. Cytuj: Maria byłą matką Syna Człowieczego, nie matką Boga.
Czy Jezus był Bogiem czy nie, jeśli był Bogiem to jak się nazywa ktoś do kogo Bóg mówił mamo?
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
Wt mar 25, 2008 2:15 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Jest 1 Bóg ale w 3 osobach.
Jest jeden trójkąt ale ma 3 boki...
Jezus syn człowieczy począł się z duch świętego czyli Bóg jest z Boga czyli sam z siebie. Nie wszystko jest łatwe do zrozumienia.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt mar 25, 2008 12:42 |
|
|
|
 |
Masa
|
tak jak cielesna natura Jezusa nie miała Ojca
tak Boska natura Jezusa nie miała matki
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
Wt mar 25, 2008 18:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie można rozdzielic natury ... JEzus był człowiekiem i Bogiem. Jego matką była Maryja i za to jej chwała bo dzieki niej mamy zbawiciela a ojcem Bóg. Za sprawą ducha św Maryja poczeła nie doszło do fizycznego kontaktu miedzy nią a Bogiem. Oczywiście TY możesz inaczej to odbierać i szanuje twoje poglądy.
|
Wt mar 25, 2008 20:03 |
|
 |
monika001
|
Masa napisał(a): tak jak cielesna natura Jezusa nie miała Ojca
tak Boska natura Jezusa nie miała matki
Wieje mi tu świadkami Jehowy......
|
Pn kwi 07, 2008 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lereeeek napisał(a): nie doszło do fizycznego kontaktu miedzy nią a Bogiem.
A skąd ty to możesz wiedzieć ? Byłeś przy tym ?
To tak w formie żartu. Bo w zasadzie chciałem zapytac o opętania.
Kościół uznaje opętania za prawdziwe, skoro odprawiane sa egzorcyzmy.
Moje pytania:
1. Dlaczego wg kościoła bóg pozwala szatanowi "wchodzić w osoby", i to zazwyczaj te pobożne i wyprawiać z nimi takie cuda ?
2. Co się dzieje z szatanem(duchem) który wszedł w człowieka, jeżeli egzorcyście nie uda się odprawić egzorcyzmu ? Jaki jest cel szatana. Czy chce on po prostu pasożytować na tym człowieku do końca jego życia ?
3. Czy szatan może działać w ten sposób: Czekam aż pobożna osoba nagrzeszy, wchodzę w niego (nie pozwalam mu się wyspowiadać), uśmiercam go i zabieram jego duszę ?
Co sądzicie ?
|
Śr kwi 09, 2008 0:43 |
|
 |
Stanisław Adam
|
A skąd pomysł że szatan wchodzi "zazwyczaj" w osoby "pobożne?
Jest odwrotnie, najbardziej narażone są osoby eksperymentujące z okultyzmem i różnymi "zdolnościami" z dziedziny parapsychologii, słuchające penych rodzajów muzyki, wchodzące w sekty. Tak twierdzą egzorcyści np. o. Posacki SJ.
Co więcej takie takie widowiskowe opętania jak z Anneliese Michel. nie są wcale najczęstsze. O wiele częściej są "bezobjawowe". Taki opętany, w życiu codziennym zachowuje się całkiem normalnie. Uczy się, pracuje, osiąga życiowe sukcesy.
A jednak. Zły tkwi w nim i przez niego działa. Np. przymusza go do pisania na katolickim forum antykatolickich treści.
Taki opętany bywa, znakomicie obyty jest z nauczaniem kościoła. Jak trzeba zawsze rzuci trafnym cytatem z Pisma Świętego. Ale zawsze tak, by w tych nieopętanych wzbudzić wątpliwości, zamieszać w głowie, nakłonić do występowania przeciw wierze i kościołowi.
Opętany czasem nawet zdaje sobie sprawę z takiego idącego ze swojego wnętrza "przymusu", ale zazwyczaj nie wiąże tego z opętaniem. No bo jak, on światły, inteligentny, mógłby być opętany? Absurd.
I tak może w tym opętaniu tkwić przez całe życie i pod pozorem dobra szerzyć zło.
Śr kwi 09, 2008 6:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiedziałem... Czułem właśnie że coś we mnie wlazło... ? 
|
Śr kwi 09, 2008 7:19 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Aha, zapomniałem dodać, że ciekawy jestem kto pierwszy zakwestionuje istnienie opętania bezobjawowego, choćby pośrednio np. żartem.
Śr kwi 09, 2008 7:36 |
|
 |
cau_kownik
|
Skoro juz wiemy, jak poznac czarownice, to teraz pytanie, kiedy bedzie polowanie?
Po drodze wstapie do ciastoramy i kupie jakies widly i pochodnie. Beda jakies ustalenia co do wspolnych strojow?
Moze biale sukmany z bialymi, szpiczastymi kapturami?
Dajcie znac, jakby co 
_________________ ---
teh podpiss
|
Śr kwi 09, 2008 10:07 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Ten się śmieje kto się śmieje ostatni - mówi ludowa mądrość.
PS. Czy alkoholik przyzna się, że jest uzależniony? A narkoman? A gdzież by tam! On w każdej chwili może przestać. A nie przestaje tylko dlatego, że po co? Jak będzie chciał to przestanie. Ma wolną wolę jest silny - mówi.
Podobnie zapewne jest z opętaniem. Przecież w każdej chwili może Złego z siebie wyrzucić. Na razie tego nie robi - bo jest zabawnie.
Śr kwi 09, 2008 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli, skoro wszyscy wiedzą, że siedzi we mnie diabeł,
to czy nie boicie się, że przeskoczy na któregoś z Was ? 
|
Śr kwi 09, 2008 12:17 |
|
|
|