Autor |
Wiadomość |
0bcy_astronom
|
Może co najwyżej w paradoksalny sposób, kiedy np kuszą człowieka a temu udaje się zwalczyć pokusę to rośnie w oczach pana - czyli w pewien sposób swoją "pozycję" w oczach pana uzyskał dzięki demonom.
I oczywiście duchowi świętemu, który mu pomógł tę pokusę przezwyciężyć.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 23, 2008 10:58 |
|
|
|
 |
BLyy
|
Zapytam się was, czy bylibyście zainteresowani wątkiem o samych aniołach? Nie tylko przedstawiając swoje zdanie, ale i o tym co mówią o nich pisma chrześcijańskie i nie tylko?
|
Śr cze 25, 2008 19:36 |
|
 |
taurus
|
jestem za :)
|
Pt cze 27, 2008 0:21 |
|
|
|
 |
pedziwiatr
|
taurus napisał(a): nie mam aktualnie dostępu do Bibli, więc postaram się zacytowąć w sposób niedoskonały, jeśli coś przekręce przepraszam: Kimże jest człowiek że o nim pamiętasz, uczyniłeś go na krótko niewiele mniejszym od aniołów.
Zawsze mozesz korzystac z Biblii online
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Pt cze 27, 2008 0:24 |
|
 |
bietka.romaniak
|
 O znaczeniu aniołów w życiu człowieka
Od pewnego czasu, intuicyjnie, zainteresowana jestem aniołami, zwłaszcza Aniołami Stróżami. Na ostatnie imieniny podpowiedziałam przyjaciółce, która pytała jaki prezent chciałabym dostać, odpowiedziałam, że książkę o ... Aniołach. Przede mną leży taka, to" Ze świętymi i aniołami przez życie".
Staram się codziennie modlić do nich krótką modlitwą, bardzo zresztą prostą i popularną:"Aniele Boży, Stróżu mój..." Powiem więcej, w różnych, kłopotliwych i nieznośnych sytuacjach z ludżmi, zwracam się z prośbą o pomoc do Anioła Stróża danej osoby...i proszę sobie wyobrazić, że problemy zostają pozytywnie rozwiązane(!) Tę pobożną praktykę stosuję od czasu lektury pewnego czasopisma o Aniołach, którego tytułu nie mogę sobie w tej chwili przypomnieć. 
|
Pt cze 27, 2008 19:49 |
|
|
|
 |
Mirisha
|
I to wystarczy: im prościej tym łatwiej.
|
Śr lip 02, 2008 19:04 |
|
 |
taurus
|
Cytuj: I to wystarczy: im prościej tym łatwiej.
tak, z pewnością tego wymaga się od chrześcijan, by sobie robili łatwiej.
[żeby było łatwiej: to sarkazm i ironia, ale nie szyderstwo]
|
Cz lip 03, 2008 9:08 |
|
 |
Mirisha
|
Nie żaden sarkazm ani ironia, poprostu im dalej tym więcej drzew.
|
N lip 06, 2008 17:37 |
|
 |
taurus
|
Cytuj: Nie żaden sarkazm ani ironia, poprostu im dalej tym więcej drzew.
że niby co, w jakimś lesie jesteśmy?
Kiedyś synek mojej przyjaciółki znalazł w czipsach czy prażynkach kartę do jakiejś gry z opisem Sukkuba Angel. Jak można dziecku wytłumaczyć co to znaczy?
|
N lip 06, 2008 21:37 |
|
 |
Mirisha
|
Ilość opiekunów duchowych zależy od misji jaką ma do spełnienia człowiek, jedni mają ich więcej, drudzy mniej, a dzieciakom wszystkiego się nie tłumaczy.
|
Pn lip 07, 2008 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
taurus napisał(a): Kiedyś synek mojej przyjaciółki znalazł w czipsach czy prażynkach kartę do jakiejś gry z opisem Sukkuba Angel. Jak można dziecku wytłumaczyć co to znaczy?
można powiedzieć że to imię.
|
Pn lip 07, 2008 12:56 |
|
 |
taurus
|
To jest gra w której są różne postacie i każda ma jakieś moce, więc to nie mogło być imię, bardziej jak nazwa rodzajowa czy gatunek i to dziecko jest w stanie zrozumieć. Tylko nie pamiętam jak się te chipsy nazywały.
|
Pn lip 07, 2008 19:50 |
|
 |
ROB
|
taurus napisał(a): To jest gra w której są różne postacie i każda ma jakieś moce, więc to nie mogło być imię, bardziej jak nazwa rodzajowa czy gatunek i to dziecko jest w stanie zrozumieć. Tylko nie pamiętam jak się te chipsy nazywały.
Ale ten cały "Sukkuba Angel" to ma większą moc niż "Nigt Dark Angel"?
Bo to jest ważne!
Moje dziecko też w jakiś chipsach znalazło ludka, który ma moc, ale jemu to koło nogi lata.
Bo ja dziecku pierdół nie wciskam.
On sam wie, czy robi dobrze, czy źle.
|
Pn lip 07, 2008 20:32 |
|
 |
taurus
|
Cytuj: Ale ten cały "Sukkuba Angel" to ma większą moc niż "Nigt Dark Angel"?
Z tego co pamiętam "Sukkuba Angel" był na czerwonej karcie, a "Night Dark Angel" na czarnej, ale porównanie mocy to nie takie proste. "Night Dark Angel" chyba bardziej odziaływuje na świat materialny, a "Sukkuba Angel" na inne postacie.
|
Pn lip 07, 2008 23:10 |
|
 |
białogłowa
|
 Re: święci i aniołowie.
taurus napisał(a): nie pamiętam dokładnie, ale w którymś momencie mówi się w kościele że święci i aniołowie wyśpiewują w niebie Chwałę Boga. to jak myślicie lepiej być świętym czy aniołem? Nie ma za bardzo wyjścia  Dzisiaj święto Matki Bożej Anielskiej i związany z tym dniem odpust Porcjunkuli https://brewiarz.pl/czytelnia/swieci/08-02c.php3
_________________ Tylko Bogu chwała
|
Pt sie 02, 2024 6:58 |
|
|
|